1071
Videókártya probléma
  • pawel73
    #1071
    Mi lehet a probléma?
    Állandoan ujraindul a gép amikor elinditok egy játékot,tesztprogramot.
    A gép paraméterei:
    Alaplap : Asus M5A78L-M LX3
    Proci : Amd Fx 6300 Black Edition
    VGA : Gigabyte Nvidia GTX570 (GV-N570OC-13I rev2.0)
    Ram : 4+1 Gb
    Táp : LC6600 v2.2
  • cibi17
    #1070
    hmm hmmm :/
  • cibi17
    #1069
    no. sikerült feltolni 70%-ra, maradt is, pörgött rendesen a ventillátor. indítom a grid autosportot, grafika ultra low, felbontást is visszahúztam 1300x.... köré... indítanám a versenyt és hopp rögtön befagy... itt nem melegedés gond van, az tuti...
  • cibi17
    #1068
    Nos. Broman191-tol kaptam egy tippet a vga problemam-ra, h lehet, h felmegy a vram homerseklete es azert fagy be a jatek/kep/gep. Msi afterburner gpu homersekletnek terheles alatt max 58fokot ir. Mind1, levettem a grafikat mediumra es megint befagyott..
    kerdes: miert van az, h az afterburneren a fan speedet fel akarom huzni, h menjen mondjuk 60%on es hiaba csinalok barmit, visszaugrik, hiaba van bepipalva az, hiaba nincs, visszaugrik 18%ra es jatekban is max 30%ig megy fel.. hiaba allitom silentre, gamingre, ocre, max 30%.
    fel akarom huzni egy 60%ra es kiprobalni ugy, h fagy-e?
    koszi
  • Savaran
    #1067
    Sziasztok! Lenne egy komoly problémám, gigabyte HD7750 videókártya, legfrissebb driverrel (gyári nincs meg) kizárólag játék közben olyat produkál, hogy "a képernyő illesztőprogram leállt, és újraindult" szar a kártya vagy mi okozza?
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2014.11.09. 14:46:07
  • Puhos
    #1066
    Laptop gyártójának az oldalán nézz körül.
  • Kaknub12
    #1065
    Sziasztok. Egy kérdéssel fordulnék hozzátok... Játék elindítása után kiírja, hogy valami nem stimmel a videókártyámmal, régen futott rajta a játék, most nem. Megnéztem a típusát a videókártyámnak, ezt írta ki: intel sandy bridge-MB integrated graphics controller MB-GT1. Nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, segítséget kérnék, hogy drivert hol lehetne hozzá letölteni, nem találtam túl jó megoldást a gugliban. Egyébként egy egyszerű Packardbell laptopom van. Előre is köszönöm!
  • milk4
    #1064
    Igen. És teljesítményben is ugyanazt fogja tudni, mint egy 3.0-ásban.
  • The Best
    #1063
    Hali olyan kérdésem lenne hogy a 2.0-s alaplapom az új 3.0-s videókártyát képes befogadni vagy nem? Előre is köszi
  • Fejes93
    #1062
    Helo.
    Van nekem egy VTX3D R9 270X videókártyám és az lenne vele a problémám, hogy 3D-s játékoknál a képen vízszintesen csíkok jelennek meg. Nem térnek el színben, inkább amolyan hullámszerűek. Ugyan egyenesek maradnak, de fel-le mozognak. Onnan lehet őket észrevenni, hogy eltérnek az alap kép fényerejétől. Főleg szürke felületen látszanak. Ezek VSync bekapcsolásakor egyes alkalmazásoknál eltűnnek, másoknál viszont nem. FPS-től nem függ a jelenlétük.
    Csak játékoknál jelentkezik ez a prbléma asztalon semmi baj sincsen.
  • gabe paul logan
    #1061
    hát úgy egyáltalán nem oldotta meg :/ a 2gb memória nem játszhat közre? mondjuk kb pár hete csinálja ezt és fél éve 2gb memóriám van
  • bruna
    #1060
    Az mitől lehet hogy a DXdiag-ban a videokártyához 5870mb-t ír amikor a kártya csak 2gb-s (r9 270x) ? Mert egy gpu tesztelő program kiírta hogy egy driver program többet érzékel a valós nál és ezért le van korlátozva a kártya használata 1024mb-re és így nem futnak jól a játékok... :S ezzel a kártyával meg fx8350el az új Grid alig fut 30fps-el high-on...
  • gabe paul logan
    #1059
    okés, köszi a válaszokat.
  • bajgunar
    #1058
    Jah. Driver törlés/takarítás. Másik fel. Azt ha folytatja a kidobálást, akkor a vga megadta magát. Nekem anno ui hibával cserélték gariban egyből.
    (merthogy vga hiba volt, nem driver/szoftveres).
  • milk4
    #1057
    Videókártya drivert törölném és újraraknám.
  • gabe paul logan
    #1056
    Fogalmam sincs hova írjam mert analfabéta vagyok a pc-hez, de mostanában FOLYAMATOSAN játék közben(nos csak 1 játékkal játszok) ledob az asztalra a gépem, majd visszaszippantódik a játékba ezzel az üzenettel hogy "a képernyőillesztő hibát észlelt, majd sikeresen helyre állt", lehet nem pontosan fogalmaztam.

