36836
-
#30229 Enyim:
Alaplap: Gigabyte GA-965P-DS4
CPU: DualCore Intel Core 2 Duo E6700
VGA: NVIDIA GeForce 8800 GTX
RAM: DDR2-800 - 2048 MB
Táp: Zalman ZM360B-APS
Hangkártya: Creative Audigy LS Audio Processor
Winchester: 250 GB
Processzorhűtő: Zalman CNPS9500
+2 db hűtő: elől és hátul
CD/DVD-író/olvasó: Plextor PX-716A
Monitor: 19" LCD ASUS PW191
Számítógépház: Cool Master CMStacker 830 HD-TV
Hangtechnika: Logitech® Z-5500 Digital
Billentyűzet és egér: Logitech Cordless Desktop LX700
Képek majd lesznek...húzás is majd lesz... -
Andretti #30228 több helyen olvastam hogy a pci-e freq húzása grafikus teljesítménynövekedést von maga után... bár 100-110-re semmit, 100-120-ra már vmit tapasztaltam...
Feszt azért adtam mert húztam 630/805-re hátha bírja... bár lehet hogy tényleg csak álom az 1600MHz ennél a kártyánál...
Proci... neked mennyire van húzva az FSB? nekem 425 lett volna a cél de az istennek se akart működni... a CPU-z meg most is 1,213-at ad cpu voltage-nál, pedig az eist az disabled... vmi ötlet? -
#30227 pci-e minek megy 120mhz-en?meg minek adsz neki feszt?
tök fölösleges...
a procinak adhatsz még, az én 6400-em 400-as fsb fölött, 1,6V-tal ment jól. -
Andretti #30226 Sziasztok!
Az egész tegnapomat a PC-m húzásával töltöttem... Minden fasza és jó, csak nem elég stabil, és abban kérnék segtséget, hogy, hogy tehetném még stabilabbá anélkül, hogy a húzásból visszavennék. A nem teljesen stabil azt jelenti hogy 3Dmark06 1x simán lefut rajta, estére meg beállítottam hogy minden tesztet ismételjen 24x (összesen kb. 6 órányi folyamatos teszt)... Reggel felkelek kékhalál...
Gép:
Gigabyte GA-965P-DS4
Core2Duo E6400 Allendale
MSI NX 7950GT vt2d512ez
2*512 Kingmax/800MHz
2*Maxtor 6V250F0
Meg 400W-os táp (azt nem tom milyen pontosan)
A húzás pedig:
Biosban: FSB:414, Szorzó:8, PCI-E frequency: 120MHz, Ram feszültség: +0,1V, PCI-E fesz.: +0,2V, MCH fesz: +0,3V, FSB fesz: +0,2V, CPU fesz: 1,5V
VGA: Core clock: 605, Memory clock: 780
És még van a biosban egy "Robust Graphic Booster" ez normalról fastra van álltva (még lehetne booster)... -
#30225 Hat akkor nagyon ugy tunik, hogy a proci szar...
Most vetted hasznaltan vagy mi?
-
izb #30224 passz -
#30223 Használom, de mindkettőtöknek egy hsz-ben válaszoltam ezért... Az alaplapon Award van és 27-es verzió tehát a legújabb. Én is erre gondoltam ezért ezzel kezdtem először de nem jött be :( -
izb #30222 használd a válasz gombot please..
Milyen bios van most fent az alapodon?? -
#30221 Nem melegszik az biztos. Jó a hűtő is. 183x11-en van jelenleg. De ennek hivatalosan 200x11-et kéne vinnie. A fesz érték defaulton van de próbáltam már növelni is 1.6-ról 1.725-re de semmi változás. Egyidejűleg próbáltam növelni a memóriákon és az AGP feszt is de akkor is semmi. Mégtovább kéne növelnem? Az nem nyírja ki? Néha bírja egy darabig a windowsban de amikor megdolgoztatja valami progi azonnal hanyatdobja magát és kék képernyő :) 183-184-es FSB az, ahol még stabil. -
izb #30220 nézd csak meg az első képen hogy a procinak mennyi a fesz értéke??
lehet ez a baj...túl kevés -
izb #30219 a szorzója mi? 183x mennyi?? -
#30218 Nem melegszik tul vagy ilyesmi?
