Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bertino
1200... minek annyi ? arra már elkér a normális hûtés egyébként is...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

CSOCSO
felrebeszelek.. nem SLI hanem crossFire alaplap.....
CSOCSO
TUNING?

ha most tuningolni akarnek valszeg vennek 930 as p4 et SLI lapot meg ddr2-t es legalabb egy uber vidkarit... de ez igy kurvardraga lenne...

a nagy kerdes viszont az hogy lehet-e a regi sapphire x850xt-met osszekotni egy uj crossfire ready kartyaval?
mert ha igen akkor:
azon gondolkoztam hogy a 930 es az alaplap nem draga annyira.. a kettot ki tudnam hozni 300 dodobol.. max 400!! es es akkor beletennem a regi x850xt met. meg egy CF kartyat is.. es akor hurra..

csak az a baj hogy gondolom az osszes P4 sli lapba ddr2 megy.. tehat ramot is kene vennem.. szal tiszta lol😞

mindent cserelni kell a gepbe... meg a tapot is hogy sli ready legyen...

Zetorg
kb a 7600gt azt tudja alapon, amit a gto szénné húzva

CS:S-ben mindkettõ 120fps körül ad VST-ben.

Barney Tech
Na lenne egy kérdésem van egy XpertVision 6600GT-m AGPs ésha Van rajta egy Zalman fatal1ry hûtõ, 2D-ben 40C' fokos és 3D-ben pedig kb 50C'
500/900Rõl 570/1150re háztam ha felhúzom 600Mhzre a Gput akor már jönnek a tesztprogramban a pixelhibák ha 1200Mhz a ram (effektiv)akkor ismét már megint jönnek a pixelhibák!
Ha esetleg 3D-ben emelek a volton egy pcitkét akkor szerintettek ismét jönnek a pixelhibák?Vagy a voltemeléssel kiköszürölhetõ.
HELP

FaithMeN
GTO mar felejtos...

MSI K8N SLI Diamond plus,A64 X2 4400+,2x Leadtek Px7900Gtx VGA,Corsair Twinx 4x1Gb PC4000,Seagate 2x250Gb Sata

Úgy látom támogat (egymás utáni típússzámú órajelgenerátorral rendelkezõ) Crossfire 3200 és sima Xpress 200 (alaias Crossfire 1600) chipsetes lapokat. Már csak a feszültség állítást kéne megoldanom valahogy 😊
Amúgy vicces, hogy a fix órajelek, meg HT leosztás benne van a Biosban, de órajel állítás meg nem ...
(Már megakartam mûteni CBROM32-vel, de nem találtam hozzá step-by-step leírást, pedig be akartam fordítani a DFI FSB/Voltage menüjét.)

Barney Tech
Van valaki akinek van msnje és ngay videokártya modingoló?

Köszi, majd kipróbálom, csak mostanában csak hétvégén érek rá bütykölni a gépet, mer' asszonykám államvizsga-tételeket nyomtat napközben.

MaSzKa
mennyivel jobb a 7600gt a régi gto-dnál?
1280x1024 8xaf 8xaa-ba?

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Zetorg
persze, az amd-kre nem hatnak a fizika törvényei 😊

Barney Tech
Vaty vlaaki tud olyan programot ahol lehet huzn i a procit?

Barney Tech
Ezen mé nem lehet külön külön huzogatni?

kirol
Hát 4:4 olyan pont nincs. Van olyan ahol az elsõ, van olyan ahol a második nagyobb.
Van 1:1 és gondolom ha ez arány, akkor ez ugyan az, mint a 4:4.

Viszont az érdekes, hogy 1:1-en 2,6V (ram alapon) bebootolt a elõbb, majd újra is indult a 3DMark indításánál.

kirol
De a voltok azok legyenek amit írtam?
CPU: 1,7250 V
RAM: 1,7 V
Vagy ram maradjon 1,6 V -on?

(Ha uszály, ha nem uszály.)

Narancs
Muszáj mûködnie <#vigyor1>

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Narancs
FSB/Dram arány legyen 4:4, és úgy próbáld meg.

kirol
Mert ha a 3,2-t stabilan vinné, akkor már elégedett lennék, ha muszály akkor inkább erre (CPU) raknék egy jobb hûtõt.
Akkor a CPU-nak az 1,7250 V az már nem egészséges?

kirol
Nem a hang a hangszóróimból jött, nem a tekercsbõl! Nem csapott fel füst.<#nyes>
Utóbbit nem tudom, azt viszont igen, hogy az AGP Ratio (CPU:AGP😛CI) az Fixelve van 66/33 Mhz -re ,mert amúgy eltûnik az SATA vinyóm.

