2001
Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak
-
#1241 Lehet hogy már olvastátok...
klikk -
Inquisitor #1240 Azt rebesgetik, hogy van ahol "csak" 83-85K az a 22-es Lenovo, és bár voltak pletykák róla, hogy van TN paneles verziója, de úgy néz ki a más verzió jelzésű is ugyan azt a panelt használja. (Mondjuk fura is lenne, mert ebben a méretben nem gyártottak eddig 1920-as panelt, érdekes lenne ha hirtelen előrántanának az S-PVA mellé egy ugyanolyan TN panelt.)
Azt mondják picik a képpontok, de megszokható.
Nem tudom mostanában támogatják e a játékok, de régebben volt ilyen felbontás ami pont negyedes 1080p, ha nem bírja a VGA. Meg ugyan a natív felbontás az okés, de TFT-nél azért 1600-as felbontástól fölfelé nem olyan lepra, meg ugye játéknál nem olyan gáz, mint pl. netezés vagy szövegszerkesztés, esetleg CAD alatt. -
Gulka #1239 Egy Viewsonic Va 912 eladó!
Pixelhiba mentes.
1 év garanciával.
Dvi.
Ára: 29900 Ft
[email protected] -
#1238 Két, majdnem azonos árú monitor közt gondolodom (de nem sürgős, előbb VGA csere aztán ha marad pénz és úgy látom bírna nagyobb felbontást az új kártya...)
Dell 2007WTP, a sokaknak jól bevált, hozzáértők szerint 100k alatt szinte tökéletes képminőségűnek tartott monitor S-IPS panellel 1680x1050-es felbontással 20"-on.
Lenovo L220x, egy viszonylag friss és még alig néhol tesztelt, S-PVA paneles, 1920x1200-as felbontással 22"-ra. Profi mérőcuccos tesztet még nem láttam, de az a néhány ember aki vett nem bánta meg.
Szóval itthoni használtra: filmnézés, játék, netezgetés, stb. melyik lehetne jobb? Az S-PVA vagy az S-IPS panel? Mert színhűség szempontjából még mindíg az S-IPS-t tartják a legjobbnak, de az S-PVA szineire se nagyon szoktak azért panaszkodni, viszont nagyobb a kontrasztaránya, kissebb a válaszidelye és jobb a feketéje, vagyis a színhűségen kívül minden más paramétere jobb lehet filmezni, játszani...
Aztán ott a másik kérdés: Kurva jó dolog lehet Full-HD monitoron 1080p-s H264-ben/AVC-ben megnézni a kezdvenc filmeket amiket be lehet így szerezni. Nade játékok esetén már merész dolog lehet egy 70k-s videókártyát így hajtani. Persze nem a 320Mb-os GTS-emre akarom kötni, előbb VGA-t veszek, valószinűleg egy Radeon HD 4870-es lesz 1Gb RAM-al. Szerintetek Crysis-en kívül minden más elfuthat ekkora felbontásban egy ilyesmi kártyán vagy ilyenről ne is álmodjak, ehhez 2GPU-s kártya lenne a minimum, vagy medium detail, no-AA/AF ha nincs 170k-s VGA alá?
Méret: Végül is ha nem kerül többe és nagyobb a felbontása jöhet nagyobb monitor, de kb. arra jó ha nem 20 hanem 22" lesz hogy át kell rendeznek az asztalt, mert most a 19"-os körül van pakolva. És lehet hátrébb is kell majd ülnöm tőle egy picit.
Ezeket végigolvasva ti melyiket vennétek ugyanazon a 95k-s áron? Az S-IPS-es 1680x1050-es 20"-os vagy az S-PVA-s 22"-os 1920x1200-as monitort? (utóbbinak most esett le az ára ezért ilyen olcsó) -
#1237 Hali! Monitor vásárlás előtt állok, érdekelne a tanácsotok, Wide és normál monitorra is! Milyet ajánlotok? olcsóbb és drágább is érdekelne!
19" Samsung 932BF LCD 2ms 300cd/m2 2000:1 DVI ez 4:3 as ez tetszik és árban sem rossz, szerintetek? A wideról én csak rosszat hallok, hogy a régebbi játékokkal vannak gondjai, amik azért jó gamek és monitort cserélgetni cinkes:D -
#1236 A Most Wanted alapból is olyan mintha torz lenne. (X360-on és PC-n is néztem) Mintha ki lenne lapítva egy kicsit. -
#1235 szerintem nem huzza szét. bár az egyik haverom laptopján egy kicsit furán nézett ki a most wanted slr-je. hosszu volt és széles -
#1234 Én kérdeztem, hogy hogyan működik, mert nem tudtam. Szóval, hogy a wide monitor nem húzza -e szét (torzítja) a munkafelületet amin dolgozom. Ezért kérdeztem a 4:3-at, ugyanis eddig csak olyan monitoron dolgoztam. -
#1233 nem tom h javították, vagy cserélték, mert nem én intéztem, a barátnőm meg full nem ért hozzá. -
Inquisitor #1232 Pixelhibát szerintem nem lehet javítani. Másrészt a pixelhibának mi köze a gyártóhoz? Nem a panel gyártójának "sara"? -
Inquisitor #1231 Jesszus, ki használna normális grafikus progit wide monitoron 4:3-ban? (Ha csak nem ezer éves a program?) -
#1230 De az is érdekes, hogy nálunk a melóhelyen 3 db Acer monitor van (17") kb. 3 éve és tökéletesen megy mindegyik, egy kanyi hibájuk sem volt.