-
#30217 hát próbáld meg és majd kiderül :) -
#30216 Sziasztok! Adott egy Barton magos 3200+ -os socket A proci és nem hajlandó vinni a 200-as FSB-t. A felületén nem látszik semmilyen sarkazás mégis 183 fölé emelve az FSB-t állandóan kék halállal megáll a gép néha még a windows betöltés közben. 183-as FSB alatt tehát 3000+ -on viszont atomstabil. Akkor létezik hogy hibás a proci? A memóriák jók pc3200-as kingston (memtest semmi hiba) és a lapnak is bírnia kell: NF7v2. Mi okozhat még ilyet? -
#30215 húzásnál a HT ratio-t vedd lejjebb 1-el vagy 2-vel!
giga lapban nem tudom hol lehet állítani... -
#30214 Szevasztok!
Még mindíg a Tuninggal küzdök. Megkaptam a linket ami leírja mikén és mit kell állítani az FSB és Clock ...stb állításokról.
Konfig amit szertnék felpörgetni a következő:
Gigabyte M59SLI-S5
X2 4200+
X1950XT 256MB
PQI 2x1GB DDR2/800
Ezen a címen megnézhetitek mit mutat a Cpu-Z alap beállítások mellett. Már az is furcsa, hogy a memoryk 368Mhz-en mennek így a 800Mhz memeoryk csak 736-on járnak. Hogy miért azt nem tudom????
Szóval próbálom állítani a CPU frekvency-t de ha 1 Mhz is eltér az alap beállítástól már Safe Mode-ban indul a gép. Próbáltam a szorzót 10x-re állítani az FSB-t meg 220-ra vagy 240mhz-re de semmi nem változott. A Bus sebesség szorzóját is megváltoztattam mikor az FSB-t 240Mhz-re emeltem de ez sem segített, sőt az alap 1.25v-ról 1.3v-ra emeltem a feszültséget.
Ha valaki ismeri ennek az alaplapnak a lehetőségeit segíthatne nekem!!! Köszi.
Próbálok csinálni pár képet a bios-ról is talán úgy könyebb lesz.
-
#30213 én úgy tudom, hogy a blokkon szereplő árat vásárolhatom le... -
#30212 sztem az éppen aktuális árát vásárolhatod le (nekem kékhalban igyvolt)
hogy mennyi ez az összeg azt nemtom hogy találák ki főleg hamár nemis lehet kapni náluk... -
#30211 Hat en meg egyetlen olyan szamitastechnikai cuccot nem lattam, aminek total ep lett volna a gyari csomagolasa, vagyis nem lett volna kibontva. Szoval ennyi erovel nyugodtan eladhatjak megint a Bela hasznalta egy hetig cuccot. Masreszt meg akkor lehet hogy az a Bela maskor is visszamegy vasarolni es forumokon sem az terjed, hogy a rohadt x meg y ceg....
-
Inquisitor #30210 "3 napon belül téves vásárlás címszóval köteles visszavenni ha az árú ép."
Jól hangzik, viszont én jó pár éve a kereskedelemben vagyok és elárulhatom ilyen nincs, még is jobban hisznek benne, mint az UFO-kban. A karácsonyi hírekben is többször felmerült, hogy HA kicserélnek valamit, az a boltos/tulajdonos emberségén és lehetőségein múlik. (Mondjuk egy gyárilag leforrasztott csomagolású dolgot, vagy hiányos tartozékos dolgot még jóindulattal SE fog senki visszavenni. Vagy ha elszabták, összekoszolták, stb.)
A 3 (munka)nap a garanciális cserére vonatkozik, 3 nap után ugyanis már 15 munkanap lehet a cserehatáridő ...
Van olyan bolt, ahol ha pár héten belül viszel vissza valamit, akkor értékcsökkentéssel, de visszaveszik.
Az meg a vásárló felelőssége ha nem tudja mit akar venni. A boltok meg nem kölcsönzők. És gondolom nem egy vásárló akadna ki, ha "Kovács Béla használta 1 hétig" feliratú alkatrészeket adnak el nekik teljes áron. -
zoolee #30209 Háát....
