36836
  • MaSzKa
    "A tápokon a burkolat, érintésvédelmileg fontos, nem azért, mert sugárzása van a tápnak.........."
  • MaSzKa
    olvasgass utána itt is mielött lámá zol mert te vagy a :D

http://prohardver.hu/tema/tapokrol_alaposan_melyviz/friss.html
  • waddafaq
    De ritkán van ilyen kékhalálos restartom,bár az szerintem biztos,hogy mielőtt nem vettem ramot,ilyenem nem volt.most mondjuk 2 napja nem volt ilyen kékhalálom előtte meg napi 5 is.De miért lehet az,hogy mióta nincs rajta a borítás a ramokon meg procin minden jobban megy?egyszerűen nem értem...
  • zoolee
    Krhmm...Sztem 370 esek még nem tudnak..
  • zoolee
    Próbáld ki a régi ramokkal...Ha akkor nem megy akkor valameik ramod sz@r.
    Ekkor fogod és 1 esével próbáld ki az 512 es ramokat...
    Nem toom, nekem régi laptop on, 2 gigás cerka ment 80-85°okat is, de nem volt semmi baja..
  • MasterJay
    Sziasztok!

Az alaplapok mióta képesek USB-ről bootolni?
    pl.: egy socket 370-es?
  • waddafaq
    Valakimeg tudja nekem mondani azt,hogy a notebookomba miután ramot cseréltem 2x512 re 2x256 ról azóta kék halállal újra szokott induli,DE
    nem vagyok benne biztos,hogy a rammal van a gondd,mert akkor lefagyna és kész nem indulna újra 1ből...szerintem a másik pedig,hogy most észrevettem,hogy a procim 70fok felett megy csak ami szerintem nem túl jó,de notebookoknál lehe magasabb az üzemi hőmérséklete és ez okozhatja-e a kékhalált,hogy túlmelegszik és újraindul kék halállal,és okozhatja-e ez a melegedés a proci 100%os használatát..A cooler egyépként megy ugyanúgy mint eddig.változást nem vettem észre.Jah és levettem a borítást amivel olyan 65fokon megy és már a játékok nem akadnak,de kékhalál az megvan ha nem nyúlok hozzá.Eléggé idegesít már ez a dolog.Valaki mondja meg mit tudok tenni.És hogy jók-e a feltevéseim???
  • zoolee
    Nem gondolod, hogy a fizika adta meg magát?
  • Bmx01
    :?
  • Bmx01
    Csak az érdekelne hogy a V-olt jó e ?
    Nem találtam sehól a biosba hogy hól lehet állítani.
    Lehet autómatán állít ???
  • zoolee
    Megy az többet is.:D
  • Bmx01
    proci
  • Bmx01
    Szerintetek így jó:?

• barret
    Ki momdta hogy birnia kell?
    300 mhz tuningban nem kis lepcso a vege fele :D
  • Pókmalac
    van vmi tippetek hogy a 4.12 ghzet miért nem birja????miért indul ujra a gép mikro betölt a windows...és tök mindegy hogy emkkroa voltot adok neki már majdnem 1.4 en volt de ugyan azt csinálja...3.8 on semmi baja
  • barret
    Elmentettem az oldalt,remelem meg okitja a mestereket holnap is :D
  • mycso
    Ittvan 2 gyöngyszem:

egyik másik
  • barret
    Legalabb belinkelted volna a forumot,hogy okuljunk... :D
  • mycso
    Hú de tele van már a tököm a sok tuningmatyival.

PH-n most próbálja nekem megmagyarázni egy új tag (írásképéből --> talán 12 éves lehet, persze nem ezzel van a baj) hogy az ő 3.3-as celeronD-je alapfeszen 5GHz-et megy, és alapon csak 19 fokos, mert egy nagy rézbetétes borda van rajta. Meg még olyan baromságokat, ír hogy már rosszul vagyok tőle.

Próbálnánk neki segíteni, de csak fújja a baromságát....

