18477
Tippek, trükkök a barátnő lelkivilágához, kapcsolatunk fenttartásához.
  • Arch
    Mér nem mondod nekik, hogy "igen, jól csúszna, nem akartok csinálni?" :)))
    Vagy jobb, ha nem sütnek-főznek? :DD
    Exbarátom nagyon jól süt-főz :(
  • krisztike
    A Viviennek most ígértem meg az oroszkrém tortát,de kikötötte,hogy ő is ott akar lenni,mert imád segíteni(nyalakodni).De a férfiak itthon közölték a meggyes pite nagyon jól csúszna.Természetesen egy töltött csirke is kell...de legalbb nem unatkozom.:-)
  • Arch
    Á, nem. Én letettem végül este a profiterolról. Aztán jött a csokis piskóta, mert az is jó, aztán dobostorta, de aztán palacsinta lett. Az gyors, egyszerű, de még is lefoglalt.
  • krisztike
    Szisztok!Látom megy a sütés-főzés...:)
  • Arch
    Végre egy művelt ember! :))
  • Arch
    Nem hitegetem. Mondtam neki, tisztában van mindennel. Sőt mondta is, hogy ha választani kell, hogy belekezdjünk úgy, hogy szeretem ugye, de nem tudok most bízni benne, vagy bele se kezdjünk így, akkor inkább kezdjük el így aztán meglátjuk mi lesz, ki hogy bírja, mint hogy egyáltalán ne...
    Mondjuk ez így érdekes lenne.
  • Sir Quno Jedi
    Nem így néz ki, ez már improve-olva van. Alapesetben csak ül fejbúbig a csokiszószban, arra már persze lehet szórni csokit, ostyát, akár kandírozott gyümölcsöt, ami jólesik !
  • Lacika 79
    A fenébe, pedig már kezdtem megörülni, hogy lesz valami. :DDD
    A jóképűség pedig relatív. Van akinek bejövök, sokaknak pedig nem. De azok nem is érdekelnek. :DD
    Nemtom, jól láttam-e a képen, azok csokidarabkák mellette, vagy esetleg "ostya" darabkák?
  • Sir Quno Jedi
    Jah, de a csokiszószt se felejtsd le (lehet fehércsoki is) ! Az kell hogy ellepje, ha igazán jót akarzs. Be a hűtőbe, mikor összeállt, ehető !
  • Sir Quno Jedi
    Én inkább nem jelentkeznék ha lehet ! Jóképű fickó vagy, de nem az esetem ! :DDD
  • Lacika 79
    Köszi, lehet megcsinálom holnap délután. Úgyis régen sütkéreztem. Magamnak nem fogok leállni sütni, de most kivételt teszek. :)
  • Lacika 79
    Néha ilyen is kell az embernek, vazze! :)
    Következő óra minőségbiztosítás. Azt annyira nem szeretem. :(
    Nem az én területem, de más nem vállalta, úgyhogy a lóvé miatt muszály voltam én. De hogy a topichoz is kapcsolódjon a dolog: azér kell a lóvé, hogy a barátnőknek tudjak szép virágot venni, elvinni vacsizni, meg ilyesmi. Mostmár csak egy barátnőt kell keríteni. Van valakinek kedve ilyesmihez? :P
  • Sir Quno Jedi
    Itt egy recept, gyorsan üsdd össze:

Profiterol tészta

Hozzávalók:

• 2,5 dl víz
    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 7,5 dkg cukor
    • 2,5 dkg só
    • 6 tojás
    • narancs- vagy citromhéj ízlés szerint

klasszikus profiterol
    Elkészítése:

A vizet a cukorral, sóval, vajjal felforraljuk. Ha forr, gyorsan belekeverjük a lisztet, 3-4 percig nagylángon főzzük. Hűtsük ki, aztán robotgéppel keverjük össze, egyenként beletéve a tojásokat. Habzsák segítségével formázzunk belőle golyókat, és sütőpapíron süssük ki. Egymástól 3-4 cm-re tegyük a golyókat a tepsibe, és néhány vízcseppet szórjunk közéjük. 250 fokon süssük őket 10-15 percig, míg aranyszínűek nem lesznek. Ha kihűltek, legegyszerűbben fecskendővel tölthetjük meg őket, pl. crema pasticcerával.

