4394
2007. januártól-tól folyamatosan állítják át, A sávszélesség emelése minden ügyfél esetében automatikus.
  • jamekka
    hali.valaki vágja ha szólgáltatón belül sebességet váltok az mikor lép életbe?invitelnél váltottam...
  • kulabácsi
    t-online online rendelése zsírkirály, a végén közli h: "A megadott címen az Ön által kért szolgáltatás műszakilag nem létesíthető." szte egyik se, szal csoda h van netem...faszé nem lehet
    úgy csinállni h ne keljen órákat beszélgetni vmi buzival telefonon
  • Petka
    Itt a szomszéd faluban már jóideje problémamentesen működik. ;)
  • bertino
    aha, hát roluk én is hallottam érdekességeket már... van egy kolléga(actel felvásárlása után került hozzánk), aki kapcsolatban van/volt velük, ő is mesélt már.
  • Bandee1987
    Nemtom hol kérnek meg nem, de pl. fibernetnél úgy tudom igen (ez nálunk a "konkurens" internet szolgáltató itt kerepesen). Rájuk tuti, hogy nem váltok, mert ugyan olcsóbbak, de állandó szívás van velük, sokszor nem megy a net, szakadozik, stb. Amatőr 1 banda.
  • kirol
    Nálam eddig 2 évig Enternet volt, most 1 év Invitel, egyikkel se volt semmi gond az áron kívül.
  • bertino
    leszámítva azt a szolgáltatót, ahol mégsem kérnek.
    és ilyen nem egy van.
  • Bandee1987
    Lehet, hogy magasabbak az árak nálunk. Viszont cserébe (legalábbis nálam) eléggé megbízható a szolgáltatás (évente ha 1-2 leállás van, az is éjszaka), ráadásul, ha bármi baj van, kijönnek és megcsinálják ingyé (más szolgáltatónál ezért pénzt kérnek pluszban).
  • Livius
    Hello!
    Linksys WRT54GS 7.0 roueterem van. Valaki tud erről valami infót hogy ennek a WAN portja mekkora sávszélességet tud? Mindenhol 10Mb vagy 10/100Mb-t írnak. 25Mb-es új csomaghoz akarom felmérni magamat, hogy milyen az esélyem rá.
  • kirol
    De nálunk olyan kábelszolgáltató van, amin szerintem csak Tcom lehet!
  • Petka
    Fibernet...
  • kirol
    Olyan nincs, hogy Kábelnet+telefon+TV?

Mert csak ADSL-el látok IPTV-t. És a TV-hez meg kell a min. 8 Mbit szerintem. Pláne ha megy a net mellette.
  • Kandurex
    "Tré-com" vagy mostanában már "Tré-system", ja és azt ne felejtsd el, hogy e mellett van még vonalas telefon is ami plusz 3k pénz...szóval annyira azért nem kell tőle elesni :/
  • bertino
    sosem lesz 8 mega.
    sajna.
  • kirol
    Hova mentél?

Ennyi pénzért a 8 Mbit az jó, enyémhez képest!
    (4Mbit 7590 HUF)
  • Kandurex
    hm, most váltottam 4mbit -ről 8mbit -ra,..háát,...kb. 2mbitet emelkedett a sebesség :/ viszont a jó, hogy ugyanannyit fizetek a tré-com -nak, mint eddig illetve 10Ft -al kevesebbet 6890,- pénzt, végül is megérte,...de azért még se lobog a hajam a szélvész internet hozzáféréstől...
  • Petka
    Ok. Akkor nem szóltam.
  • kirol
    A 8 mbit 6500ért kábelnet. Nem ADSL.
  • bertino
    oks.
    thx a választ.
  • Petka
    Az invitel régi üzletpolitikája az volt, hogy minden újat csak a t-com után. Ez volt az IPTV esetében is. Tehát ami bevált a t-nek, azt megpróbálja az invitel is. Ebből adódik az is, hogy amíg a t-com nem fog optikát építeni, addig az invitel se fog.
  • bertino
    lehet tudni esetleg invitel mikor vált optikára ? na nem mintha fontos lenne vagy érdekelt lennék a dologban, egyszerűen csak érdekel van-e erről valami info.
  • Petka
    Hivatalosan már nincs lehetőség díjcsökkentésre, de megoldható. Ez, ha minden igaz 1000ft-os havidíjcsökkentést jelent. Amit te mondasz 4mbites havidíjat, az az új előfizetőkre vonatkozik és 7290 ft. a 6500ft-os díjcsomagot nem tudom, ki mondta, de az ugyanúgy 4mbites. Ez azoknak az ügyfeleknek jár, akiknek már lejárt a hűségidejük. A 8mbites csomag ugyanebben az esetben 7990 ft.
  • kirol
    Na ha ott vagy. Hátha tudsz válaszolni.
    Mint írtam 7590 Ft a 4 Mbit most nálatok.
    Azt mondta tegnap egy ügyfélszolgálatos, hogy a hűségidő végén van lehetőség díjcsökkentésre.

