2516
-
#1996 nagyon cuki, csak a gumik mintha elütnének egymástól :D -
csoola #1995 sakcok itt az uj mocim :D:
-
#1994 -
#1993 wááá legjobb húsvééét, kösz nyuffiii :D -
#1992 Ja szó volt a köridőről,mi néha kaptunk elektromos kütyüt ami méri a köridőket,de nekem már az is nagy szám volt ha 2,40 alá mentem!:)
Igaz véresen komolyan sosem vettem!
/Néha megfordították a pályát,azt szerettem,mert balra kicsit jobban ment.:)/ -
#1991 Olvasgattam itt a hozzászólásokat,leírnám a véleményem,aztán ha esetleg érdekel valakit az elolvassa.
Én régebben hajtottam nagyvasakat /gpz 900 1988,zx-10 1990,fzr 1000 1994,cbr 900 rr 1994/ 99-től 2005-ig a p.ringre is jártam,de azt megtanultam hogy a lóerő szinte a legutolsó,ami a jó köridőknél fontos.
Nem egyszer előfordult,hogy a vadiúj r1-ek a célegyenesben szinte állva hagyták a 45 lovas gs 500-at,de a harmadik kanyarban már a gs volt elöl.
Miért?
Mert összhangban volt a vezető tudása a motorral,nem a féktávok rövidítésével meg a kigyorsításokkal foglalkozott a gyerek,hanem hogy minnél egyenletesebb és hosszabb íveken vegye a kanyarokat.
Többször volt hogy Talmáékkal együtt voltunk fenn,gyönyörű egyenletes hosszú iveken motoroztak.
Minnél erősebb a motor annál nehezebb ledöntött helyzetből gyorsítani,mert agresszív nyomatékot egy csúszáshatáron levő gumira átvinni nem könnyű.Kanyarsebessége ugyanaz mint egy kisebbnek a kigyorsítások elején meg még hátrányban is van.
Ezért az 1000-es motorok lóerőtöbbletét csak pár másodpercig lehet kihasználni,mert ha valaki tényleg a rendes íveken motorozik,egy kör max 5-10%-ában haladhat a motor teljes gázon.
Igaz,jól mutat egy gsxr 1000-es vagy egy hajabusa,mikor 2 kilóval eldönget a célegyenesben a haverok,meg a nézők előtt,de azt már kevesen látják,mikor a visszafordítókban 3-szor dönti rá,mert nem találja az ívet.
Aki 1000-es motorral kezd ott el körözni,az általában lassabban tanulja meg a pályát,mert a nagyobb féktávok miatt sokkal nehezebb a rendes ívre rakni a motort,ezért mindíg túl lassan kezdik a kanyart.
Azt mondják a P.ringre a 400-600 köbcenti az ideális,pláne ha a tudás még nincsen meg akkor méginkább hátrányos az erős motor.
Sirokon is szoktunk hajtani,ott egy szupermotó lazán porig alázza a sportmotorokat,no nem azért mert gyorsabb,hanem mert az átlag tudású motorosnak sokkal kezelhetőbb,ezért sokkal hamarabb ki tudja motorozni.
18 éve van nagymotor-jogsim,azóta folyamatosan motorozom,de én egy 100 lóerő feletti motort nem tudok kimotorozni,pályán sem,pláne nem a közúton.
Egyenesben rángatni a gázt,annak meg mi értelme? -
ddt500 #1990 Tudtam én!! -
#1989 "Hé! Itt van az az ember aki beszólt nekem az sg.hu-n? 2006-os CBR600RR-je van."
Itt vagyok :D -
ddt500 #1988 Jó. -
#1987 >Mi van ha motorversenyző vagyok?
De nem vagy :) Ennek az országnak egyetlen motorversenyzője van, és nekem nincs olyan szerencsém, hogy TALMÁVAL fussak össze egy fórumon :D (Oké, oké, erre ne kapd fel a vizet, és ne kezdd el felsorolni a magyar motorversenyzőket...)
>Látod a 2006-os 600RR egy kiváló gép.
Látom! ;)
>Csak ne lenne rá 70 000Ft egy üléspúp.
