ADSL - melyik szolgáltató?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
a sávszélességek rész a lényeg ugyebár...
meg ez a fejezetcím:
"Nem biztos, hogy azonnal gyorsabb lesz a letöltés..."

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Ma visszaállították a 8mbit-et, de valahogy nem igazán éri el a szintet a 400 és 700 kb/s között ingadozó sebességével. A letöltési attenuation 25,5 dB állandóan, így röhögve tudnia kéne a vonalnak az elõfizetett sebességet. Korábban 42 dB volt az attenuation (magyarán azóta fejlesztettek), így 820-830 (6,5mb) volt a maximális sebesség.
A kérdésem az, hogy nem lehet, hogy le van terhelve a hálózat, azért produkál alacsonyabb sebességet?
arra mehet az ADSL ismét és uj elõfizetõ vagy.
ennyi.
egy kis segítséget szeretnék kérni. Július elsején lejár az egyéves hûségnyilatkozat, és le lesz mondva a netem. Namost az elkövetkezendõ 3 hónapban úgy tûnik nem is lesz, mert 3 hónapnak el kell telnie hogy új elõfizetõnek tekintsenek, asszem, és olcsón kapjak ismét netet. Namost, szopás lenne a nyár 3 hónapig net nélkül, és kerestem is olcsón, de nem találtam. Valaki nem tud véletlenül olyan netszolgáltatót, ami így is max. 3000 Ft-ért adna min. 1Mb-s letöltési sebességgel rendelkezõ, korlátlan netet? Telefonvonal, modem van, Egri vagyok, ez asszem T-Com terület.
http://www.sciennet.com/H033113/
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Rejtsd el az IP címedet anonymous proxy segítségével (keres rá a Googleban, vagy itt a fórumon) és akkor több tartományból való IP-címed lesz (ha ugyanazt a proxy szervert választod ugyanazt az IP címet, de ez már részletkérdés).
A szolgáltatók általában egy adott tartományon belül vannak, mert õk is vagy veszik a netet, vagy adott hálózati tartományt kapnak, és azt osztják szét DHCP-n keresztül, adott idõkön belüli frissítéssel.
Nekem olyan net kellene ahol gyorsan kapok új IP-t, az externet az ilyen, ott kb 1 perc alatt van új, esetleg tudd valaki ennél gyorsabbat.Ja és lehetõleg minnél több tartomány változzon meg benne.Köszi.
http://www.sciennet.com/H033113/

Gondoltam nem telefonálok, mert majdcsak megjavul hamarosan... hát nem javult meg, 20-án elegem lett és felhívtam õket megint. Ekkor lestem azon, amit az ügyfélszolgálatos mondott - externetes netem volt - amikor kérdeztem hogy miért használhatatlan napok óta a válasza ez volt:
"Mert sokan használják a netet" - azt hittem kifekszek, mondom és ez mindennapos lesz?
Válasza:
"Igen, sajnos az ön központját nagyon sokan használják, ezért valószínû lesz rendszeresen a lassulás" - na mondom akkor majd remélem az emelt havidíjat szépen lecsökkentik nekem kb 0 ft-ra mert használhatatlan volt.
Meg is néztem a sebességemet a speedtest.net -en, hát mit ne mondjak aranyos volt, kb 15 perc volt mire eljutottam oda, amit a kép ábrázol:
Hozzáteszem 4mbites netet fizetek, ami napokon át ilyen sebességgel ment... ez még a "minimum garantált" alatt van jóval.
Hálisten 20-án bekötötték a kábelnetet, ami 1500Ft-tal olcsóbb, mint a fent említett ADSL és 4mbit helyett 10mbit....
Jópár éve lehetett hallani róla, hogy minden dslam kártyát lecseréltek adsl2+-ra, modemet szintén elég régóta nem lehet kapni, ami ne tudná. Nekem pl maguktól állították be a trékomék az adsl2+-t amikor átkötötték a vonalam, pedig még nem is nagyon szükséges, mert 4 megás netem van.
és aki ezt beírta oda az mégis mire alapozott ? 😄
csak ugy érdekelne, de minnyá benézek oda én is.
Egyébként nehogy azt higgye valaki, hogy engem olyan könnyû lepasszolni. Ha nem érek célt szép szóval, akkor kiteregethetjük a szolgáltatók szennyesét széles publikum elõtt is:
Ugye tudjuk, hogy sok végponton a pocsék vonali minõség miatt és/vagy a távolságból fakadóan nem megy az elõfizetett sávszél. Igenám: de mára a végpontok 3/4-e, az alközpontok közül pedig szinte az összes képes ADSL 2+ üzemmódra.