    Ez csak azért gond mivel ezt a játékot ha leteszed asztalra nem lehet visszakerülni a játékba(lehet ez is a gépem faultja már nem tudom), ráadásul online játszom és így szépen romlik a kilépési rátám.


    Valami ötlet h ne dobáljon le ész nélkül a tálrcára ez a fos? :D
  • kasa85
    #1055
    A régi driver sem hozott változást.3mal régebbi a legújabbtól ami azt jelenti,hogy van a 340.43 beta fos,337.88whql fos,337.50 beta ez van fent,de fos állítólag ez hoz gyorsulást nem kicsit,de nem próbáltam.Van egy sejtésem a gyorsulás miatt instabil lett a játék,mert mindegyik amit felsoroltam támogatja a kódot.
    335.23 whql nem próbáltam,334.89 whql nem próbáltam,332.21whql nem próbáltam.Kérlek ha tudsz melyiket teszem föl,hogy az MSAA menjen nagyon hálás lennék,és egy kérdés ugye nem VGA hiba,mert egy szaki azt mondta neki így kezdődött utána jöttek a durungok,és behalt a kártya.
  • kasa85
    #1054
    Sziasztok.
    A következő a problémám.Néha mikor üldözök valakit villognak a fák,és időnként mikor ki megyek a lakásomból a túlsó oldal mert u alakú az épület villog.Amolyan fényes normáslis fényes normális.Egyszer volt,hogy egy ipsét üldöztem az aluljáróban a földön madzag szerű recés fehér csík volt.Közelebb mentem,vagy oldalra szaggatott lett.Ha kártya hiba lenne akkor nem jelenne meg ugyanott,mert lementette a gép azt a részt ki léptem,és be léptem a játékba FXAA eltűnil az MSAA,ésa TXAA ná jön elő.
    337.50-desktop-win8-win7-winvista-64bit-international-beta Drivert használok,mert6 sok esetben a Valley tesztprogram villog fehéren,de mindenkinél ezért nem tettem fel újabbat,de ez a driver már gyorsít a játko ami fent van az újabbak a 1920x1080,és az SLI re fekszenek.
  • joshh
    #1053
    Közben változott a helyzet,feldobtam egy win7et,de a probléma még mindig fent áll...
  • joshh
    #1052
    Sziasztok!
    problémám:
    vettem ma egy vga-t,és az a problémám,hogy ha feltelepitem a drivert,és befejezésnél újrainditom a számitógépet,akkor csak a windows töltésig jut el,és ott megakad.ha viszont sikerült elinditani a gépet (legutolsó működőképes konfigurációval elinditja),akkor meg ugyanott vagyok,hogy sehol...kezdődik minden előlről..
    a tápra gyanakodtam először...egy fsp 300-as táp volt benne,de kipróbáltam egy noname (m-tech) 450-essel,azzal is ugyanez..
    a másik pedig a memória... 1gb ddr2 (667mhz,samsung) volt a gépben.vettem bele még 2gb ddr2t (667mhz,csx). ha bent van mind a kettő memória,akkor csak 128mb-t ismer fel.ha csak a csx van bent,akkor el sem indul a gép...samsunggal működik.
    konfig:
    alaplap: msi ms 7255 (v2.2)
    processzor: intel core2duo e4300 (2x1,8ghz)
    videókártya: msi nvidia gt630 (2gb ddr3)
    memória(régi): samsung 1gb ddr2 667mhz
    memória(új): csx 2gb ddr2 667mhz
    winchester: western digital 160gb
    operációs rendszer(NE RÖHÖGJETEK KI,igy kaptam a gépet ajándékba,mert a srácnak nem kellett):windows xp sp3
  • Synchronous
    #1051
    Gyakorlatilag mindent be tudsz állítani a ccc-ben. A kártyát is lehet húzni az overdrive-ban, de szerintem azzal csak finoman, mert a vga melegszik legkönnyebben ha játszol.

