118
avagy mi is az a spyware?
  • ZsirosKenyer
    üdv!
    nekem elég gyakran van olyan érzésem hogy az Ad-aware SE szart nem ér..
    pl a winservsuit.exe/winservad.exe párost miértnem tudja kiírtani???
    pedig már vagy egy hónapja a gépemen van.
  • Tetsuo
    Nekem is az idióta vírusirtóm a SystemVolume Information fájlokban talált vírust (minden spywearkill futtatásnál..)
    Meg letörölt néhány Win fájlt a heuresztikája, most nemtok új progit telepíteni.. :(
    Egy másik vírusírtó meg mindenáron le akarta törölni a SAJÁT figyelőprogimat..
    Utálom az összes ilyen szart, fizetni meg nem fogok egy komolyabb progiért (azok is bugosak)
  • Sil78
    Ez nem biztos, hogy összefügg, mindenesetre Ad-aware 6 helyett tegyél fel Ad-aware SE-t, mert a 6-nak már megszűnt a támogatása, frissítést sem adnak ki hozzá jó ideje.
  • galenius
    nálam a microsoft antispy nagyon bevált, pl: csak az hozta helyre
    a avantbrowsert fagyás után,stb.
    Bár sok esetben más kavar be.
    érdemes végig futattni a error guard progit.
    nálam 760 reg bejegyzést,sérült fájlt javított, és gyorsabb lett a gép utána.
  • nagykispeter
    Tudna-e valaki segíteni hogy mi lehet a gond?!Végigfuttattam az ad-aware 6-ot,a hibákat kijavította és azóta minden gépindításkor a Norton 4-5 vírust jelez és hogy törőlte őket!Máskor mikor végigfuttattam soha nem csinált ilyet utánna!
  • Sil78
    Elég egy Ad-aware + SpyBot kombináció, + még hozzá egy CWShredder. Esetleg még Spy Sweeper. A SpyKiller meg a hasonlók csak azért találnak több spyware-t, mert túl sok a vakriasztás, sok "false positive"-ot adnak.
  • skristof
    énis ajánlanám a Firefox-ot. magyarul is tud, nem nehéz a váltás IE-ről sem!
    valamint a lentebb már emlegetett SpyKiller2005 használata is ajánlott!
  • Sil78
    Melyik mocsok?
    Egyébként talán a legegyszerűbb és egyben leghatásosabb megelőző intézkedés az, ha a mindennapi netezésre nem Internet Explorert használsz, hanem valami alternatív böngészőt, pl Firefox, Mozilla, Opera. Ezek pl már alapból nem támogatják az ActiveX-et, aminek a segítségével a legtöbb spyware bejut a gépre.
  • skristof
    mi?
  • BADE
    Mit rakjak fel,hogy ez a mocsok ne tudjon rátelepedni a gépemre?
  • lck #68
    Bizony ahhoz a professional kell. Ha a telepítőjére valahol rátalálsz a Net-en, már használhatod is, ugyanis semmi féle regisztrációt sem sorozatszámot nem kér.
  • gyűjtő
    Szervusz!

Az Ad-aware Personal SE 1.05 linkeden elérhető változata gyakran frissített, jól működő "kémgyilkos". Azt hiányolom benne, hogy az Ad-watch szolgáltatást nem lehet bekapcsolni. Megelőzés szempontjából jó lenne.
    Ismersz esetleg olyan SE változatot, amelyikben az on-line őrzés is működik?

Baráti üdvözlettel:
  • skristof
    nem mondanám...
    de akkor az uj SE sem lesz jobb
  • Cormoran
    a legszarabb volt....
  • skristof
    jófejek....
    bah
  • Serpa
    Nem frissül tovább a Lavasoft Ad-Aware 6
  • Antromorph
    sikerült, 2 órát dolgoztam csökkentett módban mire sikerült minden megcsinálni, és egy csomó dolgot pucoltam ki kézzel.
  • units
    hagyd kikapcsolva azt a fos rendszervisszaálítót ameddig nem szabadulsz meg ettől a...
    másik topicban válaszoltam.
  • Antromorph
    Ezt már megcsináltam, de azért köszi
  • Sil78
    Kapcsold ki a Rendszervisszaállítást, ha XP-d van, és utána csökkentett mód meg keresés... Csak akkor kapcsold vissza a Rendszervisszaállítást, ha már biztosan sikerült kiirtani. (Ha nem kapcsolod ki, a Windows a következő újraindításkor simán visszaállítja a vírust, hiába törlöd.)
  • Antromorph
    Csökentett módban manuálisan is eltávolítottam a gyanus exe fájlokat a Windows könyvtárból, és eltávolítottam a registryből is az ehhez kapcsolódó gyanus bejegyzéseket, hogy ne tudjanak automatikusan elindulni. De hiába csinálok bármit is, normál indításkor visszakerülnek valahogyan???!! és ismét átállítja az iexplorer default weboldal címét easy-search.biz re!!!
    Ezek azok a fájlok, amiket leírtás után még mindig megtaláltam:
    mservice.exe
    msqdevl.exe
    stisvsq.exe
    svshost.exe

Ezt mégis mivel lehtne eltávolítani, mert kezd elegem lenni az egészből. Valaki segíthetne már ebben. THX
  • Antromorph
    Sziasztok

Bekapott a gépem egy Spyware-t: easy-search.biz

Ezt hogyan tudom leírtani?

