4140
-
#459 "ki kell kapcsolni a 'Draw Detail Web' opciót. Tulajdonképpen azon a helyen mindent ha jól esik,"
mi? mert érdekelne, csak nem értem. -
#458 Nem egészen úgy megy azért. Mindenki olyan tárgyakat vehet fel, amilyet akar, de vannak bizonyos órák, amik negléte nélkül nem érteségizhet senki. Ilyen az angol, a matek, a töri, meg még vmi. Ezeket a 4 év alatt muszáj, hogy beválassza a többi közé, különben nem végzi el a sulit. Persze nemcsak egy matek van, hanem van algebra1-2 geometria1-2. Aztán van angol 1-2-3 meg töri 1-2. Egy ilyen cuccot egy tanévig tanulják, szóval matek pl. minden évben van. Ezeket végülis kötelező megcsinálniuk. Aztán a maradék órákban azt tanul amit akar. Én mivel cserediák voltam nem volt kötelező, úgyis csak egy évig maradtam. :))) -
#457 De ezek nem voltak kötelezőek??? :D Atyaúristen :D -
#456 Nem volt kötelező. Érdekelt ezért felvettem. Ha azt akartam volna, akkor tanulhattam volna matekot meg nyelvtant meg fizikát meg ilyen marhaságokat, de inkább azt tanulktam, ami érdekelt. -
#455 Mellékesen rájöttem, hogy hogyan lehet jó minőségben futtatni a játékot, hogy még élvezhető legyen. Csak ki kell kapcsolni a 'Draw Detail Web' opciót. Tulajdonképpen azon a helyen mindent ha jól esik, de érdemes a 'Flora Density'-t maxon hagyni, hogy palástolja a csúnya felszínt. Nekem legalábbis így tűrhető sebességgel ment. -
#454 Idáig fajult amerika, hogy már a gimiben is ilyen marhaságot tanultok? :D Gondolom a behívót majd küldik, amint elmúltál 18 :D -
#453 Ha gyorsan kell eljutni valahova, hívja a Hmuda és Tsai. Szálítmányozó vállalatot:
Azért tudnak valamit ezek a srácok a Sonynál. Gyönyörű:
Sokan nem veszik figyelembe a Galaxy egyik legnagyobb előnyét, a kocsik raktérbe helyezését:
-
#452 Nem voltam katonai suliban, csak volt egy olyan osztályunk, hogy AFJROTC és ott tanultunk a légierő történelméröl (mellékesen volt egyenruhánk, rangunk, kitüntetéseink (mind még ma is megvan, kivéve az egyenruhát)). -
#451 Bazzeg, mikor amcsiban voltál szaros katonai iskolába jártál??? Látom agymosás megvolt :D -
#450 Én Tábori Tiszteletes rangot akarom!!!! EZ NEM ALKÚ TÁRGYA!! :D -
#449 Van még fent valaki szerveren? -
#448 Én mentem, nyugodalmas jó éjszakát! -
#447 Ráadásul, az 50*100 byte-ot a szervernek ki kell nyomnia 50 embernek, azaz 50*50*100, az is sok (bár gondolom 500 mbit körül lehet egy ilyen szerver). -
#446 Félreértések elkerülése végett, én sem vagyok vmi guru, csak állítgattam már ilyent.
Mindegy, szal állíthatod mekkora legyen a másodperc alatt felküldött packetek száma.
Nagyobb rate-tel pontosabban lősz, jobban találnak a töltények, hitboxot nem tévesztet, stb.
Bizonyos szint fölé növelve a rate-t azonban már lassulsz, nagyobb lesz a ping, mert torlódnak a kifelé menő packetek. Szolgáltató oldalról korlátozva van, mennyi packetet kükdhetsz, és ha ezt meghaladod, akkor várnia kell a packetnek.
Pl. isdn-el játszva a ping 50-70 körüli, normálisnak tűnne, de ahogy elkezdesz lőni, a 10-edik lövésnél már csak te látod a golyót becsapódni, az ellenfélnél ez nem jelenik meg, mert nem tud annyi packetot kinyomni a soros porton.
A netkapcsolat sebességével arányban lehet tovább felnyomni a rate-t is. Képletre már nem emlékszem, nem érdekes.
