Pc tuning
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
--> X <--
[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
Semmisem biztos. Akkor az sem biztos, hogy semmisem biztos.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
V9ykn8_TZL0
Fogod, reset gép, be biosba, megkeresed azt amenöpontot ahhol az órajelek vannak.(cpu,ram,pcie,hidak stb.)
Megkeresed az FSB(front shide bus) pontot, és azt szépen, fokozatosan felemeled 1-5 mhz kel..De ha nem c2d procid van akkor egy tuningbarát hûtõvel kezdeném adolgot.
Aztán, bemész winfosba, tesztels,5-10 percet, majd vissza bioszba és megint emelsz 1-5 mhz vel..
Mikor már instabil(Nem boot ol, megáll a win boot,stb)akkor 2 dolgot tehetsz, vissza állítod a legutóljára mûködött beállításra, vagy Elemhetsz feszt 0,02 volt tal, de ha nem értessz hozzá, akkor ne próbálozz ezzel, mert nagyonkönnyû szénkockát csinálni a cpu ból..
Ha viszont, annyira nem bootol, hogy biosig se jut el, vagy nem hajlendú visszaállítani a legutoljó, még mûködö fsb számra, akkor megnézed, hol tart az fsb mhz e..
Lebontod képed oldalát, és az elemet kiveszed, vársz 10 percet, vissza, és beállítassz egy még mûködõ beállt.Vedd lejjeb 10 mhz vel az utcsóhoz képest.
Ha viszont nem tetszett a win nek a tuning, visszaáll jó beállra, de jgy sem bootol a winfosch, akkor egy reinstall kell neki..ezért a fontos cuccaid mentsd le..
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
OLyan gondom volna, hogy tuningolni szeretném a procimat de nem engedi 2500 fölé tolni, pedig állítólag nagyon jól húzható proci!! Illetve nem vagyok benne biztos hogy a memóriám, fsb, HT meg minden ezzel járó dolog (sajnos nem igazán tudom)megfelelõen van beáálítva, sztem lassabban dolgozik a kelleténél!!!! Valaki légyszi egy részletes leírást ha tudna adni hogy a biosban mit hogy kell beállítani nagyon hálás lennék érte!!
Ha lehet lépésrõl lépesre mert nem nagyon értem az összefüggéseket!!!
Amit a vasamról és a jelenlegi beállításokról tudni lehet:
http://rapidshare.com/files/44840969/Report.txt.html
Hogy kinyögjem végre, azt szeretném megtudni hogy milyen BIOS beállítások mellett lehet a maxot hozni a gépbõl, mit hogyan kell állítani!!!!
Elõre is köszi ha valaki tudna segíteni
nekem csak annyi kérdésem lenne hogy hol lehet megnézni vagy honnan lehet tudni azt hogy hány MHz-es memóriát lehet tenni a gépbe?

Az ár...az ár..na, hát az érdekel a leg kevésbé..😊
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Olvasgattam PH n, nem volt valaki rest 4,3 Ghz ig húzni az alap 1,8 ast.:😊
A többi viszont érdekelne: ram, vga, hdd-k, stb (ez utóbbiak a táp miatt a ram a tuning miatt érdekelne)
Cooler a pénzfüggõ dolog, mostanában az egyik legjobb: Cooler Master Hyper tx/tx2 (olcsó és jól hût), esetleg Artic Cooling Freezer 7 pro DE mondom abszolult pénz függõ.
Egy kis segítség kellene nekem a gépem tuningjához! E4300-as procit szeretnék felhúzni , de már az alapvetõ kérdéseknél megakadtam. A kérdések a következõk: Hány wattos táp , és milyen ház kell ehhez a procihoz, milyen hûtõt vegyek rá hogy bírja stabilan a tuningot? Az alaplapom Abit IB9, ha ez fontos. Mindenki válaszát és véleményét szívesen fogadom! Elõre is kösz.
Mert az orthos csak a proci stabilitását nézni, de a játékoknál a VGA is fullon megy, a ramok is, és ez kicsit jobban leterheli, és 1 kis áramingadozás, és kész is a baj..
De monnyuk ha vanaktÍv PFC a tápodban akkor az nem lehet..
De minden esetre 1 gamma jobban terheli a cput meg az egész gépet mintha csak az orthost futtatnád..
Az nem fér egyedül a fejembe, hogy a SuperPI és az Orthos hiba nélkül lemegy. Azért ezek is eléggé leterhelik a procit, ennél nem hiszem, hogy egy pl. játék többet igényelne... szal' nem értem a dolgot...
Az ötleteitekre várnék a következõ probléma megoldásában:
C2D E6420 van felhúzva 8 x 400MHz=3200MHz-re. Proci fesz még a gyári érték alatt, egyedül a NorthBridge-é van egy kicsit (tényleg kicsit) megemelve. 1066MHz-es Kingmax-ok vannak a gépben, de az alatt hajtva.
A gép simán bootol, minden teszt rendben lefut (pl. SuperPI, Orthos), csak a 3D-s alkalmazások fagynak ki vagy állnak le szabálytalan mûvelettel. A gépne egy X1650XT van. Ha visszább veszem a FSB-t pl. 350MHz-re, akkor már minden megy.
Próbáltam a PCIE sebességet Auto-n is és fix 100MHz-en is. Egyikkel sem megy 400-as FSB-vel.
Mi lehet a gond, mire nem figyeltem?
Köszi elõre is.
Nagyon szerettem,de sajnos mar elgyengult...<#rinya>#rinya>
Bérbe vehet? reklámfelület...
Ha lesz tapom,csak akkor rakom hazba...

Nemertem miert kell sporolni ennyire a hutobaordaval...
Most netezes kozben 51 fok a c2d alultunningolva...