241
AMD processzorok
-
Borg #241 Van másik AMDs topic, ne hozzuk fel ezt már.
Folytassátok a témát a másik aktivakban. -
#239 Megéri a különbség valóban jelentősen gyorsabb a Memória kezelése. -
#238 Szerintem megéri: nForce2 támogatja csak hivatalosan a DDR400-at, és több modul esetén sem csökken a sebesség, sőt, ha már 2 modult raksz a gépedbe, akkor megy a DualDDR technológia, és lényegesen gyorsabb lesz így az nForce2 memókezelése! (Ez gyakorlati tapasztalat, nekem nf2 van, ismerősnek meg kt400, és jelentősen gyorsabb az nf2-es lap...) -
#236 Ha van rá pézed Szerintem vedd a gyorsabbat sosem elég :)
-
#235 Ha nForce2-es alaplapban egy 2100+-os procit akarok húzni, akkor ahhoz elég a 333MHz-es Kingston vagy inkább 370MHz-est vegyek bele? -
#234 Kérlek! -
#233 köszi -
#232 egyszerűbb, ha megnézed a legszélső PCI vagy ISA slot-ot, és annak az oldalán lesz egy cimke, és azon rajta van a verziószám. De lehet, hogy az összesbe belemegy az AthlonXP, maxnem a pr értéket írja ki, hanem a valós órajelet, érdemes lenne kipróbálni! -
#230 most nézem, hogy az Abit KT7A v1.3 támogatja az XP-t.
most már csak az a kérdés, hogy honnan tudom meg a lapom verzióját, bár amilyen szerencsém szokott lenni, biztos nem olyan -
#228 arra mondjon nekem vki okosságot (vagy url-t) hol olvasható, hogy az Abit KT7A lapokba tehető AMD XP -
#226 Nekem meg Chaintech 7NJS, az is király, csak az ára kicsit borsos... -
Deathcourier #225 jaja nekem is ilyen lapom van!vegyél AsusA7N8x vagy AsusA7V8X-t! -
#224 Abszolút stabil, persze minőségi termékekkel kell építeni, (alaplap, tápegység, memória, stb..) és akkor az AMD ár/teljesítmény arányban verhetetlen. Nembeszélve arról, hogy a MOST kapható alaplapok közül csak AMD-hez van olyan, ami tudja a 8x-os AGP-t! -
Tibi78 #222 Kösz. Egyébként mennyire stabil egy AMD-s rendszer? Úgy értem van-e csak úgy magától kék halál, fagyás, instabil működés? Csak azért kérdezem ezt, mert ugye az AMD-s rendszereknek ez (volt?) az Achilles pontjuk. Most az Intelessel semmi bajom sincs. Windows XP-t használnék majd a gépen. Alaplapnak én Gigabyte-ot gondoltam, mert jó benyomásaim voltak a márkáról. Asust azért nem veszek, mert eleget szenvedtem így a TUSL2-C -mmel így mostanában. Csak sajna egy beta 1014-es bios segített helyrehozni a gondomat, de az idő így össze-vissza jár. Sebaj. -
#220 Teljesen egyértelmű: nForce2, esetleg majd valami jövőbeli VIA, de most az nForce2 a legerősebb chipset az AMD-hez.
Lehetőleg ASUS-t, vagy Chaintech-et vegyél, jó még az EPoX, és az ABIT-is, de MSI-t nem igazán ajánlom, 2 ismerősöm is megszívta vele! -
#219 Nekem igen, T-Bred 2400+, (ez már mind) gyárilag unlockos! -
Tibi78 #218 Sziasztok!
Jelenleg egy Celeron 1400-esem van és a jövőben erősen gondolkodom, hogy megint nem Celeront vegyek P4-es maggal, hanem AMD XP 2200+ vagy 2400+ -est. A kérdésem a következő: milyen chipsetes alaplapot vegyek? Via, SiS vagy nForce?
Előre is köszönöm!