Crema Pasticcera (sárgakrém)

Hozzávalók:

• 1 l tej
    • 30 dkg cukor
    • 8 tojás
    • 15 dkg liszt
    • 1 vaníliarúd (közepe kikaparva)
    • citromhéj

Elkészítése:

A tejet a vaníliával és a citromhéjjal forraljuk fel. Közben a tojást a cukorral verjük fel habosra, és tegyük bele a lisztet. A felforrt tejhez adjuk hozzá a lisztes-tojásos keveréket, és lassú tűzön, gyorsan kavargatva főzzük.
    A forrástól számítva 5 perc kell, mire elkészül.

Ez a krém nagyon sok desszert alapja.
    Készíthetjük kakaóval, mogyoróval, dióval, mandulával vagy kávéval is.
  • Sir Quno Jedi
    AMúgy leginkább apró képviselőfánkokra hajadzik és jobb helyen ellepi a szósz ! Áje !
  • Sir Quno Jedi
    A kis gombócok, melyek crema pasticcerával van töltve, és porcukorral megszórva, a bigne névre hallgatnak. Ha nagyobb gombóc készül, tejszínhabbal töltve, és csoki vagy fehércsoki-szósz van a tetején, az már profiterol.
  • Sir Quno Jedi
    Dejódolgod van vazeg !
  • Lacika 79
    Én még nem ettem ilyet. Ez finom?

[helyettesít Novell órát, a kölykök telepítenek, és unatkozik naon]
  • Lacika 79
    De akkor ne hitegesd sztem.
  • Sir Quno Jedi
    AZ nem a te hibád, használjon német ZAF diétát !
  • krisztike
    Nálam az a baj,hogy nagyon szeretek sütni is,de az ember hisztizik,hogy csak hízik csak kerekedik...
  • Arch
  • Sir Quno Jedi
    Na léptem skacok !
  • Sir Quno Jedi
    Te kis bélpokollány ! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Rosszul csinálod, akkor kell sütni, mikor elutaznak 2 hétre vidékre és sütés előtt telefonon meggyőződsz, hogy legalább 300km-re vannak tőled ! :DDD
  • Arch
    Muszáj volt képet berakni???
    [nyüszít és sajnálja magát, hogy nem ehet ilyet azonnal]
  • Arch
    Nem. Amit utána - mikor ledőltem fél órára pihenni, és amíg amúgy is hűlnie kéne a dolognak - cirka 10 perc alatt betermel Kedves Kiscsaládom és nekem fél óra múlva marad kb. egy egész gombócocska...

Ezért nem szeretek sütni. (ami nem igaz, csak ezt a részt, nem szeretem, hogy másfél órát bajlódok vmivel és 5 perc alatt elfogy. Tök jó hogy finom, meg minden, de attól még hagyhatnának nekem is.)
  • Sir Quno Jedi
    Na jó, hazudtam, íme a profiterolod:
    [lehajtott fejjel előhúzza a háta mögül]

• Sir Quno Jedi
    Nalátod, feltalálod te magad és nincs semmi sem élvezetesebb, mint a becsületes munka gyümölcse, amit utána fél perc alatt eltűntethetsz magadban !!!
  • Arch
    Hát az a minimum, hogy szégyelled magad!!! :D
    Na majd akkor csinálok magamnak, hogy jó legyen ;DDDD
  • Sir Quno Jedi
    Namost sajnálom liebling, de bár a csillagokat is szívesen lehoznám neked az égből, DE profiterolt ma nem tudok perezentálni, NA ! :DDD

[SZÉGYELLI MAGÁT]
  • Arch
    Messze van... meg amúgy is nyafffnyaff... :)
  • Sir Quno Jedi
  • Sir Quno Jedi
    ÉN megadtam a szükséges infókat a profiterolhoz, mostmár rajtad múlik, hogy melyik pirulát választod NeoArch !
  • Arch
    Nem akarok azt sem. Nem akarok semmit. Ja de. Profiterolt :))))
  • Arch
    Ne sírj. Én sem sírok. Már nemtokmást csak nevetni mindenen kínomba :)))))

Na jó nem teljesen...
  • Sir Quno Jedi
    Kutass tovább piciny szárnyas lényő !
  • Arch
    Na jó. Csak... ha nem tudok bízni benne, hinni neki, akkor mi értelme?
  • Sir Quno Jedi
  • Breki33
    ilyen családom
  • Lacika 79
    Akkor tégy róla, hogy legyen.