36836
  • Zetorg
    esetleg a chipset játszhatott közbe...akkor i915 most nf4
  • izb
    Én is:)
  • Punker
    2 giga a min néha azt is keveslem :)
  • Inquisitor
    OFF-topic:
    Látom elég jól összerakott géped van (gyors és ólcsó!), ezért lenne egy furi kérdésem: Hogy érzed az 1GB ram elégséges e az új játékokhoz?
    Csak mert nekem is annyi van még, és parázom. Most vennék VGA-t, de azért esz a penész, mert ha lesz valami jó kártyám, és még se megy a kevés ram miatt pár dolog ...
  • Inquisitor
    "566-os memóriát 33k-ért és kb az tudta azt, mint most egy 667-es ddr2."
    Ezt nehezen képzelem el, hogy egy CL4-es 667-es DDR2 gyorsabb egy 566-os CL2-es ramnál. Nem játszott bele a proci cache méretezése és/vagy a chipsetből fakadó különbség? Vagy HT? Egyébb?
  • Inquisitor
    Ez igaz, de általában a neves gyártók az extre verzióval jönnek ki elöször, amik elég drágák.
    Pl. MSI - Platinum, Asus - Deluxe/Platinum
    Ezeket már biztos kapni arrafelé is.
  • Zetorg
    975X-et javasoltam én is, amit már hetek óta kapni, főleg ott, ahol csocso lakik.
  • Zetorg
    intel oldalra gondoltam.
    még amikor 478-as cuccom volt, vettem 566-os memóriát 33k-ért és kb az tudta azt, mint most egy 667-es ddr2.
  • Inquisitor
    AsRock 775Twins-HDTV R2.0 - AsRock vicces egy cég :)
    LGA 775 for Intel Dual Core Pentium XE / Pentium D and Pentium 4 / Celeron D, supporting Core 2 Duo Desktop (Conroe), Presler and Cedar Mill processors
  • Inquisitor
    "szerintem vegyél egy értelmes lapot, ..."
    Na kérlek, heteken belül itt vannak az i965 és i975X alaplapok, amik Conroe readyk. Ezek elött venni bármilyen lapot: PÉNZKIDOBÁS
  • coks
    Sajnos semmi eredmény. Úgy tűnik, hogy az alaplap nem támogatja. :(
  • Inquisitor
    "azonos teljesítményű ddr1 és ddr2 között nagy árkülömbség van a ddr2 javára."
    Ezt fejtsd ki nekem, mert a tesztek szerint az Am2 proci csak DDR2-800-as rammal nem volt lasabb a DDR1-es verziónál, de az olan ram meg kb. 4x annyiba kerül.
  • [Jakuza]
    Probald a Speedfan progival leszabalyozni a fordulatszamot.
  • coks
    Sziasztok!

Tegnap vettem egy dualcore-os Intel D820-as procit. Viszont akadt egy kis probléma...
    Az alaplap BIOS-ban engedélyeztem a QFan controlt (Default értékeken), de a proci hűtő állandóan magas fordulaton forog (3000+3500 RPM 32c fok). A régi procimmal semmi ilyen gond nem volt (INTEL P4 775 2.6GHz 1MB 533), ha csak simán használtam a gépet 1600-as fordulaton dorombolt.
    A konfigom:
    Alaplap: ASUS P5N32 SLI Deluxe
    Memória: 2*512 DDRII 677Mhz
    A házam egy Antec SLK 2650BQE (350 Watt SmartPower 2.0, +12 centis venti a ház hátuljában)
    VGA: Inno Nvidia 6600 LE, a gyári hűtés leszedve, helyette Zalman ZM80D-HP passzív hűtő. stabilan 50 C fokon üzemel.

Amikre én gondoltam: rosszul raktam rá a procira a hűtőt (sima gyári Intel. Ezt kilőttem, mert akkor sokkal jobban kellene melegednie.
    Kevés hozzá a táp (láma vagyok? Biztos. :) ) 350 Watt SmartPower 2.0. Az alaplapra ugye megy 2 kábel. Egy 24 pines, és egy 4 pines. Na az alaplapra lehetne ranki még egy 4 pineset (összesen 8), de ha minden igaz akkor ez csak akkor kell ha 2 VGA van benne.
    A videókártya miatt van (50c fok).

Azért ide postoltam, mert itt biztos tudja valaki, hogy mi lehet a probléma. Azért vettem ilyen cuccokat a gépembe, mert sokat használom (photoshop, indesign, reason), és szeretem ha nagyon-nagyon csendes a gép.
    Enjoy the silence! ;)

Még egy utolsó kérdés. Ha kicsit hajtani szeretném a gépet, akkor az Ai Booster NOS-ével éredemes, vagy felejtsem el? (ilyennek még abszolút nem foglalkoztam)

Köszönöm a segítséget! Egy-két kép segítségnek:
    Ai Booster
    Proci
    Alaplap
  • bertino
    ez gyönyörűen néz ki :D
    de tényleg
  • CSOCSO
    most neztem a teszteket... intel + ati jobb parositas barminel...

amugy is inteles meg atis vagyok...
  • Zetorg
    miért kell annyira ati?
    nem gyárt mostanában gazdaságos kártyákat...

