Magyar Foci

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

banok
az ötlet nekem is tetszik. Túl sok csapat van az elsõ és a másodosztályban is.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Matthew Prosac
"Meg a nagy téli pihenõ se kell, mert minek. A labda hidegbe is gömbölyû, aki meg nem bírja az alacsony hõmérsékeltet, az fusson. Ez amúgy is hozzá tartozik a sporthoz. "

Gondolom ez poén volt. A talaj nem bírja az idõjárást, nem a focisták sztrájkolnak a hideg ellen. Nézz megy egy gyepszõnyeget esõ+meccs vagy hóesés+meccs után. Mint egy agyagbánya. Máshol van pénz alácsövezésre + gyepcserére, itt meg nincs. Ennyi.

Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||

Legalább megtisztulna a bajnokság... akinek nem tetszik, mehet! Jönnének a küzdõ fiatalok...

A pénz meg rossz kifogás, fõleg, hogy egy szorosabb, küzdelmesebb, izgalmasabb bajnokság több nézõt is vonzana... nem hiszem, hogy most jobban megéri kevesebbet fizetni gyengébb játékosoknak ötszázas nézõszám mellet, mint mondjuk egy erõsebb keretnek, kicsivel többet fizetni, több nézõ mellett!

Arról meg nem is beszélve, hogy egy éveben mondjuk 4 FTC-UTE meccs azért nem rossz... fõleg, ha mindkettõ elöl szerepel...

www.smart-bus.hu

Rudee
Inkább elmenne a játékosok java külföldre, mint hogy kiskirályból le kelljen ereszkedniük és versenyezni a helyükért. Ciprus meg osztrák alsóbb osztály is jobban megéri nekik.
A másik meg hogy a csapatoknak se lenne annyi pénze, hogy sok jól keresõ játékost tartsanak a keretben.

Szar Bayern, szar Bayern :)

Érjem be érvnek annyival, hogy "csak és kész"? 😊

Azért van a magyar bajnokságot tekintve jó pár meghatározó játékos... ezek pedig nem mindegy, hogy 20 csapatra oszlanak szét, vagy éppen 10 csapatnak alkotják a gerincét!

Nézd meg a mostani NB1 utolsó 6 csapatát, és onnan oszd el az elsõ tíz közt, az utolsó hatban szereplõ jó játékosokat! Kicsit erõsebb lenne az elsõ 10 csapat kerete!

Szerintem jóval hajtósabb, keményebb meccsek lennének! Fõleg, hogy egy mostani középmezõnyben szereplõ Gyõrt, lazán a kiesés fenyegetne... és azért a Gyõrnek nincs rossz kerete!

www.smart-bus.hu

Rudee
Nézd, szerintem kevés, ez van.

Ha meg az épkézláb játékosokat számoljuk, akkor kb 5-6 csapat lenne meg 22es kerettel. De lehet sokat ítam 😊

Mitõl lenne kevés a 12 csapat? Számold össze hány épkézláb játékos van az NB1-ben! Nem mindegy, hogy 18, vagy 10-12 elsõ osztályú csapat közt oszlik meg ez a keret.

Arról már nem is beszélve, hogy ennyi csapatnál, túl sok az olyan hely, amikor biztonságban érzik magukat a kieséstõl, elõrébb nem tudnak jutni, és csak vegetálnak bele a semmibe! A bajnokság vége felé meg marha érdekes szokott lenni két középcsapat mérkõzése!

Érdekelté kell tenni õket, hogy minden meccsen legyen miért küzdeniük... aki nem üti meg a szintet, mehet lejjebb... nem mindegy, hogy mondjuk az aktuális kiesõ az a 10. legjobb csapat, vagy a 18. legjobb csapat... ilyen éles bajnokságban még az utolsó is bármikor veszélyes lehet az elsõre...

www.smart-bus.hu

Rudee
Maga az ötlet még nem rossz. Viszont ha vki talál 20 csapatot az országban, aki vállalni tudja, hogy képes lesz végig jáccani a szezont, akkor annak külön gratulálok.
Pl egy Bõcs-Hévíz meg egy Bõcs-Ajka meccsek után a borsodiak be is jelentenék, hogy a hosszú utazás kimerítette a kasszát. Támogatót meg ebben az országban nehéz találni.
Az országot egy szezonban 8-10 alkalommal oda-vissza keresztül utazni meg elég költséges. Ja és még hogy utazhass, fizess be X milliót, hogy meglegyen a licensz. Mert ugye a nevezési díj se túl alacsony.