Ez igaz?

Mert 6500-ért 8 Mbit-es netre tudok átmenni, és majd át is megyek, ha nem változik a díjam.
  • Petka
    Invitelnél vagyok, itt az intraneten meg tudom nézni azoknak az előfizetőknek a vonalát, akiket már bemértek. De, ha betelefonáltok, elvileg akkor is megtudják mondani.
  • kirol
    Mert te Tcomnál vagy? Vagy olvasol a tel.számból?
    Engem is érdekelne amúgy.
  • Petka
    dobj egy privit a telószámotokkal és megmondom ;)
  • kirol
    Én is, de rohadt magasak az árak náluk. 7590 Ft a 4 Mbit.
    6500-ért 8 Mbit-es netre tudnék most átmenni. Amit ha nem változtatnak, januárban meg is teszek természetesen.

Ez mondjuk kábelnet TréCom-nál. Ez rendesen megy is 8 Mbit-el? Mondjuk van 1 év próbahónap.

A legjobb az egészben, ha 1 évig átmegyek ide, 1 év múlva új előfizető is lehetek ADSL-re, akik olcsóbban kapják a netet, mint a szolgáltatóváltók.
  • Punker
    hurok átengedési ár csökkenésről hallgatnak megint?
  • kulabácsi
    hát ezt csak isten tudja meg akik bemérik neked ha szükség van rá :D
  • Bandee1987
    Jól hangzik, én is inviteles vagyok, vajon mekkora sávszélt bírna az adsl vonalam?
  • kulabácsi
    Sebességkorlát nélküli internet az Invitelnél

Október elejétől sebességkorlátozás nélküli csomagok is elérhetőek az Invitelnél. Az új forgalomkorlátos csomagok előfizetői a lakóhelyükön elérhető legmagasabb sávszélességet kihasználhatják - írja az Index.hu.

Sokszor lehetett hallani arról, hogy az ISP-ket megbüntették azért, mert a reklámozott sebességek miatt a felhasználók csupán töredékét tudták kihasználni. Talán ennek a hatására, hoztak egy új rendeletet, amiben a szolgáltatónak, már a minimum sebességet is fel kell tüntetniük jól látható helyen.

Az Invitel egy radikálisan új megoldással állt elő. Legújabb csomagjainál nincs letöltési sebesség ígéret. Nincs határ, a felhasználó annyival tölthet amennyivel a vonalán a maximum. Persze „korlát” is van. A kezdőknek ott az 1 GB vagy 5 GB –os havi adatforgalmat tartalmazó díjcsomagok, amik azonban valóban kezdőknek való, egy 4-5 megabites vonalon ezek pár óra alatt bőven túlléphetőek. Az extra GB-ok pedig nagyon drágák, 1 plusz GB adatforgalom 990 forint, viszont maximum 7 GB-nyi túllépést kell csak kifizetnie a felhasználónak.

Az „extrém” felhasználókra is gondoltak, így van sebesség és adatforgalom tekintetében is korlátlan csomag, ez is csupán 7 990 Ft.

(via Index.hu, Invitel)

érdekesnek tűnik, de az ötlet jó
  • roberrtto
    Edimax routerrel, hogy kell logikailag IP-t váltani?
  • lck #3721
    Gyakorlatilag meg van. Nekem 2 napig mindkét szolgáltató működött :)
  • bertino
    :)
  • roberrtto
    Szünetre annyit mondtak, hogy pár perctől 1-2 óráig tarthat, csak nem bánnám ha minnél előbb átvenné a T-Home a Businesstel-től.
  • 5w0rdf15h
    persze ez a kamu...szünetmentes átvétel nincs elvileg..
  • bertino
    valamivel etetni kell a leendő ügyfelet.
  • bertino
    :D
  • roberrtto
    Na ez király, az egyik kedves ügyintéző meg azt mondta, hogy a hűségidő lejárta előtt pár nappal rendeljem meg, mivel lehet másnap már át is veszik a másik cégtől a netet.Imádom ezt...:)
  • 5w0rdf15h
    30 napon belül...nekem 29. napon jött ki és hozta a modemet......