Milyen monitort vegyunk?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

simán, egy ilyen Eizo talán többet is...

http://gaborszantai.co.uk/

oroy_
igen.

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

Crokin
Nem nagyon érdekel a súlya, masszív az asztalom 😊

Repatarurgyán

Big Daddy
A súlya biztos 😊

\"Se az FBI se a NASA se a pláza se az Isten háza Nem tud nyújtani menedéket ha neked szánják a lövedéket\"

Crokin
Szerintetek ez megér 23 ezret 1év garival?

Repatarurgyán

Sir Quno Jedi
Amúgy TsoTso, ez a moncsi RedBull-al megy ?!! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
És egy 150cm-es projektoros TV árából meg veszel egy faszányos, nagyfelbontású/fényerejû, precíz multimédia projektort és bámulod a 3-4méteres képet, mint a moziban ! (mint én) 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

csóró😄DD

nekem a 21' is néha bántóan nagy, ha nem CAD-ezek - arra viszont a céges 23' is kicsi😞

CSOCSO
24"

az elejen irto sokat vigyorogtam.. nem kicsit volt orgasm az elso heten mikor csak szimplan raneztem😊)))
lefkemenyebb az volt mikor megnyitottam a programokat es minden elfert😊)))
a kov meglepi akkor jott mikor a photoshoppot akartam hasznalni😊 es ott is elegge sokminden kifert😊
CSOCSO
nekem ilyenem van:

arat inkabb nem irok😊))))

kep az ubernagy... 1280*960 ban hasznalom...
igy tokeletesen lathato minden kb 1 meterrol.. semmi sem kicsi.. semmi sem zavaroan nagy szal tokeletes...
a programokbol 5 sor kifer...(+ a start menu)
a kedvencekbol is 5 kifer😊 persze

akarhol neztem mindenhol mast irtak a valaszidora.. valahol 25 ot valahol 35 ot... most a kep keresese kozben talaltam 30 ast is😊 Szal nemtom hogy mi a pontos.. mindenesetre.. az elso honapban szomoru voltam mert igenis volt utanhuzasa... ezt azota szinte tokeletesen megszoktam!! tehat nem zavaro....
brother in arms nal szinte eszre se vettem.. amugy nem valami szornyu!!!!
tehat elso honapban is csak kicsit volt zavaro!
mindenesetre a kepernyo meret nem kicsit karpotol...
ez olyan mint a porject tv vs. plazma tv.... 72 cm es plazma tv bol mar 150 cm es projectort lehet venni... es a projectornak nincs olyan szep kepe mint a plazmanak.. de ez nemigazan erdekel.. a ketszeresmeret karpotol mindenben
Drága? 120 eFt. ért bárkinek bármennyit szerzek ha kell!!!!

Magnificat
Nekem is 21"-os moncsim van (Viewsonic PT810-3), és nagyon szeretem. Noha valóban vannak hátrányai (2 zsepi is elmegy a letakarítására, és gyakran kell csinálni 😄, iiiiiiiszonyatosan nehéz, szal nem fog menni hálópartyra 😄), de mégis nagyszerû dolog ekkora képen maya-zni. Mondjuk én 1280x1024-ben hajtom 85Hz-ben, mert nem nagyon van rá szükségem egyenlõre, hogy feljebb tegyem. Modellezésnél elég még ennyi. Majd ha animálok... Meg renderelek 😄 Akkor lehet, hogy megint feljön a pincébõl a 14-es is mellé 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Big Daddy
Hát igen.A szemkifolyás meg a helyigény.Meg talán a látható méret sem elhanyagolható.

\"Se az FBI se a NASA se a pláza se az Isten háza Nem tud nyújtani menedéket ha neked szánják a lövedéket\"

Sir Quno Jedi
Az az elõnye, hogy ha napi 16 órát dolgozol mint én, plusz még hobbiból, otthon, vagy ügyeletben is gép elõtt ülsz, akkor nem folyik ki a szemed. Más valóban lényeges elõnye nincs is, mármint ami megérne ennyi pénzt... 😄

19'-est érdemes használni 1280×960 alatt? az mire jó, hiába van nagyobb monitorod, nem kapsz nagyobb munkafelületet...
nekem 21'-es CRT monitorom van, de 1600×1200-ban használom, igaz csak 75Hz-en, de fontosabb, a munkafelület, mint a 1,5 cm vastag tray bar (gondolom egy 19-esen kb ennyi lehet ilyen felbontásnál)
amúgy ami miatt lecserélem 20'-os TFT-re az a következõ:
1., nagyobb munkafelület (igaz a 21'CRT csak egy kicsivel kisebb, mint a 20'-as TFT)
2., órákon át dolgozhatok szemfáradás nélkül
3., kell a hely a munkámhoz - el lehet képzelni, hogy mennyit foglal a 21'-os monitor

