Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CSOCSO
prohardveren van egy teszt a 805 os intelrol.. egesz zsir azert a maniert...
ocsemnek lehet olyat szervalok be nyaron bar lehet hogy 820 as lesz.. ha azt is huzom az mar uber lehet..nem?
Falconer
😄

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Narancs
Igen<#hawaii>

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Punker
amúgyx te hobbiból cserélgeted havonta a procikat? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Narancs
Ja, de nem is boltban vettem, PH-n meg úgy árulta a gyerek, hogy 2500+.<#nemtudom> De végülis tök mind1 mi van ráírva, faszán megy és ez a lényeg.

De te nem 3200+nak vetted.
Punker
lehetséges az is, de elméletileg az olyan procikból nem jött az országba max pár darab.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Narancs
azért gondolom hamisítottnak, mert egy idõben csinálták azt, hogy pl 2500+ barcit átcimkézték 3200+nak, átírták a kódját is, minden annak is látta. Namost onnantól gyanús a dolog, hogy az OPN-ben is (AXDA3200DKV4E) 3200+nak szerepel, és ha a biosban alapfeszre teszem, akkor 1.74voltot kap alapból, ami mint késõbb kiderült biztosan nem a lap hibája. Tehát elméletem szerint bement a kis 2500+ proci a föld alatti üzembe, majd ottan megnézték milyen fesszel megy 3200+ként, és átírták a kódot meg az alapfesz értékét is, majd értékesítették. Errõl volt elég sok cikk annó, tehát felbukkant ilyen procik.

Punker
jaja, összes procit a legnagyobbnak gyártják ami nem megy azon azt átszámozzák kisebbre 😊

Punker
rack-ben a régi 80-as maxtorom 48 fokos, aszem ez nem tesz jót neki.

Csak azt nem értem, miért hamisítottnak nevezed. Miért hamisítanának egy 3200+ procit 2500+-nak? Semmi értelme.
Ez egy _butított_ proci, méghozzá egy 3200+-os Barton van kiherélve 2500+-nak. Szimplán azért, mert ez a darab gyári feszen nem viszi a 3200+-t. Tehát semmi különleges nincs ebben a prociban.
Alapból minden bartont 3200+-nak gyártanak, aztán az csak a tesztelésen derül ki késõbb, hogy a boltba milyen pr számmal kerülnek.
Narancs
Nah, most följebbtettem a vcore-t 1.7voltra az alapról, és így már valóban ezt a feszt kapja, de így hibázik SuperPI-ban 3200+ként. Tehát valószínû tényleg hamisított 3200+ lesz, faja. Csak nem értem akkor én miért 2500+ként vettem...

Falconer
De ebben most vízhûtés van, és úgy 50fok.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

gurubefree
Hi

Ezek az értékek megfelelnek egy 3200 AMDnek .
Nekem komoly ház ÿThermaltake Armor és Zalman hûtés mellett sem volt 50 fok alatt , a lap pedig ASUS A7N8X De. . Nálam megfordult mind a két tipus 333 és a 400 FSB is. A 333 közel sem melegedett ennyire. A 400as vitte nekem a 13x200at tehát a 2600at 62 fokon probléma nélkül.

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

Narancs
Ja, elég fura. CBiD ezt látja:

Mindenesetre még megpróbálom leljebbkaparni a vcore-t, engem is zavar ez az 50 fok...szarráhúzott Prescott se volt ilyen meleg.

Falconer
Ehh. A hõmérséklet tényleg nagyon sok, de azok alapján amit leírtál tényleg 3200+. Érdekes egy eset mindenesetre.

