Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát hogy nem a Zalman miatt vagy,az tuti..
De ha rosszúl fekszik fel az gond lehet..

Scrat
Hááát feltettem az Asus A8N-E deszkámra a Zalman ZM-NB47J passzív chipset hûtõt.

Fagyogat a vas. Van másnak is ilyen gondja?
Nem tom hogy véletlen egybeesés-e, túl sokat nem teszteltem még, de bizony párszor fagyott. Most melléraktam a tápventit kiváncsiságból, de venti nélkül sem ment 40 fok fölé ami szerintem nem vészes nem?

Akkor most mi van?

czky
Nézd meg a kompatibilis alaplapok listáját a linkedben. Ha megtalálod ott a lapodat, akkor simán befér...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Nekem volt ilyen hûtõm és ilyen procim.
Ezzel a hûtõvel stabil 50 fokot érhetsz el.

Zetorg
hétfõn meek rendelni ujat 😊
Ez már 1000 éves, valami Spire WhisperRock IV....
kinéztem magamnak egy iet:
katt
remélem befér a táptól :SS

[NST]Cifu
Az tényleg elég magas érték, célszerû megvizslatni a hûtõt, esetleg levenni, letakarítani a régi paszta maradékát, lefújni a port a hûtõbordáról, majd újrapasztázni, és újra felrakni a hûtõt. Ha ez sem segít, akkor el kell gondolkozni egy új hûtõ beszerzésén...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Narancs
Vinyó satán van, lehet ez a baj. Nforce4 elvben tudja fixálni a pci órajeleket, de leszedek vmi frissebb BIOS-t ártani nem árthat.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

csak mer nekem a barton 2500+ cpu-m 60°C-os és aggaszt :/

Scrat
?
Athlon64 3000+ s939

Miért?

mijen cpu-d van?

Scrat
NEm voltam benne biztos hogy az a chipset-e, vagy a proci mellett lévõ hûtõborda alatti cucc adata!

THX.

[NST]Cifu
Alaplap.

[NST]Cifu
Szvsz nézz szét a BIOS frissitések körül, lehet, hogy ismert probléma. Az nem lehet, hogy a proci tuningal esetleg a PCI-E vagy PCI (nem tudom milyen csatin mennek a meghajtók és milyen csatin van az alaplapi vezérlõ, ezt elvileg a kézikönyvbõl kinézheted) sebessége is emelkedik, és ez a baj?

Scrat
És itt pontosan melyik is?

Narancs
Srácok, lenne egykis gondom!
Havernak összedobtunk egy gépet, nForce4 -es Epox lappal, 2*512 A-Datával meg 3200+ Venice -szel. Megy is szépen, tuning is, csakha húzom a procit, akkor mindíg a bootolásnál kb fél percig kurrogtatja a vinyót meg a cd olvasót, aztán ha bebootolt semmi gáz, de ez eléggé idegesítõ. Nektek is van ez? Mit lehetne tenni?

[NST]Cifu
Olyan 50-55°C fölött már nem egészséges szerintem.

Scrat
Everest... megnézem! Thx.

Egyébként chipsetnél kb hol van a kritikus határ?
Mert eddig nem figyeltem de lecseréltem a chipsethûtõt egy passzív Zalmanra.
Jó lenne figyelgetni, nehogy megsüljön!

Narancs
Ja, tört Ultimate<#vigyor><#ravasz1>

Gabesz amd64
majd lesz valami más helyette

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

[NST]Cifu
Everest.

BTW most olvasom, hogy a Lavalys abbahagyta az Everest Home Edition támogatását. Hát... szép...

Scrat
Milyen progival lehet megnézni a Chipset hõmérsékletét?

bertino
közben rátaláltam... ne fáradjatok

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

[NST]Cifu
Nem vagyok annyira otthon az X800-as szériában, de maga a hûtõ még elég lehet, csak ne feledkez meg a ramok hûtésérõl!

#25963?

http://thenamelessphoto.com/

bertino
vki mondja meg, hogy hívták az elõlapi kijelzõket 😞 volt itt régebben róla szó (csak bazi régen és vhogy nem akarnék annyit visszalapozni)
így inkább most megkérdezem, nem-e tudja valaki mi volt a nevük, mert sehol nem találom õket 😞
(asus is volt tán, ha jól emlékszem és rengeteg dolgot kiírt, tán Winampot is, lehetett ventiket is szabályozni vele...)

