Pc tuning
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
ha most tuningolni akarnek valszeg vennek 930 as p4 et SLI lapot meg ddr2-t es legalabb egy uber vidkarit... de ez igy kurvardraga lenne...
a nagy kerdes viszont az hogy lehet-e a regi sapphire x850xt-met osszekotni egy uj crossfire ready kartyaval?
mert ha igen akkor:
azon gondolkoztam hogy a 930 es az alaplap nem draga annyira.. a kettot ki tudnam hozni 300 dodobol.. max 400!! es es akkor beletennem a regi x850xt met. meg egy CF kartyat is.. es akor hurra..
csak az a baj hogy gondolom az osszes P4 sli lapba ddr2 megy.. tehat ramot is kene vennem.. szal tiszta lol😞
mindent cserelni kell a gepbe... meg a tapot is hogy sli ready legyen...
CS:S-ben mindkettõ 120fps körül ad VST-ben.
500/900Rõl 570/1150re háztam ha felhúzom 600Mhzre a Gput akor már jönnek a tesztprogramban a pixelhibák ha 1200Mhz a ram (effektiv)akkor ismét már megint jönnek a pixelhibák!
Ha esetleg 3D-ben emelek a volton egy pcitkét akkor szerintettek ismét jönnek a pixelhibák?Vagy a voltemeléssel kiköszürölhetõ.
HELP
MSI K8N SLI Diamond plus,A64 X2 4400+,2x Leadtek Px7900Gtx VGA,Corsair Twinx 4x1Gb PC4000,Seagate 2x250Gb Sata
Amúgy vicces, hogy a fix órajelek, meg HT leosztás benne van a Biosban, de órajel állítás meg nem ...
(Már megakartam mûteni CBROM32-vel, de nem találtam hozzá step-by-step leírást, pedig be akartam fordítani a DFI FSB/Voltage menüjét.)
1280x1024 8xaf 8xaa-ba?
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Van 1:1 és gondolom ha ez arány, akkor ez ugyan az, mint a 4:4.
Viszont az érdekes, hogy 1:1-en 2,6V (ram alapon) bebootolt a elõbb, majd újra is indult a 3DMark indításánál.
CPU: 1,7250 V
RAM: 1,7 V
Vagy ram maradjon 1,6 V -on?
(Ha uszály, ha nem uszály.)
Akkor a CPU-nak az 1,7250 V az már nem egészséges?
Utóbbit nem tudom, azt viszont igen, hogy az AGP Ratio (CPU:AGP😛CI) az Fixelve van 66/33 Mhz -re ,mert amúgy eltûnik az SATA vinyóm.
Most látom, hogy van egy ilyen:
DRam Ratio (CPU😄RAM) : By SPD (4:5)
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Ilyen magas fesz -el ne próbálkozzak? Vagy mennyi az, amit még lehet?
(Lehet nem is emiatt volt a hangeffektus, nem tudom.)
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
tudok nem tudtok valmilyen leirást ami részletesen elmonmndja hogy kell tunningolni a PRocikat Kösz.
<#integet2>#integet2>
"
Na én speciel nem erre gondoltam.....
Amúgy ezt a jelenséget énis tapasztaltam vízhûtéssel, 1.65volton és 1800MHz-en alig hidegebb mint 1.8volton és 2300MHz-en a barton. Arra gondoltam, hogy talán ha a hûtõ túl van méretezve, akkor anélkül képes felvenni és leadni a plusz keletkezett hõt, hogy a proci azt megérezné. Lehet ez baromság, mindíg puskáztam a fizikadogáknál...<#ravasz1>#ravasz1>
ez érdekes.biztos úgy kiszélesedtek az áramkörök, hogy alap órajelen már elfolytak az adatok 😊
az a64 melegedés megint csak furcsa.ha jól emlékszek a fizika órákra, frekvencia=rezgés.nagyobb órajel->több rezgés->nagyobb hõtermelés.
Ha valaki ki akarja deríteni,hogy te húztad azt a procit vagy sem,akkor kideríti hidd el.
Ja és ez a melegedés is érdekes dolog.
Amd 64bites oldalon van egy érdekes jelenség.
Van olyan csóka,aki 1800mhz-rõl húzta fel a prociját 2600mhz-re és a proci hõmérséglete gyakorlatilag nem nõtt.
Itt igazán nem beszélhetünk a nagyobb hõtermelésrõl nem?
Pentium vonal megint más,ezt elismerem...
biztosan van élettartam csökkenés, de bebizonyítani úgy sem tudja senki, hogy a tuning miatt halt meg valami.esetleg csak rá lehet fogni.
Elvi kérdésben kérném a segítségeteket. Azon vitáztunk barátommal ma este, hogy van-e élettartamvesztés tuningnál, akkor ha nagyon jó hûtést feltételezünk a gép mellé?
Én azt mondtam hogy igen, mivel a plusz hõtermelés arányosan öregbíti a vasat, aminek egyenes következménye a gyorsabb halál.
Erre õ: csak feszültségemelésnél van nagyobb hõtermelés amúgy mindegy.
Szóval, nagyon jó hûtés mellett, feszültség emelés mellett, és feszültség emelés nélkül van-e élettartamvesztés? (persze úgy hogy a gép faszán beindul, és x évig +20-40% tuninggal jár)
Elõre is köszi.
folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.
Most vegyek új ventiket vagy játszak? Vagy mit tegyek?
Eddig az Oblivion highon 4*-es AA-val és blur-al teljesen szépen futott és nem ment feljebb a hõmérséklet 58 fok fölé.
Most feltettem a Godfathert és simán 1024-ben minden csilivili effektet kikapcsolva 20-25 perc játék után furán elkezd búgni a gép, megugrik a grafikai hibák száma és kicsit jobban elkezd szaggatni. Kinézek az Everestre hát 63 fok a cpu.
Most ilyenkor mi a teendõ? Radeon x800 GTO-m van és SEMMIT nem húztam rajta.
Egy vírus nem totojázik ennyi ideig és nem fedi fel magát.
De azért kösz.
Mennyire lehet hinni ennek az OCCT-nek? mennyire esküsztök rá?
\"Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól!\" T. A. Edison
Elég piccasosra sikerult majd 1x le lesz fujva!
A kép a galériámban van!
Gigabyte GA-MA69G S3H,2*1G Geil Ultra 800MHZ CL4, AMD x2 5200+ Wind. ,Chieftech 450W ,120GB Seagate,80GB SATA II Seagate ,Dell precision 530 mod házikó ,ASUS 8800GT 256mb