Pc tuning
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://thenamelessphoto.com/
VGA átlag olyan 61°-65°-on mozog
ja és ha ajálnasz vmi procit/VGAt amit beszerezhetek ezek helyett (olyan jó befektetés, bírja még de nem iszonyat drága kategóriában) megköszönném! alaplapot leírtam milyen. és köszi a gyors választ
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Ha eddig nem tetted, sztem tele van szeméttel..
Ha pedíg zsír ujj a win akkor nézd meg a VGA hõfokát.....
Az a CPU nem 2 magosz tudtommal.(javjtsatok, ha tévedek)
És az az x1600 pro se egy atomerõmû...Akkor már inkább egy XT...
Tulajdonképpen kis információra és tanácsra volna szükségem reméltem ide fordulhatok.
A gépem:
Gigabyte GA-K8NF-9 (Rev. 1.x) alaplap
AMD Athlon 64 3200+ proci
Sapphire Radeon X1600 Pro 256 MB memória
2048 MB RAM memória
namost én úgyhiszem, hogy nincs teljesen kihasználva a gép erõforrásilag, hiszen akárhogy is nézzük szerintem ezen a konfiguráción el kéne futnia nem fullon de nem is minimumon az NFS: Most Wanted-nek röccenésmentesen. Ahhoz képest nem tudok játszani, mert mind a Most Wanted, mind a Carbon nem látványosan de akadozik. Másnál (mármint más gépén) pedig olyan szépen, simán fut. Most például a STALKER-t szerettem volna megnézni, a GameStar pédlául Pentium 4 2.8 Ghz, 1 GB RAM és Radeon X800 XT mellé ajánlj 1280x1024-es felbontást high beállítások mellett, nekem ez már élvezhetetlen élményt nyújt egyszerûen szakadozik, levettem 1024x768- low-ra és még az effektekbõl is csavartam le már amit lehetett, zárt kis helyeken rendben nagyjából, de kint pláne ha jön egy ellenség megint beszaggat.
Lehet nem értek hozzá és valójában már régi a cucc, azért nem megy, nem tudom. De furcsának találom, hogy (ha jól tudom kétmagos) proci egy egész új kártyával és két giga RAM-mal, low-on se bírja a játékokat. Attól tartok, hogy szokás szerint a felhasználóval van a probléma, és nem használom ki eléggé a gépet. 32bit-es sima XP Pro van fönnt szóval nem is nagyon értek ahhoz, hogyan kéne kihasználni a dupla magot ha van, mondom én ehhez nem konyítok annyira. a grafikus kártyán a Catalyst Control Center-ben nyomtam egy optimális beállítást, kicsit megemelte a frekvenciát, de ennyi az a tuning amit képes voltam csinálni.
Tulajdonképpen csak tanács kéne, igazam van-e és én nem használom ki rendesen a gépet ezér szaggat nagyjából minden, vagy valamit ki kéne cserélni mert régi, akkor meg mit. Ha pedig én szúrom el mit tehetnék, hogy megdobjam a teljesítményt? Tanácsok, ötletek jöhetnek.
Elõre is köszi mindenkitõl.
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Zalman Fatal1ty FS-v7, gyönyörû lett tõle a VGA-m...😄
Gigabyte GA-7N400-L, AthlonXp 2500+, ATI Redeon 9800pro, 1giga DDR 400MHZ, 280g HDD
Ha a GPU hibázik, akkor fagyás/újraindulás esetleg lila vagy zöld kép.
Ha a ram hibázik akkor csíkozódás, pöttyözés.
No meg néha tpizd meg a vga-t, hogy mennyire melegszik.
[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
Gigabyte GA-7N400-L, AthlonXp 2500+, ATI Redeon 9800pro, 1giga DDR 400MHZ, 280g HDD
Ránts le egy omega drivert, azzal már eleve jobb teljesítményed lesz, de húzni is tudod belõle.
