32945
Magyar Foci
-
#7598 nem volt szar meccs a honvéd én kint voltam, teljesen élvezhető volt:) -
#7597 én elaludtam a végéröl de ugytudom maradt a 2:1 -
karajjj #7596 mennyi lett? 2:1-ig láttam -
#7595 előtte a Rum meccs jobb volt :D -
karajjj #7594 a honvéd behúzta a kupát, gratula nekik, bár jósz*r meccs volt :S -
tomcat1 #7593 kis pénz kis foci, nagy pénz....
-
karajjj #7592 kb annyi értelme van a két csoportnak, hogy a szegényebb csapatoknak nemkell elmenni az ország másik végébe meccselni, max csak pestig -
#7591 természetesen a Fradi nem középcsapat és nem is volt kérdés az anyagi helyzet onnantól hogy angolok átvették őket, csak nem volt kedvem külön kategóriába írni őket :) -
#7590 Nézegetem az NB2 két csoportját. 32 csapatból lássuk kinek volt idén reális esélye az NBI-re és kinek maradt:
DVSC II (Kelet) - hacsak nem esik ki a nagycsapat, nem juthatott fel
MTK II (Kelet) - hacsak nem esik ki a nagycsapat, nem juthatott fel
ZTE II (Nyugat) - hacsak nem esik ki a nagycsapat, nem juthatott fel
ETO II (Nyugat) - hacsak nem esik ki a nagycsapat, nem juthatott fel
Dunaújváros (Nyugat) - pénzügyek miatt eleve halálra volt ítélve, végül csődbe is mentek
Gyirmót (Nyugat) - végül nem kapott licencet, bárhol is végez
Bőcs (Kelet) - végül nem kapott/kért lincencet, így bajnokként sem juthatott volna fel
A tucatnyi középcsapatból nem tudhatjuk kinek lett volna elegendő pénze, de azért akad egy két tippem:
Kelet: Fradi, Szolnok, Makó esetleg egy BKV Előre
Nyugat: Pécs, Pápa, Tatabánya, Felcsút
Tudtommal itt nincsenek (akkora) anyagi gondok és nagy eséllyel kaptak volna lincencet ha bajnokok.
Namármost mindezeket összesítve idén volt kb 8 csapat, akik ténylegesen jelentenek is valami sportszakmai szempontból. Van 4 akiknek hullamindegy (ZTEII-MTKII etc), és van vagy 20 akik az anyagi körülmények miatt nem bírnának el egy NB1-et. Kérdem én: mindek ide 32 csapat? Legyen a másodosztály is 16 csapatos és nem kell ide két csoport. Sokkal színvonalasabb lenne. Annak mi értelme ha pl az MTK-II játszik otthon egy Vecséssel? Hány néző megy ki egy ilyenre, ha tudjuk hogy a felnőttcsapat meccseire is max átlagban 800-1000 (lehet túlzok is)... -
karajjj #7589 ott szarnak bele, de nálunk nehogymár ilyen legyen... :S -
Rudee #7588 Hoffenheim is az, csak Ők Európában vannak, nem a Balkánon. -
Rudee #7587 Hajnal idei góljai:
Bayern ellen
Essen ellen
Stuttgart ellen
Hamburg ellen
Frankfurt ellen másik gól is benne van
Köln ellen
Bielefel ellen másik gól is benne van
Udinese ellen 1.
Udinese ellen 2. -
#7586 annyi gond van velük, hogy BUZI MLSZ!! -
karajjj #7585 mindösszesen annyi a gond velük, hogy falusi csapat... :S -
Rudee #7584 Majd elintézik, hogy ne jussanak fel. -
#7583 NB II, Nyugati csoport: elutasították a Gyirmót fellebbezését
Az MLSZ Fellebbviteli Licencadó Testülete döntött a Gyirmót FC fellebbezésével kapcsolatban, amit a klub az Elsőfokú Licencadó Testület május 6-i, elutasító határozata után nyújtott be. A másodfokon eljárók az eredeti döntést helybenhagyták, így az NB II Nyugati csoportjának jelenlegi éllovasa akkor sem nevezhet a Soproni Ligára, ha a hátralévő fordulókban is megőrzi vezető helyét.
A Fellebbviteli Licencadó Testület határozata jogerős.