Szóval, ha CSben vagy akármi más játékban megnézed alig 5-8 K/sec a feltöltésed, itt 60 byte körül. Nem ez a bottleneck, hanem hogy 200 embernél már annyira sokszor van az a 60 byte, hogy nem tudod fogadni -> torlódik a packet -> nagyobb ping (tehát lag).
Azaz nem 5000 byte/secet töltesz le, hanem mondjuk 50*100 byte-ot és ez a sok.
*update*: bármilyen fps-ben, ahol beállítod a "connection type"-t a menüben, tulajdonképpen a ratet állítod. -
Xboxman #445 Nem hiszem...
Egyébként nem CS-zek szal nem... -
#444 Nem, te bújtál ki alóla.
CS-ben hallottál ilyenről hogy rate? -
#443 Már csak azért is értékelném ezt a rangstílust, mert voltam már StaffSargeant és SecondLiutenant az amcsi AirForceJROTC.ben. :))) -
Xboxman #442 Inkább magyarázd...
Így könnyű kibújni alóla -
#441 Emlékszem, hogy mindenki inkább kiugrott, de velem nem maradt. :DDD -
#440 Én a legalsó rangot kérem. :D -
#439 Ha nem érted akkor hagyjuk. Majd szólj ha világos. -
Xboxman #438 Igazából nemértem az okfejtésedet(szerinted hol van a rendszerben a gyenge pont?)...Szaros 5000byte az semmi forgalom szempontjából!
-
#437 Lenne pár javaslatom az Outfitünkkel kapcsolatban, ami szigorúan csak az én véleményem, nem kötelező megfogadni, csak szerintem jobbá tenné a csapatot:
Méghozzá a rangokat iletően: Jobb rangok kellenének. Az én elképzeléseim a következők:
Tábornok-General
Ezredes-Colonel
Alezredes-Lt.Colonel
Őrnagy-Major
Kapitány-Captain
Főhadnagy-First Lieutenant
Hadnagy-Second Lieutenant
Úgyis hét rang lehet.
Viszont ezzel az a gond, hogy ezek a rangok tiszti rangok, és egy ilyen kis csapat nem lehet képes tábornoki rangot kiállítani. Ezért arra gondoltam, hogy inkább kellene nem-tiszti rangokat használni, mint pl. őrmester, meg közlegény meg hasonlók. Itt van előttem egy amcsi katonai ujság és onnan kibogarászhatom, hogy milyen rangneveket és milyen sorrendben lenne érdemes használni. Szóval az én véleményem szerint a vezetőnk (Petko) lenne egy tiszt (max ezredes, mivel a tábornokok ritkán vannak a harcmezőn, de sose harcolnak), a többiek meg lennének az alsóbb rangúak. Személy szerint alsóbb rangnál nem mennék el a hadnagynál tovább, ami a legalacsonyabb tiszti rang. Szóval ha tetszik az ötlet, akkor kisilabizálhatom a rangok magyar neveit.
Márcsak azért mert én nemtom, hogy milyen rangok vannak pontosan a magyar katonaságnál, de úgyérzem az amcsi rangok jobban illenének ebbe a gémbe.
Huh kicsit hosszú lett, de remélem értékelitek. -
#436 És ha nem a sok packet a gond, akkor mi, mert nem hiszem a 4000 byte/sec downstream a gond (ha már ugye van nemzetközi sávszél, mint említetted). -
#435 Nem tom :D nem is figyeltem :DD lehet, gépből ugrott ki (helló Hmuda, és a GAL-crew :DD) vagy felrobbant. :D -
KisKolok #434 A 2. képhez: az a csávó hogy a frászba ugrott akkorára? Néztem némelyik Vanu MAX-et, vagy 15 mp-ig a levegőben volt.
Bug, vagy csak azért, mert elütöttük? :) -
#433 Fákk -
#432 Tényleg... ha egy gépfegyverrel lövök egy Reavert, vagy akármilyen gyorsmozgású járművet: rá kell célozni, vagy elé? -
KisKolok #431 Átálltam Terrannak, lehet örülni!!! :)))
Eddig csak a Medium Assault-ot tanultam ki, a Cycler a legtápabb fegyver MA-k közül.