Rudee
Anno, még a PNB és az NB1B bevezetése jó ötlet volt (16+18 csapat ha jól emléxem), viszonylag mûködött is. Kár, hogy 1 év után már elég lett belõle, pedig azzal a rendszerrel jól jártunk volna.
12 csapat kevés, de szerintem még ennyi se lenne, akik színvonalas bajnokságot tudnának produkálni. Amúgy se hiszem, hogy a lebonyolítási rendszerrel lenne a gond. A világ számos pontján vannak normális ligák, pedig ott is van, amelyikben 20 meg 22 csapat vesz részt.

Elõször is a jelentéktelen Liga Kupával kell csinálni valamit, mert az aztán tök fölösleges. 3 vagy 4 éve még jól mûködött a hagyományos tartalékbajnokság, ott legalább csak azok jccottak, akik nem fértek be az elsõ csapat keretébe. De abban mi a jó, hogy egy európai szereplésrõl pont olyan sorozat dönt, ahol jó ha 3-4 alapember jáccik meccsenként. A csapatoknak biztos megvan a kellõ meccs, de a játékosoknak nincs. Nem kell 50 fõs keretekkel dolgozni hagyni a klubokat és máris jobban állnánk. Aki meg nem bírja a a heti 2 meccset, az ne focizzon, hanem dolgozzon a tescoba vagy máshol.

Meg a nagy téli pihenõ se kell, mert minek. A labda hidegbe is gömbölyû, aki meg nem bírja az alacsony hõmérsékeltet, az fusson. Ez amúgy is hozzá tartozik a sporthoz.

az NB2-es ötlet az tényleg halva született... bár így tény, hogy a legerõsebb kerülhetne fel közülük

amúgy majd leírom a véleményem errõl az reform ötletrõl, csak most dolgom van
Mármint fõvárosi! 😄

www.smart-bus.hu

Elõbb utóbb úgyis elvérzik valamelyik városi csapat is...

www.smart-bus.hu

zaki
Sztem a Skóciai példát kéne követni.
12 csapat, 1 kiesõ (nálunk lehetne 2), bajnokság végében rájátszás az elsõ 6 és az utolsó 6 csapat között. Nem baj az, ha mindeki 4X játszik egymással, nem rossz az... 😄
Ez a jelenlegi egy kaki, 16 csapat sok, semmi értelme... Itt csak az lenne a baj a 12 csapattal, hogy q sok a bpi csapat. Újpest, Vasas, MTK, Honvéd, jövõre Fradi is (végre) + REAC de õk úgyik kiesnek most. Így csak 7 csapat maradna a "vidéki" csapatoknak...

Amúgy nem lenne rossz, ha megvalósulna amit írnak...
Viszont a 20 csapatos NB2 1 feljutóval és egy osztályózóval megint nem jó...

Nekem teljesen mindegy ki az a 10 csapat, de mondjuk, ha az elsõ 3 nemzetközi indulásért játszik, az utolsó 2 a kiesés elkerüléséért, a következõ 2 meg az osztályozó elkerüléséért, akkor máris csak 3 "semleges" hely marad, tehát hiába is játszik sokat egymással 1-1 csapat, annak folyamatosan tétje van... és ez a lényeg...

www.smart-bus.hu

Matthew Prosac
annak viszont semmi feelingje, mint pl Svájban, hogy egy csapat 4x meccsel a másikkal és minden harmadik héten kb ugyanaz a meccs van, csak fordított pályaválasztóival... 12 kell minimum még 14 is rendben van, 16 csapat sok.

DVSC,FTC,UTE,ETO,MTK,Honvéd,ZTE,Vasas,Haladás,Kaposvár,Pécs,Fehérvár

itt az én 12 csapatos NB1-em, az ilyen Siófok, Gyirmót, meg Kecskemét féle csapatokra nekem nincs szükségem (elnézést minden szimpatizánstól), múltjukat és jelenüket tekintve is ezek azok a klubok, akik méltán szerepelhetnek az Nb1-ben és tegyék is.. (sajnos a Tatabánya ilyen szerény anyagi lehetõségekkel sosem lesz már a régi, a Dunaferr-t pedig azóta is siratom...)

Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||

Jók az elgondolások, de szerintem a 12 csapat is sok!

www.smart-bus.hu

szucsy89
nekem tetszik az ötlet
Tervezett magyar foci reform

Kb 5 éve azt magyarázom ( magyarázzuk ), hogy maximum 10 csapatos NB1 lenne normális! E mellé pedig 2x10 ( keleti - nyugati )csapatos NB2! Az NB1-bõl két csapat egyenes kiesõ, a következõ kettõ, meg a két NB2-s csoport 2. helyzet csapatával rájátszás. Sokkal izgalmasabb lenne a bajnokság...

www.smart-bus.hu

Rudee
Kovács Péter megszerezte idei 3. gólját is a norvég élvonalban, szünet elõtt Õ egyenlített az Aalesund ellen.

