732
nem kell több Flash topic, elég a linkben levő.
  • horda
    #732
    Sziasztok!
    Légyszi segítsetek nekem, olyan problémám van, hogy van egy mp4 lejátszóm (PTI PMP-88) és lejátszik flash játékokat. De csak a flash 7 vagy az alatti verzióval készült SWF fájlok lejátszását támogatja.
    Kérdésem az lenne, hogy ha én letöltök a netről egy flash játékot, azt honnan tudom, hogyan tudom megnézni melyikkel készült?
    Előre is köszi.
  • AgabaHUN
    #731
    Bocsi, tehát eddig.
  • AgabaHUN
    #730
    Hali!

    Egy kis segítség kellene. Egy ballbalance nevű játékhoz hasonlót kellene reprodukálnom, de elakadtam. A problémám az, hogy van 5 fajta színű golyóm, amit egy MC-ben tárolok.
    Na most ezeket a golyókat kellene valahogy randromizálnom, hogy véletlen szerűen kövessék egymást és ha három azonos színű egy sorban vagy oszlopban van jelen, akkor eltűnjenek. Én a kétdimenziós tömb vizsgálatával próbálkoztam, de nem nagyon akart összejönni. Nagyvonalakban eddig jutottam.
    Előre is köszönöm a segítséget! Üdv AG
  • sztyepi
    #729
    Sziasztok lenne 1 kérdésem. flash cs4 ben swf-ből szeretnék avi-t exportálni , ami sikerül is csakhogy a beágyazott movieclipek állóképként jelennek meg. nagyon fontos lenne!!!! Please help me!!!
  • Met
    #728
    Megcsináltam ezt a tutorialt és amikor ctrl-enter-t nyomok az előnézeti ablakban folyamatosan ugrál a kép, ha kiveszem a pipát a loop elöl akkor is. Ez mitől lehet?

  • szaxxa
    #727
    Hali!

    Segítséget kérnék! Van egy készülő weblapom amit Flash CS4-el csinálok. Még új vagyok, és egy primitív kérdésem lenne: hogyan oldom meg, hogy ha a rákattolok egy menüpontra, akkor gotoAndPlay-el lejátszik egy label-t, és amint a lejátszás véget ért, automatikusan lejátszik egy másik label-t, attól függően, hogy milyen menüpontra kattintottam. (Mindkét label ugyanabban a Scene-ben és a fő Timeline-on van) Én vhogy így képzeltem el:

    function menüpont1(e:MouseEvent):void{
    gotoAndPlay(főmenü_kiúszás);
    if (currentFrame == XY) // vagy a lejátszás megállt, vagy vmi más, ami azt jelzi, hogy label végére értünk
    {
    gotoAndPlay(menü1);
    }

    Nem túl elegáns, de ez a módszer tűnt a legegyszerűbbnek számomra... persze nem működik. Már millió helyen kerestem megoldást, de semmi. Előre is nagyon köszönök minden segítséget!!

    Üdv!
  • Pihe75
    #726
    Sziasztok!
    Egy apró segítséget kérnék. Most ismerkedem a Macromedia Flash 8-al.
    Készítettem egy flasht. Exportálom movi-ként. Azt hol tudom beállítani, hogy a flash csak egyszer játszódjon le, és ne ismétlődjön.
    Előre is köszi!!
  • Free
    #725
    ha valakit érdekelne a megoldás megvan :

    A lányeg hogy stringként mint szöveg tárolod a számot azt a slice val szétszeded elemekre majd megmondod hogy az a változód tulajdonképpen szám
  • Free
    #724
    ha van egy számom 123456789
    hogyan lehet mindenféle matematikai számolás nélkül lebontani különböző változókba elemenként?

    hogy minden számot külön tudjak kezelni ?
  • Atika :o)
    #723
    Sziasztok Adobe flashben megoldhato az valahogy hogy kiiratom az osszes action scriptet ami a flashben van?? Pl van egy csomo mc es ne kelljen mindet kulon atnezni. Koszi
  • Evin
    #722
    Hát szerintem: Play() és Stop()
    De lehet, hogy this.Play() kell, vagy a "this" helyett annak a neve, amiben az animáció van.
  • Kardél
    #721
    Sziasztok!