Namost: ha mindkét végberendezés képes erre az üzemre, akkor mindjárt nem igaz az, hogy technikai akadálya van annak, hogy az elõfizetett sávszélességet nyújtsa a szolgáltató. Pusztán arról van szó, hogy
1. Kényelmesebb neki ha technikai akadályokra hivatkozva (amik ugye nem léteznek) nem nyújtják a sávot, amiért fizetünk.
2. Illetve temérdek pénzt spórolnak azzal, amit az 1. pontban kifejtek. Valszeg a 10gigás bix port nem volna elég a T-comnak, ha mindenki annyit kapna, amennyiért fizet.
Amirõl itt szó van, az nem technikai akadály, hanem szolgáltatói magatartás kérdése, és ebben az esetben az ÁSZF-re sem lehet hivatkozni.
Ha nem érek célt szép szóval, akkor felveszem a kapcsolatot az NHH-val, azon kívül részletekbe menõ cikk menni fog a logoutra, és az összes létezõ sajtót megkeresem a témával kapcsolatban. Úgy is uborka-szezon van, legalább lesz mirõl csámcsogni.
mert amúgy számoltam így is jobban jönnék ki, kb. pontosan 5e/hó lenne végülis így egyben...
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
ha illetékes szolgáltató nem vállalja át a hurkot, akkor mindenhol fizetni kell azt az "egyszeri" bizonyos díjat sztem, persze ha nem, sry.
de legjobb tudomásom szerint T minden szolgáltatónál behajtja.
Az Enternet-é nem hangzik rosszul, de a kiépítési díjat minden évben ki kell fizetni (jó mi?)
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
most a tvnetnél nálam ez történt
ügyfélszolgálatnál pedig fel sem veszik......
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
A nyárra szeretnék internet szolgáltatásra elõfizetni (2-3 hónap) de még nem találtam szolgáltatót aki nem 1 vagy 2 év hûségnyilatkozattal állna velem szóba :-( Tudtok nekem segíteni, hogy hová tudok 2-3 hónapra szerzõdni? ADSL modemem az van: D-Link DSL360T. A város, ahová szeretném: Eger és ha ez a net ADSL akkor telefonvonal nélküli elõfizetéssel mûködne.
Elõre is köszönöm a válaszokat (ötleteket)!
dns
Nem is mondom, hogy melyik... 😊
ha meghalok, azt szeretném, hogy charlie sheen élete peregjen le a szemem előtt!
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
nekünk is telefonon kell noszogatni õket, hogy lassulás esetén az isten faszáért azt küldik vissza, hogy a hálózati hiba elhárítva, mikor 4 megás vonal megy 32 kbit/s-el, az üf. meg hülyének néz minket, mivel a szerelõ - aki kint volt nála - arról tájékoztatta, hogy küldik a "megrendelt sebesség nem nyujtható" vizsgálati eredményt, ami alapján díjmentesen lefele módosíthatnak az elõfizetõk T vonalon.
és még emellett ugy hazudnak, mint a vízfolyás...
halálra vannak ítélve.
Eredmények
Letöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 1024.20 kbyte (1 048 776 byte)
Letöltési idõ: 21.77 sec
Sebesség: 378 kbit/sec (387 072 bit/sec)
Vonali sebesség: 448.00 kbps
Feltöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 1024.20 kbyte (1 048 776 byte)
Letöltési idõ: 40.13 sec
Sebesség: 204 kbit/sec (208 896 bit/sec)
Vonali sebesség: 256.00 kbps
ez lesz esténként a 4 megás vonalamból, már több napja tapasztalom, elérni még nem tudtam õket (ezek nem 0-24ben melóznak??) de kiváncsian várom a válaszukat h mit mondanak arra h 6 mérésbõl 6X ugyanaz a sebesség, biztos a vonalammal van vmi, esténként lehûl a levegõ és ennél nem bír többet!
1 biztos, t-online-t soha többet, amit ezek mûvelnek az már kiborító :/
Gyors kérdés : T-com területén jelenleg melyik szolgáltató adja a leggyorsabb/legolcsóbb net hozzáférést. Köszi elõre!
DS4 2.0 | Q6600@3400 + NinjaB | 4GBGeil | MSI 5870 | Corsair HX520 | 46\"SAMSUNG Full HD + 22\"BENQFullHD | G500 | AUDIGY2ZS | Genius HT5.1 + Medusa5.1 | 1.5TB SATA2 + 128GB G.Skill SSD | 88/25DiGi