Ott is kezd elterjedni az SG fíling sajnos...
  • zoolee
    Majd írd le a szagot XD..
    Hogy mihez hasonlítható.:D
  • Pókmalac
    bátraké a szerencse:D
  • zoolee
    Te bátor vagy baz+!:D
    Ennél feljebb ne menj mert 1.45 környékén már sülés veszélyes.
  • Gabesz amd64

látom még mindig elvetemült vagy
  • Gabesz amd64
  • Pókmalac
    nah mindenki alapjáraton 1.310 körül van a cpu felraktam 1.4 ig hogy menjen a 4.12 ghz de nem...egyszerüen mikor betölt az xp már elöjött az asztal ujraindul...a cpu frequency adram frequency ,a pci expresz frequenci mint Auto-n van
  • Bmx01
    Én felhúztam a 3,2-es procit 3,6-ra, és a hangkártya driverrel se ismeri fel a hangkártyát.
  • Pókmalac
    na sikerült vissza állitanom 3.8-ra de még mindig nem értem hogy miért szált el a rendszer--
  • Pókmalac
    nagy nehezen megcsináltam de vissza ált automatikusan 3.2 ghzre és msot már azt a 20% növelsét se engedi..vagyis engedi csak nem történik semmi maradt 3.2...áhh kár volt piszkálni 3.8 on volt nem volt semmi baja..de msot már ez történt:(
  • Pókmalac
    annyira normálsian ment a gép hpgy telejsn elszált az egész rendszer
    nemtom mit rontottam el
  • mycso
    A pci-e alatti pci....menüt 33-ra rakod.

A ramot hagyd auto-n egyelőre...

Ha megy normálisan a gép, majd esetleg akkor piszkálod...
  • Pókmalac
    aham nagyyábol értem:) 2*1 giga kingmax ddr2 ramom van (667mhz)a feszt megprobálom 1.225 re tenni hátha az már elég lesz neki.. cpu frequency akkor msot 200 Rol (mert azon volt) felemelem 260 ra a dram frequencivel msot mit is kezdjek??? a pci expreszt teszem 100-ra az oké "pci... - rakd 33-ra" ezt nem értem:D

és maga ugy a proci tuningot nem lehet változtatni hogy lehetöleg a ramnokat ne piszkáljam????mert sajnálnám ha azok elszálnának..de a procit azt nem sajnálom:D
  • mycso
    Mi az alaplapod tipusa????

Asus p5ld2???

A feszeknél menjél lentebb, asszem 1.225 a legkisebb adható!!!

A procid alapfesze: 1.225-1.312v között van meghatározva!!!!

Rakd a legkisebbre, majd emelgesd addig, még el nem indul normálisan a gép, persze 1.4 volttól feljebb ne menjél (persze lehet alpfaszen is tudni fog valamennyi tuningot)!!!!
    És figyeld a hőfokot is, hogy ne másszon 65 fok felé!!!

Mivel tuningolni akarsz, nem csak a magfeszültséget kell változtatnod.

cpu frequency --> na ez az FSB ezt emeld (az általad említett 20% - 240 a 30% - 260FSB-t jelentett)

dram frequency -> nemtom milyen ramjaid vannak, itt állíthatod be, hogy az fsb-hez képest milyen osztóval mekkora frekin menjenek a ramok (célszerű olyat választani, ami a ramjaid gyári órajelén belül esik)

pci express - rakd 100-ra
    pci... - rakd 33-ra

memory voltage - ha a ramot is a gyári órajele felé húznád, itt tudnál neki is plusz feszt adni
  • Pókmalac
    a #32503-hozzászolásomban beszurtam egy képet ott van everestböl egy képem és ott jelenleg a cpu mag 1.09V (ha egyáltalán ezt kell nézni) és akkor itt a biosban mire menjek??? a legkisebb is csak 1.4250v???nem ???akkor válasszam ki aztt nem???
  • zoolee
    Everestel megnézed, hogy most mennyit kap a proci, megnézed bios ba és annál 1 el nagyobbat..
  • Pókmalac
    na itt most melyikre menjek????
  • Pókmalac
    akko csak azt kell mást nem?
  • barret
    Ott a cpu voltage, szal megkuldheted :P 1-2 tized kell neki.
  • Pókmalac
    kösz mycso igazad volt:D egyébként asus lap asszem p5lD verzios (american megatrend bios) nah msot má idáig jutottam el:

szal akkor azt a 200 at kéne emelnem hogy az xp be tudja tölteni a 4.12 ghz et(overlock +30%)?????mert egyelöre csak ujraindul:S..ha azt akkor a kérdésem hogy meddig emeljem????
  • mycso
    Ennél lökd át manual-ra és akkor kézzel állíthatsz mindent.

Milyen lap egyébként?
  • Pókmalac
    nem lehet hogy itt kéne probálkozni???http://iaro.3dmax.hu/kep/DSC01035.JPG

vagy itt nem lehet?mert mintha le lenne tiltva (kivan szürkitve)