akkor mondok inkább 7900gtx-et, ez is 500 dollár körül mozog, mint az x1900xt
    a gtx biztosan lenyomja az xt-t, ráadásul nem melegszik annyira
  • CSOCSO
    nahja... nem draga csak en intelt szeretnek atival..
  • Zetorg
    most egy 7900gt :D
    szerintem az éri meg most a legjobban

pl egy ilyen
  • Punker
    850-es aszem nem tudja az SM3-at szal arra már fölösleges költeni szerintem.
  • CSOCSO
    amit irtal abban szinte tuti vagyok... de mi lenne a jobb??? 1 x1900 sztan evek mulva meg egy.. vagy most ketto x850
  • Zetorg
    szerintem vegyél egy értelmes lapot, meg valami fasza procit, mondjuk 930-at, meg 667-es ddr2-t :)
    a vga kevés neked?
  • CSOCSO
    nahja.... ezert nemtom hogy mi legyen.. olcsobbal jojjek ki mert ugyis jonnek a fizikai gyorsitokartyak vagy mi?? fogalmam sincs mi lenne a legjobb...

olcsobban kijonni azzal hogy teszek az x850 xt melle egy x850 et.. vagy hogy veszek egy 1900xt-t es majd ha kell melleteszek egy masikat.. vagy mi?
    meg ezek a fizikai gyorsitoszarok hogyan mukodnek? hova kell rakni oket? ket vidkari melle is be lehet rakni oket? mert ha igen akkor az nembaj ha van mar ket vidkarim..

ha a kis pci ba kellr akni a gyorsitokartyat akkor egyszer ugy is uj alaplap lell merthat a ket karitol nem fer el a fizikai gyorsito de akkor mennek a legolcsobb lehetoseggel. azaz sapphire alaplap.. uj proci... marad a ket giga ram ami van es a meglevo x850 melle egy masikat.. gondolom azert ez dobna a gepen nem keveset.. eleg lenne ahhoz hogy eljatszakl mindennel highon akovetkezo gepig.. ami kitudja.. lehet hogy quad core lesz meg mittom en milyen mas szarsagok.. es ha ezzel a saphire cuccal maradnek akkor 600 dodobol meglenne a dolog.. nem 1100

• Zetorg
    azonos teljesítményű ddr1 és ddr2 között nagy árkülömbség van a ddr2 javára.
    és látod, hogy lapot is alig kapni már alá intel fronton...
  • Punker
    ezt olvad el: Ideális CPU-GPU párosok

amúgy szerintem most fölösleges nagy pénzt VGA-ba ölni lassan jön a dx10 + fizikai kártyák szerintem arra érdemesebb lesz költeni mint összekötött vga-kra.
  • bertino
    1-2 évnél azért kicsit tovább lesz jó az a kari...
  • [Jakuza]
    Mondjuk ahogy nezem egy negativuma biztos van.
    Atszamolva 25-30K korul van a lap, tehat akkor inkabb mas megoldast lehet jobb ha keresel.
  • CSOCSO
    nahja
  • CSOCSO
    400 dodoert lehet kapni x1900xt CF et...azt nemtom hogy mi legyen...

mondjuk... vegyek 1 x1900xt-t es majd 1-2 ev mulva ha keves lesz vegyek ujat?
    de ez +400 dodo-s beruhazas.. es kesobb egy masik 2-300 dodo ( gondolom akkora mar csokkenni fog az ara)

vagy vegyek az x50xt melle egy masikat ami 300 dodo de ket karim van CF ben

mennyivel lehet erosebb a 1 x1900xt nel a ket x850 xt? (ha erosebb)
  • [Jakuza]
    Ja sry az lemaradt. :P
    http://sg.vr-zone.com/?i=3345
  • [Jakuza]
    Amugy a tesztje alapjan nem is olyan rossz, ha csak ennyivel marad el a 975X-es Gigabyte laptol.Sot SuperPIben pl gyorsabb.
    Raadasul a memory teszt ahogy nezem a 945-os lapok 533as Rammal lassabbak, mint a 400MHz-es.
    Memoria tuninggal szerintem talan elerheto a 667es RAMok sebessege is.
  • bertino
    mer már DDRII-höz igazítsd inkább magad ha lehet, mert utána adhatod ki megint a lóvét, ha régit veszel :(
  • Punker
    mert halott cucc
  • CSOCSO
    nah hat ezaz.. amugy miert?
  • CSOCSO
    hol?:)
  • [Jakuza]
    Itt van egy eleg atfogo leiras es teszt csomo keppel a laprol es biosrol.
  • Zetorg
    szerintem nem érdemes olyan lapot venni, amibe ddr1 megy...
  • CSOCSO
    a sapphire tetszeik.. ramom is belemegy csak a kerdes, hogy a 400 mhzes ddr ramokkal mennyivel lesz lassabb a sok jatek mint a 667 mhz ddrII vel.....

amugy nem is igazan a 200 dollarnyi memoria a lenyeg.. hanem hogy ha csucs gep kene akkor egy fasza vidkari is 400.. abbol ketto meg CF es 800 dodo... nahmarmost ha osszetennem az amugyse gyenge x850xt-t egy x850 el akkor azert az nem lenne rossz gondolom... es ha ezt olcsom meguszom akkor nem szarakodok a 200 dollarnyi rammal
  • [Jakuza]
    http://www.directron.com/pci7rd400.html
    http://www.asrock.com/product/775XFire-eSATA2.htm
  • CSOCSO
    nah.. most nezem a draga premiumos alaplapot..

800 dodo:

asus p5wd2-e premium
    p4 930
    2gb 5400 OCZ
    radeon x850 CF ready
    SLi ready tap .. 500 watt eleg? vagy kell ket x850 nek a 600? huzva nem hiszem hogy lennenek.