36836
  • CSOCSO
    nah en ezt vennem a helyedben:

Thermaltake haz... ketto 12cm es TT halk hutovel.. ez olyan 90 dodo

zalman huto... alacosnyan 18 db csak! ez olyan 65 dodo

zalman vga huto 50

es az nb meg mehet fanlessnek esetleg ilyen...12 dodoert

ramoknak esetleg ilyet 8 dodoert

hdd-t meg ugyis "nyakba" kapja a 12 centist.. szal ez eddig mennyi is???

durvan 230 dodo...
    igy hutve van a
    cpu
    vga
    ram (aktivhutes!)
    nb (aktivhutes!)
    hdd (vegulis aktiv hutes mert ott a 12 cm)

mindezt 230 dodoert.. ennyibe kerul a zalman fekete cuccos.. ami nem huti a ramokat es a hdd-t... plusz ha hutene is sem hutene olyan intenziven.. mert nem tudna... viszont ezt a cuccost ejszakara le lehet halkitani egy zalman fan controllerrel ami masik mittom en 25 dodo... a cpu-t meg vga-t 12 rol 5v re lehet kapcsolni a tobbit meg lefolytani..

en inkabb igy gondolkoznek
  • Punker
    SLI = parasztvakítás.....
  • LaciMaci
    Teljesen igazad van!Veszek egy új házat és ami az oldalába van szerelve meg elejébe meg a hátuljába azt kikapcsolom és marad a CPU meg a HDD hütő meg a memória meg a VGA és máris tok aludni:D
  • CSOCSO
    visszaterve a vizhuteshez...
    1) mostmar lassan azert ugy kell gondolkozni hogy az ember nemsokara sli gepet rak ossze.. tehat ketto vga.. 1 cpu 1 nb es akar tobb vincsi is..
    nahmarmost.. a vincsik nem erdekelnek annyira... max egy alacsony fordulato 12 centissel oldalbavagnam oket...

1 torony a ket vga-ra.. mivel ez a ketto lenne a legmelegebb... az nb meg a cpu kapna egy masik tornyot... a ramok meg maradnak a 4cm es hutessel a tetejukon.. hatulra is egy hangtalan 12 cm es hogy azert valami legaramlat maradjon.. nomeg persze valami halk tapocska... ez nem keves mani!!! elhiszem hogy csendesebb lesz.. talan egesz huvos is!!!
    de akkor is.. ennek a negyedebol kihozok egy hutest ami hangosabb de ketszer jobban hut!!!

az en hutesem annyiban van hogy:

vga 30
    cpu 45
    ram 25
    3fan 25
    -------
    ....125dodo
    nah ez fele az elso toronynak...
    tegyunk hozza meg 30 dodot es veszek fan kontrollert igy ejszakara mindent letekerhetek minimumra... a vga-t 5 v re tudom kapcsolni a cpu-t 1000 re folytani.. es esetleg a 4cm es ramhutot meg a haz fanokat is le tudom tekerni.. bar nemtom hogy ezek mennyire kajaljak ha lefolytod oket..

tehat negyed annyi ar.. jatek kozben inkabb az erdekel hogy mennyire huvos nem az hogy mennyire halk.. ejszaka lehalkitol MINDENT..

marmint lenne ez ha nagyon erdekelne. de en a halkitas nelkul is tudok aludni a gep mellett...
  • CSOCSO
    a 805 os p4 siman viszi a 80% os tuningot...

