2001
Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak
-
#1761 SAMSUNG 2243BW-ről mi a véleményetek? 5ms-es. Gondolom akkor játékhoz jó lenne. 46.122Ft az ipon-ban. Vagy hasonló árban van valami jobb? -
#1760 ha ennyire igényes vagy, akkor műszer -
#1759 Akkor gondolom a Magictune-al játszadoztál...:
-
#1758 áá...ezek nem sokra jók (legalábbis a gyári icc -t úgyse lövik be), hardveres kellene, monitoron az RGB arány, bár most beállítottam egy tűrhetőre:
Red:48
Green:45
Blue:20
Brightness: 50
Contrast: 80
-
#1757 Színprofilok: link
-
#1756 haj, pls, ha valaki 2253BW monitora van az kérem ossza már meg velem, hogy milyenre kalibrálta, mert szerintem kicsit sok a kék szín gyárilag :/ -
#1755 Az anandtech szerint nem rossz a kütyü. -
#1754 Ó jesz, 16 ms az rémlassú :) Még a 8-ast se vállalnám be játékhoz. -
ofp #1753 Megnéztem pár monitort élőben és lehet samu helyett benq lesz. E2200hd-t néztem elég szép képe van + azt olvastam, hogy a háttérvilágítás is jobb a samsung-nál. Olcsóbb is valamivel, csak ne lenne ilyen ocsmány kinézete :). -
#1752 jó, hát 2 vs 5 -nél valóban nem, de azért fentebb pl. 2 vs 10 - 16 már nem vagyok benne biztos, hogy nem látható rendesen -
#1751 Minden TFT monitornak van bizonyos utánhúzása, ezt játéknál, filmnél nem érzékeli a szemed. Kevés esetben jön ez elő (pl. amiről írtál), vagy bizonyos tesztprogramok segítségével észrevehető. 5ms-es monitornál és ez alatt a szem jóformán nem érzékeli ezt az utánhúzás-dolgot. Ebből kiindulva, teljesen mindegy hogy 5ms vagy 2ms monitorod van. -
#1750 Ebbe a nem számít az ms dologba azért belekötnék. Próbáld ki, egyszerű, nyiss meg egy ablakot, majd igazítsd középre és kicsinyítsd kb. 800 X 600 -ra és szépen fogd meg egérrel a szegélyét és húzogasd, lassan, jobbról - balra és nézd a szép újra rajzolási cikk - cakkúságot...aztán gondold el milyen lehet ez különböző alkalmazásoknál...főleg játékra gondolok. -
Inquisitor #1749 "nem tudom van-e rá valami agyafúrtabb módszer."
Van. Fekete, fehér háttér, 100% vörös, zöld és kék.
Mondjuk letöltöd a Nokia monitor testert, vagy csinálsz 5db ilyen képet és képnézegetővel beteszed fullscreenbe.
A monitorhoz gratula. Azért mertem ajánlani, mert anno ez volt az első TN paneles monitor, amit megvettem volna :) -
Kurfürst #1748 Samsung 2493HM "Kilimanjaro".
24" wide a drága, TN+Film panel, HDMI, két rejtett hangszoro (ezekkel kapcsolatban nincsenek illúzióim), analóg és digitális videóbemenettel (+kábelek). A szemnek tetszetős, kicsit csicsa, lakkfényes fekete borítással, "króm"csíkkal, érintőgombokkal amiket a gyártó nem világított ki (a marha), így sötétben nem látni, viszont elég hamar rá lehet érezni (balról elkezded simítani az alját). A status LED a jobb alsó sarokban diszkrét. Túl sokat még nem tököltem vele, rádugtam a gépre, kicsit állítottam felbontást stb.