    Flash Mx szerkesztőben dolgozok. Csináltam egy Movie Clippet. Ezen belül van jó pár keyframes amiken különböző dolgok vannak. Ez a Movie Clip kb 1 perc hosszú. Szeretnék ezen a Movie-n belül két gombot. Az egyik mikor lenyomom ott állítsa meg az animot ahol éppen tart a másik pedig innen folytassa a vetítést és mikor elér a végére a lejátszás akkor ismétlődjön az egész elöről. Bár ha jól tudom az ismétlés automatikus csak ha le nem stoppolom az utolsó frame-t.
    Kérdezném, hogy milyen kódot tegyek a két gombra, hogy a leírtakat megcsinálják?
    Köszi előre is.
  • Evin
    #720
    Biztos van, de én ilyet nem tudok. Csak kipróbálás erejéig néztem magát a programot évekkel ezelőtt. De ha Flash-elni akarsz 3D-ben, akkor ezt ajánlott megnézni.
  • wolfaud
    #719
    Van ehhez valami leírás vagy Youtube?
  • Evin
    #718
    Swift 3D
    Vagy letöltöd a progit, amibe talán be lehet importálni a 3dsmax fájlt, vagy letöltöd a 3dsmax plugint és azzal exportálsz.
  • wolfaud
    #717
    Sziasztok!

    Nekem olyn kérdésem lenne hogy szeretnék a weboldalamhoz egy flash csinálni abba kérném a segítségeteket hogy melyik programot ajáljátok a feladatom az lenne hogy egy 3dsmaxban elkészitett medencét és annak kiegészítőit gombok meg nyomásával fel és le tudjam rakni rá a különböző kiegészítőket (pl Porszívo, lámpa, ellenáramoltató stb.)és esetleg ha kész van vagy akár menet közbe is meg lehessen forgatni.
  • Jim Morrison
    #716
    A cikk sem rossz.
  • joebacsi
    #715
    A cikk tartalma a lényeg, ne csak a képeket nézegesd :)
  • Jim Morrison
    #714
    Ez marha jo oldal, a templatek is fantasztikusak!
  • joebacsi
    #713
    Vezető Flash trendek 2010
  • Me Ga
    #712
    Ha küldesz egy fla-t, szívesen megnézem: [email protected]
    Most már én is kíváncsi vagyok rá... :D
  • Toto652
    #711
    Szia!
    Ez csak természetes... az eredeti méretre nagyítok... de amint az eredetinél egy kicsit is kisebb azonnal szétesik... nem úgy értelmezi a képet mint a Photoshop... o_O
    Érdekes amúgy... a Flash MX még szépen bánt a képekkel, viszont nem lehet vele MOV-ba publikálni... a Flash 8 már elrontja a képet... a CS3 (amit használok) az ugye egyértelműen, a CS4 meg már szép ugyan, de ott már alig lehet egy normális tween-t összehozni... nagyon elrontották...

    Szövegmezőt nem animáltam még... csak magukat a betűket... :)
    Köszönöm hogy segítesz! :)
  • Me Ga
    #710
    Amiről nemrég beszéltem az a Modify/Shape/Shape hint alatt van, de az csak shape-ekkel megy, pixelgrafikus dolgokkal nem.
    Jól értem, hogy egy kicsi képet nagyítasz fel tween-nel? Akkor ne csodálkozz ha csúnya lesz, képet nagyítani nem szabad...
    Úgy csináld, hogy a végére tedd be a normál (nagy) méretű képet, és után azt kicsinyítsd le az elős kockán. Így már nem lesz ronda.
    A Cache as bitmap pedig nagyon is hasznos dolog, próbáltál már szövegmezőt animálni?
    Remélem segítettem.
  • Toto652
    #709
    Egyébként találtan egy lehetséges megoldást... elég körülményes, de működik... minden képkockát átalakítok vektorossá és így működik...
    Ez a Cache as bitmap, csak Movie clip-nél működik és isten igazából az ég világon semmire nem jó... o.O
  • Toto652
    #708
    Nahát... ABC pontok?! oO
    Ezt ki tudod részletezni valamilyen szinten?
    Olyan ismerős, de ennyiből nem ugrik be! O_O
    Köszönöm előre is!
  • Me Ga
    #707
    Cache as bitmap lehet az egyik megoldás.
    Ha forgatod, vagy ilyesmi, akkor a Flash elég hülyén képes az egyik pontot a másikba átvinni, ilyenkor állítsd be hogy melyik az A, B, C stb. pont az első és a második képkockán. Sajnos ez most nem jut eszembe melyik menüpontban van...
  • Toto652
    #706
    Üdv!
    Az lenne a kérdésem hogy a Flash miért rombolja össze a pixeleket importált ép esetén?
    Ha egy kép pl. 200x200 pixeles és Flash-ben is ekkora, akkor még szép, de ha csinálok vele motion tweent, ami úgy néz ki, hogy kicsiből naggyá növekszik a kép, azonnal szétesnek a pixelek és igen ronda az eredmény...

    Egy reklám bannernél ez nem baj... de ha hagyományos animációs kisfilmet csinálnék akkor viszont eléggé zavaró az eredmény.

    Köszönöm! :)
  • kissgy1028
    #705
    Sziasztok!