Most látom, hogy van egy ilyen:
DRam Ratio (CPU😄RAM) : By SPD (4:5)

Narancs
Ha túl nagy feszt adsz a procinak, az alaplapi tekercsek ciripelhetnek, ez volt az a fura hang szvsz. Ha csak ennyit bír a procid nem érdemes szenvedni vele, 2660@3000MHz se rossz tuning. Memóriáidnak nem érdemes feszt emelni, mert ígyis alapórajel alatt járnak, hacsak az FSB/mem arányt nem basztattad el 1:1 -rõl.

kirol
Na az elõbb kipróbáltam úgy, hogy: FSB 160 (3,2 Ghz) 1,7250V -al, + a memóriát is felraktam 2,6 -ról 2,7 V -ra. Így bejött a WinXP, majd elindítottam SiN-t, ami töltés közben elkeztedd hülye hangokat adni. Gyorsan újraindítottam.
Ilyen magas fesz -el ne próbálkozzak? Vagy mennyi az, amit még lehet?
(Lehet nem is emiatt volt a hangeffektus, nem tudom.)

Narancs

czky
Ezt próbáltad már? ClockGen

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

bertino
az elmult hozzászólások tömkelege errõl szólt, csak kicsit kellene olvasni vissza, komolyan

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

vakondo
Hellosztok szeretném a Procimat (Sempron3100+) huzni de a témárol semmit sem
tudok nem tudtok valmilyen leirást ami részletesen elmonmndja hogy kell tunningolni a PRocikat Kösz.

<#integet2>

Létezik valamilyen a GigaByte EasyTune-hoz hasonló szoftver, ami megy Award alaplapokkal? Nekem speciel GB alaplap van, csak a sajár programjuk nem támogatja 😞

Narancs
Lehet, de valaami logikus magyarázat csak van, nem?

geri15
köszi

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

Mr_no_NaMe
Mittomén, hogy tudja e 😊
"Mondjuk ennek az A64 melegedésnek, illetve nem melegedésnek több oka lehet: például fordszám szabályzós hûtése van, és mivel jobban melexik, a hûtõ jobban pörög és ugyanúgy hidegen tartja.
"
Na én speciel nem erre gondoltam.....

Narancs
Mondjuk ennek az A64 melegedésnek, illetve nem melegedésnek több oka lehet: például fordszám szabályzós hûtése van, és mivel jobban melexik, a hûtõ jobban pörög és ugyanúgy hidegen tartja.
Amúgy ezt a jelenséget énis tapasztaltam vízhûtéssel, 1.65volton és 1800MHz-en alig hidegebb mint 1.8volton és 2300MHz-en a barton. Arra gondoltam, hogy talán ha a hûtõ túl van méretezve, akkor anélkül képes felvenni és leadni a plusz keletkezett hõt, hogy a proci azt megérezné. Lehet ez baromság, mindíg puskáztam a fizikadogáknál...<#ravasz1>

Zetorg
"volt rá már példa,hogy egy igen erõteljesen meghúzott gépet fél év után alapon akartak járatni,és valami oknál fogva nem ment."

ez érdekes.biztos úgy kiszélesedtek az áramkörök, hogy alap órajelen már elfolytak az adatok 😊

az a64 melegedés megint csak furcsa.ha jól emlékszek a fizika órákra, frekvencia=rezgés.nagyobb órajel->több rezgés->nagyobb hõtermelés.

volt rá már példa,hogy egy igen erõteljesen meghúzott gépet fél év után alapon akartak járatni,és valami oknál fogva nem ment.
Ha valaki ki akarja deríteni,hogy te húztad azt a procit vagy sem,akkor kideríti hidd el.
Ja és ez a melegedés is érdekes dolog.
Amd 64bites oldalon van egy érdekes jelenség.
Van olyan csóka,aki 1800mhz-rõl húzta fel a prociját 2600mhz-re és a proci hõmérséglete gyakorlatilag nem nõtt.
Itt igazán nem beszélhetünk a nagyobb hõtermelésrõl nem?
Pentium vonal megint más,ezt elismerem...

