Magyar Foci

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rudee
Mi se játszottunk, mégis elõre léptünk valahogy 😄 Komolytalan már ez is.

Szar Bayern, szar Bayern :)

Zenszkij
ebbõl is látszik mennyire mérvadó ez a táblázat <#rolleyes>

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

zaki
Brazilok nincsenek az elsõ tízben :d
Jó, mondjuk nem játszottak tétmeccset már mióta, de akkor is 😄

bakkerman
az úgy korrekt...

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Narxis
3. Anglia

Azigen.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

ressy14
28. a világranglistán a magyar válogatott. Megelõztük már a törököket is. Jó lenne, ha a vb selejtezõ csoportban is hasonló pozícióban lennénk a félholdasokkal szemben.

Dum spiro, spero.

Ne dramatizáljunk... Egy ilyen szabályozás miatt senki nem lépne le innen... Fõleg nem egy tehetséges gyerek családoktól...

www.smart-bus.hu

Narxis

[HUN]FaTaL
Vagy majd elmennek már gyerekként külföldre aztán kész.

http://goo.gl/gd6Zi5

szabii98
Szurkolók
Meanwhile in Scotland

38 ezren szurkoltak a negyedosztályba vissza sorolt Rangers-nek! 😄
Van mit tanulni tõlük... 😄

I met God. She's black

ressy14
<#buck>

Dum spiro, spero.

Az így járt, marad itthon, vagy megküzd az nb1-s szereplésért... Jó kis motiváció lenne...

www.smart-bus.hu

ressy14
sokad osztályban több pénzt keresni.

Dum spiro, spero.

Aki az nb1-be nem tud bekerülni, az mégis mit akar külföldön?

www.smart-bus.hu

ressy14
persze a legjobb az lenne, ha 4-5 kiemelkedõ csapatunk lenne, akik a nemzetközi kupákban is a tûz közelében vannak. De ennek a valószínûségérõl inkább nem is beszélnék... 😞

A lokiból szerintem a tavalyi BL/EL indulás is hiányzott, Kondásnak is lehetett volna fejlõdni tavaly nyáron.

Dum spiro, spero.

ressy14
ez sem lenne jó megoldás, mert ha egy srácnak nem jön össze az nb1-ben szerepelni, itthon ragadna a semmiért. A klub meg nem fogja csak azért az elsõ osztályban játszatni, mert nélkülözhetetlen a külföldre szerzõdéshez.

Dum spiro, spero.

Zenszkij
Mert nem láttad a régi csapatot a 90-es években. Az a fajta magyar foci még jónak volt mondható. A Fradi Magyarország Real Madridja vagy Barcelonája (nem a jelenlegi játéktudás alapján természetesen, és nem lebecsmérelve a Loki érdemeit), ha õk stagnálnak az nem tesz jót szerintem a bajnokságnak sem, mint ahogy egy gyenge Újpest, MTK sem. Erõs ellenfelek kellenek a Debrecennek, Videotonnak, hogy fejlõdõképesek legyünk itthon. Erre akartam célozni.

Az utánpótlás képzés most fogja majd megmutatni magát... Egyre több akadémiáról kerülnek ki jó játékosok. Pont ezért is lenne idõszerû a szabályozás...

A 18 éves kor szerintem kevés... Inkább nb1-s meccs számhoz kéne kötni...

www.smart-bus.hu

ressy14
logikát az utolsó mondatodban nem látok. Mitõl lenne egy erõs fradival elõrelépés? Sok nézõ lenne kint, de kiemelkedõt õk sem tudnának csinálni.

Dum spiro, spero.

Zenszkij
Én nem értek egyet ezzel a minél több magyar legyen a csapatban felfogással. A magyar utánpótlás képzés ehhez nem elég erõs. Ugyanakkor minõségi külföldi játékosokat kéne idehozni, nem ilyen töltelék nevesincs embereket, akiktõl érdemben lehetne tanulnia a fiataloknak. Hoznék egy olyan szabályt is, ami példáúl Brazíliában és Horvátországban is mûködik, mégpedig, hogy 18 éves kor elõtt nem lehetne külföldre engedni a magyarokat. Ez azért lenne fontos, hogy a fiatal 16 éves tehetségeinket ne nyúlja le a Liverpool, és váljanak köddé a semmiben, hanem fejlõdjenek itthon, érjenek focistává.

