142
heloka kellene egy kis segítség ahoz , hogy fel tudjam húzni a procimat köszi előre is!
  • Randelz
    Helo.
    Alaplaptól függ hogy hogyan lehet felhúzni. Növekszik az órajel (Ghz) és a hő...szóval sokkal melegebb lehet és kockáztatod hogy kiég. Bár nem minden alaplap engedi ezt meg. Nekem pl ASUS P4P800 SE alaplapom van és +30% is túlhúzásal 2,40Ghz-ből lett 3,11Ghz. De nemcsak a CPU-t hanem a GPU-t is huzta.
    Annák péndául nálam nagyon megnőtt a hőmérseklet átlag. 50-60°C-ből lett 80-90°C.
  • elitehun
    Hello!
    Hogy tudom felhúzni a procimat? és mik a veszélyei? És mi lesz akkor jobb :p
    Előre is köszi
  • Bensewik
    Upsz...bocsi az előző hsz-em, tudom rossz helyre írtam. bocs mindenki
  • Bensewik
    Sziasztok!
    Valaki tudna segíteni, hogy a geforce 8600GT vid. kártyámhoz honnan tudok letölteni húzó programot?
    Előre is köszi a segítséget
  • Banyapapa
    prohardveren aprohirdetésben nézzél körbe,vatera stb,talán kapni még használtan belevalo cpu-t.
    3200+ a legnagyobb ami belemenne,de lehet ezért bios-t is frissiteni kell majd hozzá
  • Morbit
    Sziasztok
    Egy kis segitség kéne abban,h az alaplapom kicsit régi. Asrock K7 Upgrade880.És sajna nem lehet már kapni hozzá szinte processzort mert socket A 462 es kéne, bontoban sem nagyon találni.az abaj h 1,66ghz fut..h fellehet valahogy huzatni? mert amugy socket A 2400mhz volt aszem még ráirvaadobozár anno.vagy hatudtok valami helyet ahol lehet nagyobat venni bele megköszönném.Meg nincs is pénzem uj alaplapra megram meg...stbre.:S köszi a segítséget. it az email cimem: [email protected]
  • Scottt
    Hogy tudnám szoftveresen felhúzni az Intel Celeron 1,7ghz-s procimat?Elég tájékozatlan vagyok ebben a témában minden segítséget elfogadok
  • pali78
    Helló!
    Segítség kéne!
    P5KC lapba tettem egy e6550-et de hiába állítok az fsb-n nem változik a sebessége.
    Sőt mindenhol azt írja hogy eredeti órajel 2333... de csak 1865Mhz-en megy.
    Az fsb 266 marad bármit csinálok.Biost frissitettem de semmi változás.Nemtom mit lehetne még?
  • MeTaL
    basszus ezt nem akartam volna ideírni... bocsi...
  • MeTaL
    Sziasztok! Processszor eladó! Intel Xeon 2800 2.8Ghz Socket 604 1Mb Cache ( 2 db van belőle, darabonként 50.000 Ft ) Akit érdekel írjon privit ! (+ajándék 250 GB Maxtor vinyo )
  • vegicsek
    Biosban tudod.De egy 2 magos procit nem igazán érdemes húzni, így se használják ki teljesen az alkalmazások
  • honyike
    Sziasztok! Van egy Asus M2N-E SLI alaplapom, egy AMD Athlon X2 3600+ -os procim, meg 1,5 Gb Kingmax DDR2-es ramom.

Abban kérem a segítségeteket, hogy hogyan tudnék többet kicsavarni a prociból? Bios, progi vagy nemtom!De sajna eléggé kezdő vagyok ebben a témában, így nagyon örülnék neki, h ha lenne valaki, aki használati utasítást is ad mellé! Nagyon köszönöm! Gábor
  • sas13
    hy nekem van 1 asus k8n alaplap+sempron2800(1.6ghz)
    valaki megtudná mondani hogy hogy lehetne felhúzni(biosba vagy programmal)
    thx
  • kissadamvikt
    hello tesómnak van egy ibm gépe és 1ghz ig lehetne húzni de IBM gépet biosból nem lehet húzni(lehet h lehet de én nemtom hogy hogyan kell) programmal fel lehetne húzni????
  • Peetboy
    Sziasztok!
    Nekem proci húzó program kéne!! Ha tudtok linket,akkor tegyétek be ide!
    AMD 2500+ Barton-om van és feljebb szeretném húzni 3200+ra ,de 166 Mhz FSB-vel, mivel a BIOS-om csak 200-on tudja a 3200+t.
    Köszi
  • czky
    visszaosztod a ramot, emeled az fsb-t és plusz feszkót adsz a k******tt procidnak
  • mycso
    LoL ha ilyen hangnemben kéred valószínűleg nemis fognak segíteni.
    Szerintem húzd fel a ....-odra a két kezeddel.
  • HITMorpheus
    Nem gondolod, hogy itt csak az ossza itt az észt, akinek van is?
    Azért ez nem igy működik, hogy idejössz, vered a nyálad, és még háttérinformációt sem adsz.
    Ez most így kb úgy hangzott, mintha berugnád egy műszaki bolt ajtaját es azt kiabálnád, hogy "-Mondja már meg valaki, hogyan kell behangolnom a TV-met.", holott van egy ½½ki*****ott½½ kézikönyved...
  • mocoroga
    ez mind szép és jó de azt hogy hogy kell felhúzni egy ki*****ott procit azt még senki nem bírta leírni értelmesen! há mi van? mindenki csak osztja az észt de végre valaki írhatna má valami konkrétat is!
  • KTommy
    ja és a BIOS: PhoenixBIOS Version 4.06 (Rev. 1.15.1107)

