18477
Tippek, trükkök a barátnő lelkivilágához, kapcsolatunk fenttartásához.
  • tomsolo
    Poncso: ezen kell tuljutnod

ki vagyok én és mit keresek
    kérdezte a felettes én
    hogy itt állok elgyengülve
    egy tágas lét peremén

ki vagy te s hogy képzeled
    hogy töprengsz effélén
    míg nekem az ösztönnek
    örök sötétség a fény

/Carolyn Anderson 1929/
  • GozHuszar
    zakika: oks, nem esett le rogton... faradok :)
  • zakika
    ugy hogy eleg jol elvoltunk, beszelgettunk, setalgattunk, diskoba egyut mentunk, de nem smaciztam le soha (nem is gondoltam ra, pedig nem volt egy csuny csaj... sajna vagy tiz eve nem lattam)
  • GozHuszar
    'akit meg felszedhettem volna (nem tudom, lehet hogy arra vart, hogy en kezdemenyezzek, mindig csak baratnak tekintettem...)'
    ezt nem igazan ertem...

'lehet hogy akkorra nottek fel hozzam...'
    :))))))))))
  • zakika
    hat ez meg fiatal... ilyen koromban meg en is igy viselkedtem..., most hogy visszanezem magamat, hat bena voltam annyi szent... bankodtam a csajokon akiket nem is szedtem fel, akit meg felszedhettem volna (nem tudom, lehet hogy arra vart, hogy en kezdemenyezzek, mindig csak baratnak tekintettem...)

21 evesen mar eleg jol megertettuk egymast a csajokkal (lehet hogy akkora nottek fel hozzam...)
  • GozHuszar
    Poncso:
    'És a no½knek vajon mi az érdekes? - Ez csak egy költo½i kérdés, amire a no½k úgyis a valósággal ellentétben álló választ adnák.'
    Ne aggodj, vannak olyan lanyok, akik a te ertekiteleted szerint gondolkodnak es varjak a kedves, helyes fiut (en is ismerek ilyeneket), ugyhogy tessek csak keresni (vadaszni? ) es felvertezni magad egy kis onbizalommal! :)
    Ha pedig olyan lannyal talalkozol, aki arra var, h vki rogton felszedje oket, akkor - ha jol ertem az ertekiteleted - az a lany szamodra nem ertekes. Akkor pedig nem nagy veszteseg es nem akkora kudarc. (tudom, elviekben, ugyh nem is folytatom)

'nem tartom magam se okosnak, se szépfiúnak, se intelligensnek, se értelmiséginek, semminek.
    Pont ez a bajom.'
    Hmm... milyennek tartod magad? Mert ez a kep sugarzik majd rolad kifele, ebbol is all az onbizalom...
  • Jano
    Igen. Aztán újra meg újra előjön.
  • tomsolo
    "Egyébként itt jegyezném meg, hogy ez ugyan látszik is az írásomon, rajtam, (nem is feltételezem, hogy bárki mást gondolt rólam) nem tartom magam se okosnak, se szépfiúnak, se intelligensnek, se értelmiséginek, semminek.
    Pont ez a bajom."

igen ez itt a baj. Úgy hívják identitás zavar.De ez átmeneti állapot. Még egy-két év és elmúlik.
  • A nick nevem
    Kis olvasnivaló...
  • A nick nevem
    "Ha egy nöt azonnal megkapsz, akkor nem annyira érdekes, mintha meg kell szerezni."

És a nőknek vajon mi az érdekes? - Ez csak egy költői kérdés, amire a nők úgyis a valósággal ellentétben álló választ adnák. Ugyanis legtöbbjüknek valójában az az érdekes, ha valaki rögtön "felszedi" őket, aztán dobja. Közben persze várnak a szürke hercegre fehér lovon. Aztán a hercegek kerülgetik, a ló meghal, herceg kiolvassa Saint-Exupéry Kisherceg c. művét, eltelik 100 év, azt' elment a kedve az akkor már kiégett ráncos királylánytól...

Bocs, hogy nagyon úgy hangzanak a soraim, mintha elegem lenne a világból/nőkből. Valójában még mindig reménykedem valamiben, gondoltam leírom, mert még a végén valaki azt hiszi, csak seggfogdosós dizskóscsávók vannak a Földön. ;)

GozHuszar:
    "Nem tudom persze, milyen kapcsolat volt kozben koztetek, de nekem soknak tunik."