Repatarurgyán
De! Vettem 1 zsír videokártyahûtõt, az ATI Radeon 9800PRo kártyámhoz, amit szintén meg akarok húzni! Kérdésem, h ehhez vmi progit használjak, vagy mivel tudnám overclockolni???
Így biztos nem állnék neki húzni <#wilting>#wilting>
Repatarurgyán
Kellene nekem egy kis TUNING HELP! Nem most akarok elõször procit tuningolni, szóval csináltam már egy pár alaplapnál, de most nem tudom mi lehet a baj. Egy K8N-SLI alaplapom van de valamiért a proci FSB-jét, ami egy 3700+ San Diego nem tudom 240-ig sem felhúzni. A procinak bírnia kellene mert egy Asus A8N-SLI alaplapom volt ez elõtt és abban lazán ment 280-as FSB-vel 2900MHz-en is.
Leírom, hogy miken állítottam, azért, hogy nehogy az legyen a gond, hogy valamit kihagytam, mert MSI alaplapom még nem volt és látam olyan opciókat amik nem nagyon vágom, hogy mire valók. Tehát:
- High Performance Mode: Manuál (van ez az Optimized mód is bár nem tudom pontosan, hogy mit takar)
- HT5X ->HT4X
- Dinamic overclocking: Disabled
- HT Width: 16 16 (ezen nem változtattam mert nem tom pontosan mi ez és hogy tuning esetén változtatni kell e rajta)
- A CPU Ratio-t csak 9-re állítottam nehogy túlhúzzam
- CPU Voltage: hát elvileg ennyi tuningot el kellene bírnia feszkóemelés nélkül is, de kipróbáltam 1.4 és 1.420-on is.
- Az Extra CPU Voltage mire jó? Ill. értem én de miért rakták ezt külön menübe és miért jó az hogy it a beállított core feszülséget lehet százalékosan állítani? Vagy mégsem jól értem?
- A memóriákat próbáltam AUTO-n hagyni és manuálisan is visszavenni 133MHz-re is, így elvileg 240-250es SFB mellett is olyan 200(400)MHz-en mennének.
A késleltetésekhez annyira nem nyúltam, csak a CL-t állítottam 2,5-rõl 3-ra, de ez sem oldotta meg a problémát.
Nincsenek nagy tuning memóriáim, de már több alaplapban is szolgáltak nálam és nem volt velük gond és mint írtam is az elõzõ ASUS alaplapomba a procit ugyan ezen memóriák mellett lazán hajtottam 280-as FSB-ve, de lehet még 300-al is, nem emlékszem pontosan.
Tehát mi okozhatja ezt az antituningos problémát, mit nem állítottam be jól stb.?
Ha a RAm órajelét változtatod emelkedig a CPU FSB ha a Procit akarod jobban húzni akkor a ramot álltsd alacsonyabb órajelre.
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
Samsung 512mb/ 400MHZ / 328 van ráírva, ilyenbõl van 2db
Néztem BIOSban, de nincs más lehetõség húzásra...vagy én vok hülye?? 😊
Amugy holnap veszek proci , meg video kártya hûtõt is, mindenen húzni akarok, leveszem az oldallemezt, és az egészet meg 1 ventillátorral fogom nyomatni, a hûtéssel így nem lehet baj, gondolom.
Ha vannak tanácsaid húzással kapcs., csak bátran írj!
Kösz
De ha csak a sima %-os "gyári" tuning profilokkal tolod, akkor is emelkedik a proci FSB-je így az órajele is, tehát annak a hõmérsékletére, stabilitására is figyelj oda.
Pontosan milyen ramod van???
Sima mezei 400-as ramok a gyári idõzítésükkel olyan max 440-et szoktak tudni.
Egyébként ha nem adsz neki túl sok feszt és nem forrósodik a ramod és természetesen hiba nélkül teljesít akkor nem lesz baja a nagyobb órajeltõl.