Többi mai magyar érdekeltségû meccs:
Birmingham-Plymouth Argyle Tímár végig padozott
Cardiff City-Burnley Gyepes végig játszott
Norwich City-Watford Priskin nem volt a keret tagja
Queens Park Rangers-Sheffield Wednesday Buzsáky még mindig nem tért vissza sérülése után
Southampton-Crystal Palace Lipták a 90. percben állt be

Tranmere Rovers-Hereford United Gulácsi végig védett

Bradford City-Lincoln City Kovács János végig pályán volt

Szélesi (Lens-Strasbourg), Lõw (Mainz-Freiburg) és Rósa (St. Mirren-Hibernian) meccse késõbb kezdõdik.

banok
"Le kell menni kutyába! Légy a kutyák királya! Ne királyok kutyája!"

ááh klasszikus 😊

LSSAHPAUL
Hobo pedig rég megmondta hogy légy a kutyák királya, ne királyok kutyája!
Ellenpélda: Sanyi, õ király!

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

<#taps><#taps><#taps>

Kaplan
Nem szimpi az edzõnek, nem szop elég jól, esetleg kicsi a kis lábujja. <#idiota>

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

vmvr
azt nem értem miért nem játszik. történt valami? én úgy tudom, hogy amikor játszott, akkor jó volt. most meg hirtelen miért nem?

\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix

Kaplan
Hát elég gázos a helyzete..

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

Rudee
Huszti ma sem jáccik a Zenitben, lassan gondolkodhat, hogy melyik lesz a következõ állomása.

Rudee
A hátsó visszajátszásból látszik, hogy nem sokat látott.

zaki
tudom ki az, régebben kapus voltam... 😛

banok

passatgt
mondragon anynira nem mozgássérült😊

zaki
szép volt, csak ha nem egy ilyen mozgássérült kapus van, simán kivédik... 😄

banok
óriási!

Gyönyörûû <#worship>

REAL MADRID

szucsy89
😮OOO széép😄
passatgt
Hajnal mekkora gólt lõtt😊

2:38-nál

De... jó lenne ha közkedvelt focistáink szem elõtt tartanák az alábbi elveket:

"Ha valaki abszolút módon tör a gyõzelemre, akkor annak érdekében igen hosszú ideig bírja ki a fáradtságot. Semmiféle kínzás, megerõltetés, edzés nem lehet túl kemény, ha a gyõzelemhez akarunk eljutni. Ehhez azonban csak akkor jutunk, ha saját ideáljainkat és álmainkat teljes egészében a gyõzelemre koncentráljuk. Meg kell szoknunk, hogy minden mozdulatunkat mindig a lehetõ legnagyobb gyorsasággal hajtsuk végre, s nem számolunk azzal, hogy szükség esetén majd egy kicsit még hozzáteszünk. Igazi küzdõ csak az, aki minden idõben és minden helyzetben a legjobbat nyújtja. Ahhoz, hogy ilyen "tartáshoz", állapothoz eljussunk, tovább, keményebben és gyorsabban kell erõltetnünk magunkat mindig és mindenkor, mint ahogy az egyébként szükséges lenne. A küzdõnek keményen kell dolgoznia, majd pihenjen és azután sokkal keményebben folytassa az edzésmunkát, ha megfelelõ pszichés és fizikai képességekre akar szert tenni."
szucsy89
jaja gz neki
Matthew Prosac
Hajnal góljával jelenleg 2-1 a Bortmund - Köln meccs

zaki
középsõvel

[Jakuza]
Akkor probald, jobb homlokkal.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

polluxware
fenébe... pedig tudom hogy tehetséges vagyok

érzem

Gunnersboy
neked leginkább egyikkel sem

We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...

polluxware
A labdát azt bal vagy jobb lábbal érdemes rugni?

REAL MADRID

Ez is maradt az eredmény.

REAL MADRID

BL meccsek mellett Sport1-en megy a Magyar - Brazil Futsal meccs.

39' percben HUN 1 - 8 BRA <#szomoru1>

REAL MADRID

kraawz
<#worship>

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Gunnersboy
79' Watford <2 - 1> Southampton
13' <0 - 1> J. Saeijs
21' <1 - 1> A. Cauna
66' <2 - 1> T. Priskin

We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...

zaki
Mit ordibált Norbi gyerek a Vadócz góljánál... 😄

Vadócz Krisztián gólja az Atletico Madrid ellen

Bodnár László gólja az Austria Wien ellen

Németh Liverpoolban adott gólpassza egy 3-0-ra nyert Senior Cup meccsen

Fülöp büntetõvédése a Premiership legdrágább labdarúgójával szemben!

Gyepes kiállítása a Sheffield United ellen

Tóth Balázs gólja a Tubize ellen