4394
2007. januártól-tól folyamatosan állítják át, A sávszélesség emelése minden ügyfél esetében automatikus.
-
Diagnostic- re kattintassz, majd ott DSL Line -ra.
Majd itt rákattintassz erre: Downstream Noise Margin és máris lesz neked is attenuation downstream -ed.
Én így csináltam, remélem a többiek is erre gondoltak.
Délután ők is csak benéznek majd, mert én is várom a választ a 1869-re. -
alakulat #1870 hát nekem nincs diagnostic
nem találom sehol se, na mindegy csak menni fgo majd a 4megabit/sec is :) -
Ezek a táblázaton kilobit/sec?
Mert akkor oké.
És akkor az én vonalam is simán bírja akár a 8 MegaBit/sec -ot is, ha jól látom. Ugye?
Tehát várhatom a pillanatot, amikor átraknak 4 Megabit/sec -re.
-
A diagnosztikában. -
Thanatos #1867 tökjó és 20 mega után lekorlátoznak kb modem szintjére..., dejóóóó :) -
alakulat #1866 hol van?
én nem találom sehol -
Végre megtaláltam:
attenuation upstream: 12.0 db
attenuation downstream: 19.0 db
Most ez nekem hány Mbit?
Mert ugye az 1 Mbit/s az (/8) = 128kb/s
Itt meg kicsit nagy számok szerepelnek. Elvileg 8000 kb/s, ami szorozva 8-al, kicsit sok. -
Vigigkattintottam baloldalon mindent, de sehol nincs. :(
Pedig most nagyon érdekel ez a téma, nem véletlenül. -
Ki nem szarja le. Ez ADSL topik mellesleg. -
Mondtam ma már hogy nekem 6Mb a Chellom?
-
Na már bejön egy táblázat, de nincs sehol: "attenuation" ?
Ennek hol kellene lennie? -
Na már rájöttem.
Persze előtte elkúrtam, mert a net -ikonra kattintottam, és annak az IP-jét változtattam meg, persze így nem tudott többet kapcsolódni.
De hát még csak most keltem fel. :) -
Köszi szépen!
De sajnos nem nagyon vágom, amit írtál.
1. Direktbe kösd össze a géped és a modemed
Miért alapon, hogy van, nekem simán rá van kötve és kész, gondolom ez direkt.
2. Állísd a hálókártyád ip címét 192.168.1.2-re
Én hogyan tudom ezt megváltoztatni, a hálózat adja az IP-met?
3. A bögészöbe beírod, hogy 192.168.1.1
Hát ez menne. :)
Tehát 2. -at azt hol kell? -
Nálam:
192.168.1.1
user/pw: admin/admin
Attenuation (dB): 5.5
Ezek szerint röhögve bírnia kell akár a 8 MBitet is. -
találtam jobbat.
"Direktbe kösd össze a géped és a modemed és állísd a hálókártyád ip címét 192.168.1.2-re majd a bögészöbe beírod, hogy 192.168.1.1 és ha minden igaz feljön a modem oldala.
A felhasználónév a modemed márkája nagybetüvel pl.: Dlink,Dialcom,Huawei
A pass: Bridge "
"attenuation" szót keress, hány db.
ebbe helyetesíts be
és megláttod mennyit bír a vonalad. -
Akkor jó.
Miféle excel? -
amit szeretnél hallani, az a válasz :)
van egy excel táblázat, amivel ki lehet számolni mennyit bír a vonalad. -
Thanatos #1854 jaj -
te már csak tudod, mi?
-
És még erre?
Ez a legfontosabb egyenlőre. -
Thanatos #1851 megtörténni bármi megtörténhet szvsz... -
Thanatos #1850 buta vagy..., sajnos :/ -
Senki?
(Most férre ne értse senki, nem amiatt írom, mert nem bírok várni. Hanem mint a humorjelenetekben szokott lenni, hogy ki tudja a választ, és csak Pistike jelentkezik, de ezerrel, mire a tanár megkérdezi, hogy senki?) -
mi a frásznak az a 4m? a weboldalak 80%-a úgyis csak vánszorog, főleg az itthoniak, némelyik szerver tetűlassú, úgyhogy hiába van gyors kapcsolatod. persze vanak helyek ahonnan lehet normálisan letölteni. nekem 1,5m chellom van, bőven elég. tcom meg suxx... -
Erre valaki tud válaszolni? -
Amúgy nekem novemberben járt le a hűségszerződésem, e hónaptó már csak az eddidi összeget fizetem, hűségszerződés nélkül. A 4x-ezés az ugye rám is vonatkozik, elvégre előfizető vagyok. Ugye? -
Pl. Pistike ma elhatározza, hogy akar egy 4 Mbit es netet. Befizet most egy 1 Mbit re 7000/hóért, januártól megemelik 4Mbitre. És megvan a hőn áhított 4 megabit.
Hülye lesz most befizetni egy 4Mbit-re 18000/hóért.
Vagyis a szolgáltató elesik pl. 11000 HUF/hótól. Ez az ár, most csak hasraütésből írtam.
-
már mint ki esik el pénztől? akinek hűsége van, az annyit fog fizetni, amennyit a szerződés ír, hiába a sávszélemelés és a difi -
Jóhogy nem, én ezt vágom, de akkor senki nem fog fizetni 15000-et a 4MB-ért, ha 7000-ért is kaphat. Így pénztől esnek el. Nem? -
az, hogy neked nagyobb a sávszél az nekik nem kerül többe :) -
Thanatos #1841 nembaj ez, ez igy természetes és jó
[2mbitje van... :D] -
Csak azt nem értem, hogy a 2mbiteseket meg a 3mbiteseket miért veszik egy kalap alá?
2mbites kevesebbet fizet, de ugyanazt kapja mintha a drágább 3mbites lenne neki? :o
-
És olyan lehet, hogy pl. nekem csak kiszúrásból mondják azt, hogy nem bírja a rendszer a 4Mbit-et, közben meg bírná?
El se bírom képzelni, hogy hasíthat a 4 mbit. Itt már gondolom be se írtam az oldal címét, és már bent is van. :)
Tudom én ezt ellenőrizni?
A mostani rendszer is olyan zsírul meg, kb. 110%-on megy, így gondolom nem lehet rossz a rendszer amúgy.
Én akkor máris jelentkezek. Virtuális pénzt is elfogadsz?
Amúgy pl most egy 3mbit es net 13000 HUF. És most adnának neke ma jelenlegí áron 4-et? Olyan hihetetlen. Nem mennek csődbe? -
emelés 8mbt -
Aszem ja. -
ebbe most nem megyek bele.
think again. -
én leszarom a feltöltést, engem ez a része nem foglalkoztat, de magyarázd már el nekem kérlek, miért is jó nekem az ha nagy a feltöltésem? -
ZsirosKenyer #1834 Azért "AKÁR" mert nem mindenhol bírja a központ. De ahol lehet ott 4 Mbit-re emelik ez biztos.
Amúgy aki azt szeretné hogy minél előbb növeljék a netét nálam lehet jelentkezni némi kenőpénzért persze :PP (T-com-nál dolgozom) -
Thanatos #1833 aham, jó tudni :) ezekszerint pantel alapbol adsl2+-al számol? :) -
mintha 1x már írtad volna, máma.

hamár kérkedünk :P
na és mennyi az upod?
nékem 3mbit, OTTHON.