Laalee
söt ulj le 4-5 órára egy tft elé azt megtudod.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Valaki leírná hogy mi a hatalmas elõnye a tft-nek amitõl olyan angy divat lett? Van egy 19''-os crt philiphs monitoron 1024x768 @ 100hz-en nagyon szép a képe, kb. egy éve vettem 50ezerért. Vannak akik 19es tft-t vásárolnak 100-150ezerért. Mi az a plusz ami megér 50-100ezer forintot? Az hogy vmivel szemkímélõbb? Mert az nagyon menõn néz ki hogy egy vékony lap az egész, de gondolom nem csak ez az oka...
Sõt, gyorsan mozgó jeleneteknél tft-n kicsit homályosodik is a kép.
Nem tudom milyen, mikor kivül van a táp, nekem VG910B tipusu viewsonicom volt, és most is ilyet szeretnék venni, ez is belsö tápos, de abszolut nem vibrált a képe. grafikai melora használom és a szineivel sem volt semmi gond.
Big Daddy
Lehet hogy hülyeség de szerintem pva panelos nincs 12 ms-osba.

Akkor milyet vegyek? Az ár ekörüli lehet (kb. 150-180eFt). Játékra, de 1000rel (cod forever).
12ms ok, 19" ok, DVI csati ok, belsõ táp ne ok, 500cd ok, PVA panel ok.

Ennek megfelelõen létezik ilyen tft? Milyen?

Big Daddy
ahogy olvasgattam a belsõ táp azért baj.
(idézem Imyke2000)Amelyikben beépített tápegység van, annak - és ezt a Prohardveren bárki megnézheti a tesztek alatt! - a képe remeg, és színeltolódások (persze, kisebb-nagyobb mértékben) láthatók...
A tnt panelrõl a 406-os hozzászólásban olvashatsz.

Sony SDM-HS95P/B 19"

19", 12 ms(!), TN panel (ez rossz), analóg + DVI csatlakozó(!), 550:1, 500 cd (! ez elég durva), 160 fok / 160 fok (ez is király), 16.2 millió szín (ez a TN panel átka, dithering), belsõ táp (! - ez bizony szar dolog)

Extrák:
• Kensington Lock (falraszerelhetõség)

Összességében egy nagyon jó (és drága) választás."

Mit jelent:
- TN panel, mé rossz, mé az átka?
- mé durva az 500cd
- belsõ táp mé baj?

Big Daddy
Ja meg volna 1 láma kérdésem.A tft-knél fontos a képernyõkímélõ,vagy ezek már nem égnek be?

Big Daddy
Lehet hogy hülyeség amit írok,de az egyik havernak volt ilyen a lan partyn.Semmit nem tudtunk vele csinálni,végül arréb raktuk a monitort 1 méterrel és eltûnt róla minden hiba.(1 próbát megér)

Big Daddy
Én most tesztelem az enyém,nem látszik szinte semmi.

Big Daddy
Nah én vettem 1 LG flatron L1915s típusu moncsit.Nagyon király 12 ms reakcióidõvel.De ami fontos a boltba kipróbálni mert még az eladó szerint is sok közte a pixelhibás!Nálam a második volt jó,de csak ajánlani merem mindenkinek.

Hello
Nekem is ilyen van, sokat szivtam vele, de soha nem lett jo, most cserélem tft re , vagyis már lecseréltem, de 3 napon belül pixel hibás lett, és most várom az ujabb szériát
serito
Csákány!

Tudom, hogy nem ez a pontos helye a kérdésemnek de gondoltam itt tudnak segíteni nekem.
Van egy AOC-9Glr 19" monitorom, már 2 éves és van egy kis gondom.
A probléma az, hogy hatalmas interferencia van a képen.
Tudom, hogy a konvergenciát lehet az un. Moire-ral állítani ami vertikal és horizontal de nem tudom úgy beállítani, hogy az alul-felül jelentkezõ féköríves hullámok ne látszódjanak. Valaki segítsen, hogyan kellene belõni, mert a kép minõséget is rontja,úgy, hogy homályos lesz a kép. Ha valki találkozott már ilyennel segítsen !!
Ja a használt felbontás: 1280x1024 85Hz-en és Ati 9800pro VGA.
Köszi

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

"Sony SDM-HS95P/B 19"

19", 12 ms(!), TN panel (ez rossz), analóg + DVI csatlakozó(!), 550:1, 500 cd (! ez elég durva), 160 fok / 160 fok (ez is király), 16.2 millió szín (ez a TN panel átka, dithering), belsõ táp (! - ez bizony szar dolog)

Extrák:
• Kensington Lock (falraszerelhetõség)

Összességében egy nagyon jó (és drága) választás."

