625
tapasztalatok kinek mennyivel es milyen
-
ent #585 Bárcsak írna vki hasonlót az invitelre is. Es3tleg vki tud vmi konkrétabbat? -
#584 A UPC is növeli a sávszélességet! -
SirArcheer #583 Nálam emeltek.
2100->4300
/Budafok/ -
#582 Budafokon van már valakinek emelése? -
#581 én is érdi vagyok,és enyi jött ki ezzel a speedtest oldalal:
bár 5 napja asszem még csak 4ezer körüli volt az érték (2megasom volt) -
#580 Papíron 8 mega, gyakorlatilag meg 6 mega körül mértem ma este.
Enternet - Kaposvár - Petőfi u. -
baxxterboy #579 Érd Parkvárosban lakok és 1utcával feljebb a srácnak már emelték! Az normális h nálam még nem?(T-Online) -
#578 5017 / 373
Javul -
#577 Pécs, Kertváros:
Ami volt: 2048/192
Ami lett: 4967/367 (www.speedtest.net)
Nem épp 8 Mbit, de az 5 is jó lesz :). -
SirArcheer #576 Van valamilyen ütemterv a bővítésre, vagy csak annyi hogy febr 28-ig lesz kész?? -
Inquisitor #575 Csak az a nem mindegy, hogy Invitel NEM KICSIT sokkal drágább saját területen. Többe kerül a legkisebb net, mint amit a főbérlöm fizet a 2,5Mbitre ami most 8Mbit lesz ... pusztuljanak meg.
Ja, persze most megvették a szerencsétlen céget, ha jól számolom ez már a hetedik tulaj, vajh mi lesz az új nevük? -
#574 Én úgy tudom ez csak terheléses teszt ha bírja mindenhol és beválik akkor marad csak ez a sebesség növekedés. -
ent #573 Emitel nem fog emelni. Forró drótból tudom, hogy max hetek-hónapja van hátra a beolvadásnak. Azt meg, hogy hova olvad, titok. -
#572 Thx. -
Roll #571 Végre nálam is megemelték a sávszélt [810k/60k].
Az lenne a kérdésem, hogy mi van most azzal az extrém felhasználónak minősülő dologgal? Már a 150 giga korlát sem él, vagy továbbra is van? -
shabba #570 Vagy te költözöl közelebb, vagy a telecom hozza közelebb a DSLAM-ot. Ez utóbbit nem fogja csak úgy kérésre megtenni. Előbb utóbb majd eljön egy nagy átfogó hálózat fejlesztés, aminek keretében ezt megteszik, de először csak a nagyvárosokban fogják. Ehhez új "kisközpontokat" kell sokkal sűrűbben kialakítaniuk közelebb az előfizetőkhöz, ahol el lehet majd helyezni a DSLAM-ot így lerövidíthető az előfizetőhöz futó rézkábel hossza. A rövidebb rézkábel távon pedig minél újabb technológiát használva(ADSL2+,VDSL2) lehet magasabb sávszélességet elérni.
Ha egy ilyen átfogó hálózat fejlesztés után - ami persze sok-sok pénz és idő is kivitelezni - ha úgy lerövidül a rézkábel táv hogy még a legtávolabbi ügyfél sem lesz 1-1.5km-nél távolabb, akkor azzal az ottani teljes ügyfélbázisnak biztosítható egy viszonylag magas sávszélesség. Ellentétben a jelenlegi hálózati infrastruktúrával ahol a távolabb lakóknál ez nem megoldható. -
#569 Ezekszerint 4km-re lennék? Ejnye... Mit lehet csinálni ha azt akarom h többer bírjon a vonalam? :) -
shabba #568 Majd ők is emelnek később a saját területükön. Az előző három Tíkom emelést is fáziskéséssel követték, jellemzően pár hónappal. De eddig mind a három alkalommal ők is hasonló szintre emelték a saját ADSL-üket. És nagy valószínűséggel hasonló fáziskéséssel emel majd Emitel és Hungarotel is. A UPC is rövidesen reagálni fog, az ő kábelnetes csomagjaikkal pedig megegyznek a Monortel terület ADSL csomagjai. És a többi kis szolgáltató is idővel valamit reagálni fog, ahogy az előző Tíkom emelés során is jellemzően léptek valamit. -
shabba #567 Az alábbi módon emeli a Tíkom a csomagokat.
régi 512kbps/96kbps csomag, linksebesség 608/128kbps
új akár 1mbps csomag, linksebesség 1280/128kbps (akár +2.2x/1x)
régi 1024/128kbps csomag, linksebesség 1280/160kbps
új akár 4mbps csomag, linksebesség 4480/256kbps (akár +3.5x/1.6x)
régi 2048/192kbps csomag, linksebesség 2560/224kbps
régi 3008/384kbps csomag, linksebesség 3584/448kbps
új akár 8mbps csomag, linksebesség 8096/512kbps (akár +3.2x/2.3x) vagy (akár +2.3x/1.1x)
régi 6144/512kbps csomag, linksebesség 7168/608kbps
régi 12288/768kbps csomag, linksebesség 12288/768kbps
régi 18432/768kbps csomag, linksebesség 18432/768kbps
új akár 18mbps csomag, linksebesség 18432/1024kbps (akár +2.6x/1.7x) vagy (akár +1.5x/1.3x) vagy (akár +1.0x/1.3x)
A linksebesség az a sebesség amivel a modem és a szolgáltató oldali DSLAM kommunikál. A felhasználó számára a linksebességnek a 100%-a nem hasznosítható, mert az tartalmaz a komminkáció fenntartásához szükséges információkat is(overhead). Ez úgy kb ~13% körül van a legnagyobb csomagméret esetén(ATM , PPPoE, IP fejléc), kisebb csomagméret esetén több. A nettó sebesség - amivel a felhasználó pl. egy letöltés vezérlőnél kiírt sebesség érték során találkozik - a linksebességnek úgy ~87%-a.