1 amíg a progi engedi.
2 amíg a hűtés engedi.
3 amég a fajta engedi. -
Joe1987 #30208 egy 6600gt-t mennyire lehet tuningolni (nem gyári hűtő)??? -
#30207 tegnap vettem egy 7800gt-t 35-ért, és még januárig garis.a blokkon meg 70k körüli összeg szerepel.
gondoltam ki kéne cseréltetni valami 7900-re :) -
BenceYCE #30206 3 napon belül téves vásárlás címszóval köteles visszavenni ha az árú ép. -
#30205 Az attol fugg. En visszavittem egy joyt ket naposan, hogy nalam nem megy szal kene vissza a mani vagy levasarolnam. Csavo bedugja, kiprobalja, stb.. aszondja itt megy, menjel a francba. Igazabol nalam is ment, csak lattam vhol harmad aron :D
-
#30204 aqua gariról mik a tapasztalatok?
ha most visszaviszek valamit, amit januárban vásároltam, levásárolhatom a teljes árát, vagy szaroznak? -
#30203 Ez tény és való csak most kell megoldanom a dolgot itt pedig nincs pc csak laptop és pda. Mivel Zetorg leírta a paramétereket így már be tudok lőni a potinak is végkitérést de nem akartam kipróbálni a 'meddig bírja' dolgot, mivel nincs több csövem. -
zoolee #30202 Bakker .
Gondolom számítógéped van.
Azon meg nézed mennyi ami kell és egy pótmétert rá vágsz egy 220 as kábelre és állítod.
Ennyi. -
#30201 Köszönöm! -
#30200 De buta vagy. 2x leírtam hogy nincs számítógép tápom se molex csatlakozós kábelem. Én is meg tudnám nézni ha lenne Mr okostojás. -
zoolee #30199 Bazz ...
Nézd meg a tép oldalán.
Áltban van 1citrom sárga meg 2 fekete meg 1 narancs sárga.2 pozitív 1 negatív .
Gondolkozz.
Innen már kitalálod. -
#30198 az inverternek 12 volt kell.
a 4 tűs molex csatoban van 5/12 volt és két föld.sárga a 12, piros az 5v -
#30196 De én nem akarok semmit sehova dugni mert nekem más tápom van tehát leszedném a csatlakozót és a natúr vezetéket forrasztgatnám inkább :) csak annyit szeretnék megtudni, hogyha kettőnél több csatlakozás (kábel) van a fénycsövön akkor azokat mire használják, és hány Volt bemenő feszt bír el a cső? Mert sehol nem találok erről specifikációt. De hátha máshogy kérdezem akkor menni fog: a számítógépetekben a 4 pines csatlakozóban mekkora fesz van és a 4 vezetéket mire használják? thx! -
zoolee #30195 Bakker ...
Ne forgasd ki a szavaim.
Xal rádugok és bakapcsolod a tápot. -
#30194 Az biztos hogy nem ad semmit mert a feszültséget a táp adja. És a fénycsőnél mind a 4 tűt használják? És mire? Nem csak kettőt? -
zoolee #30193 Amennyit egy 4 tűs molex ad. -
#30192 Nem számítógépes tápegységem van tetszőleges fesz beállításall úgyhogy arra nem költök feleslegesen. A kérdés hogy hány voltot kapnak ezek a számítógépben? Arra állítanám be őket. A csatlakozó mindegy mert levágom :) csak a két kivezetést kötném rá a tápra ha nem kell neki semmi spéci dolog ezért kérdezem. -
zoolee #30191 CSak molex csatik kellenek neki. -
#30190 legegyszerűbb szvsz ha szerzel egy AT-s tápot és arra kötöd rá a csöveket...
semmi más nem kell hozzá... -
#30189 Sziasztok! Nem pc moddinghoz kellene csak fel akarom használni az itt alkalmazott szines fénycsöveket hangulatvilágításra, mert olcsók :) kérdésem, hogy hány voltosak ezek? 12? Csakhogy milyen tápot keressek nekik. Illetve van valami speciális dolog ami kell hozzájuk? Vagy csak a két kivezetését rákötöm egy tápra és ennyi? thanks!