• Yurij
    Én már teljesen belle zavarodtam ilyen olyan hütés.
  • OrioN the S
    47 és 55 fok között van a proci
  • Punker
    meg akarod sütni? azért reális tuningban gondolkozz, +30% az még ideális tovább soha nem mentünk tartósan.
  • OrioN the S
    szal a 4.0-át :) sry
  • OrioN the S
    2.0 @ 3.8 ... nem bírta a !.0-át :o :) ·.·
  • Punker
    az bakfitty :)
  • LaciMaci
    Veszek egy Aerocool AeroEngine II-t és kész:D
  • LaciMaci
    mind1 nem veszek vízhűtést!:D DRÁGAAA!
    Jó lesz a világítós bisz-basz os lég!
  • LaciMaci
    460W
  • Punker
    az max közép kategória, Enermax TT Tagan mind drágább, szal hidd el nem rossz indulatból mondom de azért sokat adtál.
  • LaciMaci
    CHIEFTEC!!!Az Drágább kategória mint a többi!Persze van még magas árkategóriájú!
  • Punker
    akkor is sok!
  • LaciMaci
    Már fél éve volt, de még mindig 22k
  • Punker
    1 éve fizettem annyit az 565-ös Enermax-ért ami kicsit drágább kategória :)
  • Punker
    mennyiért? téged jól átb@sztak......
  • LaciMaci
    Most ezt nem mondod komolyan amikor vettem egy 460W os Chieftec tápot 26 000-ft ért!?
  • Punker
    egy dolgot ne felejtsd el 1-2 óra után a víz beáll 1 hőmérsékletre és lassabban hül már csak le, azért szerintem ha 4 dolgot akarsz bekötni tényleg nem árt a 2 torony ami több mint 100k még most is, szal ha nem azért akarod venni hogy fuzll csendes legyen akkor vagy csinálsz magadnak mint Zetorg-ék vagy léghűtést sokkal olcsóbban megúszod.
  • izb
    egy időben én is gondolkodtam vízhűtésen letettem róla.
    én máshogy oldottam meg a hangzavart.
    -passzív táp 33000,-ft
    -Vapochill micro proci hűtés 500 fordulatra leszabályzott coolerrel 10000,-ft
    -Passzív VGA referencia Zalman hűtéssel.itt az összeg benne volt a vételárban
    ennyi
    és kicsit olcsóbb mint a víz és nagyon halk.
    én a te helyedben inkább valami ilyesmiben gondolkodnék,olcsóbb is és a jövőben is kiszolgálja a rendszert.
  • LaciMaci
    NEM JOBB???
    Akkor nem adok ki érte ennyit:D
  • izb
    jobb nem biztos,de hogy halkabb lenne az tuti.
  • Punker
    az a 2. lépés elöbb VGA csere aztán jöhet még 1 kék torony, csak még nem húzták ki a lottó számaim :)
  • LaciMaci
    A zalmann olcsóbb mint, ha én állítanék össze:D
    Jobb lenne a hütés mint most?
  • izb
    Meg!
    Punker egyszer ezen filózott hogy milyen jól mutatna 2 reserator torony a gép mellett.
    Mondjuk nem 3 forintba kerülne...
  • izb
    azért a te rendszeredben az Intel üdvöskéje megadja a kegyelemdöfést a hütőközegnek nem?
    viszont az ő esetében erről szó nincs.3000-es proci alap gyári hűtővel 30 fokos.
  • LaciMaci
    Kiszámoltam még többre jön ki ha én csínálok vízhűtő rendszert!
    Ha továbbiakban szeretnék jobb gépet akkor meg lehet oldani 2 hütőrendszerrel!
    pl. 1. CPU+VGA 2.Chipset+HDD nem?
  • Punker
    qrvajó
  • Punker

+ ez a demandból, kemény 2800 pénz volt a hivatalso oldalon 20$ valszeg nem csempészett :)
  • Zetorg
    aha, biztos jó :D
  • Punker
    Viewsonic VP930
  • Zetorg
    milyen? :)
  • Punker
    a kisebb pumpa miatt szerintem a Zalman gyengébb
  • Punker
    megvan az új monitorom jóóóó lesz :)
  • Zetorg
    most néztem az én cuccomat passzívan.
    cpu+nb+vga van rákötve, a cpu 3750-en megy, a vga alapon.a vga-t terheltem atitool artifact scan-nel, 10 perc alatt a vga 64, a cpu 55, a chipset meg 39 fokos lett...
    erre még rádobna a vinyó is pár fokot.
    szerintem ez így nem egészséges.mondjuk a zalman leadója valamivel nagyobb, de a belső kidolgozása szerintem semmit sem ér.
  • Punker
    kék zalman CPU hűtős a VGA + 5k körül van (csak a blokk kell ugye) ez van nekem
    fekete zalman CPU+VGA blokk.
  • LaciMaci
    Akkor tulajdonképpen érdemes vízhütőt venni?Vagy jó a sima lég?
    Egyébként, ha én akarom összerakni a vízhűtést akkor kell hozzá:

1 hőcserélő
    1 pumpa
    1 tartály
    Csövek nahmeg külön VGA, CPU, Chipset, HDD hütő!Rögzítők és csatlakozók nem kellenek azok vannak a csomagban vagy kell külön?

Válaszodat várom!