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Falconer
Lehet, h nem sorja volt, hanem egyszerûen kiélezték a bordákat.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Nem. Van két kis mûanyag pöcök amit bele kell nyomni a kis fén kallantyúkba, amit látsz a képen. Vmi ilyesmi volt asszem, és ugy elvágta a kezem a borda mint a szart.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Punker
képet! nem 1-2 Zalman cuccot szereltem de soha nem láttam sorját egyiken se! és mi az hogy erõbõl kell összerakni? erõbõl csavarozza föl az alaplapra hogy rögtön kukázhassa???

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Falconer
Nem mindegy? sárga-sárga, egyre megy 😊

[NST]Cifu
Fõleg, hogy a Zalman Dél-Koreai cég. 😉

Falconer
Persze, csak vigyázz, hogy amikor berakod ne vágja el a kezed, mert a *ci kínaiak lesorjázni már nem tudták, és erõböl kell összerakni.

Scrat
És egy ilyen tényleg ~ 1000 Ft???

Akkor asszem hétvégére beújítok egyet.

THX Gabesz!

Gabesz amd64
lamellák leadják a hõt ez miatt ne aggódj

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Scrat
Akkor nekem is ez kellene az Asus A8N-E deszkámom lévõ chipsethûtõ helyére???

Nagyon nem értek hozzá <#lama> kérdés de van ez olyan jó mint egy VENTIS gyári hûtõ? Úgy értem ez ugyebár passziv hûtõ, az tud annyira hûteni mint egy olyan amint venti van??? (ez biztos halkabb <#nyes>)

THX.

Gabesz amd64
akkor mégis csak sz@r a lapod,vagy ez nálad nem minõsül annak?

Narancs
szerintem most mondom el ötödszörre, hogy Zalman nb47j elég az nForce4-nek. Mindenkinek elég, aki eddig föltette. Ennél nagyobb chipsethûtõt NEM LEHET kapni, mégpedig azért, mert nincs is rá szükség. Nem tudom, te mibõl gondolod, hogy a te lapod jobban melexik, mint a több millió másik felhasználónak...

Scrat
Talán nem a legmegfelelõbb totyikba írom... de segítsetek ha tudtok plz:

Egy Asus A8N-E alaplap chipsethûtõjét szeretném lecserélni valamire, mert elég hangos a maga 8000-es fordulatával...meg szerintem, bár még csak egy hónapos kicsit zörög is.
Elég halk a gépben minden és csak ez hallatszik belõle!
Ajánlat?

THX.

MaSzKa
az Abitok sose voltak szarok
de tény 1-2 rossz széria az bizony becsúszott

SPEED+STABILITY+POWER<#mf1><#mf1><#mf3><#mf3><#gun>

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
mi nem jó?

ez a 3. Abit alaplapom
jövõre tuti hogy megint ABIT-ot veszek

a prohardver.hu-n is 1-2 ember 2005-ben a legjobb alaplapokat gyártó cégnek tartja
nem véletlenûl vezették be a japán kondikat (dupla élettartam)
+a fatalyttit+uGuru-t+Otest

MaSzKa
ez szar se ér
mondtam má hogy 40x40-es celeroncs hûtõ sem volt elég
ez meg csak a harmada

Szerintetek egy VF-700ALCU elég lenne egy x800xtre?
Kitaláltam ,h lehalkítom a gépet és a mostani artic cooling szerintem "hangos" + nemfog odaférni a chipsethûtõ mert bazinagy az egész...

Gabesz amd64
ok,de Maszka haveromnak az Abit lapja nem jó

vki
Nekem eddig jó az az ABIT Q-OTES. Az eddigi rekord még 35 fok vele.

ACER Aspire 5738ZG

Gabesz amd64
Zalman ZM-NB47J

kemény 790+fa

MaSzKa
milyen zalman?

max belevágok az elejébe. arra is gondoltam. akkormár kis modding is lenne a dologban 😊

Zetorg
aham...
olyan 1,5 centit lógnak ki a bizgentyûk.

nem csíftek. casetek.

Crokin
Válasz a segítség topicba, és ne kérdezd meg ugyanazt több helyen légyszi. thx

Repatarurgyán