2001
Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak
  • sziszixecs
    Samsung 2253LW másfél órája üzemeltem be nagyon jó szerintem. Csak a szememnek még szokni kell.
  • Hecker007
    A BW-hez is ugyanezek a cuccok vannak mellékelve!
    Habár a DVI kábel elég rövid amit adnak hozzá, nekem azt cserélnem kellett egy hosszabbra :S
  • Solten
    Samsung bőkezű e téren, az LW-hez mellékel: link, több mint valószínű akkor a BW-hez is.
  • Kandurex
    szerintetek lesz a csomagban hozzá DVI kábel? (mert hallottam pár monitornál csak D-SUB -ot szuszmakolnak bele)
  • Kandurex
    hm, okés, végül is én is arra felé hajlottam :) azé kösze :)
  • Solten
    2253BW
  • Solten
    BW: 22"
    LW: 21.6"

Meg állítólag különbözik a panel.
  • Kandurex
    Nah még is csak összeszedtem pár monitort, melyiket ajánljátok:

LG W2252V-PF

LG W2284F-PF

Samsung 2253BW

Samsung 2253LW

• Kandurex
    A Samsung 2253BW és LW között mi a különbség? Árban kb. olcsóbb az LW úgy 5-7e Ft -al...
  • ateszh
    Én egy Samsung SyncMaster 2243LNX 22" LCD monitor-t néztem ki magamnak.
    Elég felkapottak lettek a wide monitorok,ahogy nézem.A mostani monitorom rá van kötve a tv-re,ami 70 cm-es képátlójú,de 4:3-mas arányú.A tv kimeneten keresztül a wide monitor képét clonozza arányosan a tv-re.Az elég szarul fog kinézni szerintem,hiába 70 centis a tv.Ez az ami aggaszt.
    4:3-mas arányban csak akkor nézhető rendesen hagyományos,nem lcd tv-n pl film,ha a monitor nem wide??
  • Inquisitor
    Ma láttam végre egy Samu 2343NW-t, ez még az analóg verzsön csak, a BW-t itthon még nem kapni, de ugyan az a panelje. Nem is olyan gáz a 2048x1152 23"-on, mint hittem :)
    Csak lenne zseton a BW-re ...
  • Inquisitor
    "Ezzel vitatkoznék, mert pl a Samsung T220 és T220HD között nem a felbontás a különbség, hanem a HDMI csatlakozó."

Ööö, pontosabban 2 HDMI, 1 SVideo, 1 Composite, 1 Komponens HD, egy Scart csati, egy analóg és egy digitális tuner. :)

Amúgy összekeverte szvsz a T220P-vel, az 1920-as ...
  • cimbalom85
    sztem a monitor legyen közepes, nem kell h túl nagy legyen, de az se jó ha csak 5 cm-ről látod.
  • Szikla Szilárd
    Nekem nincs szükségem ekkora monitorra. Nem játszom nap mint nap órákat...
  • gurubefree
    1,920 x 1,200 .... Es nagyon szep ajandek lesz. En inkabb megtartanam
  • Szikla Szilárd
    Valaki tud segíteni?
    Szerintetek ez jó ajándék lesz az öcsémnek karácsonyra?
    http://yabe.hu/tender/6843/