Csak ez legyen vele a legnagyobb problémám, és soha ne kelljen megtudnom pl, hogy egy kettétört vázat mennyiből lehet benne pótolni...
Nah ... szerintem fejezzük be a vitát, egyezzünk ki döntetlenben. Nekem nincs akkora tapasztalatom technikai paraméterek terén, de azt azért egészen biztosan tudom, hogy a Hondát nem lehet ennyire leírni. Nem tudom az sem, hogy a tied mennyire jó, vagy mennyire nem jó, nem ültem még olyanon, nem is fogok. És nem azért, mert Kawa, hanem mert egyáltalán nem vágyok 600-asnál nagyobb gépre.
-
ddt500 #1986 Elismerem, hogy felhúztam magam a személyeskedéseden. A motorokról szívesen vitázom de ha te rögtön ilyeneket írsz, hogy "hogy te is motorversenyzőnek hiszed magad (na meg versenypályának a közutakat)" az felhúz. Csak kíváncsiságból kérdezem meg? Mi van ha motorversenyző vagyok?
Amúgy a giroszkóp effektus miatt lesz stabilabb a gép de 80-90km/ó oldalszélnél nem fogok 300-al menni.
Látod a 2006-os 600RR egy kiváló gép.Csak ne lenne rá 70 000Ft egy üléspúp.(Asszem) -
#1985 Elolvastam én is, amit írsz. Az istenkísértés téma a "nem komoly" rész után lehetett, biztos azér' nem maradtak meg pontosan a részletek... (Mintegy mellesleg személyes tapasztalataim azt mutatják, hogy minél gyorsabban mész, annál stabilabb a gép. Szezon elején olyan keresztszélben mentem 160 km-t, hogy a jobbos kanyarban is balra kellett dőlni, azért húztam neki egy kicsit jobban, hogy ne borítson fel...)
A masterbike méréseken a "4 nagy japán" között a legjobb és legrosszabb eredmények között kevesebb, mint egy másodperc eltérés van - amit én inkább írok a pilóták számlájára, minthogy a gépek tehetnének róla - és te máris úgy írsz róluk, mintha a Hondát meg a Yamahát úgy kellett volna körbetolni a pályán. Szóval hadd ne én legyek már a szánalmas, még ha tényleg személyes sértésnek is vettem...
Ahogy látom, te sokkal jobban felhúztad magad, mint én, de ne tedd, végül is te kezdted, én csak felhívtam rá a figyelmedet...
Peace!
u.i.: 2006-os CBR 600RR-em van. -
ddt500 #1984 Na látod ez a különbség közöttünk. Én legalább megtisztellek azzal, hogy elolvasom amit írsz.
"Hát sok szerencsét az új motorodhoz, amivel a 200 már istenkísértés..."
Köszi szépen nagyon kedves vagy kár, hogy nem ezt írtam hanem ezt:"Na a rohadt szél keresztbe tett. Ott max.200 tudtam menni de az is Istenkisértés volt."
A szél miatt nem azért mert szar a motor.
"Én nem vágom így fejből a technikai adatokat tíz évre visszamenőleg, mint te, én csak egyetlen egy motornak olvastam utána alaposabban,"
Akkor miért állsz le vitatkozni velem?? Nem egy tesztről beszélek. Ha 4 éven keresztül minden tesztben leírják, hogy a CBR1000RR a leggyengébb a 4 Japán 1000-es közül akkor én hajlamos vagyok elhinni. Az utóiratban meg valós tapasztalatokat írtam le még ha nem is a sajátom volt.
De ha már itt tartunk elég szánalmas, hogy Te ezt személyes sértésnek veszed. Egyébként meg amire azt a bizonyos mondatot írtam az a motorerő volt ergo miért is vonatkozna másra??
"Mintha másból sem állna egy motor, csak lóerőből." Hát nem ártana ha az 1000 köbcentis sportmotoromban dominálnának a lóerők.
"Nekem is van véleményem, de én inkább megtartom magamnak, nem hirdetem a fórumokon, mint megcáfolhatatlan tényt, mert esetleg másoknak nem ugyanaz a véleménye."
