840
Helyesírás?Minek?
-
#517 A magyar helyesírás szabályai kézikönyv megvan szg.-es formátumban(300kb), de helyesírási szótárról, nem tudok. -
#516 Online helyesírás szótár van valahol? :) -
#515 :)) -
#514 igy van! :))) -
#513 meglehet :) -
#512 pyxc nem ismeri a térfát
-
#511 Szerintem Pyx csak viccelt, az Exel nem exel, hanem EXCEL. :)) -
#510 nem értek az exelhez
-
#509 ugy hivják: hejesiráselenörzö, az exelben ;) -
#508 van olyan oldal, ahol beírom amit gépeltem és leellenőrzi, hogy helyes-e?
-
#507 -
#506 És erre csak most jöttek rá, miközben Csocso ezt a módszert már évek óta alkalmazza?
-
#505 "És még csak nem is jártam angliai egyetemre:)"
Szégyeld magad! -
#504 Most utólag könnyű k.okosnak lenni, de erre már rég rájöttem, hogy az ember nem a betűket olvassa egyesével, hanem a szóképet nézi, úgy egészében.
És még csak nem is jártam angliai egyetemre:) -
#503 ááááááááááh, és pont az 500. üzenet volt :)) -
#502 most, hogy mondod, teljesen igaz, ezért is van iskolában kisebb korosztálynál, hogy a helyes szó helyett egy teljesen hasonló, azonban az adott helyzetben értelmetlen szót olvasnak ki. -
szando #501 Basszemag telnyég így van! Osokak eezk az aognlok! -
Cat #500 Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát melyin serenrodbn vnanak a
bteuk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslo és az ultosó bteuk
a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteu lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés
porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn
bteut mgaát, hneam a szót eszgébéen. -
#499 :D -
#498 angolul: at :) -
#497 én csak azt tudom, hogy franciául Arobase.
Tök király, nálunk is kéne egy szép magyar név.
:) -
#496 Valahol olvastam a @(kukac) országonkénti elnevezését.Igaz most egyre sem emlékszem pontosan, de azt tudom, hogy szinte sehol sem egységes és helyenként a kukacnál is idiótább neve van. -
#495 hejjesirás! Mínek? -
#494 :)) -
#493 egyépként nagyon büntet! :D -
#492 :)))))))) -
#491 Dehogy.
Dehogy felesleges.
A legjobb dolog, ha valakit ki tudsz oktatni, hogy a az Észak-Magyarországnak nem É. Magyarország a rövidítése, hanem É.-Magyarország, ugyanis az a kötőjel lényeges :)
Az ly meg a j pedig valóban fölösleges, de ha jól használod, csak akkor tudsz helyesen írni magyarul.
ojan, ijen, egyépként, külömbség, chaten ezeket mindenki így írja, büntetni kéne :)))
És a kukac (@) is egy pocsék, szó, franciául Arobase, nekünk is kéne vmi jó szó erre.
kovácsoltvas-szerkezetű "a". -
#490 Jóvanna különírást-egybeírást mindig elbaszom :P Nem is tudom miért használom ezt a szót, hogy szarvashiba, hisz még eletemben nem használtam sehol!! :D -
#489 "szarvas hibákat"
HÁHÁÁÁ egybe kéne írni :P:D -
#488 Végülis megengedhető, mert a poén kedvéért van, de akkor sem valami jó, hogy ilyen szarvas hibákat raknak bele reklámokba, az ember elsődleges információ forrásába! (sajnos) -
#487 Nekem Soproni Ászok pólóm van, rajta Eszek, Iszok Ászok felirattal.
Most jön a razzia?:D -
#486 énis ragzom faszán madzsar :)
EGyébként szerintem van értelme a helyes írásnak és BESZÉDNEK amit sajnos sokan elfelejtenek megemlíteni! Pedig jó lenne ha nem csak az ilyen olyan menedzserképzéseken esne 1-2 szó arról hogy amit kitaláltunk azt szépen érthetően HELYESEN mondjuk el.
DE! Ilyen szarságok mint hova tegyük a kötőjelet meg melyik kis-betű nagy-betű (ugye itt sem tom hogy kell e - -jel :)) meg hogy ly vagy j... ezek szerintem olyan felesleges szabályok amik nélkül ugyanolyan szép és érthető maradna a nyelv.
Ennyi már sok is belőlem :) -
#485 Természetesen ha valami helyesírási teszt lenne, ejtenék hibát, de a mindennapi beszédben használatos szavakat, szabályokat, kifejezéseket már megtanultam. -
#484 Kapásból nem tudok olyat mondani, de gyakran volt olyan szabály ami zavart, de én úgy gondolom, és úgy neveltek, hogy helyesen kell írni és beszéni, meg kell tanulni. -
#483 jó de pl. tégen nem zavar 1-2 szabály? vagy te egyszerűen betolod amit elédraknak? -
#482 sokan vagyunk, de még nem annyian, mint a többiek :) -
#481 ugyanígy vagyok, akkor már ketten vagyunk az összes magyar anyanyelvűvel szemben :))) -
#480 2 :) Én is utálom! Meg azt is, hogy "kertes házba lakok"... az ilyen mondatoktól eldurran az agyam :) Tanuljuk meg már végre, hogy ban/ba között hatalmas a különbség!! ikes igékről nem is beszélve!! -
#479 egy ember tuti vvan, aki nem szarik rá, a többit nemtom. -
#478 kinek? szarik rája mindenki! :))