A viszonyítási alap egy (MVA v. PVA paneles) 20" Eizo Flexscan L885, eddig ez volt, de ezt sajnos vissza kell adnom. :cry:
Amit eddig el tudok róla mondani: A színek nagyon jók, élénkek, még az etalon Eizo után is, nem igazán tudok felfedezni különbséget. A képe éles, a fényerő brutális, retinakiégető de tényleg, vissza kell belőle venni. Ezekkel száz százalékkal meg vagyok elégedve, sőt meglepődtem, nem hittem volna hogy ilyen jó minőségű lesz a cucc. A presetek (mozi, text, net, gém, vám izé custom, dynamic átbaszás) jól használhatók, ránézésre a fényerőt és színhőmérségletet buherálják, meggyőző módon. A mérete 24" wide-on - döbbenet nagy. HD filmmet nézni valami egetverő élmény, leragatam mint egy gyerek a 2001 űrodüsszeián, néztem mint a moziban, de tényleg, iszonyatosan átjön a hangulat. A monitor minden létező módon állítható (magasság, pivot, dőlés), a talpa kellően stabil, a többi olcsóbb Samsung TN laposképernyőhöz viszonyítva, amelyek kifejezetten gagyi fröccsöntött érzetet keltettek bennem.
A negatívumok. DVI kábel nekem kicsit rövid, az asztal mellett van a gépem, és bár gond nélkül rá tudom kötni, elforgatni már nem tudom (csak óramutató j. mf.-el lehet). Pixelhibát eddig csak egy világos hátterű ablak rángatásával nézem, eddig nem találtam, nem tudom van-e rá valami agyafúrtabb módszer.
A betekintési szög az igazi gyenge oldala, persze ez a TN panelek gyengéje, el kell fogadni ezt a kompromisszumot. Oldalirányba nem vészes (kis színvesztés), függőlegesen viszont igencsak be kell lőni az optimum fejmagasságot, mert azonnal jelentkezik a sötétülés, illetve az később inverzbe átfordulás, ezért célszerű messzebről nézni, úgy kevésbe jelentkezik. Alapvetően úgy látom hogy TN panel hiányossága miatt ez a méret a maximum amit érdemes venni, talán már túl sok is és elég a 22", efölött már teljesen értelmetlen, a panel méretei okán egyszerűen az alja meg a teteje határeseten van folyamatosan... az MVA/PVA paneleken (korábbi EIZO) ez ismeretlen fogalom (akármilyen hülye szögből nézheted, ugyanolyan fényes, az ember lesz e gyenge láncszem), ahogy a bevilágítás is a bal alsó sarokban.
Persze, ezért nem 800 hanem 80 ezer forintos a történet (extreme didigtal), és ezért a pénzért szerintem egy nagyon jó vétel, némi kompromisszummal. Kap az ember, filmnézéshez, sima iroda munkához/neten tököléshez megfelelő, hatalmas méretű, dekorációnak is alkalmas monitort, jó áron. Sajnos aki profi minőséget akar, minimum 2-3x ennyit le kell pengessen az asztalra - annyit talán meg nem ér meg, talán csak egy grafikusnak.
Van vmi driver CD is de azt majd csak holnap ha nagyon unatkozok.
Játékhoz még nem próbáltam, viszont majd a Empire Total Warral kíváncsi leszek wide-on. :) -
Inquisitor #1747 Hát szerintem a 2253BW-hez képest csak 6K a difi, de a T220-hoz meg inkább 15K, mint 10. :) -
ofp #1746 Ha semennyire nem számít 3ms különbség akkor tényleg nem tudom mire kérnek el +10000ft-ot :/ 2253BW, 2233bw-hez képest. Inquisitor: 2233BW lesz szerintem. Pixmania-s linket amit írtam ott is ezt dobta alternatív lehetőségnek, meg azt hiszem nem fizetek +10et egy piros csíkért :D
-
Inquisitor #1745 Ez vita tárgya marad örökre. Emlékszem mikor az első 25ms-es monitorok bejöttek, azokon már lehetett videózni is. A 16ms-es monitorokra mondták elöször, hogy okés játékra. :D
Persze most meg már semmi se jó ami nem 2ms? ;) -