Amit tegnap a televízióban láttunk elkeserítõ volt. Egy olyan csapat, aki idegenben képes 1-1-es döntetlent hozni, itthon képtelen azt elõnyre fordítani. Az elején jól ment a Loki, aztán valami megtört. Lehet ezt a bírókra fogni, meg, hogy Nyíregyházán játszottak, vagy hogy Kondás eltaktikázta magát, de a tényen ez nem változtat, hogy elképzelés sem volt a játékban. Ez a Bate Boriszov semmit sem csinált. Lõttek egy mázlis kontragólt, majd emberelõnyben egy védelmi hibából mégegyet. Ezeket ütni kellett volna. Sajnos a Videoton is pórul fog járni, mert beállnak védekezni, és félõ, hogy bedarálják õket. De nem is probléma ez, túl nagy az arca már ennek a két csapatnak. Egy erõs Ferencváros hiányzik ennek a bajnokságnak, amíg az nem lesz ne is várjunk itt csodát.

Narxis
Ez azért túlzás, nyilván nem fogja megnyerni a Loki az EL-t de azért nem is reménytelen a helyzetük.

A kész játékostól messze volt, de valóban nem Debrecen nevelés... De nélküle is impozáns a DVSC elmúlt 10 éves története. Mindezt Fradistaként mondom!

www.smart-bus.hu

Rudee
Rudolfnak sok köze azért nem volt a bebreceni neveléshez, Õ kész játékosként jött haza a Nancytól.

Igen, letett. BL fõtábla, plusz kineveltek egy Dzsudzsák Balázst, egy Rudolfot, egy Vargát...

És akkor ott vannak még a felejthetetlen élmények... Hajduk - DVSC 0:5, DVSC - Levszki 2:0, stb...

Ha neked ezek nem eredmények a jelenlegi focinkban, akkor nincs mirõl beszélgetnünk. Te nem realista vagy, hanem egy rosszindulatú pesszimista...

www.smart-bus.hu

Nagyon régóta azt szajkózom én is, hogy szûrni kéne a légiósokat, plusz maximalizálni a számukat.

Én olyan szabályt hoznék, hogy minimum 3 U21-s magyar fiatalnak pályán kell lennie, plusz 50 NB1-s meccs után igazolhatnának csak külföldre...

www.smart-bus.hu

zico87
letett valamit ?😄 ne már ennyi embert nem lehet hûlyének nézzni vagy mégis ?én csak realista vagyok túl vannak fizetve eredménytelenül ezek a bohocók és valóban a brazil túlzás volt mert már egy izlandi is nagy falat 😄

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

Nem értem mire ez a pesszimizmus... ez már nekem a ló túloldala! Jelenleg ennyit tudnak a csapataink... de mitõl lenne jobb, ha elmúlt évtizedekben csak a lenyúlás ment?

Ettõl függetlenül én látok javulást az elmúlt években... a Debrecen azért letett már valamit az asztalra... ez a Brazil utcai csapat hasonlat elég erõs...

www.smart-bus.hu

Rudee
Elég lenne elsõ lépésben a sok hulladék légióst eltávolítani.
Nem tudom miért nem lehet szabályozni akár a keretben, akár a meccsen szereplõ külföldiek számát. És nem csak EU-n kívülire gondolok, hanem összességében.

Jóval kevesebb fizetést kéne elszórni, azokat a pénzeket meg lehetne az utánpótlásra költeni. A fiatalok is több lehetõséget kapnának és vélhetõen évrõl-évre kikerülne 2-3 komolyabb tehetség.

zico87
félrebeszélésben a magyar csapatok már rég BL-t nyernének..az a baj nagyon sok a buta naív ember aki a magyar fociba fektetne pénzt az vagy pénzt akar mosni vagy teljesen elment az esze,Ezt a Lokit bármelyik Brazil utca csapat rommá veri és az a szörnyû ezért a semmiért õk jól élnek több mint 20 éve és itt nem csak a lokiról van szó,solt EL-tõl mit vársz ?ha nagyon nagy mákjuk van és elsõnek egy medvékel teli csapatot kapnak ahol csak 10 medve játszik akkor lehet esély de amikor már bárkit kap a loki akiknek megmutatták serdülõben mi az a labda kiesik simán és ez 100 év múlva se fog változni ha csak nem lenne totális megújítás idehaza.

Na igen... kéne 4-5 kirakat csapat sok-sok szponzorral, és akkor talán 3-4 év alatt lenne elõrelépés.

Ja-ja... remélem az EL-ben több szerencséjük lesz...

www.smart-bus.hu

Ott látom a fõ problémát, hogy a Vidi és a Debrecen is gyakorlatilag végig támadja az NB1-s szezont... pár meccs kivételével szinte nincs nyomás a védelmükön. Ezért is gáz, amikor erõs csapattal találkoznak... ott derül ki, hogy a védelem gyenge, de akkor már késõ..

www.smart-bus.hu

Narxis
Ahhoz több cég kellene, kb. minden klub mellé kellene egy Audi mint Gyõrben.

