832
Kízeleg a szavazás - IGEN vagy NEM?
avagy itt van május elseje, jajj mi lesz? :)
avagy itt van május elseje, jajj mi lesz? :)
-
#84 az attól függ... USA 240 millió lakos után nem kevés adót kaszál be, meg ugya van miből levonni
de nálunk inkább adni kéne, nem elvenni -
#83 mert iszonyat tartozásunk van? hmm? -
#81 az állam bevételének jelentős része az adóból jön minden országban
(kivéve ahol nincs adó) -
KennyG #80 és nálunk a legmagasabb az adó egész európában és mégis szopjuk a faszt! -
#79 of korsz, szori
-
#78 mindenhol van, csak nem mindenhol abból él az állam, érted.... csak idehaza pl. inkább adózik a paraszt és melózik, minthogy bérbeadná a szaros földjét egy nyugati cégnek, és láblógatva élne mint marci hevesen...
na mindegy, szal adózni sux, főleg, ha akkor is kifizettetik, ha nullát keresel.... -
#77 Véleménye azért csak lehet.Nem hiszem, hogy ez most témába vágó megállapítás volt Galy! -
#75 Így van, és ott letelepedni szinte lehetzetlen. -
#74 Adókra szükség van, csak nem mindegy mekkorák az adókulcsok, és milyen szolgáltatásokat nyújt cserébe az állam. -
#73 kevés olyan ország van, ahol nincs adó -
#72 na ezt mondjuk mindig is leszartam, adóellenes vagyok
éljen meg az állam üzletekből, szerződésekből (mint külföldön), van itt mit bérbeadni, annyi a puszta, hogy még sok is
ne attól vegyék el a pénzt, aki dolgozik.... -
#71 nem flémelek, csak beszélgetünk. -
#70 nem így értettem.
kurvára mindegy ki mennyit keres, csak sajnos az állam az adóból él -
#69 na berakok már egy smiley-t mielőtt túl komoly lenne a hangnem
íme: -
#68 hát hogy addig ne beszéljek, amíg nem keresek papíron is x összeget, vagy nem így értetted?
úgy élek meg, ahogy tudok, nem erről álmodoztam eddig, de nem is arról, hogy Mexikó legyek az USA segge alatt, ha érted, mire gondolok..... -
#67 "azt meg nem értem, miért csak annak lehet véleménye, aki x összeg fölött keres..."
Ezt megint nem értem.
-
#66 mellesleg neked se sokáig lesz munkahelyed, ha valahogy kimaradunk az EU-ból, kétlem, hogy minden nagy nemzetközi cég közös érdeke olyan elmaradott felfogású országokba tőkét pumpálni, ahol egyértelműen nemet mondanak az együttműködésre...
majd kimennek a buta magyarok, és amit megvehetének otthon is, megveszik külföldön, és még vámot is fizetnek érte... -
#65 Akkor most nyalogassuk a sebeinket és kezdjuk el épiteni a 2. svájcot.... -
#64 Ott nem azért kurva jo minden mert nem tagok, szoval az ilyen példákat kerüljük mint svájc meg norvégia stb.... -
#63 hát azért az újságírás is van olyan hasznos társadalmilag mint a vírusirtás....
de ne hidd, hogy itt basznám a rezet, ha már nem lennének határok, és kicsivel több munkalehetőségem lenne....
azt meg nem értem, miért csak annak lehet véleménye, aki x összeg fölött keres... -
#62 FREAK, először menj el dolgozni, utána beszélj, mert jelen pillanatban nem sokat teszel a társadalomért, bocs :) -
#61 de bazz, megtörtént :))
2 lehetőségünk van
-belépünk az EU-ban és szopunk nyalunk a pénzért meg a jövőért
-visszamegyünk a múltba, és puszta kézzel megnyúzzuk az oroszokat -
#60 LOL
mert az előző olyan rendes ember volt, mi?? még most is az ő számláit nyögöd..... elnök-elnök, ők is emberek, mind a pénzért dolgoznak, ahogy te is, ezen kár lovagolni
mellesleg Orbán is EU párti, csak neki most az a dolga, hogy kötekedjen, ez így megy -
#59 létezni=létezne :) -
#58 Képesek vagytok elfelejteni, hogy nekünk most azért nem jó, mert 40 évig a nyakunkon ültek.
Ha ez nem történt volna meg, akkor nem itt tartanánk, és ez a topik sem létezni, hidd el... -
#57 nekik eddig is jó volt, kurva nagy különbség, nekünk meg kurvára nem jó, mert csirkék vagyunk
nem hiszem el, hogy megeszed ezt a pánikkeltő szemetet, nem szolgának megyünk az EU-ba, hanem tagnak, vagyis nem fog senki parancsolgatni, csak közös döntéseket kell hozni, ennyi
-
#56 Egyébként ennek a topiknak semmi értelme, mert a média már eldöntette a birka magyar néppel, hogy mire kell szavazni.... -
#55 oks, ott van példul Norvégia. Nem tagok, mégis minden kurva jó.
Hogy lehet ez? -
#54 Ezt senki, csak mást se... ugyanaz mint a béketümtetők szindroma, tiltakoznak minden ellen, de semmi normális alternativa. -
#53 Ezt senki nem mondta ugye... -
#52 a mostani főnököt más NEM érdekli, csak a PÉNZ! -
#51 Nem értem én ezeket az eu ellenzőket. Mi lenne nektek a jo? Zárkozzunk el teljesen mindentől ami nyugat? Mitől féltek? Menjünk vissza mongoliába? -
#50 a mostani főnök ezt akarja, akkor nem értem, mi baja a beosztottnak.....
ha az országra értetted, hogy nagyfőnök, akkor meg LOL
eddig is a nagyoktól függtünk, ezután is, csak ezután a jutalom is meglesz -
#49 Képzeld el úgy a dolgot, hogy eddig a főnöki székben ültél, és a munkástanács határozatára a "nagyfőnökből kisfőnök" leszel. Eddig nem volt főnököd, ezután hirtelen lesz sok.
kapis?