Megöltem vagy 10-12 Vanut, full egyedül, bár nem egyszerre :)
Aztán 2 sráccal mentünk egy Heavy Assault Buggy-ba, én voltam a Minigunos, másik gyerek volt az ágyús. Azzal is aprítottunk, csak a sofőr mindig belement a High Explosion Mine-okba ;)
Kurva jó terrannal lenni, jobb mint vanuval.
Mellesleg a Cyclerrel olyan 10 pontos lövés egy Agile Exo-s ember, mellesleg "pont"lövő is, nem kell rá várni mint a vanu energiafegyvereire. -
#430 Miért, szerinted nincs nagy packetszám egy csatában? Kurva egyszerűen eldönthető: neked laggol axeleroval?
Ezen a képen csak sok lövés látszik, de ennek a képnek a folytatása volt:
50-en tuti lőttük egymást a két partról. Ne mond, hogy nincs sok packet, amit 100 ms alatt kell nyugat-európából MINDEN játékosnak kiszállítani. -
KisKolok #429 Még réggebben írta valaki. #200 körül :) -
Xboxman #428 Ez nagy számú packet(egyébként szerencsére már elmult az az idő amikor nem volt elég nemzetközi sávszél)?Na ne már... -
#427 Remélem mindenki szorgalmasan nyomogatja a screenshotokat a játék közben!!
Én szeretnék egy afféle élménybeszámolót írni a játékról az oldalamra (ami, mint mindannyian jól tudjuk, ez) és ehhez kell sok-sok jólsikerült kép.
Igyekszem a hadműveleteinket a gyülekezéstől a visszavert támadásunkig ;D dokumentálni, már van jópár, de olyan képsorozat ami bemutatja a játék vmi érdekességét: egy kis, elszigetelt kommandósakció; vagy akár a nagy tömeghentek; akármi, a hekkelés, stb., az jól jönne.
Meg minden, ami érdemes arra, hogy majd kikerüljön egy kis oldalra.
Azt nem mondom, a cikkhez mondatokat, bekezdéseket, véleményeket írjatok, mert úgyis mindenki túl lusta hozzá :D esetleg, ha vki tapasztaltabb emberke leírná szerinte egy kezdő mivel/mit/hogyan csináljon, az bekerülhetne (természetesen a szerző megjelölésével, ez nem téma).
Stb. -
#426 Sztem nem függ a kapcsolattól egy bizonyos szint felett. A stats-ot figyelve egy 200+ -os csatában 4-5000 BYTE/sec downstream van, és kb. 120 upstream. Ennyit még a modem is bírna. Egyszerűen, MO-n vagyunk, és nagyon-nagyon nagyszámú PACKETOT kell átpréselni a neten (és ez elég szűkösre van véve, minden szolgáltatónál). -
#425 Datanetes ADSL-ed van és neked is ilyen szarok a nagy csaták? :((
Van itt valaki, akinek élvezhetőek nagyjából ezek a 200+ fős ütközetek?? Azt is írja le milyen kapcsolattal! -
#424 A kis mazó! :D Egyébként én is! :D -
#423 Nekem amúgy az a lefurcsább, ahogy szórnak a fegyverek. Mintha a PS2-esekkel össze akarnák engedni a PC-seket, és csontra van butítva a célzás hogy azok is tudjanak kontrollerrel lőni :D trainingben próbáltam sokat, mi a legjobb fegyver, mi a legjobb töltény beléjük, guggolva lőjjek-e vagy oldalazva, kis sorozatokat vagy rátenyerelve a tűzgombra... végül is tökmindegy.
Főleg a CS után furcsa, ahol ugyan nagy a recoil, de a külföldi top playereket nézve úgy rángatják az egeret, hogy mégis egy helyre lőnek. Ezt itt nem lehet megcsinálni.
Szal, sztem mindenkit javítani kéne recoil-szórás szempontjából, a Vanuk fegyverét meg gyengíteni, és jó lesz ez. -
#422 De ez nem szenvedés, hanem reménytelenség. Csak akkor van esély, ha egyetlen vanu sincs a bázis közelében, de akkor meg nincs xp a bázisért. :P -
#421 Na ha a peccs nem javít akkor megnézhetik magukat. -
#420 Szal túl táposak a Vanu-k?
Az nemjó!
Nembaj, én szeretek megszenvedni a győzelemért! :-D