Nem baj, én bízom még az EL szereplésben.

Rudee
A Vidinek bejött a Slovan ellen, de az se sokon múlott. Ez meg hiba volt. Kint sem azért lett X, mert olyan jó volt a Debrecen.
Remélem azért Belgiumban Sousa-ék nem ülnek rá az 1-0-ás elõnyre, mert akkor õk is búcsúznak.

Ja-ja... szerintem ezt eltaktikázta... kár volt beállni védekezni...

www.smart-bus.hu

Rudee
Nem feltétlen kell klasszis. Elég egy normális fiatal. De ezek nem próbálkoznak ilyennel, inkább évekig a tarcsiban játszatják azt akit ígéretesnek látnak. Aztán ha be kell vetni, akkor meg csak kamilláznak. Aki BL-be akar jutni, az nem 11 jó játékossal és felejthetõ tartalékokkal kell, hogy rendelkezzen.

Tudom, hogy Sidibe el volt tiltva. De utána se játszottak együtt, csak most, mikor már rákényszerültek. Pedig ha meghúzza ezt Kondás, akkor akár támadást is láthattunk volna tõlük.

Ezen a szinten egy posztra két klasszis játékos luxus sajnos... bár remélem az új adótörvény miatt javul a klubok anyagi helyzete...

A Sidibe-nek eltiltása volt, azért nem játszott... A Bouadlaval és a Vargával kiegészülve azért ez egy elég ütõs csapat... idén is többet nyújtottak volna, ha minden egészséges, és nincs eltiltva...

www.smart-bus.hu

Rudee
Értettem.
De hiába a 2 jó csatár, ha 90%-ban csak egyik játszik. Meg egy bajnoknál azért legyen a legfontosabb posztokra is minõségi csere. Most ezek a fiatalok lelkesek meg minden, de NB2 fölött már sok nekik.

Most így hirtelen egy csapatot nem tudnék mondani, aki 442-t játszik...

Nem a felállás a lényeg, hanem a tartalom. A Vidinek eddig szerencséje is volt... a mutatott játék engem nem gyõzött meg eddig.

www.smart-bus.hu

Rudee
Lesz ott még sok komoly csapat. Pénteken okosabbak leszünk.

Arra akartam célozni, hogy, ha van két ilyen klasszis támadó, akkor köréjük kell csapatot építeni... ha megteszik, jövõre eredményesebben vághatnak neki az egésznek... de ehhez mindenképpen erõsíteni kell a védelmet is.

Szerintem is izgalmas lesz a bajnokság...

www.smart-bus.hu

szabii98
Dehogynem, nagy csata az elsõ két-három helyért és ennyi...

I met God. She's black

háááááááááát...én szeretem majmolni a nagy csapatokat. Éppen ezért amíg ki nem nõnek a magyarok ebbõl a 4-4-2-es õsrégi "valamibõl" addig sok vizet nem fognak kavarni nemzetközileg. A Vidinél látni valami modernebb felfogást, de ott sem a leggyorsabb gondolkodású játékosok vannak:/

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

passatgt
EL playoffban õket is kaphatja loki, még nincs kisorsolva:

Sporting CP
CSKA Moscow
PSV Eindhoven
Bordeaux
Stuttgart
Metalist Kharkiv
AZ
Hapoel Tel Aviv
Lazio
Seeding TBD
Trabzonspor
Newcastle United
Levante
Dnipro Dnipropetrovsk
Dinamo București
Feyenoord
Atromitos
Heart of Midlothian

Rudee
Hát igen. Ami itthon bõven jó, az Európában elég soványka produkcióra elég csak. Bár az albán meccs is már jel volt.
Bár idén a bajnokság szerintem nem lesz sétagalopp.

<#rolleyes>

www.smart-bus.hu

zico87
azért az nb1-be 50 gólt lõni nem igen mérvadó megteszi azt 4 jóltáplát pingvin is.

Hát az elején ahogy fújt, elmehetne a ...

www.smart-bus.hu

Rudee
Vannak érdekes ítéletei, de másik bírónál is kevés lenne ez a játék. Max ha nagyon ide fújna.

jogos a felvetés<#gonosz1>

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

szabii98
FB oldalakon(pepsifoci, stb) fikázzák a bírót, mert izraeli és zsidó és hogy mit keres õ európában <#hehe>

I met God. She's black