Tibi -
#214 Elvileg ugye ha alacsonybb FSB-t nagyobb szorzóval nyomsz fel, akkor kisebb a sebességnövekedés, mint a magas FSB felszorozva kisebb szorzóval! tehát 10*174 sokkal gyorsabb mint 12.5*139, már csak azért is, mert 10*174-nél ha szinkronban van a memória az FSB-vel, akkor az is gyorsabb, mint a 139-es FSB asszinkron 174-es DDR-rel! -
Deathcourier #213 Ennyin nekem is ment hisz ez kb 139Fsb a 12.5x alap szorzóval!Ha valami tutibb eredményt irtál volna annak jobban örülnék!A feszkó mennyi volt?1.775V? -
Athlonator #211 Utánnad én is megkockáztatom
-
Deathcourier #210 Hát a ház oldalát leveszem aztán majd meglátjuk mit bír a dolog 13.0x szorzóval! -
#209 Ha bírja a géped, nem melegszik nagyon, és nem fagyogat, meg nem dobál ki az alkalmazásokból, akkor mehet a nagyobb szorzó is (13x-13,5x)! -
Deathcourier #208 Gerry ez jelentheti azt hogy 12.5x szorzomat rakhatom 13ra vagy 13.5-re?mind e mellett 141 Fsbvel?mert akkor 13x141=1833MHz!eddig 1775 Mhz sikerült elérnem! -
#207 ATA133-asnak ismerte eddig. Ok, megpróbálom, majd holnap jelentek. bye -
#206 Ja, viszont szerintem a winyó már min ATA66-os kéne, hogy legyen, próbáld meg egyedül feltenni a vezérlődre, mit mond rá akkor? -
#205 1. Quantum 40GB.
2. Megnézem azt a PCI/FSB-t, ha hazaértem.
A biosba keressem ugye? -
#204 1. Milyen winyód van?
2. A nem "szabványos" FSB (100/133/166) esetén minden más, pl: PCI, AGP is nem szabványos órajelen üzemel, ez okozhatja a Windows fagyását is.
Nem lehet állítani a PCI/FSB értékét 1/4-re? -
#203 Van, mert ha csökkented a szorzót, akkor nagyobb FSB-t tudsz használni, ezáltal gyorsabb lesz a gép, vagy esetleg ha nem bírja a proci a magas FSB-t, akkor szimplán a szorzó állításával is húzhatod! -
#202 Ha húzni szeretnéd, akkor mindenképpen van értelme :) Csak figyeld közbe a hőmérsékletet, nehogy nagyon elszálljon. -
#201 Abit kr7-A133, 256Mb(samsung) ram. Tudom régi, de nincs most pénzem. (polgári szolg.)
Na, a szakszerű kenésnek köszönhetően úgy néz ki, sikerül a procit 50°C alatt tartani :)
Viszont van 2 problémám:
1. ATA133-as a kábel, mégis ata33-nak látja a vinyót, a dvd-t pedig ata100-nak. Miért?
2. Ha emelem az FSB-t, 133 mondjuk 150-re akkor a windows már el se indul. Pedig multkor sikerült, 2000xp-nek látta 1650Mhz-en. Lehet, a ram kevés? -
#199 Milyen alaplapod is van? -
#198 Szorzót asszem csak "állítgatni" tudom, állítani nem :) De fsb-t azt tudom, valóban. 166-ig még nem mertem, 150 felett már fagyott 1-2 dolog :) -
#197 A szorzót nem is lehet akkor, viszont az FSB-t attól még tudod! -
#196 megnézem. -
#195 Megnéztem a procit, és az L1-hidak át vannak vágva. Nem értem, ha át van vágva akkor elvileg nem lehet cseszegetni nem? -
#192 A procira szitázott gyári számból. De ha szorzót is tudstz állítani, akkor valószínűleg T-Bred magos lesz, mert a többiben le van tiltva a szorzóállítási lehetőség! -
#191 Elvileg ezt a procit nem is lehetne biosból húzni nem? Nekem engedi az FSB-t meg a szorzót is állítani. 1650Mhz-re vontam, és úgy már 60°C körül van.
Honnan lehet megtudni, hogy milyen magos? -
#190 Nekem 1.8xp-m van, pár óra játék után 55°C. Szereltem a házba 2 régi tápventit, meg egy régi vágóasztal ventilátor nyomja még a levegőt befelé.
Most akarom én is megkenni, mert ahogy multkor ahogy elnéztem takarítás közben igencsak eltűnt róla :)
-
#189 Bizonyám, ez egy külön mesterség!
Sőt ez már inkább művészet!
Mindenki tudja: "Szakszerű kenés fél siker!" -
#188 Legalább én is megtudtam, hogy kell szakszerűen kenni :)