Narancs
Srácok, azt hiszem sikerült egy hamisított 3200+ bartonra akadnom. Alapból 2500+osként vettem, nem nagyon nézegettem kívülrõl a procit, betettem az Asus A7V600 lapba és ment, csókolom. Viszont, most hogy volt idõm kicsit jobban körüljárni a témát, elkezdeni a tuningot feltûnt egypár apróság. Minden detektáló progi 3200+nak látja (pedig a lapon 11*166 van beállítva, hiszen 2500+nak vettem), a sorozatszámából amit kiírnak is ez derül ki (AXDA3200DKV4E). Másik érdekesség, hogy az alapfesze 1.74volt, a biosban 1.65 (auto) -ra van téve. Mégis minden progi 1.74voltot mutat. Most próbából föltettem 3200+ra és simán megy, SuperPI végigfutott. Elõször nem gyanakodtam, hisz majdnem minden 2500+ barci viszi alapfeszen 3200+os szintet, és az asus híresen mellé szokott mérni, akár detektálhatja szarul is a vcore-t. Viszont a proci túl meleg, legalábbis terhelve 50 fok is megvan, ami így vízhûtéssel kicsit gyanús szvsz, bár az asus ezt is fölémérheti. De ott az a kis apróság a sorozatszámmal, ami miatt azt kell hinnem ez mégis csak egy haisított 3200+ lesz. De ha majd valami miatt úgyis szét kell kapnom a gépet, megnézem mi a túró van ráírva a procira, sajnálom hogy nem tettem meg vételnél. Ti láttatok már ilyet? Mindenesetre örülök, 2500+nak vettem, ha ennél töbet tud nekem csak jó<#nyes>

Punker
az már 1 másik kérdés 😊

na meg minek?<#zavart2>

Falconer
Az elõbbi.

Punker
laptop-ot ne húzz! teljesen máshogy van a hûtés könnyen kinyírhatsz vele valamit.

gurubefree
Sziasztok

Olyan progira lenne szükségem amivel a bioson kívûl tudom húzni a CPU-t .

Ez egy Laptop 13*133 megy a M740 Intel CPU.

Az is megtörténhet , hogy nem lehet húzni ???

elõre is köszi SONY VAIO VGN-FS315H

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

bazza
Hi all! Kérdeznék vmit. A VGA hûtõ azért megy alapon 26%-on, hogy ne legyen hangja, vagy mert ha 100%-on nyomatnám akkor rövidebb ideig élne?

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

bazza
áh értem. thx, ilyenrõl még nem is hallottam 😊

fle go
nyilvan hogy ez igy van, es amit Borg irt az is egyertelmuen ugy van, logikus...

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Úgy, hogy olyan kúpos csõ, aminek az egyik felére rá tudsz csavarozni egy 120-as ventit, a másik felét a sima 8cm-es helyére tudod illeszteni.

Ez pl egy 14cm-est rak a 12-es helyére.
bazza
Ezt most hogy érted?

Narancs
Huhh, akkor megnyugodtam...

Létezik átalakító is egyikrõl a másikra.
bazza
Hát, ezaz... a gép seggébe max csak a 9cm-es fér...
Gép oldalába megéri tenni eseleg?

Ugyanazon fordulat mellett a nagyobb venti jobban hût. Egy 12cm-es 1000-res fordulaton is hûthet annyit, mint egy 8-as 2000-ren akár. A kérdés csak a hely, hogy be tudod e építeni.
Csak a levegõszállítása az nulla felé redukálódik...
nem véletlen,hogy az alapokon ezek a kis dögök megörjítik az embert.

Nem, 12.6V alatt, ráadásul ha ilyen jó stabil, akkor az nem lehet gond.
fle go
kicsi fordulaton kis venti is halk...

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

bazza
Hmm. szóval a nagyobb, de alacsonyabb fordulatszámú ventik általában halkabbak? Nah akkor ezt megjegyzem 😊)

Punker
na az a 2 TT venti nekem sincs bekapcsolva 😊

Valszeg ugyanazt adja le ott is.Egy a forrás.

Narancs
Nah srácok, kimétrem multiméterrel a táp feszkóleadását. Idle az 5V-ra 4.98V-t mért, terhelve (víruskeresés+3dmark egyszerre futtatva) egy fölkúszott kerek 5.00V-ra és úgy is maradt. 12V-ra idle 12.53V-t mért, terhelve ez fölkúszott 12.55V-ra és kb ott is maradt, néha visszaesett 12.54-re. Nem sok ez egy kicsit srácok? Mintha azt mondta volna Borg, hogy 0.5V eltérés már árthat a vinyónak. azt persze nme tudom, hogy a Satás ágon miket ad le, a molexes mérésekbõl lehet következtetni a satás eredményre is?