Szóval lehet hogy kipróbálom a 22-es Acer-t (amúgy is van rá 2 év gari) és ha okés akkor az marad. -
#1229 hát igen sajnos már a samsung se a régi -
#1228 Amúgy samunál is sokan panaszkodtak pixelhibára az e-digital-os linken.
-
#1227 Nagyon köszönöm! Megnyugodtam. :) -
#1226 Igen, lehet használni 4:3 módban is, pontosan úgy, ahogy mondod (2 fekete csík a szélén) -
#1225 Köszi, 100k-m nincs most rá.
A többieknek is köszönöm a választ, akkor eddig úgy néz ki LG lesz a dologból.
Erre esetleg választ? :) Köszi!
"Lehet -e használni normál 4:3 módban valahogy? (két fekete csík a szélén, vagy ilyesmi.) Mert attól tartok, hogy 'szétnyújtja' majd a képet, ami egy grafikus szoftvernél nem túl előnyös. Vagy ez nem így működik?" -
mahalo #1224 acerről hallottam vicces sztorikat, a környezetemben élők idegeire nem volt jó hatással maradjunk annyiban.:) -
#1223 1 centivel kisebb??? hát az azért elég ciki a samsungnak! :D
ami az acer-t illeti... hát nem is tudom... én a helyedben maradnék az úgymond régebbi márkáknál, nem bízom az újonnan megjelenő márkákban, és a pixelhiba ékes bizonyítéka ennek! Ha rám hallgatsz, akkor LG-t veszel. Nekem bevált! -
#1222 a barátnőmnek acer van és 2 hónap után pixelhiba jelent meg rajta, kijavították, majd ujra olyan lett. csak egy kis pötty mégis zavaró. sztem az acer monitor terén még gyengus -
#1221 én olyat is hallottam, hogy a szamszung 1 centivel kisebb, mint ahogy leirják. igaz hogy nem számít sokat, de azért mégis. 24"-os nem érdekel? kb 100ért már azt is lehet kapni -
#1220 Köszi a válaszokat! Akkor eddig az LG felé hajlok. Közben felmerült még egy újabb versenyző is:
Acer
Árban ez utóbbi a legkedvezőbb, és azt hallottam, hogy kategóriájában versenyképes darab. Esetleg ez az LG helyett?
Még egy buta kérdésem lenne: ezek a monitorok ugye wide-osak. Lehet -e használni normál 4:3 módban valahogy? (két fekete csík a szélén, vagy ilyesmi.) Mert attól tartok, hogy 'szétnyújtja' majd a képet, ami egy grafikus szoftvernél nem túl előnyös. Vagy ez nem így működik?
Köszönöm a válaszokat mégegyszer! -
#1219 az árával én is jó barátságban voltam. Ilyen olcsón ennél jobb monitort aligha kaphatsz. -
mahalo #1218 ja most nézem, itt van ár is írva. én többre tippeltem volna, sokkal drágábban vettem. ennyiért simán. -
#1217 Én most vettem egy 16:9-es LG monitort és maximálisan meg vagyok vele elégedve. A képe sokkal szebb szerintem mint más monitoroké amiket eddig láttam, mind filmek, mind játékok terén. -
mahalo #1216 én mindenképpen az lgt venném. elképesztő a mérete, és így például a filmek hatása és még erőteljesebb ha mozizol, a látószög is sokkal nagyobb nála, a kontrasztarányról nem is beszélve. betölti a szobát. árban nem tudom viszont, hogy mi a különbség, az biztos, h a minőséget meg kell fizetni sajnos. -
#1215 Monitorvásárlás előtt vagyok, a két jelölt:
LG
Samu.
Érdekelne a felhasználók véleménye. X360-hoz + grafikához kellene elsősorban. -
#1214 16xx x 1xxx a felbontása ez szerepel a kézi könybve is
ne várj tőle 1080i-t -
#1213 Kicsit megvan nyújtva a kép PS3on. Kár hogy csak 720p bír :( -
#1212 érdekes
digitális bemeneten azért nem lehet állítani mert minek is egyáltalán?
mit kellene állítani? -
#1211 Néztem Samsung-ot, Asus-t eddig a kettő küzül választanék.
akkor Samsung sztem! -
#1210 Szerintem PH-n nagyobb eséllyel kapsz megfelelő választ... -
#1209 Hi all!
Tőletek kérdeztem meg annó, hogy a Samsung 226BW jó monitor e. Meg is van már pár hónapja. Most mondjuk inkább PS3 hoz használom. Na most az lenne a problémám vele, hogy az OSD menüben nem lehet állítani szinte semmit. DVI on van bekötve a PS3-ra. Gépre Analóg-on van, azon mindent lehet állítani... Szerintetek mi lehet a baj?
Előre is köszönöm! -
bszabi84 #1208 Hali!
Segítsetek, monitort vennék max:100E
Néztem Samsung-ot, Asus-t eddig a kettő küzül választanék.
Vagy mást?
-
Inquisitor #1207 Ezért van betüméretállítási lehetőség nem de bár, másrészt meg Opera zoom funkció rulez. -
fittyfene #1206 Szélesvásznú újdonságok a NEC-től -
#1205 ezt tudom
de én a képpont méretéről beszéltem -
#1204 Mondjuk játékra a hagyományos 19-es sokkal alkalmasabb. -
#1203 Ki lehet próbálni pl. az sg. fórum olvasását 1600x1200 felbontásban. Olyan mikrof@sznyi karakterek lesznek hogy kifolyik az ember szeme :D -
#1202 http://en.wikipedia.org/wiki/WSXGA