Ezekkel próbáltam: Adaware6.0 demo,Spy Sweeper3.0, Search&Destroy
    Csökkentett módban is próbáltam, de nem tudták hatástalanítani ezt a rodhadékot. A Spy Sweeper megtalálja, de nem tud vele mit kezdeni(hiába törlöm nem vátozik semmi)

köszi a segítséget
  • Serpa
    akinek nem frissül a pro, manuálisan frissítse.
    úgy OK.
  • Husimoto
    Köszi én fel is raktam és jó sok spy-t talált ! Nem tudod ez a verzió idő korlátos vagy végleg tudom használni ?
  • rage
    http://homepage.ntlworld.com/james.fenna/Ad-Aware-Retail.zip

Ad-Aware SE Pro 1.05
    Ennél nincs újabb verzió

Ez majd frissít...
  • Faterx
    ok
  • lck #52
    Alá fölé mögé elé: bárhova !!! :-)

Komolyabban: persze, mindenki így teszi, hiszen IE nem távolítható el ( normál felhasználói módszerekkel ) a winből.
    Tedd fel, aztán IE-t majd elfelejted.
  • Faterx
    Urak az ie mellé fel lehet pakolni a Firefoxot?
  • Iori
    közbe megtaláltam már
  • Iori
    vki tud egy URLt a spy killer 2005re? mert sehol sem találom..
  • Sil78
    A 6.0 már senkinek sem frissít...

Az Ad-watch meg jó arra, hogy ne nyúlkáljanak bele a spyware-ek a registry-mbe, meg ne tudják átállítani a kezdőlapot, pl...

A Firefox 100x többet tud, mint az IE, ha valamilyen funkciót hiányolsz, arra van kiterjesztés, pár másodperc felpakolni...
  • CSOCSO
    pont ezert jottem ide.. mer nem frissit nekem se a 6 os pro:(((((((

ad watch meg szerintem nemsokat ert....

firefox.. haaat hasznaltam 1 hetig.. utanna visszavaltottam IE re.. jo... van par dolog amiben jobb az IE nel.. de megis feleannyit tud mint az IE.. szal a waer oldalakra jo a firerox
  • Sil78
    Szerintem nem lyukas, a 6.0-nál jóval alaposabb, bár van mellé más is (Spy Sweeper, CWShredder...), meg aztán én nem az ingyenes verziót használom... (az Ad-watch komponensről nem szívesen mondanék le...) ;-)

De az az igazság, hogy az SE nem túl régen van meg, szóval még nem igazán volt alkalmam tesztelni, pláne hogy IE-t nagyon ritkán használok, csak ha nagyon muszáj, Firefox mellett meg egyszerűen nem kapok spyware-eket, nincs mit irtani...
  • skristof
    SE-t megéri használni? az nem ilyen lyukas sz@r mint pl ZoneAlarm tűzfalból a free?
  • skristof
    spy killer 2005
    spybot
    ad-aware

le kell hogy szedjék... frissítsd előtte a databézüket, hátha friss a geci
  • skristof
    énis firefox-ra váltottam
    és nagyon meg vagyok vele elégedve
    IE-s időszakban talált 46 spywaret a cucc, most 1-2őt...
  • Sil78
    Egy ideje tényleg nem működik a 6.0 frissítése, töltsd le az Ad-aware SE-t.

Egyébként nekem azóta nincsenek gondjaim a spyware-ekkel, mióta Explorer helyett Firefoxot használok. Azóta tiszta a gépem. (Ez pl alapból nem támogatja az ActiveX-et, amin keresztül a legtöbb spyware bejut a gépre. De persze nemcsak biztonsági szempontból jobb, mint az IE.)
  • _Atti_
    search assistant ellen ne tud vki vmi végleges elpusztitási módszert?
    ez a progi pl nem szedi le:\ viszont programok eltávolitása/telepitése menüböl le lehet szedni..csakhogy kb fél nap és visszajön:)
    azt müveli hogy egyzsercsak nem oda visz a link ahva kéne hanem mindenféle spyware ellenes reklám( a rohadt gec*k) jön fel.. ezentul a kezdőlap elállitodik és haználhatatlan az Ie.. uninstall de fél nap után kezdőik az egész előlről:\
  • skristof
    jah
    csak lófaszt sem talál ;9
    nekem nem vált be, de azért még fennt van, ha a másikakkal gubancok lennének

amugy vki használ ad-aware 6ot? mert nekem nem hajlando betölteni a referenciafilet. amikor meg frissíteni akarom, akkor 5%nál befejezi... :(
    reinstall is volt, de semmi
    manuálisan is bemásoltam neki az uj filet, de semmi
    5let?
  • sirjan
    próbáljátok meg még a spybot nevű ki progit is! hasznos