Sokszor összefutottunk reggelente iskolábamenet a villamoson, ezalatt beszélgettünk elég sokmindenről. Amúgy oszt. tártam volt anno (akkor még nem akartam tőle semmit, mert nem ismertem. Úgy értve nem ismertem, hogy Ő volt a legszebb az évfolyamon, ezért minden kan rajta lógott. Én meg gondoltam, vigyétek! ;) Aztán amikor találkozgattunk a véletlen közbenjárásával, megismertem a belső tulajdonságait, és úgy döntöttem, hogy ez több, mint ami azoknak a fiúknak kell, akik csak a külsejéért kedvelik)...
    Beleszerettem. Azóta tudom, hogy ha nem kétoldalú a dolog, akkor halott ügy.

zakika:

"nagyon fiatal kiskutya vagy meg, megmondanad hany nyarat lattal?"

18-at. Relatív, hogy ez most fiatalnak számít-e. Egy 13 éves azt mondta nekem 1-szer, hogy bácsi...
    Igaz, kinézetre legalább plusz 4 év. ;)

Tomsolo:
    "a szerelmi élet bizony nem csak lelki életből áll"

Igen, ezt tudom. Viszont ugyanez fordítva is igaz. Manapság (persze általánosítás, de a gyakorlat ezt mutatja) a fiatalok sokkal nagyobb súlyt fektetnek a szexre, mint a lelki dolgokra.
    És ez meglátszik a párválasztáson is.
    Szex nélkül nincs élet, ez természetes. :)
    Viszont nem ez az elsődleges a világon, mert akkor az ember tényleg a kutyákra és macskákra hasonlítana, amiket csak a beléjük programozott ösztön vezérel. Ez legalább olyan különbség, mint a 4 műveletes számológép meg a Pentium 4 közötti.

"A modorosságra pedig mint negatív tuljadonságra gondoltam (ez szerintem az értelmiségi szingli férfiak egyik legfeltűnőbb jellemzője) amikor annyira vigyáznak minden szavukra, külsejükre stb. hogy az már fáj."

Szomorú, hogy a 21. században a modorosság fogalmát a beképzelt tisztaságmániás bankárfiúk testesítik meg...

És csak modoros, magát értelmiséginek beállító, külsőre kínosan ügyelő szinglifiúk és ronda, koszos, izzadtszagú, szókincset nélkülöző részeg kocsmatöltelékek léteznek?

Én pl. amikor gépzsíros vasdarabokat hegesztek, a szemembe folyik az izzadtság, amikor a sarokcsiszolóval egyengetem ki a varratot rámegy a mocskos ruhámra a szikra, és kiégeti. Ez is a hobbijaim közé tartozik...
    Amikor utcára megyek, megfürdök, fölveszem a zakót (nem holmi suhogós nájkikabátot), és nagy valószínűséggel azt mondaná valaki egy óra múlva, hogy milyen modoros vagyok.
    Az, hogy nem rontok ajtóstul a házba, meg igyekszem kulturáltan fogalmazni, meg néha még könyvet is veszek a kezembe (el is olvasom), még nem illek bele a te általad megfogalmazott "modoros" kategóriába. Persze ha ezzel rám utaltál. Egyébként itt jegyezném meg, hogy ez ugyan látszik is az írásomon, rajtam, (nem is feltételezem, hogy bárki mást gondolt rólam) nem tartom magam se okosnak, se szépfiúnak, se intelligensnek, se értelmiséginek, semminek.
    Pont ez a bajom.

Poncsó
  • zakika
    a felesegemre gondoltam...

tudod az ugy van, hogyha valamit egy csaj akar, akkor nem lehet levakarni (nem is nagyon akartam, de azert en se adtam be egykonnyen a derekamat)
  • GozHuszar
    Zakika:
    gyongyszem-talalas - nagy igazsag (uff!), bar nalam sajna nagyon ritka jelenseg :(
  • zakika
    ugy latom nagyon fiatal kiskutya vagy meg, megmondanad hany nyarat lattal?

kulonben a tapasztalatom/vegzetem az, hoyg amikor nem akarsz felszedni senkit, akkor eppen raakadsz valami gyongyszemre...
  • GozHuszar
    Tomsolo:
    modorossagban nagyon igazad van, neha a hideg futkos tole a hatamon :))
  • GozHuszar
    'Miért nincs esélye a kulturált megszólításnak, a kedvességnek, humornak'
    Ezt igy nagy altalanossagban nem mernem kijelenteni. Van, ahol/akiknel nincs, de ilyen mindig van: most sajnos joval tobbszor lehet emiatt vakvaganyra futni.
    Amugy szvsz iszonyu nagy kavarodas van a parkeresesi/udvarlasi/hoditasi szokasokban. Nem vagyok vaskalapos (remelem), de azert ennek is meg kellene adni a modjat, kivarni az idejet mindket nem reszerol, es nem azonnal odaadni magat/azonnal akarni a not. Felreertes ne essek, nem vagyok a hirtelen felindulasbol elkovetett egyejszakas kaland ellen, csak ne legyen altalanos jelenseg.

