Magyar Foci

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ressy14
Ennél azért sokkal bonyolultabb a sporttámogatás menete, egyikõnk sem lát bele pontosan az állam és az MLSZ pénzügyeibe.

Egyébként az NB1-es létszámcsökkentés jó dolog lenne, 12 csapatnál nem kell több. Mindenki 3 meccset játszik mindenkivel, több lenne a rangadók száma = több nézõ. Talán a színvonal is jobb lenne, mivel az erõsebb csapatok nem mindig a bunkerfocit játszó együttesek ellen szenvednének.

Az NB2 szerintem financiálisan fenntarthatatlan lenne, ha összevonnánk a két csoportot. Én odarendelnék minden 1. osztályú klub tartalékcsapatát. Ezért ki is kellene bõvíteni pár hellyel, így több meccset kéne játszaniuk ugyanannyi idõ alatt, mint most. Heti 2 meccs pár olyan hét kivételével, ahol csak hétvégente lenne mérkõzés.

Na meg jó lenne egy regionális (környezõ országokkal karöltve) Ifi csapatok kupáját rendezni azokkal a csapatokkal, akiknek az NB2-es szereplésük megfelelõ (2-3 csapat). Ezt az MLSZ talán részben fedezhetné. Hátha nagyobb tapasztalatuk lenne a nemzetközi színtéren.

Dum spiro, spero.

bakkerman
akkor legyen 10 csapatos NB1,10 csapatos NB1-B,és megint 10 csapatos NB3,a maradék futballal rendelkezõ falvakat/városokat meg rendezzék területileg csoportokba,ennyi. ahol nincs pénz utazásra,ott ne is legyen még NB2-es csapat se,ilyen egyszerû.

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Narxis
Akkor megvan mire lehetne még szétosztani állami pénzt a pályák javításán kívül. Azért eléggé lehangoló, hogy erre sincs pénz. Ez nem a megye1 hanem az nb1 kapuja..

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

megnézték már, a klubok nagyrésze nem tudná fizetni az utaztatást, ezért is halasztották el az összevonást
Narxis
Fel kell mérni, hogy hol van és hol nincs. Ha több helyen van mint ahol nincs akkor ott is szóba jöhet a létszámcsökkentés. Persze nem kötelezõ összevonni, de én tuti megnézném, hogy lehetséges-e.

NB2-ben alapvetõen hülyeség az összevonás, nem mindenhol van pénz minden második héten az ország másik végére utazni
Narxis
Afelõl kétségeim vannak, hogy 10 forintból mennyi megy focira és mennyi "saját zsebbe". Papíron biztos mind a 10 "focira" megy már lassan 20 éve. Azért is zavaró ez mert egy külföldi üzletember annyit lát, hogy csak 4 évre lehet tervezni. Mi nézõk meg megelégszünk azzal, hogy csöpögtetnek egy kis pénzt amivel Európa foci térképén maradhatunk, éppen nem csúszunk le.

Én elsõsorban csökkenteném az nb1-es klubok számát, ez lenne a legelsõ lépésem ha MLSZ elnök lennék. 😊 Aztán megnézném az nb2-t, hogy megoldható-e ott a keleti-nyugati csoport összevonása, ha kell itt is csökkenteném a klubok számát. Azért lenne fontos egy erõs nb1 mert az adja a focink gerincét, az nb2 pedig az utánpótlásét. Fognám az összes focira szánt pénzt és elosztanám az nb1-es klubok között, szigorúan megkötve, hogy csak a pályára költhetik(pl. alácsövezés). A bevezetett adókedvezmény a látványsportoknak az egyetlen jó ötlet ami az elmúlt 10 évben történt. A másik ami nagyon böki a csõrömet az az, hogy Csányi aki az MLSZ elnöke egyben az OTP vezérigazgatója ami pedig a Vidit támogatja. Senki nem tölthetne be az MLSZ-ben semmilyen tisztséget ha összefüggésbe hozható valamelyik klubbal. Számomra hihetetlen, hogy rengeteg állami pénz megy nálunk a fociba mert attól rettegünk, hogy nem lesz foci és ezért megelégszünk a huszadrangú játék képével miközben sopánkodunk, hogy kevés a nézõ és a jegyeladásokból befolyt összeg semmire se elég egy klubnak. Ez nonszensz. Ezen változtatni kell(ene).

a.carkey
Bocs az Offért.

A medve nem játék.

a.carkey
Lewis Parker, kapus, Nova 2010

The Wheel Power

A medve nem játék.

a.carkey
Brit rekord az 58-0-s focimeccs

Kifelejtették viszont ezt:
"Nova player Lewis Parker, aged 60, said: 'A lot of the players didn’t turn up so we expected to lose but not by that much.'"

A medve nem játék.

én azon a véleményen vagyok, hogy még mindig jobb, hogy a focira költik, minthogy a saját zsebükbe tegyék...
Narxis
Én borzasztó káros dolognak tartom állami pénzek közvetve vagy közvetlen pumpálását a magyar fociba. 2 dolog esetén nem.