#1744 Semennyire. -
ofp #1743 3ms különbség mennyire érezhető? Jó lenne még tudni, hogy milyen panellal szerelik 2253bw, 2233bw, t220-at. Lehet valamelyiknél biztosra menni? Egy samu paneles monitor jó lenne azért. -
Inquisitor #1742 Jól van na, késő van már :D -
#1741 Nem igazán, amiről te beszélsz az a D-SUB bemeneteknél van, ott szükséges a phase-clock miatt, elméletileg a DVI maga hangolja, de én szeretem saját magam állítgatni. A brightness, Contrast, Gamma stb. beállításra meg még nem találták fel az auto adjust funkciót :p (vannak gyári beállítások azt kész) -
Inquisitor #1740 Mire kell neked olyan kis területen akkora felbontás? Egyébként 2DB-ben akár egy millió éves Radeon 92xx is elbírja, mert teszteltünk már dualdesktopot rajta, és egyik monitor nagyobb felbontású volt, mint amire te szemet vetettél. :)
Amúgy E2200HDA és W2400HDA eléggé hiánycikk itthon. -
Inquisitor #1739 Én speciel nem értem a kérdést, a monitorokon ált. van egy külön AUTO feliratu gomb, és azt megnyomva belövi magát a monitor ... általában. -
#1738 #1726-7
hlp me pls -
#1737 enyém volt akkor az utolsó, sry :) -
raymond01 #1736 hali
lehet hülyeséget kérdezek, de most szeretnék venni egy BenQ E2200HDA
monitort, full hd meg minden, csak az a kérdésem hogy milyen erős gép kellene neki hogy tudjam is használni full felbontásban???
2,8 p4, 7600gs elég neki?? itt most nem a játékokra értem mert azokhoz már nem túl jó, hanem magához a windows használathoz égyéb progikhoz, alkalmazásokhoz, film stb.. -
Inquisitor #1735 2233BW? Olyasmi a kinézete, mint T220-nak, csak a "piros cík" nélkül. Igaz "csak" 5ms, tehát a panel paraméterei a T220HD-vel egyeznek inkább.
Ellenben sokkal olcsóbb. -
Inquisitor #1734 Nem jelent semmit. Nekünk a T. magyar forgalmazó a 2253LW és BW monitoroknál 3x tette le a nagyesküt, hogy nem lesz több. Mi ezt közöltük az esetleges vevőkkel ... aztán megint kaptunk. Az ilyen infókkal jól pofára eshetnek a boltosok. Mostanában ezért inkább a "lehet, hogy nem lesz már" szókapcsolatot szoktuk használni. -
ofp #1733 A probléma csak annyi, hogy itt is azt írják, hogy kifutott termék. :) Ezért nem értem, hogy vetted meg innen.. -
#1732 ühüm, ez az ennyiért kaptam én is. -
ofp #1731 ?! -
#1730 Pixmania, sajnos máshol mindenhol azt mondták, hogy kifutott :/ -
ofp #1729 Hol vetted? -
ofp #1728 Rákerestem, de ahol normális áron adnák, azt írják kifutó termék, már nem kapható stb. T220-at akkor ne? Az is van 60K alatt, nekem dizájn téren is jobban tetszik és 2ms. Kontrasztarány meg gondlom nem számít sokat. -
#1727 ja és az auto adjustot, hogy lehet engedélyezni? -
#1726 Megvettem a 2253BW Samsungot. Akinek ugyanilyen monitra van, az ossza már meg velem pls, hogy milyen gamma, contrast, brightness értékeket használ, mert szép fényes a monitor,..napozok xDD -
Kurfürst #1725 Hali,
Monitorvásárláson gondolkozom, két versenyző van:
Samsung SyncMaster 2493HM "Kilimanjaro" 24" (80e)
Samsung 245B+ 24" (86 e)
Kérdés hogy a kettő között (HDMI csatlakozón, ill hangszórón kívűl, ami a Kilimanjaroban van) van-e érdemi technikai különbség, illetve ami indokolja a +6000 Ft különbséget a T sorozatért?
-
Inquisitor #1724 És mit zólna egy 23-ashoz? :D -
Inquisitor #1723 Általában a TFT-k analóg csatin minden felbontásban 60 és 75Hz-et, digitális csatlakozón a többség 60Hz-et támogat. -
#1722 Hi. 2253BW.