Mit jelent:
- TN panel, mé rossz, mé az átka?
- mé durva az 500cd
- belsõ táp mé baj?

via_mala
Van a számológépen egy 1/x nyomógomb. Beírtam: 0,012 és utána benyomtam az "1/x"-et: 83.333333. Tehát 83 frame per secundum az eredmény elvileg(!).

Természetesen ez csak parasztvakítás, mert ez a fehér és a fekete közötti átmenet ideje, a szürke és a fekete közötti átmenet ennél sokkal rosszabb, akár 30 ms is lehet TN+film paneleknél:

Persze ez még mindig jobb, mint az MVA-paneleseknél:

Ettõl függetlenül sok FPS-t hardcore-ban nyomó játékos állítja, hogy a 16 ms-os TFT-nél sem érzékelt zavaró utánhúzást.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Shep
12ms már jó vagy még annál is elég durva az utánhúzás?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

és mi is lenne ez a Nokia teszt😊
azért venné az ismerõsöm, mert Õ kicsit barátságosabb áron szerzi a hardvereket😊

Inkább Te vedd meg, hogy tisztában legyél a garis dolgokrol, elsö 3 nap alatt fél naponként mgnézed a nokia tesztet , azon ugyis látni ha hiba van
azthiszem, hogy az a legegyszerûbb, ha egy hozzáértõ ismerõsömmel vetetem meg és megkérem, hogy 3 napig használja😊

Nem lesz rá panaszod 😊 Le is kell majd venni belöle , nekem vg910b volt és tû éles képe volt, szoval kontrasztot és a fényeröt soha nem használtam fullon, arra figyelj, hogy olyan helyen vedd meg , ahol van 3 napos pixel gari, magyarán ha 3 napon belül 1 pixel kipukkan, akkor cserélik a készüléket
Köszönöm, még egy olyan kérdésem lenne, hogy állítólag a kontraszt és a fényerõ jellemzõk elég fontosak, ennél a Viewsonicnál milyennek számítenek ezek az értékek?

Panel méret: 20.1"
Panel típus: IPS
Kijelzõ mérete (vízszintes x függõleges): 16.1" x 12.1
Pixel méret (mm): 0.255 mm
Felbontás: 1600 x 1200
Fényerõ (jellemzõ): 250 cd/m 2
Válaszidõ (jellemzõ): 16 ms
Kontraszt arány: 400:1

Hi
19" ban nem fog olyat találni, ami tudja az 1600 at, csak 20.5" ban, viewsonic ot ajánlom, azok szinhüek, tehát melora is jok, pl ezt : http://www.depo.hu/?page_number=6&id=19785&lid=1&csid=195 ez még árban is belefér a limitedbe.
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni:

szeretnék venni egy TFT/LCD monitort, amit elsõ sorban CAD-ezésre használnék, másodsorban képszerkesztésre, harmadsorban játékra...
Tudom, hogy képszerkesztésre a CRT monitorok messze jobbak, de ArchiCAD alatt már lassan kifolyik a szemem, ezért kell váltanom😊
Hogy nehezebb legyen választanom ezért olyat keresek, ami nettó 150-200e-s értékhatárba belefér, minimum 19'-es, és - ez a legfontosabb - tökéletesen használható legyen 1600×1200-es felbontásban.

Elõre is köszi a segítséget!

Laalee
ha ez nem az acer/benq féle "optimális" képfrissitési érték, hanem ténylegesen a legmagasabb, akkor 43 fps t utánhuzás nélkül le tud kezelni, ami több mint elég a játékok 99%ának.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

IMYke2.0.0.0
Mint a helyzet is mutatja, vannak hiányosságok az én tudásomban is, illetve - mentségemre szóljon - én a hivatalos oldalon lévõ adatokból állítottam össze kis röttyenetemet.
Ettõl függetlenül, nekem bejön ez a monitor. Ha az új gép megvásáslásááig - tervezett ide: június vége - nem lesz jobb alternatíva (a felkiáltójeles dolgok nekem mind kellenek!), akkor elviselem a TN-panelt és megveszem.