Azért ez függ az adott ventitõl is 😊
Legfõképp a fordulatszámtól. Egy 8centis venti 3000rpm felett akármilyen gyártótól lehet, halk nem lesz 😊
Mondjuk nekem anno volt Thermaltake 2000rpm-es 8cm ventim is (az a narancssárga fajta), és olyan bazi vibrálást rendezett, hogy ki is dobtam õket rövid úton. Viszont a coolinkek pl jól beváltak, pedig relatíve olcsó ventik. Van 2 12cm-es, meg 8-as a Stackerben, és nem hallani õket. 1000-1000-1800 fordulaton mennek.
Már csak az 1 12cm-es coolermastert kéne kicserélnem valami jobbra, mert az hangos, és nem is szabályozható.
79Alba
Tanusítom<#nevetes1>

&#9619;&#9608;&#9608;&#9619;&#9618;&#9617;LaLiKám Csak OkOSAn&#9617;&#9618;&#9619;&#9608;&#9608;&#9619;

Punker
természetesn a normális hûtõk sokkal halkabbak, ha szivaccsal stb-vel kibéleled csak rontod a helyzetet mert nem lesz légmozgás még jobban tovább hevül minden......

CybeRick
Na neeeeeee....
Aztán Paksról még nem reklamáltak?

\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"

Barney Tech
Nekem is ki van bélelve és semmi különbség.

bazza
Tyû ha.
Tegnapelõtt voltam olyan elvetemült, hogy a szelid gyári gépem moddingolásába kezdtem. ne nevess ki! 1 hete ismerkedtem meg magával a kifejezés jelentésével. 😊 (ez még nem igazi modding, csak elõzmények, hétvégén teszek föl plexit, nah majd ott kezdõdik)
Az egész azzal kezdõdött, hogy VGA-mat kicsit turbózni akartam. ahoz viszont hûté kell, ami csak gyári van (egyelõre). Szóval fogtam magam, kivettem a régi (5 éves) gépembõl a gyári házhûtõt, és a gyári procihûtõt, és betettem a gépbe, illetve a vga alá. az eredmény egy MIGet megszégyenítõ üvöltés lett. szvsz. most kivettem a régi procihûtõt a vga alól, a ház két végébe tettem az egy-egy ventit, feltettem az oldalát és szvsz még most is csak alig csitult a helyzet. szóval a lényeg most jön:

Egy nevesebb gyártû ventije, illetve vga, proci hûtõje hallhatóan halkabb-e mint egy gyári? Gondolom én hogy jobban hût, de ha a zaj ugyan ez, akkor inkább kibélelem szivacfcsal a házat. na de akkor meg nem szellõzik. Öhm. Help?!

Narancs
Nah srácok, úgynézki a vinyómmal mégis minden rendben. Kipróbáltuk egy barátomnál, bootolni nála sem akart, de második vinynak betével tökéletsen ment. Leformáztuk, fölmnent rá az XP meg minden szar és tökéletesen mûxik, bár lehet nem kéne elkiabálni. Most gumibakokra ültettem föl a vinyót, tehát a házhoz semmilyen formában nem ér hozzá. Remélem nem lesz most már gáz, ezekszerint tényleg egy apr1 vírus nyúlkált a boot fileba vagy nemtom.

barret
Ablakban kell jatszani,akkor a speedfant latod a talcan.
En ugy szoktam,legalabb elerek mindent,sosem kell kilepnem a jatekbol😊

Bérbe vehet? reklámfelület...

barret
Miez,Abit siloro?

Bérbe vehet? reklámfelület...

Narancs
Hasított vele a GTA3 mi? <#nyes>

bazza
nah, arra a chipre ráraktam a régia alaplap passív hûtését, már csak azt nemtom, hogy a proci ventit hova rakjam. ráerõsítsem a kártya bordáira?

bazza
Nah most azt tervezem, hogy a régi cerka procimról leszerelem a hûtést, és rápakolom a vidkarim tetejére, mert az elég keményen süt... fõleg egy chip, amin igaz van vmi szivacsos bevonat, de eléggé forró. van vkinek ilysféle tapasztalata? mármint régi cpu hûtõt átalakítani stb?