'A legtobb odaadja magat az olyannak, aki majerkedik.'
    Igen, sokszor igy van. De mintha a nok ismet kezdenenek noiesebben viselkedni es a ffiaktol is elvarnak a ffias (de nem macso, majerkedo stb.) viselkedest.
    A nok viselkedesenel gondolok pl. arra, h kevesse lesznek karrieristak, tobb lesz bennuk a gyengedseg es figyelem a tars irant a munkara valo koncentralas mellett (vagy tobbekben lesz ez meg), es talan normalizalodik az udvarlasi szokasok teren is a helyzet.
    Ugyanakkor az is furcsa, h a nok tobb noies tulajdonsagot elvarnak ujabban (evtizedek) a ffiaktol amellett, h legyenek erosek, okosak stb. Gondolok ilyenekre, mint pl. segitseg a gyermeknevelesben, a ffi varja a not neha vacsival haza este stb. Szoval mindket nem szerepe mozdul az ellenkezoe fele.
    (bocs az elkanyarodasert)

Poncso: 3 ev azert szvsz eleg sok ido. Nem tudom persze, milyen kapcsolat volt kozben koztetek, de nekem soknak tunik. Viszont nem voltam meg ilyen helyzetben, szoval...
  • tomsolo
    nem erre gondoltam: a szerelmi élet bizony nem csak lelki életből áll, ezt tudod te is és hidd el a csajok is... :D Az adagoláson múlik szerintem minden... A modorosságra pedig mint negatív tuljadonságra gondoltam (ez szerintem az értelmiségi szingli férfiak egyik legfeltűnőbb jellemzője) amikor annyira vigyáznak minden szavukra, külsejükre stb. hogy az már fáj. De ugyanilyen okok miatt vannak macsó arcok is... Amit nem kap szervezet (akár testileg vagy lelkileg azt kipótolja - lsd. nemcsakfél.(Ő is biztos a lelke mélyén egy 6 éves kisfiú aki túl sokszor volt már állatokkal és kiégett, azért viselkedik így velük.) :DDDDDD
  • A nick nevem
    "Egy nö nem adhatja azonnal oda magát! Akkor már nem lenne annyira érdekes!"

Ehh. Ez jó lenne így! Viszont a legtöbb odaadja magát az olyannak, aki májerkedik.

Ha valaki 3 évet vár egy lányra (mint pl. én) bárminemű erőszakoskodás/rámenősség nélkül, és kedves Vele...
    Egy idő után megunja, 'azt bár élete végéig sajnálni fogja - egy idő után abbahagyja a próbálkozást, akármilyen kitartó is volt.

Tomsolo:
    "szerintem vállald a hormonjaidat és ne legyél modoros :DDD"

Azt hiszem, itt van a kutya (itt most Poncsóra is utalok :)) elásva. Sajnos - mivel ez az élve eltemetés nincs az ínyemre - lehet, kissé szemtelenebbnek kellene lennem.
    Tul. képpen nem értem igazán, miért rendelkezik nagyobb előnnyel a pofátlanul viselkedő (magát valakire ráeröltető) hímnemű egyed.
    Miért nincs esélye a kulturált megszólításnak, a kedvességnek, humornak, szemkontaktusnak a bunkó módon odavetett "jóasegged felkiáltójel" felszólalással egybekötött markolászással szemben!?
    Gondolom, a lányok szemében ez olyan férfias. Nem holmi nyálas vörösrózsa meg hasonlók. Ez a modern, egzisztenciális férfi viselkedése, aki tudja mit akar. Vagyis mit takar... :)
  • zakika
    tegnap tizig voltunk, es ellege kitisztitottuk
  • GozHuszar
    (ugy, hogy mindkettotoknek...)
  • GozHuszar
    Bezony :)
    Csak aztan tudni kell megtartani - ugy, mindkettotoknek jo legyen... Es persze ugyanez igaz a nokre is!
  • bdf
    Erröl beszélek! Ha egy nöt azonnal megkapsz, akkor nem annyira érdekes, mintha meg kell szerezni.
  • tomsolo
    szerintem vállald a hormonjaidat és ne legyél modoros :DDD
  • GozHuszar
    bdf,
    'ne erölttess semmit!'
    'nö nem adhatja azonnal oda magát'
    egyetertek :)
    Egyebkent szerintem elvezetes is tud lenni a hoditas :D
  • A nick nevem
    Igen, én azt a Cicust (az elsőt) 3 éven keresztül szerettem volna megszelídíteni, de olyan 2-3 hetente megszédíti mindig egy-egy vadászgörény (csak hogy az állatvilágnál maradjunk), állítom, hogy gyakrabban váltogatja a görényeit, mint én a zoknit...
    Még mindig sajnálom, mert nagyon jól megértettük egymást, hasonló dolgokon tudtunk nevetni... stb. Úgyis rájön egyszer, mit szalasztott el szerény személyemben. Amúgy szerintem korábban lett volna esélyem, de akkor nem mertem közeledni, mert nem voltam ilyen vén (18) kandúr, mint most...