1. ha a magyar válogatott kapja
2. ha utánpótlás kapja

Minden más esetben elfogadhatatlan. Soha nem lesz nemzetközi élvonalba tartozó klubunk mert nem tud az állami pénz versenyre kelni a külföldi tõkével. Mindamellett morálisan megosztó, mert mi az, hogy az egyik klub kap a másik meg nem(akár stadionépítésre akár másra).

passatgt
Aczél hol volt edzõ?

2009–2010 Szigetszentmiklósi TK

😄DDDDD

Azért kap támogatást, hogy a rendezvény megrendezésre kerüljön, mert az összességében hatalmas bevételt jelent az országnak... Ezt tudják õk is, így ügyesen úgy van könyvelve a dolog, hogy az veszteséges legyen, és egy kis állami pénzt még zsebre lehessen tenni belõle...

Fizikai képtelenségnek tartom, hogy veszteséges legyen... azért az, mert a 90%-a stikli... például kiadják alvállalkozónak a parkolást, aki jóval nagyobb összeget kaszál, mint amiért bérli a területet... mit ad Isten, politikus az illetõ aki kiveszi. Vasárnap egy autóbusz parkolási díja a homoktenger közepén 15000.-Ft.

De ez már erõsen off... a lényeg, hogy még így is iszonyat bevételeket generálnak ezek összességében, ami sok kis embernek is jó... nyilván még jobb lenne, ha ezen összegek nagy része nem a mutyi útján tûnne el...

Attól, hogy a patásördög szereti a focit, még szeretik még sokan mások is, így sokunknak jó, hogy ebbe pénzt pumpálnak... az ország legnépszerûbb sportága, így eléggé indokolt áldozni rá. Ha valami csekély érdeklõdést kiváltó dologra költenének milliárdokat, akkor indokolt lenne a morgolódás.

www.smart-bus.hu

Narxis
Én úgy tudom a Hungaroring Sport Zrt. állami támogatást kap. Ezért van még nálunk Forma1. Budapestrõl szó nincs ilyen tekintetben csak most Orbán kedvence a foci, ezért akarták azt a támogatást megszüntetni csak aztán nem tették, egyelõre...

ressy14
(Emirates Stadion - Arsenal - ~60.000 férõhely)

Dum spiro, spero.

Casillas
Ja ok, azt hittem ez már látványterv 😊

Vivimos por ti, vence por nosotros.

passatgt
valami meglévõ stadion van csak rávágva képre

Casillas
Csak mondjuk az se mindegy, hogy egy Real Madrid-Barcelona BL döntõt rendezünk, ami miatt a szomszédos országokból is özönlenének át emberek bõven, vagy egy Porto-Braga EL döntõt.

passatgt
a 2011-es Londoni Bl döntõ Mastercard számításai szerint 369 millió fontot hozott

az barátok közit is több mint 100 milliárd forint

[HUN]FaTaL
Ja mert minden szurkoló milliomos. Az utóbbit meg kiváncsi lennék hogyan gondoltad 😄

Ha nem lenne reptér az UEFA biztos nem engedné, hogy bármit rendezzünk egyébként.

http://goo.gl/gd6Zi5

LasDen
majd jönnek helikopterrel vagy tengeralattjáróval....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Az pont elég... 😄

A mostani stadion hulladék sajnos... olcsóbb az új, mint a régi felújítása. A 65ezres már nem sokkal drágább mint a 40ezres, viszont szélesebb körben használható. Hosszútávon egyértelmûen ez a jobb befektetés szerintem... Ha meg megy a válogatottnak, akkor megtelne az párszor... de szimplán a válogatott meccsek bevételébõl fedezhetõ a fenntartás...

Az a pályaüzemeltetõ dolga... ettõl még az országnak hatalmas bevétel.

www.smart-bus.hu

[HUN]FaTaL
Én? Nem is ismerem, csak az fs topicban látom néha kommentelni. 😄

Persze, ha felhúzzák akkor rendezzünk BL döntõt. Csak én ennek a hulladék focinak feleslegesnek tartok egy 60 ezres stadiont. Bõven elég lenne egy 40 ezres és akkor rendezzünk EL döntõt.

A Forma 1 bevételt generál az államnak, közben a pályaüzemeltetõ meg örül, ha nyereséges.

Lassan repülõterünk se lesz, amire iderepüljenek a külföldiek a BL döntõre...

A Forma1 20 milliárdos bevételt generál alkalmanként, és ebben nincs benne az, hogy 3 napig Budapestrõl szól a világsajtó...

Ha hirdetni akarnánk 3 napig a médiákban azon országokban, ahol az F1-t közvetítik, akkor szerinted az hány milliárd lenne?

Nagyon behatárolva tekintetek ezekre a dolgokra...

www.smart-bus.hu

Sokat vagy pollux közelében! 😄

Nem azt mondtam, hogy egy BL döntõ miatt kell felhúzni! Nem csak BL döntõ létezik... elképesztõ, hogy mennyire csak a végletekben tudtok gondolkozni... :S

www.smart-bus.hu

Effe88
így van

Solt:"Nem akarok túlzásokba esni, de a stadion ára egy BL döntõvel visszajönne..."

nem vagyok jós meg közgazdász sem de ezt nem tudom elképzelni , hogy azt a több tiz-húsz-harminc milliárdot vagy többet vissza hozza egyetlen 1 meccs,fix!!!