na ha ebbe a biosban eligazodik valaki ezen a téren ak az szóljon---> [email protected]

mert nem tünik nagyopn tuning barátnak...
  • KTommy
    CPU típusa Intel Pentium IIIE, 850 MHz (8.5 x 100)
    Alaplap neve FUJITSU SIEMENS D1107
    Alaplapi lapkakészlet Intel 82440BX/ZX
    Rendszermemória 512 MB (ECC SDRAM)

szeretném tuningolni. Lehet? Ha igen hogyan, mit és hol?
    köszi
  • Punker
    passz már régen volt + asus lapon semmit nem kellett állítani felajánlotta hogy 1600 - 2133 - manual azt kész :)
  • Hixer
    az akkor 16os szorzó 133 MHz FSB mellett? és mennyi a magfesz? mer nekem ennél kiakad aztán CMOS reset kell
  • Punker
    nekem gyári hűtővel 2133-on nem ment 50-55 fok fölé max terhelésnél sem.
  • Hixer
    Nah csak annyi kérdésem volna, hogy egy P4 1.6 GHz procit egy ABIT-BG7 alaplapon itten túlhúznék... és akkor most perpill gyári hűtője van, de beszerzek én jobbat ha ajánlotok! szeretném húzni a kicsikét ameddig csak bírja. Most 100 MHz-s FSB mellett 16-os szorzóval üzemel, sajnos 47-50 fokon átlagban, 1.7 V mellett. Mennyire emelhetem meg a feszülséget? Melyiket érdemesebb állítani az FSB toljam feljebb, vagy a szorzóval variáljak? mellette 512 DDR RAM van sebességére az EVEREST azt írja PC2100 (133 MHz) Ha veszek új hűtőt milyet?

Emellett nem tudom hogy de jó lenne valamit kezdeni az áldottjó videókarimmal is ami Radeon Pro 9800 128Mb-al és hát ezt is egy kicsit ha lehet vhogy "húzni" erről a területről még kevesebbet tudok :P nade hallottam vmit hogy videókari BIOS lehet frissíteni, de hogy és honnan lehet új BIOS-t hozzá szerezni az még rejtély... Csak ennyi minden lenne plz ha vki tud akkor segítsen thx
  • mokkachini
    én még sosem csináltam ilyet valaki megmondaná h kell.Van egy 2000-es intel celeron procim.Csak arról tudtam h a bioszba lehet csinálni a szorzóval vmit.
  • lepej
    Egy kis segítség kéne van egy régi Intel 815 Ep alaplapom, Celeron 850MHZ processzorral, lehet ez még valahogy felhúzni, ha igen hogyan ?
  • duracellmumus
    valaki próbált-e már bartonos XP- n szórzótemelni(Hárdveressen(L4-L5 hídon))
    PL.:3200+(11x200) > 3600+(12x200) mert (11x218)-as
    tempót bírja ezis valahol 2400Mhz körül van de azért ez nem az igazi a ramok időzítése miatt..
  • R9
    megoldottam már
  • R9
    nah vki help :D
    biosban 220mhz-n volt most átraktam 222-re de a szorzó visszaugrott 9-re :O
    mi lehet a baj?
  • R9
    hűtéssel nincs gond mert van a procin is egy alap meg a házba is (thermaltake) van 2 de csak 1ik megy mert 12cm-esé s elég hangos
  • R9
    512/400mhz a ramom :D
    inkább nem próbálkozok :D
  • Narancs
    3700+ san diego olyan 2600MHz-ig lazán el szokott menni, csak ugye a ramnak meg aprocinak is bírnia kell a tempót.
  • R9
    na most 4000+ -on megy és 35 fok
  • R9
    aham
    lehet állítani hogy hány %
  • Narancs
    Bocs :D
    Hát ha jól tudom ez ilyen %-os autómata asus tuning funkció tuninganalfabétáknak, elég ratyi.
  • R9
    jolvan na xD
    visszaraktam 100-ra
    lehet egy kérdésem barátom?
    az overclock options disable-n van. Azt haggyam úgy ? :P
  • Narancs
    Tényleg? Azt hittem a Révai Lexikonba írsz új szócikket "vmi pci nemtom mi" névvel...
  • R9
    azért kérdeztem meg ^^
  • Narancs
    Baszki...PCIE 100MHz maradjon mindíg, elvileg ezt tudja fixálni az alaplap, ergó ne piszkáld ha jót akarsz. Amúgy ha azt sem tudod mi az, minek állítgatod?