DDR ramok, 400Mhz-esek, az alaplapom 1 Gigabyte GA-7N400-L.
BIOS-ban lehet állítani chipset featuresen belül, ha manualra rakom akkor lehet választani 120%...így tovább...Vettem rá RAM hûtõket is a biztonság kedvéért. Szóval, ha felnyomnám 480 MHZ-re szerintetek lenne baja???? PLease help! elõre is kösz
1 giga ram az mostanság elég....
A ramot majd késõbb cseréld...
A mostani gépem:
MSI K8T Neo FSR Alaplap
Geforce 6600GT 128mb
120 Gb 7200HDD Seagate
2*512 Mb DDR PC 3200 Samsung
AMD Athlon64 3000+ proci
Nos az lenne a kérdésem hogy fejleszthetõ e ez a gép még 1 Gb RAM-mal vagy ahoz ki kéne cserélni az alaplapot vagy esetleg még a meglévõ RAM-okat is ki kell cserélni????
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Haveromén se volt...
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
De az elv uggyan az az e 6300-400 esetén...
EVGA 790i Ultra SLI - QX9850@5GHz + WaterC00l - 4x2GB DDR2 1200 - 3x GTX280 OC 1GB - XFi F4t4l1ty - 4x Samsung 1TB R@id - Thermaltake 1200W - Thermaltake Sword - G15/G9/G25/ZCinema2.1 - Dell 30\"
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Lenne 1 n0ob kérdésem: egy E6400 as procit meddig lehet húzni? Esetleg valaki tudna mondani egy olyan oldalt, ahol részletesen le van irva hogy, hogany kell tuningolni?
<#szomoru1>#szomoru1>
EVGA 790i Ultra SLI - QX9850@5GHz + WaterC00l - 4x2GB DDR2 1200 - 3x GTX280 OC 1GB - XFi F4t4l1ty - 4x Samsung 1TB R@id - Thermaltake 1200W - Thermaltake Sword - G15/G9/G25/ZCinema2.1 - Dell 30\"
de van rajta különálló réz memóriabordák...és msort a ház oldálába tettem egy ventit és a bordákra meg a kari alá fujja a levegöt és msot járok 1250 nél effektive és még müxik
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
De ha nincs rajta hûtés, mert a gt -n alapból asszem csak GPU hûtés van akkor ne negyon húzogasd....
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Egyebkent en nem is lattam mar ilyeneket ujan, szoval mivel regi cuc ezert lehet hogy fenntartjak az arat, mivel mar nincs gyartasban, stb...
P4 630, 3GHz/800MHz/2MB L2, HT.
Tehát egy sima mezei prescottmagos p4, 2MB l2 cache-vel és HT-vel és 64bites támogatással.
Mikor vettétek 25-ért??
Jelenleg az új bolti kisker ára, olyan 15-17k körül alakul.
lehet hogy csak 1 ilyen procit kaptunk?? everesten én nemtudom hogy mitis kéne nézni hogy megtudja hogy melyik:/ pls segitsetek
Én így használom már lassan egy éve, terhelve is max 60-65 fok körül szokott lenni.
Tehát teljesen jó, illetve elfogadható.
ASUS P5B + C2D E6400 + gyári hûtõ
Szerintetek hány fok a normális procahõmérséklet idle-ben?
Mert normál hûtéssel 41-44fok, Q-Fan silent módban meg 50 fölé is fölmegy! Hangsúlyozom, idle-ban! Ez nem túl sok? Mert ha nem, maradnék silent módban, különben az én ízlésemnek már hangos...
De az elõbb 925-öt írtál, az pedig 2 magos...
Na mind1, máskor pontosabban írd le.
Ezt a 250FSB dolgot, még mindíg nem értem.
A ramot vissza kell osztani, amikor már nem bírja az iramot, ennyi.
CelionHUN SE (.)(.)R.I.P ThisisSparta Lvl72.DA.
Ez is vó volt.