[HUN]FaTaL
Egy BL döntõ miatt felhúzni egy stadiont óriási veszteség ne viccelj már. Soha nem tellne meg emberrel a stadion, max 5-10 évente egyszer, szerinted ez nyereséges?

Azt a stadiont nem csak felépíteni kell, hanem utána "üzemben tartani" is.

Napokig Budapestrõl szólna minden hír a világon a BL döntõ kapcsán... súlyos milliárdokban mérhetõ, hogy milyen idegenforgalmat generálna már önmagában ez mint reklám...

Nem akarok túlzásokba esni, de a stadion ára egy BL döntõvel visszajönne...

Én idegenforgalommal foglalkozom... tudom, hogy évek óta az a szaros Forma1 milyen bevételt generál!

www.smart-bus.hu

Ezek mind olyan dolgok, amik hosszútávon hasznosak. Az olimpia miatt iszonyatos pénzeket kaptunk volna az infrastruktúrára, plusz irdatlan turisztikai bevételt jelentett volna jó ideig...

A négyes metrót meg reklamáld meg annál a retardált szabadmadaras taxisofõrnél...

www.smart-bus.hu

Effe88
jó focihoz jó játékosok kellenek!!!
berakhatnád a Fradit az old treffordra akkor is ilyen selejtesen játszanának akár a többi nb1es csapat....

Effe88
ez most butaság amit írsz szerintem
nem hozna az annyit mint gondolod

bakkerman
nem vagyok besavanyodott pesszimista,de azért amikor tervezgetnek 50-60 milliárdos stadionokat,meg BL döntõt,MEG PÁR ÉVE OLIMPIÁT(!!! uristen basszameg...),akkor mindig eszembe jut,hogy egy kibaszott metrót építenek már 128 éve,és az ország a béka segge alatt van,minden tekintetben

De, manapság nagyon is sok köze van hozzá...

A recept az amit passatgt leírt... a Brazil példával meg ne gyertek, nekik kb ez az egy kiút van a szegénységbõl, ezért ott minden kölök focista akar lenni... a nagy számok törvénye alapján meg szarják a tehetségeket.

www.smart-bus.hu

Lényegtelen egy BL döntõ? Azon kívül, hogy milyen járulékos bevételt hoz a pár nap alatt, azt ki sem lehet számolni, hogy Budapestnek turisztikai szempontból ez mekkora reklám!

Nem akarlak megbántani, de elképesztõ, hogy miket tudtok leírni... 😞(

www.smart-bus.hu

[HUN]FaTaL
Nagy szart, köze nincs hozzá. A 80-as években szarásig volt pénzzel a magyar foci mi? Ne viccelj már. Meg mondjuk kb még a focit is leszarom úgy ahogy van, amíg ilyen állapotok uralkodnak az országban.

[HUN]FaTaL
65 ezer ember még a Svédek ellen se menne ki.

Casillas
Egyébként remélem az a barna cucc a pálya körül nem a futópálya akar lenni, mert akkor elmehetnek a fenébe.

Effe88
jó az még😊
egy 30-40 évig megteszi😄😄😄
2040re majd már csak az alsó székeken lehet ülni😄😄D: és lesznek 360anD😄😄

bakkerman
elõbb csökkentsék a munkanélküliséget,akkor lehetne szó olyan kibaszott lényegtelen dolgokról,mint egy BL döntõ rendezése...

LasDen
a puskás arra jó, hogy összedõljön....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Effe88
nem kell ide
jó a puskás még
inkább fordítsák béremelésekre vagy az egészségügyre stb.......

passatgt
jobb stadion->több nézõ->több pénz->jobb foci

ennyi

ressy14
Ez úgy nem igaz, ahogy van. Ezt te is tudod. Pl: Brazília, Olaszországban jó pár stadion, stb..

Dum spiro, spero.

ressy14
A fontosabb válogatott meccseknél biztos megtelne. Pl: a svédek ellen simán megtelt volna, csak ugye a felsõ karéj életveszélyes, ezért meg se nyithatták.

Egyébként tényleg pazarlás.

Dum spiro, spero.

passatgt
jó focihoz jó stadion kell

ressy14
A FIFA sem engedné megépíteni parkoló hiányában. Én inkább arra szavaznék, hogy egy 65-70 ezres olimpiai stadiont kéne építeni, akkor le van tudva a gond és még a parkolónak is lenne bõven hely.

Dum spiro, spero.

[HUN]FaTaL
Ilyen hulladék foci mellé minek elbaszni sok milliárdot egy 60-65 ezres stadionra? Hogy tíz év múlva BL döntõt rendezhessünk? Hurrá. Aztán jöhet a külföldi nézni a hulladék metrón, ami kigyullad meg szétesik. Ahhoz infrastruktúra is kéne. Meg olyan foci, ahol a stadion nem 10 évente egyszer van megtöltve nézõkkel.

passatgt