18477
Tippek, trükkök a barátnő lelkivilágához, kapcsolatunk fenttartásához.
-
#11467 Mér nem mondod nekik, hogy "igen, jól csúszna, nem akartok csinálni?" :)))
Vagy jobb, ha nem sütnek-főznek? :DD
Exbarátom nagyon jól süt-főz :( -
#11466 A Viviennek most ígértem meg az oroszkrém tortát,de kikötötte,hogy ő is ott akar lenni,mert imád segíteni(nyalakodni).De a férfiak itthon közölték a meggyes pite nagyon jól csúszna.Természetesen egy töltött csirke is kell...de legalbb nem unatkozom.:-) -
#11465 Á, nem. Én letettem végül este a profiterolról. Aztán jött a csokis piskóta, mert az is jó, aztán dobostorta, de aztán palacsinta lett. Az gyors, egyszerű, de még is lefoglalt. -
#11464 Szisztok!Látom megy a sütés-főzés...:) -
#11463 Végre egy művelt ember! :)) -
#11462 Nem hitegetem. Mondtam neki, tisztában van mindennel. Sőt mondta is, hogy ha választani kell, hogy belekezdjünk úgy, hogy szeretem ugye, de nem tudok most bízni benne, vagy bele se kezdjünk így, akkor inkább kezdjük el így aztán meglátjuk mi lesz, ki hogy bírja, mint hogy egyáltalán ne...
Mondjuk ez így érdekes lenne. -
#11461 Nem így néz ki, ez már improve-olva van. Alapesetben csak ül fejbúbig a csokiszószban, arra már persze lehet szórni csokit, ostyát, akár kandírozott gyümölcsöt, ami jólesik ! -
Lacika 79 #11460 A fenébe, pedig már kezdtem megörülni, hogy lesz valami. :DDD
A jóképűség pedig relatív. Van akinek bejövök, sokaknak pedig nem. De azok nem is érdekelnek. :DD
Nemtom, jól láttam-e a képen, azok csokidarabkák mellette, vagy esetleg "ostya" darabkák? -
#11459 Jah, de a csokiszószt se felejtsd le (lehet fehércsoki is) ! Az kell hogy ellepje, ha igazán jót akarzs. Be a hűtőbe, mikor összeállt, ehető ! -
#11458 Én inkább nem jelentkeznék ha lehet ! Jóképű fickó vagy, de nem az esetem ! :DDD -
Lacika 79 #11457 Köszi, lehet megcsinálom holnap délután. Úgyis régen sütkéreztem. Magamnak nem fogok leállni sütni, de most kivételt teszek. :) -
Lacika 79 #11456 Néha ilyen is kell az embernek, vazze! :)
Következő óra minőségbiztosítás. Azt annyira nem szeretem. :(
Nem az én területem, de más nem vállalta, úgyhogy a lóvé miatt muszály voltam én. De hogy a topichoz is kapcsolódjon a dolog: azér kell a lóvé, hogy a barátnőknek tudjak szép virágot venni, elvinni vacsizni, meg ilyesmi. Mostmár csak egy barátnőt kell keríteni. Van valakinek kedve ilyesmihez? :P -
#11455 Itt egy recept, gyorsan üsdd össze:
Profiterol tészta
Hozzávalók:
• 2,5 dl víz
• 15 dkg liszt
• 10 dkg vaj
• 7,5 dkg cukor
• 2,5 dkg só
• 6 tojás
• narancs- vagy citromhéj ízlés szerint
klasszikus profiterol
Elkészítése:
A vizet a cukorral, sóval, vajjal felforraljuk. Ha forr, gyorsan belekeverjük a lisztet, 3-4 percig nagylángon főzzük. Hűtsük ki, aztán robotgéppel keverjük össze, egyenként beletéve a tojásokat. Habzsák segítségével formázzunk belőle golyókat, és sütőpapíron süssük ki. Egymástól 3-4 cm-re tegyük a golyókat a tepsibe, és néhány vízcseppet szórjunk közéjük. 250 fokon süssük őket 10-15 percig, míg aranyszínűek nem lesznek. Ha kihűltek, legegyszerűbben fecskendővel tölthetjük meg őket, pl. crema pasticcerával.