    Van egy problémám. Készítettem egy flash menüt, amit beillesztettem egy html fájlba. A flashen a linkek egy 3 db keretet tartalmazó html-re hivatkoznak. Két keretnek a tartalma állandó, de a harmadik keretben a flashen lévő linkekre kattintva, különböző html-eknek kéne a keretben megnyílni.
    Szóval a kérdésem lényege az, hogy actionscriptben, hogyan tudok olyan hivatkozást létrehozni, hogy két html-re hivatkozzon, és az egyik html a másik html egyik keretében (frame) jelenjen meg.
  • Evin
    #704
    Ez jó kérdés. A CS4 egyrészről sokkal újabb, és a régebbi verziókba is lehet menteni, a 8-as viszont gyorsabb, mert régebbi.
    De ahogy gondolod, lényegében teljesen mindegy. Viszont ha hosszabb távon akarod használni, akkor inkább CS4, mert annak némileg megváltozott a felülete.
  • Hackerman
    #703
    Hi
    Én egy abszolút kezdő ember vagyok a Flash terén és egy nagy kérdés áll előttem. Hogy melyik programot válasszam: Micromedia Flash 8 vagy Adobe Flash CS4. Én weblapokat szeretnék készíteni velük és hogy a flash templateket melyikkel tudom egyszerűbben kitölteni az én ízlésem szerint. Köszönöm a választ
  • MANOWAR
    #702
    Sziasztok!
    Remélem jó helyre írok... A problémám a következő lenne PS-ból PSD2FLA-val exportálom a képeket / intelligens objektumokat Flash cs3-ba akkor a képeken rézsútos irányban vonalak jelennek meg.Erről leírást nem találtam sehol és meg köszönném ha valaki felvilágosítana erről, hogy miért van ez hogy lehet eltüntetni.Csak megjegyzem ,hogy ugyan ezt a munkát előtte nap minden további vonalak nélkül át exportáltam.Előre is köszönöm.
  • Toto652
    #701
    Köszönöm! Megnézem! :)
  • Evin
    #700
    Arra ott a Swift 3D (Flash alapú 3D). Vagy talán a Swish-el is lehet, azt még nem próbáltam.
  • Toto652
    #699
    Szia!

    Most épp semmi komoly okom nincs, csak furdal a kíváncsiság. :)

    Tényleg lehetséges, hogy 3D-s objektumokat lehet animálni a Flash-ben?
  • Evin
    #698
    Talán az lehet az oka, hogy a mov némileg kötött, az avi meg egy csomó tömörítésű lehet. De kösz az infót.

    Kardél
    Szerintem ott még kézzel kell megcsinálni, meg 2004 is elég rég volt.
    Azt hiszem azt swf.hu-n még elérhetők tutoriálok forrással együtt, és szerintem még van ott százalékjelző.
  • Kardél
    #697
    Üdv!

    Abban szeretnék, segítséget kérni hogy én Macromedia Flash MX 2004-el dolgozgatok és hol találom benne azt a funkciót ahol be tudom állítani, hogy míg betöltődik az swf addig azt nekem leszámolj %-ba vagy egyéb formába. Lényeg, hogy látszódjon, hogy tölti befelé.
    Előre is thx.
  • Toto652
    #696
    Nos...
    Mint kiderült, az export -> export movie-n belül, ha van Quicktime codec a gépen, akkor lehetőség van .mov formátumban lementeni az anyagot... akkor is, ha movieclip van benne!
    Arra ügyelni kell, és ez animációs filmkészítésnél fontos, hogy a movieclip képkockaszáma megegyezzen azzal amit már beszúrsz, a kész anyagba...
    Ergo: ha a movie cliped 200 frame, akkor ha beszúrod, akkor rá kell F5-özni a 200.-ik képkockára...

    Nehéz megfogalmazni, pedig gazdag a magyar nyelv :P
    A lényeg, hogy AVI-nál ugyanez NEM működik! :)
  • bcrics
    #695
    Hello All,az lenne a kérésem hogy tud vki olyan oldalt vagy bármi más eshetőséget ahonann flash-galéria mintákat tudnánk letölteni,és nincs kódolva megvan a forrásfájl vagyis szerkeszthető...esetleg vmeikőtöknek nincs ien gyűjteménye egybeszedve?.
    Pár galéria minta kelene ami hasznáható sürgősben,ha vki tudna segíteni anak jövök láda sörel.
    Kösz

    Többek közt ezt a lapot csináljuk most,bár a galéria nem ehhez kell,ez csak úgy.vélemény
  • Evin
    #694
    Mesélj.
  • Toto652
    #693
    Okké! Megoldottam! Rájöttem! :)
    Köszönöm! :D