Ebből következik hogy az akár 8Mbps-es csomaggal a legszerencsésebbek is maximum ~6.8Mbps/440kbps-re számíthatnak vagy kevesebbre ha nem bír annyit a vonaluk. Az akár 4Mbps-es csomaggal rendelkezők pedig maximum ~3.8Mbps/220kbps-re vagy kevesebbre ha nem bír annyit a vonaluk
Az hogy ténylegesen milyen sebessége lesz az előfizetőnek a rézkábele minőségi paramétereitől függ, ami elsősorban a kábelhossz befolyásol, de más sok más tényezőtől is hatással van rá.
Az ábra csak téjákoztató jellegű, egy ausztrál szolgáltató méréseiből származik. A hazai kábelminőség ettől eltérhet. -
ig88 #566 Bocs lehet hogy már írtátok de az Invitel nem emel? -
shabba #565 Le lett írva kismilliószor és a sajtóhírben is benne van, hogy AKÁR 8 Mbps, de a tényleges érték a vonal minőségi paraméteritől függ. Vagyis ténylegesen annyit kapsz majd, amit a vonalad bír. Lesz akinél semennyit nem fog emelkedni a sebesség, mert a vonala már most is maximumon van, van akinél fog de kinél kevesebbet, kinél többet, aki nagyon szerencsés az akár a maximumot is elérheti. -
shabba #564 Mivel az ADSL egy szabvány, ezért minden eszköz tud annyit amennyit a szabvány előír. Még a 2001 év elején osztogatott régi Siemensek is tudják a 8Mbps-et. Amit tavaly ősszel kaptál új D-Link 360R-t már ADSL2+os modem, az 24Mbps-et is bír. -
#563 Na nekem mintha most emelkedett volna. 2 megabitem volt, most a tesztek 4-5 megabitet mondanak. De 8nak kéne lennie, mért nem annyi? :) Jólvan, így is duplázás, de én nem 4megabitre számítottam hanem 8ra, mert az ígérték... -
SirArcheer #562 Már én is várom!! /Szintén 22ker/
Ha idén összel kaptunk új D-Link adsl modemet, az bírja a 8 MBitet ugye?? -
#561 Na, remélem akkor hamarosan hozzánk is elérnek(22.ker.)!!
Kiváncsi leszek, hogy a jelenlegi 3megás csomagom mennyivel lesz gyorsabb... -
xido #560 szevasztok
t-com adsl szerverét használva reprezentatív teszt eredménye...mai nap folyamán történ változás végett...1 megás csomag letöltéses teszt,11.ker.lágymányos
2048/192---->6016/512 -
#559 elméletileg azt írja ki amennyit bír a cufa. ha viszont 1 et ír akkor a jelenlegit írja :D -
#558 Nos jelenleg 1 Megabittes a sávszélességem. Stream azt mutatja ki, hogy mennyi most, vagy azt, hogy mennyi lehet a max. sáv? -
#557 Most kaptam egy infót, hogy létezik Modemem belül is menü, amivel meg tudom nézni, mennyi a modemem sávszélessége:
Ezek az adatok születtek:
ADSL Link Status
Adsl Line Status OPERATIONAL
Adsl Mode G.DMT
Up Stream 160 kb (Interleave)
Down Stream 1280 kb (Interleave)
Attenuation Near End: 15.0
Far End: 15.0
SNR Margin Near End: 36
Far End: 27
HEC Count 0
SW Version 20030122E
Firmware 0x40e4be26
15 min ES Counter 0
CRC Errors 151
1 day ES Counter 0
-
#556 én ezt használom -
#555 hy van valami jó adsl sebbeségmérő progi vagy weboldal ??? -
#554 lásd #540 -
izb #553 de jókat kérdezel:)
szerintem erre senki nem tud válaszolni azok közül sem, akik majd valamikor meg csinálják nálatok a rendszert -
#552 Tolna megyében mikor várható az adsl sebesség növelés? pontosan Gerjenbe -
#551 uhh... az már vadállat. bárcsak ki is lehetne használni folyamatosan... :) -
FoToS #550 Engem felhivtak a t-online-tól,hogy igénybe vehetem az IPTV szolgáltatást,ha akarom mert a kolegák bemérték a volnalat és alkalmas rá.Most gondolkodom,hogy átlovagolok a pantelhez 24mb ad plusz telefont 12900/hó most cdak a 2mb fizetek ennyit plusz a telefon. -
#549 ok :)
ui.: de szerettem volna kiskoromban bmx-et :D dehát csóró gyerek= fater bájk :D -
Bmx01 #548 nem akarok én senkit oktatni, nem is szoktam csak 1 kis infóval szolgáltam ami most jutott a tudomásomra.
-
#547 vagyis nem is okosítani , mert az még becsülendő hanem kioktatni... -
#546 nyugodt vagyok csak úgy tűnt, mintha okosítani akarnál...