Crema Pasticcera (sárgakrém)
Hozzávalók:
• 1 l tej
• 30 dkg cukor
• 8 tojás
• 15 dkg liszt
• 1 vaníliarúd (közepe kikaparva)
• citromhéj
Elkészítése:
A tejet a vaníliával és a citromhéjjal forraljuk fel. Közben a tojást a cukorral verjük fel habosra, és tegyük bele a lisztet. A felforrt tejhez adjuk hozzá a lisztes-tojásos keveréket, és lassú tűzön, gyorsan kavargatva főzzük.
A forrástól számítva 5 perc kell, mire elkészül.
Ez a krém nagyon sok desszert alapja.
Készíthetjük kakaóval, mogyoróval, dióval, mandulával vagy kávéval is.
-
#11454 AMúgy leginkább apró képviselőfánkokra hajadzik és jobb helyen ellepi a szósz ! Áje ! -
#11453 A kis gombócok, melyek crema pasticcerával van töltve, és porcukorral megszórva, a bigne névre hallgatnak. Ha nagyobb gombóc készül, tejszínhabbal töltve, és csoki vagy fehércsoki-szósz van a tetején, az már profiterol.
-
#11452 Dejódolgod van vazeg ! -
Lacika 79 #11451 Én még nem ettem ilyet. Ez finom?
[helyettesít Novell órát, a kölykök telepítenek, és unatkozik naon] -
Lacika 79 #11450 De akkor ne hitegesd sztem. -
#11449 AZ nem a te hibád, használjon német ZAF diétát ! -
#11448 Nálam az a baj,hogy nagyon szeretek sütni is,de az ember hisztizik,hogy csak hízik csak kerekedik... -
#11447 -
#11446 Na léptem skacok ! -
#11445 Te kis bélpokollány ! :DDD -
#11444 Rosszul csinálod, akkor kell sütni, mikor elutaznak 2 hétre vidékre és sütés előtt telefonon meggyőződsz, hogy legalább 300km-re vannak tőled ! :DDD -
#11443 Muszáj volt képet berakni???
[nyüszít és sajnálja magát, hogy nem ehet ilyet azonnal] -
#11442 Nem. Amit utána - mikor ledőltem fél órára pihenni, és amíg amúgy is hűlnie kéne a dolognak - cirka 10 perc alatt betermel Kedves Kiscsaládom és nekem fél óra múlva marad kb. egy egész gombócocska...
Ezért nem szeretek sütni. (ami nem igaz, csak ezt a részt, nem szeretem, hogy másfél órát bajlódok vmivel és 5 perc alatt elfogy. Tök jó hogy finom, meg minden, de attól még hagyhatnának nekem is.) -
#11441 Na jó, hazudtam, íme a profiterolod:
[lehajtott fejjel előhúzza a háta mögül]
-
#11440 Nalátod, feltalálod te magad és nincs semmi sem élvezetesebb, mint a becsületes munka gyümölcse, amit utána fél perc alatt eltűntethetsz magadban !!! -
#11439 Hát az a minimum, hogy szégyelled magad!!! :D
Na majd akkor csinálok magamnak, hogy jó legyen ;DDDD -
#11438 Namost sajnálom liebling, de bár a csillagokat is szívesen lehoznám neked az égből, DE profiterolt ma nem tudok perezentálni, NA ! :DDD
[SZÉGYELLI MAGÁT] -
#11437 Messze van... meg amúgy is nyafffnyaff... :) -
#11436 -
#11435 ÉN megadtam a szükséges infókat a profiterolhoz, mostmár rajtad múlik, hogy melyik pirulát választod NeoArch ! -
#11434 Nem akarok azt sem. Nem akarok semmit. Ja de. Profiterolt :)))) -
#11433 Ne sírj. Én sem sírok. Már nemtokmást csak nevetni mindenen kínomba :)))))
Na jó nem teljesen... -
#11432 Kutass tovább piciny szárnyas lényő ! -
#11431 Na jó. Csak... ha nem tudok bízni benne, hinni neki, akkor mi értelme? -
#11430 -
#11429 ilyen családom -
Lacika 79 #11428 Akkor tégy róla, hogy legyen.