Miért ne hirdethetném egy nyílt fórumon a véleményemet??Nem mondtam hogy megcáfolhatatlan amit mondok de azért megpróbáltam alátámasztani adatokkal is.A Te véleményeddel csak az a baj, hogy nincs. Nem mondtál semmit csak engem köpködtél. És igen képzeld fejből tudom az össze moci technikai adatát az elmúlt 10 évből de ebből Te hogy szűrted le azt, hogy nincs mögötte gyakorlati tapasztalat?? Te milyen időt mész a Hungaroringen??
A linkről meg annyit, hogy jó hogy nem a WSBK-s eredményeket linkeled be. Egyetlen független tesztnek hiszek 100%-ban és az a minden évben megrendezett Masterbike.
Végezetül megkérdezném Neked van véleményed is a témával kapcsolatban ? Melyik a jobb motor? Neked melyik tetszik? Ültél már motoron egyáltalán?
Vagy pont CBR 1000RR-ed van és most vérig sértettelek??
Nagyon sötét lehetek mert nem fogom fel ésszel, hogy egy ilyen kijelentésen, hogy tudod magad így felhúzni?? Nem az Édesanyádat szidtam!! Motorokról van szó egy olyan topicban ami ráadásul sokszor hetekig halott!!
-
#1983 >Ez azért már jelent valamit nem??
Nem, k***ára nem jelent semmit, mindössze annyit, hogy te is motorversenyzőnek hiszed magad (na meg versenypályának a közutakat) és túl nagy jelentőséget tulajdonítasz egy-két plusz lóerőnek. Mintha másból sem állna egy motor, csak lóerőből. És elég komolynak hangzott az a mondat, amit "nem kell komolyan venni"... Én nem vágom így fejből a technikai adatokat tíz évre visszamenőleg, mint te, én csak egyetlen egy motornak olvastam utána alaposabban, és egyetlen összehasonlító tesztet sem láttam, amiben annyira egyértelmű lett volna, hogy melyik az ász. Kinek mi a fontos. Nekem is van véleményem, de én inkább megtartom magamnak, nem hirdetem a fórumokon, mint megcáfolhatatlan tényt, mert esetleg másoknak nem ugyanaz a véleménye.
Hát sok szerencsét az új motorodhoz, amivel a 200 már istenkísértés...
És ha mégiscsak versenykörülményekről lenne szó: EZ azért már tényleg jelent valamit... -
ddt500 #1982 Jé! Te vagy az első aki észrevette.Amúgy csak húztam a Yamahás haverokat. De ha már rákérdeztél akkor megindokolom. A 04-06-os R1-ek híresen nyomaték szegények (alsó fordulatszám tartományban). Tudom mert van olyan haverom akinek az van és maga is bevallotta, hogy a még a régebbi R1-ek is jobban tolnak 8000-ig mint az Ővé. A 04-es CBR1000RR meg simán csak gyönge (60-180-ra nyomatékrugalmasság mérésen 2 másodpercet kapott a ZX-10R-től!!).Az új jó mert a Motorrad tesztje szerint valami iszonyt erős lett. De ha azt nézzük akkor 2001 óta motorblokkban csak a Suzuki és a Kawasaki volt az aki jót csinált. Ez alatt azt értem, hogy alul is van nyomaték meg a végteljesítmény is jó.
Ugye mikor kijött az 1000-es gixer akkor egyértelműen Ő volt az ász.Egészen 2004-ig mert ugye más ciklusban váltják egymást a modellek. Ugye akkor a K4-es moci még ugyan olyan volt mint a K3-as 164 lóerővel. Akkor meg kijött az új R1, CBR1000RR, meg a ZX-10R. Na ebből a 3-ból egyértelműen a Kawasakinak van a legerősebb blokkja. Aztán a K5-ös gixer megint iszonyat jó lett. Ugyan azt tudta mint a ZX-10R de finomabb volt az erőleadás. A 06-os R1 nem sokat változott, a 06 1000RR igen viszont azzal, hogy 1000 fordulattal nőt a forgatható tartomány még nem váltotta meg a világot.A 06-os ZX-10R elvileg nyomatékosabb lett mint az amúgy sem gyenge régi de sajna nem lett olyan jó mint az elődje(Amelyik 2 Masterbike tesztet nyert egymás után!!)A futómű nem lett jó.