Múltkor olvastam egy cikket a Sport Plusz hetilapban, ahol 2 oldalban foglalkoztak a Gyirmóttal. 1993-ban (!) alakultak, és azóta töretlenül meneteltek egyre feljebb, de volt hogy feljutásuk ellenére nem neveztek egy osztállyal feljebb, hanem inkább felújították az öltözőt, sőt mégegyszer volt egy ilyen, hogy inkább túlóráztak annak ellenére hogy feljutottak, de akkor az volt az ok, hogy új pályákat létesítettek. Van vagy 4 pályájuk (ebből 2 műves ha jól emlékszem), anyagilag minden rendben, Kiprich József a klub vezetőedzője nyilatkozta, hogy el sem tudja képzelni, hogy a licencadó testület ne adja meg az indulás jogát az NB1-be. Hát nem adták meg. Valaki nagyon nem akarja hogy Gyirmót első osztályú legyen (bár a Pécs, Pápa duó tagjai még beelőzgetik, de a Gyirmótnak nincs nehéz sorsolása az utolsó fordulókra).
Nem vagyok Győri kötődésű, nem szimpatizálok különösebben a klubbal, de ilyen is csak nálunk lehet, hogy a licencadó bizottság kénye-kedve szerint döntöget klubok sorsáról, illetve azt sem hinném, hogy a környező országok bármelyikében előfordulhat, hogy a másodosztályból 1-2 klubnak van csak lehetősége feljutni a zöld asztal mellett, a többi meg satu. Minek van kiírva akkor a másodosztály? Miért nem alanyi jogon (pénz) kerül fel valaki az NB1-be illetve esik ki onnan? Szezon végén csinálni kell egy átvilágítást hogy melyik klubnak mennyi pénze van és a legjobb 16 indulhat az NB1-ben pályán elért eredményektől függően!? Szánalmas. -
karajjj #7582 aki nemlátta a Győr-Honvéd meccs gólját, az 7:10-től nézze ezt a videót...
-
#7581 Kovács Péter gól Norvégiában -
Rudee #7580 Vanczák-gól a Sionban. -
Rudee #7579 Jelen állás szerint a Rostock (Lisztes) és a Koblenz (Stieber) is bent marad a Bundesliga II-ben. -
#7578 nyert is a Genk 2-0ra -
#7576 nem semmi volt, de megint kikaptak a hülye lilák, szerencsére a loki lett a bajnok, jobb is, mintha ezek a majmok:D -
karajjj #7575 mai ETO - Újpest meccs
-
karajjj #7574 na így már értem, köszi -
Rudee #7573 Tőlünk a Magyar Kupa győztese a 3., a bajnoki ezüstérmes (Újpest) a 2., míg a bronzérmes (Haladás) 1. selejtezőben kezd.
A rendszer az szinte marad a régiben.
1. selejtező: 46 csapat
2. selejtező: 80 csapat
3. selejtező: 70 csapat
4. selejtező: 76 csapat
Csoportkör: 38 továbbjutó a selejtező 4. köréből + 10 kieső a BL 4. selejtezőjéből -> 12db 4 csapatos csoport
2. forduló: 12 csoportelső + 12 csoport 2. + a BL csoportok 3. helyezettjei
-
#7572 tudtommal három, ezüstérmes, bronz és kupagyőztes. -
karajjj #7571 tényleg ez az európaliga hogy lesz lebonyolítva? meg hány csapatot kvalifikálunk? -
Rudee #7570 Most megy a belga kupa döntője, Mechelen-Genk meccs. Tóth Balázs eltiltott, Tőzsér viszont ott van a keretben. -
Rudee #7569 Kiestek.
Biztos 3. a Haladás. Kiváncsi leszek, hogy meddig jutnak az Európa-ligában. -
Rudee #7568 Jelenleg a Siófok a másik kieső a REAC mellett. -
Csesza #7567 csak sajna így is kikaptak 2-1re -
Rudee #7566 Koman újra gólt lőtt az Avellinoban. -
Rudee #7565 Ha együtt maradnak, akkor igen. Főleg, hogy ez a mai csapat is elég tartalékos volt. -
karajjj #7564 ez a Győr jövőre igen komolyan bele fog szólni a bajnoki címért folytatott harcba... -
Rudee #7563 Ja nem rossz. Aleksidze is szépet lőtt. -
karajjj #7562 jó kis meccs, de csak félszemmel figyelem mert a német meccsek most jobban érdekelnek :D -
Rudee #7561 ETO meccsen Kis Máté hogy betekerte ezt a szabadot -
#7560 most is jól játszott nagyon, még sokra viszi, olyan cseleket csinált:) -
karajjj #7559 arra Vinicius gyerekre nagyon kéne vigyázniuk, láttam ősszel itt barcikán a tartalékcsapatban, valami eszméletlen, hogy mitművel a labdával :| -
#7558 bajnok a Debrecen!! jee