    Érdemes Everesttel figyelni a hőmérsékletet, bár a ccc is mutatja, de az Everest mindent kiír: memória hőfokot, prociét, vinyóét stb...
  • Bonzo58
    #1050
    Sziasztok!!!
    A catalyst control center beállításához kellene a segítségetek,
    egyes játékoknál ahol pl:nincs lehetőség a grafika beállítás menüben vonalsimítási opciókra lehetséges a CCC-ben állítani?
    Vagy bővebben hogyan kell kezelni a CCC-ét?
    Egyáltalán érdemes belenyúlni az opciókba?
    Köszönöm a segítségeteket!!!!
    Ja és a VGA GPU vezérléséhez érdemes hozzányúlni,vagy tabu?
    Lehet teljesítmény növekedést elérni vele?

    Miért nem enged most fotókat feltölteni?????
  • tacitus
    #1049
    Sziasztok!
    Win7 telepítése után a gép bekapcsolását követően kb. 1 percig fekete képernyőn egy vándorló kis ablak látszik, benne a köv. figyelmeztetés "Nem ez az optimális mód" Ajánlott mód:1366x768 60 Hz.
    Ezután megjelenik a Win7 üdvözlő oldala.
    Telepítés után a képernyőfelbontást nem tudtam beállítani az ajánlott értékre, majd a videókártya ill.progr. frissítése után ez sikerült. Tehát most az ajánlott képernyőfelbontással üzemel.
    Arra kérnék segítséget, hogy a betöltődés előtti fekete képernyőt és az ablakot hogy tudnám eltüntetni.
  • joss68
    #1048
    Sziasztok!
    Megörültem egy jó vételnek egy MSI R6850 cyclone személyében de nem tartott sokáig sajnos...
    Amikor betettem az Asus P5N-e SLI (nem maigyerek)lapomba (Corsair 400W táp,Q8400 proc)Bekapcsolás után fekete képernyő, majd 15 mp mulva egy hosszú és 3 rövid csippanás után ennyiben maradtunk!
    Áttettem egy még gyengébb gépbe (370W)2 magos proc,mert a tápra gyanakodtam
    de láss csodát a gagyi gépen simán elkezdett muzsikállni!
    Megnéztem a P5N biosát de a legutolsó updat már megvan!Átturtam a netet de semmi használhatót nem leltem!Ha valaki tudna még tippet azt megköszönném!

    Akár ide is írhattok:
    [email protected]
  • biznis
    #1047
    sziasztok! segitseget szeretnek kerni,

    hp Compaq 6910p T7300 laptop KIJELZOJE UGRAL-REMEG SOKSZOR, de nem folyamatosan.
    mobil intel 965 es dual core 2duo t7300 2Mhz
    ugy tudom ATI Mobility Radeon X2300 van benne integralva?!