Könnyen lehet, hogy én így jobban jártam, mintha engem is otthagyott volna valaki miatt. Bár az is lehet, hogy én hagytam volna ott. Ugyanis azt vettem észre, hogy a lányok manapság szeretnek hódolókat tartani, mert az olyan jót tesz az EGO-nak. Kivétel persze az, aki elküld a francba, még mielőtt meghallaná, hogy csak annyit kérdezek, mennyi az idő... ;)
  • bdf
    Én mondom Neked: nem olyan jó a lelkipásztor élet...
    Az önbizalom nálam sem májerkodást jelent!
    Szerintem ne erölttess semmit! Ha elküld, akkor elküld. Te nagy mosollyal az arcodon távozol a helyszínröl a következö vadhoz.
    Egy nö nem adhatja azonnal oda magát! Akkor már nem lenne annyira érdekes! Ez a játék megy, mióta ember a Földön van. A nök húzzák az agyunkat! Késsz!
    Ne hagyd abba az állatkeresést! Ha 83. próbálkozásra bejön, már megérte, nem?
  • GozHuszar
    Poncsó:
    Ezt en sem szeretem. Szerintem az ilyen kenyes nyavogo macska megérdemel vmi onmagahoz hasonlo tarsat :)))
    Azert persze _lehet_, h tenyleg van a macseknak dolga szombat delelott-indokolt esetben (ertsd addig normalisnak mutatkozo, kedves/helyes... cica) olykor szukseg lehet arra a kitartasra, tapasztalatbol mondom. De talpraesett cicus ha kicsit szimpatikus vagy, ilyenkor ajanl alternativ megoldast/idopontot... :))
  • A nick nevem
    "Csak hogy az allatoknal maradjunk. :D"

Nagy az Isten állatkertje, van miből válogatni! ;)
  • GozHuszar
    Amikor az egyik cica tudomast szerez a masikrol, akkor a kedves tirgris ur sokszor kb. uolyan karmolasokat hagy a cicus lelkivilagan, mint mikor macsek utasitja vissza csunyan tigrist.
    Csak hogy az allatoknal maradjunk. :D
    (off: Tenyleg, Zakika, urra lettetek azon a listan?)
  • A nick nevem
    Nem, én inkább úgy fogalmaznék, hogy lehetetlen.

Sajnos nálam az 'önbizalom' nem úgy jelenik meg, hogy húdenagyarcomvan, énvagyokafaszacsávó, mindencsajtmegszerzek, hanem úgy, hogy ha meghívom beszélgetni egy kávézóba (nevezhetjük randinak is, de én nem szeretem ezt a kifejezést), és olyan kifogásokat talál, hogy húdesokat kell tanulnia, meg dolgozatot ír... stb.
    Én csak mosolyogtam, "Jó, persze, megértem."
    Igen, és nálam az önbizalomnak nevezett IZÉ talán itt lép be a képbe: innentől nem érdekel. Egyszerű ez: ha egy olyan ismerősöm kérne meg, hogy töltsek vele fél órát, aki egy kicsit is szimpatikus, akkor szombat délután igenis időt szakítok rá. Vagy akár hajnali 4-kor. Mindenkinek arra van ideje, amit/akit fontosnak talál. A könyörgés meg nem az én asztalom. Azt azért tudni kell, hogy nem ez az első alkalom, hogy jelzését adtam volna szimpátiámnak, de eddig úgy gondoltam, hogy egy névnapi esemes, az azonos "hullámhossz", a tekintetek találkozása félpercenként kevés...

További próbálkozásaim:
    Koncerten "csak úgy" megszólítok egy lányt, aki egész idő alatt mellettem ült magában: "Van-é kedve beszélgetni?" Van, persze! "Adatok felvétele (név, szül. idő, lakhely...). :)
    Aztán egy kellemetlen - ám ha két ember tetszik egymásnak - evidens kérdés: "Van kedved esetleg GSM-hálózaton folytatni ezt a beszélgetést?"
    - "Bocsika, nem, mert már sok emberrel esemesezek..."