Még egy kérdésem lenne, hogy ez mekkora felbontást tud?
  • Solten
  • davidragon
    Ezzel vitatkoznék, mert pl a Samsung T220 és T220HD között nem a felbontás a különbség, hanem a HDMI csatlakozó.
  • HD JOHNNIE
    Jah. Szerintem maradok a sima T260-nál. Igazából nem nézek HD-s filmeket mivel több giga, nem látom értelmét leszedni. Szóval pár film miatt meg nem fogok 10k-val többet kiadni :)
  • Solten
    HD: reklámcéllal ráaggatják rengeteg monitorra mert tudja a az 1020i-s HD-s felbontást (1920X1080 pixel), sok D-subos sz@rra is (Benq termékei).
    Egy 24" monitor meg röhögve tudja.
  • HD JOHNNIE
    Értem! Köszi a választ!
  • xido
    lehet én leszek a másik fele,aki butaságot mond,de odaseneki
    ha 26ost veszel,azon már tudsz hd filmeket nézni,mert a felbontása kihozza a maximálisat belőle...úgy rémlik a HD megjelelölés azt jelzi,biztosan van rajta hdmi csatlakozó,amivel tudnál rákötni konzolokat is,amik képeit így hd-ben hozza ki...szóval ha ez nem szándékot,akkor ne hd-set vegyél + 10-15 ezerért..
    ha tévednék,valaki kijavít majd
  • HD JOHNNIE
    Sziasztok!
    Előre is bocs a hülye kérdésért de nem értek hozzá... Szóval gondolkozom egy samsung T260-ban ami van HD-ban is. Érdemes HD-t vennni vagy csak akkor ha HD-s filmeket nézek?
  • xido
    Na nekem ma jött meg végre a T200-as Samsungom...szép,kívül is,belül is tetszik,vár még nem hangoltam be magic tune-nal,csak összeraktam..de a samtron 17-es crt-hez képest ég és föld...igaz holnap vihetem vissza,mert persze,hogy egy pixelhibát találtam is benne rögtön,a csupafekete képernyő rögtön kidobta:)..mindegy,legalább már láttam,hogy fog kinézni az asztalomon,meg éjjel kicsit meglesem jobban még..hétvégére meg visszarakom a crt-t a helyére
  • davidragon
    sziasztok! van itt olyan akinek Samsung T220HD-je van?
    kíváncsi lennék pár dologra vele kapcsolatban.
  • spae
    Hi! D-Sub 15pin-t akartam írni, bocsi! AZ rgb máshova ment volna!
  • Solten
    Hi. RGB analóg? Ez nem tv... DVI ma már alap. Full HD-s nek meg akkor van értelme ha a monitorodon szándékozol full Hd-s filmet nézni.. :D
  • spae
    Hali!
    Monitor vásárlás előtt állok, és érdekelne a véleményetek, hogy van-e nagy jelentősége a DVI csatlakozónak, vagy elég az RGB analóg cxsati?
    Mert néztem kb ugyanolyan paraméterekkel rendelkező monitorokat, és a DVI-s kb 5-6K-val drágább?
    És megéri a Full HD-s (1920×1080 ha jól emlékszem) felbontásnak, érdemes rá áldozni néhány k-t!?
  • Solten
    Hehh, a frissítési freki egy dolog... Technológiai eltérés miatt (katódsugárcső, 1000 éves technológia).
  • atomkrumpli
    Az a 21"-os mégis csak egy használt crt ráadásul rengeteget fogyaszt.
    Szöveg olvasásra jóval kellemesebb a szemnek a tft.
    A 15 colos kis lufira rossz lesz visszagondolni egy hónap múlva.
  • Muki100
    Miért folyna ki a szemem a CRT-től ha jó a frissítési frekvenciája?
  • Solten
    Van. nem folyik ki a szemed 2 év múlva :)) TFT már "szemkímélőbb", kevesebbet fogyaszt, amellett hogy esztétikusabb is szvsz. Samsungot javaslom. Asus moncsim még nem volt, bár a laptopjaik képminősége igencsak meggyőző.
  • Muki100
    Szeretnék még idén egy új monitort, most egy 15"-os CRT van a hátulja szerint 1995-ben készült :)

először ezt néztem ki, mert olcsó és amennyire én látom jó is. Aggaszt viszont a pixelhiba lehetősége, illetve nem tudom hogy ez is fogja húzni több mint tíz évig?

Nekem a lapos monitorok eleve star trekes hangulatot keltenek, díszletben jól mutatnak de az én asztalomra inkább normális monitort preferálnék, úgyhogy megtaláltam ezt itt. Olcsóbb és elvileg jobb is, 33 kg hát nem akarom lan partikra hordani.
    Meg még amit látok, hogy az lcd monitorokon van vmi DVI csatlakozó, amennyit utánaolvastam most, azok alapján elvileg nem lesz rá szükségem.

Nincs dvd olvasóm (nincs igényem rá..), nem nézek TV-t de amúgyse lesz itt HD tv egy jó darabig, nem érdekel az amerikai blockbuster filmek csúcsminősége sem, nem kötöm konzolhoz stb.
    Tehát elvileg nekem az a csatlakozó fölösleges nem?
    Van valami tehát amiért jobban megéri laposat vennem a szép nagy CRT helyett?
  • Solten
    link

- 3 napos pixelgar.
    - 3 év gar.
  • Puhos
    Akkor ez ?
  • Solten
    Cső. Egyiket se... Olyat válassz amin van DVI bemenet.
  • Puhos
    Csá!

Monitor csere előtt állok, jelenleg egy Samsung Syncmaster 793S típusú van. Ezt szeretném lecserélni egy 19"-os wide-ra, de a típust még nem döntöttem el, van három jelölt íme:
    1; Samsung
    2; LG
    3; ASUS.
  • attis1990
    nézd itt írja h a monitoron is vna dvi csatlakozó ugyhogy tökéletesen passzolni fog :) http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_t200/25445
  • attis1990
    Ezen dvi csatlakozó van és sztem jó lesz a monitorhoz de ha nem akor van hozzá átalakító.
  • Sponnyabob
    Talán ezen jobban látszik