    kulso monitorra atvaltva teljesen tokeletes ,
    de sajat kepernyovel csak
    a kijelzojen neha neha remeg,rezeg a kep, vibral, nem egyfolytaban, olyan frekvenciaval hogy a 3 szin is elojon hogy mindenbol 3 jelenik meg,van mikor 1-3 sec ig tokeletes , de van mikor 1 percig is ,bar bekapcsolasatol kezdve azonnal a fekete botolo kepernyonel ugy hogy tobb szin is elojen. a 2 ram ki lettek veve, fel is lettek cserelve , vagy csak 1 rammal is probalva. szalagkabelek,vezetekek meg lette kicsit mozgatha hogy nem kontakt hiba e. van mikor 2 percig is tokeletes es utana meg par masodpercenkent elkezd remegni akar 2 hetig is , teljesen hidegben 5fok vagy 30 fok melegben is ugyan ugy viselkedik. a kijelzo kulso boritasa le volt veve kicsit meg lett nyomkodva hogy kontakt hiba e esetleg, nem tunik annak. igy hasznalom lassan fel eve mert nem hordozom es kulso lcd-rol.
    kb mi lehet a baja ?
    ATI Mobility Radeon X2300 ha esetleg ez a hibas akkor milyen ennek a javitasi koltsege ?!

    [email protected] zoli

    mobiltelefonnal fenykep:
    hp compaq 6910p kijelzo vga hiba
  • Mantissimus
    #1046
    Sziasztok!
    Múlt héten érkezett meg az új gépem, egy asrock 960gm-vgs3 alaplappal. Ebben amd 760g chipset van egy integrált radeon 3000 512mb-os videókártyával. A problémám az, hogy miután minden drivert feltelepítettem, valamiért mégsem érzékeli semmi a radeon kártyát. Lefuttattam az everest programot, és a videókártyáknál az is csak a 760g chipsetet írja ki, ami viszont csak 256mb-os. A BIOS-ban sem találja a kártyát. Szerintetek mi lehet a baja? Lehet, hogy hibás az alaplapom? Ha valakinek van valami ötlete, előre is köszi a segítséget. Üdv!
  • Lablovezel
    #1045
    Sziasztok!
    Kis segitseget szeretnek kerni.
    Vettem egy 7m-es 2160p highspeed HDMI aranyozott kabelt.
    Van egy samsung LED tv-m es egy sony vaio laptopom. Amint osszekotom a kettot ezzel a kabellel, kek halal villan be egy pillanatra es ujrainditja a gepet. Ami persze nem sikerul, mert mindig ujraindulgat, amig be van dugva a kabel.
    Egy packard Bell laptopon viszont rendesen mukodik. (raadasul gyengebb laptop)
    Talan a videokartyam drivere van rosszul felteve, viszont sehogysem tudom frissiteni. A GeForece experience "nem talal illesztoprogramot ehhez a szamitogephez." Ha konkretan leszdem azt az nvidia oldalarol, ami tuti a kartyamhoz valo, akkor sem teszi fel, mert az "nvidia telepito nem tudja folytatni, mert a grafikus illesztoprogram nem talalt kompatibilis grafikus hardvert"
    Nem vagyok nagy guru, ha valakinek van valami hasznalahato tanacsa legyszi ossza meg velem, a vernyomasomon is sokat segitene. Köszi
  • laguna2012
    #1044
    Sziasztok
    A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)
    Nekem ezt irja ki mi lehet a gond.
  • Balazs15
    #1043
    Van egy Asus k53SVm (i5-2410,geforce gt540m) már 1 éve. és most tudatosult bennem hogy a videokártyája szerintem nem müködik rendesen. pl egy komolyabb játéknál mint az nfs world vagy a wrc world rally championship 3 is azt veszem észre hogy birná max felbontáson...mert kisebb felbontáson is ugyan ez a jelenség jön elő tök mind1 mit állitok hogy hullámzik a kép pl mikor kanyarodok kicsit utána mozog a kép hogy pl megy az auto és a környezet utána hullámzik....elég furcsa..mert fps-em fraps szerint is 60 körüli (legmagasabb felbontáson ) szokott lenni..nfs world be ez még magasabb és hiába állitok grafikát ennél a játáknál is ugyan ugy megvan.. ezt igy főként autos játékoknál veszem észre.ez videokártya hiba szerintetek ??
  • z3Us
    #1042
    Sziasztok! Egy problémám van a video kártyámmal amire megoldásotokat keresem. A probléma a következő:
    Video kártya: Sapphire HD 4850 512MB Pci-E
    Néha kissé hosszabb használat esetén a videokártyán elhelyezett ventilátor felpörög a monitorhoz nem érkezik jel /black screen/ a redszer lefagy és a videokártyán egy piros led kezd el világítani.
    Mi lehet a hiba és hogy lehetne orvosolni.
    Segítőkés válaszotokat előre is köszönök.
  • Dav1doff
    #1041
    Elméletileg nincs melege. Bár mondjuk azt elfelejtettem említeni, hogy laptopról van szó. De ezt nem mindegyik játéknál csinálja, csak 1-2nél.
  • bajgunar
    #1040
    Nem ütközik az semmivel. Nem elkeseríteni akarlak, de ha melege nincs a karinak, (vagyis normális hőmérsékleten tudja pörgetni a gamet, venti/hűtés is rendben) akkor biza meghóta az magát!
    Próbáld ki másik gépben, ha ott is, akkor nagy ívben a jobb vállad felett.
    Hacsak nem garis a cucc, akkor meg irány a bót.
  • Dav1doff
    #1039
    Sziasztok!

    Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek milyen problémája lehet a videókártyámnak. Hogy harveres, vagy pedig jobbik esetben csak szoftveresen ütközik valamivel.

    http://i48.tinypic.com/28ib61i.jpg

    Ezt csinálja már napok óta. Próbáltam már a drivert is újra telepíteni de az sem segített. Remélem tud valaki segíteni. Előre is köszönöm a válaszokat.
  • hiper KOCKA
    #1038
    És ha játék közben indul újra a gép az mi miatt lehet? De nem mindegyik csak 1-2 játék. Ati HD 7000-es széria, még új kari, a ramok is... minden új.
    Legfrissebb driver és catalyst van fenn... esetleg a ccc-ben kell v.mit változtatni hogy azok a játékok megjavuljanak? Mert a gépkövetelményeknek bőven megfelelek. A hőfokokat everesttel ellenőrzöm, rendben vannak... inkább szoftveres gondra gyanakszom azon belül is arra hogy a vga-val nem stimmel valami.
    Tán nem válaszol időben az érkező utasításokra és újraindul... sokszor savepointnál fordul elő, de máskor is. De mi lehet vele a gond? Vírusom nem hiszen hogy van ellenőriztem azt is. Vannak olyan háttérben futó progik ami ezt okozhatják?
  • Puhos
    #1037
    Az, hogy a gépen szinte nincs semmi az még nem garancia arra, hogy az tiszta is.
    Alaplap, proci, vga, táp típusa?
  • Anonymus91
    #1036
    Lehetséges h meghalt a videókártya? de akkor miért nem indul újra ... már 1 napja teljesen jól működik nem indul újra meg semmi, de nincs fenn a catalyst. Nem értem :/
  • Anonymus91
    #1035
    Vírusos nem lehet mivel hát lényegében semmi nincs a gépen . Bár a Win7 azt jelzi h a videokártyám értéke 1.0 az összes többié processzor, ram stb.. mind 7.9-es de már vissza is vittük többször mert garanciás és ott megállapították hogy semmi baja azért csinálja ezt mert tört a windows, de könyörgöm másik 40 gépen ugyan ez a windows van és semmi gond nincs vele.
  • Puhos
    #1034
    Szia!

    Szerintem a problémát nem a catalyst okozza. Ott valami más gond van. Nálam még ilyen jellegű probléma sosem lépett fel. A gép újraindulását sok más dolog is előidézheti pl.: táp, memória, alaplap, a kábelek rendben vannak-e, tuning van-e esetleg, melegedés? Vírus, spyware program!
  • Anonymus91
    #1033
    Sziasztok !

    Olyan problémám lenne hogy folyamatosan újra indul a gép. Már 4x-re rakom újra míg végül észre vettem hogy ha nem rakom fel a Catalystot akkor ez a probléma megszűnik. Esetleg találkozott már valaki ilyen esettel? Vagy tudtok tanácsot adni ?
  • nyakastibor9
    #1032
    single player multi player
    mindegyikkel ezt csinalja de valami
    kor minden rendben vele

    es az a lehszornyobb az egeszben h informatikus vagyok es nem tudom meg oldani a sajat problemamat.