59
DivX help
  • akii
    A haveromnak a divxes progikat csak a Divx Player játsza le a gépén. Miért van ez? Windows 2000-e van.
  • ROTI
    Sziasztok! Remélem nézi valaki ezt a totyikot.
    Lenne egy problémám.
    Van két xvid-es filmem amik elég furán viselkednek. Olyan mintha lassított felvételt néznék és a hang is le van hozzá lassulva. Az fps lassan kúszik fel de csak KB. 8 fps-ig. A file tulajdonságainál pedig 25 fps van de mégsem annyi.
    Gondolom rosszúl lett kódólva. BSplayer, winamp, windowsMplayer. ezekkel próbáltam lejátszani. Xvid1.1.0 codek fentvan.
    Van erre valami megoldásotok?
  • Evin
    Van egy nagyon jó progi, az AutoGordianKnot. Ezzel 3-4beállítás, és DVD-ről átnyomja avi-ba(divx vagy xvid).
  • arsene
    a virtual dub nagyon jó tool.
    1. az aviból kiszeded a hangot (demux)
    2. aztán a hangfájlt elnémítod, s elmented. ekkor van egy videod és egy hangod
    3. a hangfájlt pl. Nero WaveEditorral szerkeszted (ha van SoundForge, ez kicsit jobb)
    4. a kellően módosított hangot az előbbi módszerrel tudod visszahelyezni, csak inverzbe ("néma" film megnyit, hangot hozzáad és elment más néven)
    a Gknot egyébként monden ehhez szükséges cuccost tartalmaz, direkt erre hegyezték ki a srácok
  • arsene

GordianKnot rippack 0.35.0 pack2

a downloads szekcióban mindent megtalálsz, ami csak kell
  • Tomicsek
    http://www.origo.hu/szoftverbazis/multimedia/video/grabber/index.html
  • TomBond
    DivX-et (vagy Xvid-et mivel tudok csinálni? (Leszedtem a vinyóra a DVD filmet csak át kéne konvertálni)
  • Tomicsek
    Az alábbi programmal ha csinálod Videofájl hozzáadása Avi1 majd Avi2, konvertálás. Ha kész néróexpress dvd-video fájlok-hozzáadás-Dokumentumokmappa-DivXtoDVD-filmcím-és a videots mappa-befejezés, írás. Csak a video ts mappát add hozzá.
  • susubaba
    Ismét itt vagyok!
    Nagy az én problémám: ha olyan filmet konvettálok aviból dvd formátumba ami két aviból áll a kiírás után (nerot használok)a második rész van elől a lemezen utána jön az első rész!
    Nagyon zavaró ez! mMit lehet csinálni ezzel, hogy jó legyen?
  • susubaba
    Köszi szépen!
  • Tomicsek
    http://www.origo.hu/szoftverbazis/multimedia/video/grabber/vsodivxtodvd.html
  • susubaba
    Értem de melyik progit használjam?
    Még nagyon kezdő vagyok
  • ssolitude
    Itt mindent megtalálsz.
  • susubaba
    Szasztok!
    Tudtk segíteni abban, hogy dixx-ből hogyan tudok dvd-t csinálni?
    Köszi a segítséget előre is!
    Réka
  • TomBond
    Sziasztok!
    Kaptam egy filmet egy ismerőstől aminek nagyon visszhangos a hangja és nagyon halk. Letöltöttem a VirtualDub Mod magyar változatát mert azt mondták ezzel is meg lehet javítani.
    Tudna nekem valaki segíteni abban hogy hangosabb legyen a hang és ne visszhangozzon?
    (lehetőleg úgy mint egy hülyegyereknek, mert nem vagyok járatos a dolgokban)

Köszi
  • Icebarney
    Köszi.Így elsőre elég bonyolultnak hangzik,de majd megoldom:) Egyébként ez 3 különböző program?
  • tudatlanka
    Icebarney:

1. Fuse.exe + avimux.dll + divxcheck.dll
    2. srt2bmp.exe
    3. bmptoxsub.exe

1. Indítsd el az srt2bmp.exe-t!
    2. Töltsd be a feliratot (OPEN SRT)
    3. Készíts BMP -ket (Render BMP-s)
    4. Csinálj XSUB-ot, itt az SVCD Designer File az eredeti srt!
    5. Egyesítsd az avi file-val! (Mux DMF)
    6. Várj 3 percet, és kész is a feliratos film! A Feliratot a távirányítóval tudod előhozni. Hozzáfűzhető így egy filmhez több nyelven felirat, pl. angol filmhez az angol és a magyar felirat is.
  • CSOCSO
    ugyan az a neve a feliratnak mint az avi filenak?
    mert ha nem meg szep hogy nem jatsza le...
    amugy biztos lehet de most nemtom hogyan
  • Icebarney
    Hi.Feliratos divx filmet szeretnék asztali dvd-lejátszón nézni, de a feliratokat nem jeleníti meg.Nem lehet valahogy a feliratokat "beleégetni" magába a divx-fájlba?
  • Tomicsek
    Innen.
  • alakulat
    hi

dr.divx -et honnan lehet leszedni ami nem probaverzios?
  • ssolitude
    Az aviból csinálj mpeg2-t,vagy mv2-t TmpgEnc-vel.Ebből az mpeg2-ből vagy mv2-ből meg DVDLabPro-val DVD-t.Támogatja az összes hangot és felirat formátumot,és mellesleg a menüszerkesztője sem akármi.
    DVDLabPro
    TsunamiMpegEncoder
  • nbj
    tom nagyon láma kérdés de hát az vok, szal:
    felraktam ezt a divxes codecet és ha akármit próbálok mgnyitni mediaplayerrel kilép, a többivel nincs gond
    miért csinálja és mit tok csinálni vele?
  • maruzst24
    Tud valaki olyan konvertáló progit amivel aviból tudok dvd-t készíteni és a felirathozzáfűzést is támogatja?És ha lehet akkor gyors is legyen.
  • noca
    Köszz a segitséget!
  • ssolitude
    Tömörít az,csak nem sokat.VirtualDub-al tovább tömörítheted és össze is fűzheted,de erre sokkal alkalmasabb szerintem pl. egy SonyVegas,Adobe,vagy Ulead videovágó.SonyVegas topic
  • noca
    És nem tömöriti le a fraps az aviket mert a jaték fut!
  • noca
    De én frapsal jatekbol mentek ki! Ezért akarok divxbe tömöriteni!!!
  • ssolitude
    Minek akarsz avi-t tömöríteni?Elég tömör az.
  • ssolitude
    A Video menüben állítsd be a DirectStreamCopy-t,mert fullprocessingen akkora lesz mint az állat.
  • noca
    ??????????????????
  • noca
    Melyik divx-el vagy hogyan lehet tömöriteni példaul avikat?
  • TomBond
    Miért van az hogy ha az egyik 3 cd-set összeillesztem (avi) akkor 2,5 GB-tot kapok az 1,88 helyett és időben is sokkal hosszabb a film mint valójában?
  • TomBond
    Oké megvan a progi! Ezt hogyan kell? (bocs a lámaságomért)
  • zakika
    minntha lenni hulye kulkfoldi irni ilyen hulye. vagyis:
    mpegt TmpegEnc-rel lehet osszefuzni
  • zakika
    mpeg TmpegEnc lehet osszefuzni
  • ssolitude
    Mpeg-et talán a VirtualDubMod megcsinálja,ebben nem vagyok biztos.Megnyitni lehet vele,hogy összefűzni lehet-e az már korántsem biztos.
    Mpeg1,mpeg2 legnagyobb tudósa a TsunamiMpegEncoder(TmpgEnc)ezzel lehet összefűzni,ide-oda konvertálni,stb.
    Változó bitrátás avival azt csinálnám(ha nem akarja hanggal együtt összerakni a VDub),hogy leveszem mindegyikről a hangot(VirtualDubMod>Demux),összefűzöm csak a képet,Összeillesztem a hangot valami erre alkalmas programmal(SoundForge talán),majd Virtualdub-al visszateszem a film alá(esetleg NanDub).
    Ez csak egy ötlet.A lehetőségek gyak. korlátlanok...
  • TomBond
    Köszi ssolitude!
    A változó bitrátásokat és az mpeg-eket mivel hogyan lehet összefűzni? mert abból is van egy pár.
  • zakika
    ha mar megvan mpeg2 ben akkor az pont jo DVDre, mert az a szabvany. hacsak nincs Divxes asztali DVD lejaccod, de ugy viszont csokken a minoseg ha DIvxbe atkodolod, de viszont tobb rafer (igy gondoltad?)
  • Ersiman
    Köszönöm!