Másik eset, másik koncert: Itt haverommal mentünk oda két -kívülről normálisnak tűnő- magányos lánykához: "Sziasztok. Bocs, hogy csak így megszólítottunk titeket, van kedvetek velünk táncolni?"
    A válasz: (arrogáns stílusban) "Ti csak azért vagytok itt, hogy ismerkedjetek? Ne haragudjatok mennünk kell, mert várnak a szüleink."
    Még 3 órát ott voltak magányosan...

Pedig se én, se a haverom nem vagyunk a szépség 100%-os ellentétei, nem lógattuk a szellemi züllés zászlajt sem.

Rossz helyen, rossz időben, rossz személlyel, rosz eredménnyel.

Az persze lehet, hogy szeretik kéretni magukat, meg később megbánják... stb. Nem hiszem.

Akiket én ismerek fiúk közül, hogy nagyon sikeresek ebben a témában, azok diszkóban ismerkednek, megfogják a kiszemelt hátsóját, 'azt megvan kéthétre vagy a csaj, vagy a "nyúlszáj" (egy ismerősömet szájonvágta a kiszemelt részeg barátja a dizsiben, és a szája 2 hétig olyan volt, mint a nyúlnak)

Ha csak ilyen áron lehet "szerezni" egy kényes nyávogó macskát, akkor inkább életem végéig remete leszek, vagy lelkipásztor...
  • GozHuszar
    Zakika:
    :))))))))))
  • bdf
    Önbizalomm nélkül meg nehéz...
  • A nick nevem
    Nincs énnekem olyan nagy archom... ;)
  • zakika
    at kell menni vadaszkutyaba...

vagyis ha talalsz egy cicust azert meg kereshetsz masikat is (csak a kihalofelben levo Arch ezt meg ne tudja)
  • A nick nevem
    "azt hogy megfelel e a celnak ugy tudod meg, hogy ha latsz egyet a celszemelybol az utcan, akkor odamesz hozza es megtudakolod a cicustol, hogy huseges kutya-e..."

Ezt már próbáltam, de csak "nyávogtak", és volt olyan is, hogy megkarmolt! Szóval veszélyes 'játék' ez, ha az ember egója nem ér fel az égig, és ne adj' Isten még bízik is valamiben/valakiben... Egy pár ilyen 'csalódás', meg karmolászás rendesen le tudja lombozni egy EGÉSZSÉGES önbizalommal megáldott ember énjét. Persze vannak olyan nagykutyák, akik több egoval bírnak (de még mennyien!), nekik sikerülni is szokott minden, csak általában ők a 'vadászat' öröme miatt sok cicust összeszednek, ;) és őket meg se lehet karmolni, mert mire a cicus észreveszi, hogy csak 1 a sok közül, már késő...

Így van ez, mi kiskutyák csak ugatjuk a Holdat, meg minden ilyen hülyeséget elkövetünk...

Poncsó
  • zakika
    en is, te mikor?
  • A nick nevem
    "Hmm... /Arch végignéz magán.../
    Nem is tudtam, hogy kihalófélben vagyok."

Pesszimizmusom miatt a következő dolgokat feltételezem Rólad, Kedves Arch (egyébként szép név, angolul ha jól emléxem valami olyasmit jelent, hogy huncut, pajkos):

- vagy megfizethetetlen vagy (ahogyan a díszállatkereskedésben mondták)

- Vagy "kivénhedt" vagy (hozzám képest ;)) - bár akkor ARCHiv lenne a nicked. Ha azt vesszük az arch az angol szótár szerint ívet is jelent...

"Lehet, hogy jobb lenne mkinek ha _személy_szerint_én_ kihalófélben lennék."

_Személy_szerint_nekem_nem_lenne_jó,_ugyanis_nem_ismerlek,_így_nem_ismerem_a_rossz_tulajdonságaidat_sem._:)_Az_is_lehet,_hogy_csak_jó_tulajdonságaid_vannak...

Szóval részemről még mindig (se)arch. :)

Poncsó
  • zakika
    nem igy kondolta,

na rohanok dolgozni... finis van a koltsegvetesnek...
  • Arch
    Néha tényleg az vagyok...
  • zakika
    de az
  • zakika
    vagyis nem pontosan az, hanem az arsch ami segget jelent :)

de persze ez nem te vagy, csak arra lehet aszocialni...