-----------------------------------------
[b]Elsõ számú honlapom -|- Második számú honlapom
Ez a gépem: Abit KR7-A 133 .-|-. AMD 1700+ (1466 MHz, Palomino) .-|-. 2*256 MB DDR (266 MHz) Samsung .-|-. ATI Radeon 9500 Pro (128 MB, 275/270) .-|-. Omega Driver .-|-. Maxtor 20 GB (7200 RPM, ATA 133) .-|-. Seagate 80 GB (7200 RPM, ATA 100) .-|-. SoundBlaster LIVE! 5.1 Player.
Fordításhoz: UltraEdit;Restorator;Notepad++
Videóeditáláshoz: Sony VEGAS 5.0;VirtuaDub
Grafikához: Adobe Photoshop 8.0 CS;IrfanView

-----------------------------------------

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

grebber
Az Acernak van olyan 17"-os LCD monitora ami tökéletes képet ad és mindennemû játékra is tökéletes??

Én kezdtem örülni mikor láttam a újságban EZT minden jó csak 23ms eléggé gázos játékra 😞

Next PC upgrade: 2022

via_mala
#1335:
Fujitsu S17 - ára: 69.990 Ft.
17", 16 ms(!), PVA panel(!), DVI csatlakozó(!), 450:1, 250 cd, 1280*1024 (75 Hz!), 140 fok / 120 fok, 16.7 millió szín(!), hangszórók, külsõ táp(!!!! = remegésmentes kép!*)

Csak azért szólok, hogy nehogy csalódás érjen: szerintem ez a TFT nem PVA paneles.

Ugyanis a PVA panelek látószöge 178°/178° szokott lenni, és az ára is inkább TN+film panelesre enged következtetni.
Másik érv: a PVA panelek max. horizontális és vertikális látószöge megegyezik, míg a TN+film paneleseknél a max. vertikális látószög kisebb.
Sajnos érdemi infokat nem találtam a neten errõl a monitorról, ezért nem tudom bizonytani a feltevésemet.

(Olvasd el a #396-ben említett cikket!)

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Big Daddy
Hali!Bocs hogy ide írom de van 1 ilyen monitorom eladó

Sziasztok!Tudna valaki segíteni?LG Flatron 915FT Plus monitorom van(érintõgombos),és az érdekelne,hogy lehet behozni rajt a szerviz menüt...
A konvergenciát szeretném ott belõni....
Big Daddy
Köszi mindenkinek!

Játékra jó lesz. Villogás nincsen TFT-n, mert nem rajzolja ki másodpercenként 60-szor a képet, hanem csak a megváltozott pontokat állítja be. Katódsugárcsövesnél muszáj bombázni a fluoreszkáló réteget elektronokkal, mert különben kialudnának a pixelek, TFT-nél viszont egyfolytában világít a háttérfény, és csak a folyadékkristályokat kell ide-oda forgatni.
A digitális bemenet azért ad szebb képet, mert nincs digitál-analóg-digitál kettõskonverzióra szükség, mint a hagyományos D-Sub-os analóg bemenetnél, így az adatvesztés/torzulás lehetõsége is kisebb. Tipikus jelenség analóg bemenetnél, hogy szöveges képernyõn a betûk szélei vibrálnak, elmosódottak, ezen általában egy "Auto" gomb bemnyomásával lehet segíteni, ha van ilyen a monitoron.
Igen, a TN-Film paneles monitorok csak 18 bitesek, ezért valójában csak 262144 valódi színt tudnak elõállítani, a többit villogtatási trükkel próbálják emulálni. Pl. nem tudja a monitor a <154, 154, 154> színt ezért a <152, 152, 152> és a <156, 156, 156> színek között váltogat folyamatosan. De hogy pl. a <153, 154, 155> színt hogy emulálja? Talán 4 színt váltogat ilyen sorrendben: <152, 152, 152>, <152, 152, 156>, <152, 156, 156> és <156, 156, 156>? Nem tudom.
Játéknál ez nem probléma, csak mondjuk fotoeditálásnál megy a színhûség rovására.
Sir Quno Jedi
TFT-knél a 60hZ az ajánlott freki, teljesen felesleges ennél nagyobbal üzemeltetni õket (mégha tudnak is magasabb frekis üzemmódokta). Egy TFT 1hZ-n is penge vibrálásmentes képet ad, szal. !

Sir Quno Jedi
Nekem F-419 van, az is hasonló, mindössze lassú, de baromi szép színei vannak és nyugodt, éles képe. Nekem bejött, de ha valaki nem bírja a nagy utánhúzásokat, annak nem biztos...

Seth
Én pedig most egy Neovo F-417-est tudnék beszerezni olcsóbban mint a bolti ár. Van valakinek tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban? Vannak e kiemelkedõ hibái, ami miatt tuti nem venném meg???

PSN ID.: Beegabor

Big Daddy
Most nézem az optimális felbontás 1280x1024 60 hz.A 60 az nem kevés nagyon?Vagy a tft-nél máshogy van a villogás?Bocs hogy ennyit kérdezek de tök láma vagyok tft ügyben.