Magyar Foci
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként az NB1-es létszámcsökkentés jó dolog lenne, 12 csapatnál nem kell több. Mindenki 3 meccset játszik mindenkivel, több lenne a rangadók száma = több nézõ. Talán a színvonal is jobb lenne, mivel az erõsebb csapatok nem mindig a bunkerfocit játszó együttesek ellen szenvednének.
Az NB2 szerintem financiálisan fenntarthatatlan lenne, ha összevonnánk a két csoportot. Én odarendelnék minden 1. osztályú klub tartalékcsapatát. Ezért ki is kellene bõvíteni pár hellyel, így több meccset kéne játszaniuk ugyanannyi idõ alatt, mint most. Heti 2 meccs pár olyan hét kivételével, ahol csak hétvégente lenne mérkõzés.
Na meg jó lenne egy regionális (környezõ országokkal karöltve) Ifi csapatok kupáját rendezni azokkal a csapatokkal, akiknek az NB2-es szereplésük megfelelõ (2-3 csapat). Ezt az MLSZ talán részben fedezhetné. Hátha nagyobb tapasztalatuk lenne a nemzetközi színtéren.
Dum spiro, spero.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Én elsõsorban csökkenteném az nb1-es klubok számát, ez lenne a legelsõ lépésem ha MLSZ elnök lennék. 😊 Aztán megnézném az nb2-t, hogy megoldható-e ott a keleti-nyugati csoport összevonása, ha kell itt is csökkenteném a klubok számát. Azért lenne fontos egy erõs nb1 mert az adja a focink gerincét, az nb2 pedig az utánpótlásét. Fognám az összes focira szánt pénzt és elosztanám az nb1-es klubok között, szigorúan megkötve, hogy csak a pályára költhetik(pl. alácsövezés). A bevezetett adókedvezmény a látványsportoknak az egyetlen jó ötlet ami az elmúlt 10 évben történt. A másik ami nagyon böki a csõrömet az az, hogy Csányi aki az MLSZ elnöke egyben az OTP vezérigazgatója ami pedig a Vidit támogatja. Senki nem tölthetne be az MLSZ-ben semmilyen tisztséget ha összefüggésbe hozható valamelyik klubbal. Számomra hihetetlen, hogy rengeteg állami pénz megy nálunk a fociba mert attól rettegünk, hogy nem lesz foci és ezért megelégszünk a huszadrangú játék képével miközben sopánkodunk, hogy kevés a nézõ és a jegyeladásokból befolyt összeg semmire se elég egy klubnak. Ez nonszensz. Ezen változtatni kell(ene).
Kifelejtették viszont ezt:
"Nova player Lewis Parker, aged 60, said: 'A lot of the players didn’t turn up so we expected to lose but not by that much.'"
A medve nem játék.
1. ha a magyar válogatott kapja
2. ha utánpótlás kapja
Minden más esetben elfogadhatatlan. Soha nem lesz nemzetközi élvonalba tartozó klubunk mert nem tud az állami pénz versenyre kelni a külföldi tõkével. Mindamellett morálisan megosztó, mert mi az, hogy az egyik klub kap a másik meg nem(akár stadionépítésre akár másra).
Fizikai képtelenségnek tartom, hogy veszteséges legyen... azért az, mert a 90%-a stikli... például kiadják alvállalkozónak a parkolást, aki jóval nagyobb összeget kaszál, mint amiért bérli a területet... mit ad Isten, politikus az illetõ aki kiveszi. Vasárnap egy autóbusz parkolási díja a homoktenger közepén 15000.-Ft.
De ez már erõsen off... a lényeg, hogy még így is iszonyat bevételeket generálnak ezek összességében, ami sok kis embernek is jó... nyilván még jobb lenne, ha ezen összegek nagy része nem a mutyi útján tûnne el...
Attól, hogy a patásördög szereti a focit, még szeretik még sokan mások is, így sokunknak jó, hogy ebbe pénzt pumpálnak... az ország legnépszerûbb sportága, így eléggé indokolt áldozni rá. Ha valami csekély érdeklõdést kiváltó dologra költenének milliárdokat, akkor indokolt lenne a morgolódás.
www.smart-bus.hu
Vivimos por ti, vence por nosotros.
az barátok közit is több mint 100 milliárd forint
Ha nem lenne reptér az UEFA biztos nem engedné, hogy bármit rendezzünk egyébként.
http://goo.gl/gd6Zi5
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A mostani stadion hulladék sajnos... olcsóbb az új, mint a régi felújítása. A 65ezres már nem sokkal drágább mint a 40ezres, viszont szélesebb körben használható. Hosszútávon egyértelmûen ez a jobb befektetés szerintem... Ha meg megy a válogatottnak, akkor megtelne az párszor... de szimplán a válogatott meccsek bevételébõl fedezhetõ a fenntartás...
Az a pályaüzemeltetõ dolga... ettõl még az országnak hatalmas bevétel.
www.smart-bus.hu
Persze, ha felhúzzák akkor rendezzünk BL döntõt. Csak én ennek a hulladék focinak feleslegesnek tartok egy 60 ezres stadiont. Bõven elég lenne egy 40 ezres és akkor rendezzünk EL döntõt.
A Forma 1 bevételt generál az államnak, közben a pályaüzemeltetõ meg örül, ha nyereséges.
Lassan repülõterünk se lesz, amire iderepüljenek a külföldiek a BL döntõre...
Ha hirdetni akarnánk 3 napig a médiákban azon országokban, ahol az F1-t közvetítik, akkor szerinted az hány milliárd lenne?
Nagyon behatárolva tekintetek ezekre a dolgokra...
www.smart-bus.hu
Nem azt mondtam, hogy egy BL döntõ miatt kell felhúzni! Nem csak BL döntõ létezik... elképesztõ, hogy mennyire csak a végletekben tudtok gondolkozni... :S
www.smart-bus.hu
Solt:"Nem akarok túlzásokba esni, de a stadion ára egy BL döntõvel visszajönne..."
nem vagyok jós meg közgazdász sem de ezt nem tudom elképzelni , hogy azt a több tiz-húsz-harminc milliárdot vagy többet vissza hozza egyetlen 1 meccs,fix!!!
Azt a stadiont nem csak felépíteni kell, hanem utána "üzemben tartani" is.
Nem akarok túlzásokba esni, de a stadion ára egy BL döntõvel visszajönne...
Én idegenforgalommal foglalkozom... tudom, hogy évek óta az a szaros Forma1 milyen bevételt generál!
www.smart-bus.hu
A négyes metrót meg reklamáld meg annál a retardált szabadmadaras taxisofõrnél...
www.smart-bus.hu
berakhatnád a Fradit az old treffordra akkor is ilyen selejtesen játszanának akár a többi nb1es csapat....
A recept az amit passatgt leírt... a Brazil példával meg ne gyertek, nekik kb ez az egy kiút van a szegénységbõl, ezért ott minden kölök focista akar lenni... a nagy számok törvénye alapján meg szarják a tehetségeket.
www.smart-bus.hu
Nem akarlak megbántani, de elképesztõ, hogy miket tudtok leírni... 😞(
www.smart-bus.hu
Vivimos por ti, vence por nosotros.
egy 30-40 évig megteszi😄😄😄
2040re majd már csak az alsó székeken lehet ülni😄😄D: és lesznek 360anD😄😄
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Dum spiro, spero.
Egyébként tényleg pazarlás.
Dum spiro, spero.
Dum spiro, spero.