A 07-es R1 ugye változtatható szívócsőcsonkot kapott meg 4 szelepes hengerfejet. Na ez már segített valamit rajta de pechére vele együtt jött ki az új gixer aminek az első Mo-i példányát 192 lóval mérték be!!(Bár szerintem ez egy kicsit túlzás de ki vagyok én??)
Na most megjött 2008. Új ZX-10R, új CBR1000RR, tavalyi R1 és Gixer.(1098 Ducati nálam nem játszik)
Természetesen nem kell komolyan venni azt a mondatot még ha van is némi különbség az 1000-es mocik között.
ui.Akitől vettem a mocit annak van egy 05-ös Repsol CBR1000RR-je és azt mondta, hogy a Kawssaki 2 személlyel megy úgy mint a Honda 1 személyel. Ez azért már jelent valamit nem?? -
#1981 Mi az, hogy Honda,Yamaha nem számít? :D -
ddt500 #1980 Szerintem vele keverték össze az én mocimat. Az van a forgalmiban meg a törzskönyvben, hogy saját tömeg 271kg!!(A valóságban 175) -
#1979 Nekem is volt 1994-ben egy évig a régi!
Bírtam,voltam 50 kiló!:)
/Ilyen volt,digitfotó persze akkor még nem volt,szkennerem meg nincsen./ -
ddt500 #1978 Na akkor egy kis ZX-10R ismerkedés.Na akkor lássuk.A motor pöccre indul. A generátornak meglehetősen furcsa nyávogó hangja van de amúgy a blokk csendesebb lenne mint a gixxeré. Gyári kipufogóval nincs valami nagy hangja. A nyávogás(sivítás, nyöszörgés) alapjáraton mindent elnyom. Egy nyávogó motor... ezt is megértem. Az alapjárat hidegen egyenetlen viszont az automata szívató fasza kis 1800 körüli alapjáratot lő be úgy 30 másodpercre, aztán 1000-1200. A hőfokmérő 40 foknál indul be addig semmi (gixer ugye 20 fok).A hűtő szerintem túlméretezett, a leállítás után iszonyat gyorsan zuhan a hőmérséklet. Ötletes, hogy ha van gyújtás de a blokk áll akkor csak helyzetjelző van. Amint indítod jön a tompított.
Az ülés kb. fél centivel lehet magasabb mit a K4 750-é. A testhelyzet jóval orrabukósabb de nem zavaró. Most ugye olyan 70-80km mentem vele egy leszállással és nem fáj semmim. :
Na hajrá. 1-be katt. A váltó kicsit hosszabb úton jár mint a gixeré de nagyon szépen veszi a fokozatokat. A kuplung bent fog mint az állat. Ha ezzel lefulladok egyszer is tökön rúgom saját magamat. Ahogy elkezdem kiengedni a kuplungot úgy megindul már alapjáratról mint ha húznám a gázt. Aztán beáll olyan 14-15km/h-ra. A műszerfala nekem tetszik. Villog a fuel felirat. Ez vajon rám nézve mit jelent?? :lol: Először Auchan-ös benzint akartam rakni bele de persze minden oszlopnál álltak ezért go a Mol. Most jön a vicc, nem hittem a szememnek. 3 Ft-vel olcsóbb volt a 95-ös!!!(A Mol kúton 292 vs 295)
4500-ért telenyomtam. Na irány a mellékút egy kis gyorsulási tesztre. Ésszel él az ember ezért 3-as nyélgázt teszteltem.