Zetorg
fesz emelés nélkül is jobban melegszik a cucc.
biztosan van élettartam csökkenés, de bebizonyítani úgy sem tudja senki, hogy a tuning miatt halt meg valami.esetleg csak rá lehet fogni.

geri15
Hy allz!

Elvi kérdésben kérném a segítségeteket. Azon vitáztunk barátommal ma este, hogy van-e élettartamvesztés tuningnál, akkor ha nagyon jó hûtést feltételezünk a gép mellé?
Én azt mondtam hogy igen, mivel a plusz hõtermelés arányosan öregbíti a vasat, aminek egyenes következménye a gyorsabb halál.
Erre õ: csak feszültségemelésnél van nagyobb hõtermelés amúgy mindegy.

Szóval, nagyon jó hûtés mellett, feszültség emelés mellett, és feszültség emelés nélkül van-e élettartamvesztés? (persze úgy hogy a gép faszán beindul, és x évig +20-40% tuninggal jár)

Elõre is köszi.

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

Zetorg
ha a kártyád tudja mérni, akkor ott mutatja, ahol a többit

Mr_no_NaMe
Azt az Everest mutatja valahol?
Narancs
De ezeknek semmi közük a grafikai hibákhoz. GPU hõmérsékletét kéne naplóznod játék alatt.

Mr_no_NaMe
Bár 63 fölé nem megy. Most is játszottam csak feltûnt a gép zúgása.
Most vegyek új ventiket vagy játszak? Vagy mit tegyek?
Mr_no_NaMe
Alaplap 58
CPU 63
PWM 62
Ezek voltak mikor Alt + Taboztam.
Narancs
CPU-nak semmi köze nincs a grafikai hibákhoz. Azt valószínû a VGA túlmelegedése okozza, GPU vagy ramé.

Mr_no_NaMe
Elég fura dolgot észleltem tegnap.
Eddig az Oblivion highon 4*-es AA-val és blur-al teljesen szépen futott és nem ment feljebb a hõmérséklet 58 fok fölé.
Most feltettem a Godfathert és simán 1024-ben minden csilivili effektet kikapcsolva 20-25 perc játék után furán elkezd búgni a gép, megugrik a grafikai hibák száma és kicsit jobban elkezd szaggatni. Kinézek az Everestre hát 63 fok a cpu.
Most ilyenkor mi a teendõ? Radeon x800 GTO-m van és SEMMIT nem húztam rajta.
Narancs
Nyomjon egy Ctrl+Alt+Del -t és nézze meg milyen alkalmazások futnak, mi az amit sehová nem tud tenni. Ez sztem valami progi amit saját maga telepített, mikor leokézott könnyelmûen valamit böngészés közben.

Nos nem az én gépemen van.A felhasználó szerint napok ta ott van és az egérrrel ha rámutat elpárolog.Van úgy hogy napokig elõ sem jön.
Egy vírus nem totojázik ennyi ideig és nem fedi fel magát.
De azért kösz.

Barney Tech
Virus sztem.

Sziasztok tud valaki segíteni mit takarhat az alábbi képen nyíllal jelzett ikon?

Háló!

Mennyire lehet hinni ennek az OCCT-nek? mennyire esküsztök rá?

\"Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól!\" T. A. Edison

Barney Tech
<#shakehead>

taaz
Ja amugy elkészült a légterelö az alaplapomra! Proci bordárol hütöm a nf4 chipet! 40 fok huzva! Nem lett nagyobb hangja!
Elég piccasosra sikerult majd 1x le lesz fujva!
A kép a galériámban van!

Gigabyte GA-MA69G S3H,2*1G Geil Ultra 800MHZ CL4, AMD x2 5200+ Wind. ,Chieftech 450W ,120GB Seagate,80GB SATA II Seagate ,Dell precision 530 mod házikó ,ASUS 8800GT 256mb

taaz
Gondolom mert ULI chip-es?
Láttam valahol volt modot!
De nem emlékezek mér hogy hol!<#nemtudom>

Gigabyte GA-MA69G S3H,2*1G Geil Ultra 800MHZ CL4, AMD x2 5200+ Wind. ,Chieftech 450W ,120GB Seagate,80GB SATA II Seagate ,Dell precision 530 mod házikó ,ASUS 8800GT 256mb