-
#48 én nem vagyok ebben érintett, és mondom : nekem nyolc, hogy magyar kenyér vagy lengyel kenyér, amíg szabadon furikázhatok az Atlanti óceánig -
#47 Az lehet, de ettől csak romlani fog a gazdaság, hogy az Import sokkal nagyobb mint az Export. A lengyelek röhögve lenyomják a mi mezőgazaságunk. -
#46 "ellepik az országot sokkal olcsóbb dolgokkal"
Brrrrrrrrr, az borzalmas lesz :DDDD
Őszintén szólva én nem a magyar paraszt miatt megyek el szavazni, hanem magam miatt, nekem meg kurva mindegy, hogy az a búza alföldi vagy bajor.... -
#45 Svájc már megalakulása óta fügetlen mindentől, ott ez már hagyomány. A függetlenségből élnek, hisz ott van a világ pénze. Ha integrálódna, akkor válságba kerülne az ország, mert mindenki kivenné a pénzét. -
#44 Az a gond ezzel, hogy Mo. polgárait manipulálja a sok kereskedelmi TV (RTL klub), ahol mindeütt ezt látják, hogy jó. De vannak ám kevésbé jó oldalai is. Én EU mellett vagyok, de tudom, hogy nem csak tejben vajban fognak füröszteni minket. Első lépés az lesz, hogy nem fogjuk tudni korlátozni az importot, magyarul ellepik az országot sokkal olcsóbb dolgokkal, amit a amgyar gazdaság nem tud behozni. De viszont mi is ellephetjük a többi országot, azzal amiben jók vagyunk. Kéteséyles a dolog, remélem csak nyerni fogunk vele, bár erre kevés az esély. -
#43 Ja ha csak az a mérce, hogy ha más körülöttünk belép, nekünk tilos kimaradni, mert csak szopunk vagy szopni fogunk ...
Ott van Svájc esete. Valahogy minden "buliból" kimaradtak a XX. század folyamán, mégis milyen jól megvoltak, elvoltak. Pedig Ő aztán baszott jó helyen volt mindig is. Európa szívében. Mellette azért volt egy agresszív Franciaország, Németország, de sohasem szövetkezett egyikkel sem (sem másokkal). Vajh miért?
Csak azért belépni, mert más is belép valahova kicsit túlzás (pl. a kút és az ugrás esete ...). Gazdaságilag és felfogásban - főleg az utóbbi a fő baj - meg sem közelítjük bármelyik EU tag, vagy jövendő tag színvonalát. Sajnos mi már rég nem vagyunk IGAZI nemzet, mint pl. egy lengyel. A kormánynak kell a lóvé, hogy tudjon még szemfényveszteni, mert jel. pill. zéró szintű az államkassza. Még jó, hogy támogatja a minden áron belépést, hisz - ha keveset is, de - pénzt fog kapni a belépés után, bár nem rögtön. Az, hogy utána mennyivel lesz sok embernek rosszabb Magyarországon az jel. pill. le van tojva, de ha nem vagyunk igazán felkészülve - mentalitás, gazdaság stb. - az EUra, esetleg a következő körben szerintem sokkal több eséllyel indulnánk. Vagy legalább a környező országokkal lett volna vmi féle gazdasági összefogás, hogy mindannyian jól járjunk a belépéssel. A függetlenség más téma. A földkérdés, a munkanélküliség, stb. jelen pillanatban - szerintem - fontosabb. Ha az osztrákoknak elegük van az Unióból, akkor gondolod nekünk jobb lesz? Mi sokkal szarabb helyzetben vagyunk, mint ők. Most ők határosak nem EU országokkal, később mi leszünk ...
Mellesleg milyen nagyokhoz? Ha valami "nagyokhoz" csatlakoztunk, abból ritkán sült ki jó ...
Én is szeretnék jobban élni, majd sokkal többet keresni, de sok ember lazán meg fogja szopni az EU-t. A jelenlegi átlag magyarok nem mind "művészek", és nem hinném, hogy te itthon valaha is hazai "művészként" akkora moneyt fogsz kerseni, mint külföldi társaid. Ez sehol sincs egyformán, bár fog. sincs milyen művészetet űzöl ... (PÉLDÁUL: A görögöknél és a franciáknál is van pl. Robbie Williams kaliberű egyén, de az sohasem fog annyit keresni - ua hanggal, képességekkel - otthon, mint egy igazi angol anyanyelvű az Egyesült Királyságban.)
Ha nálunk az EU csatlakozás után az egészségügyben dolgozók bére eléri legalább az osztrákokét, akkor azt mondom majd jó ez az EU. Ha nem szopja meg a magyar paraszt a "nagy fordulatot", akkor szintén. De vsz az ápolók bére nem fog megnőni osztrák színvonalra, és a parasztok közül sokan elveszítik a gazdaságukat és így sem ők lesznek az egyedüli vesztesek (iskolázattlan cigányok, képzetlen munkanélküliek, idős, de még munkabíró emberek stb.). A felzárkóztatást kellett volna itthon megoldani és csak azután csatlakozni az EU-hoz. De ha úgy állok a dologhoz, hogy csak magammal törődök, akkor természetesen EU, de ez hosszú távon számomra is szopi lesz.