Megmondom az őszintét én nem vártam valami nagy csodát de amit kaptam az minden képzeletet felülmúlt!!! Aki nem ment még literes sportgéppel az nem tudja milyen az erős motor!! (Persze Honda, Yamaha nem számít) Egyszerűen 4-5 másodperc után el kellett engednem mert olyan szinten gyorsult, hogy azt hittem nem tudok megállni. Itt a gixerel olyan 180-kat szoktam menni. Na a tizedest 170-nél engedtem el mert fostam, hogy kerékre áll.(A normál féktávom kb.300m volt még!!!!) Valami hihetetlen, hogy mekkorát tol! :grin: Érzetre nagyobb a különbség mint a 600-750 között!!!!Azt hittem alacsony fordulaton szar lesz de 1500-ig vissza lehet engedni és nem kezd el csapkodni a lánccal. Olyan 2200-tól már nem is rezeg hanem tol.Amúgy ez a váz nyeklés-nyaklás meg kormánycsapkodás még csak nyomokban sem fordult elő. Jó, hogy van rajta teló de semmi pulzálás vagy ilyesmi pedig nincs betekerve túlzottan.Gondoltam cibálom még egy kicsit ezért kimenetem a 117-es útra.Na a rohadt szél keresztbe tett. Ott max.200 tudtam menni de az is Istenkisértés volt. :???:
A futómű mint a beton de érdekes mód még sem kényelmetlen. Vagy csak már én nem érzek semmit. Könnyebb vele nagy sebességnél irányt váltani mint a gixerrel. Szerintem az eleje be van engedve de nem biztos.
Az út nagy részét azzal töltöttem, hogy a köridőmérőt próbáltam beizzítani. Ott ahol a gixer vészvillogó kapcsolója van ennek van egy ugyan olyan csak fekete kapcsolója. Alá van írva, hogy LAP. Nyomogattam mint a marha de semmi hatása. Na otthon jöttem rá, hogy a jobb markolaton a vészleállító és az indító gomb között van a nyomógombja. Akkor vajon mire jó a másik??Na mindegy. Szerintem nem fogom tudni használni mert nincs jó helyen de ez még ellenőrzést igényel.
A szélvédelem érdekesen alakult. A fejemet ugyan nem tettem rá a tankra de szerintem még akkor is ellátok a plexi felett(magasított MRA!!).Milyen lehet a gyári??Augusztusra bikanyakú állat leszek.
amúgy minden kézre áll rajta és szerintem kisebb körben megfordul mint a gixi. A kitámasztója valami borzalom!! Kb.87.5 fokos szögben áll a moci!!A gixerrel arra kellett vigyáznom, hogy mindig szilárd talajra rakjam ezzel meg keresni kell a puha talajt meg lyukakat!!
A hátsó ülés alá alig bírom betuszkolni az EÜ csomagot. :???: Nagy hirtelen ennyi.Alig várom már, hogy valami nagyobb távot megtehessek vele nem is szólva a pályanapról!!
-
ddt500 #1977 Köszi! -
#1976 :)
-
-
#1974 Wow! Szép, jófféle!! Sok balesetmentes kilómétert! -
#1973 -
#1972 -
#1971 régi kép, még nem.... -
#1970 meggyógyítottad? -
#1969 kicsikééém :]
-
#1968 :O -
#1967 Gyönyörű a gép,vigyázz rá! -
ddt500 #1966 Onnan nem eshet le sehová. -
#1965 Utolsó képen bukó befigyel:) -
csoola #1964 csak ésszel :D
sziiip, szeretem a ninnysákat volt kint az uj kicsi is hungexpon a néni be is ugrott nekünk egy kép erejéig :D de nincs idöm a nagyfelbontásu képeket kisebbre tenni van vagy 200 majd hétvégén, talán :D
jah és megyek végre vezeni lehet nekem is lesz lassan gépem, aláirásban látjáok mi kellene, ha valakinek pont van egy a spájzba irhat is :D -
ddt500 #1963 Köszi. -
#1962 grat, jó választás :) -
ddt500 #1961 Arra mérget vehetsz!! -
Na majd most jön a nyár, aztán csinálsz nekünk valami szép videót -
ddt500 #1959 Nem tudom.-3 fokban próbáltam ki.Csak 6-ban mertem rajta nyélgázt húzni.230káemhá pikk-pakk megvolt rajta. -
#1958 És milyen a 750-es után? [#buck? -
ddt500 #1957 Karcolások. Meg van a gyári is meg a képen látható magasra húzott Scorpion carbon dob.