16455
-
Dobronski #14851 +1
mobilitás -
#14850 Ez ok, amit leírsz, én csak azt nem értem, miért ragaszkodsz ilyen pici kijelzőhöz? -
#14849 Kösz a linket.
Nem látom be, hogy miért kellene 200k-t költeni egy laptopra, ha nem használja ki a "júzer". 11" méret, internet, office, email, film. Erre használja, semmi játék, PS, magyarul semmi olyasmi, amihez kell a kraft. Nem ez a hobbija, nem ebből él. Szerintem még értelmesebb is, mint kiadni egy rakás lóvét arra, amit nem használsz. Használt. ok. És ha nem ért hozzá? nincs jó kontakt? garancia? Parttalan ez a vita. -
Dobronski #14848 Igazad van, az emberek zöme hülye. De idefigyelj.
Hogy jössz te ahhoz, hogy 1-2 hszből megítélj valakit? Attól, hogy kér itt segítséget, nem tudsz meg róla semmit. Lehet akár egy kitűnő orvostanhallgató, csak nem ért a számítástechnikához.
Ha meg olyan intelligens, és jó szakember vagy, nem tennél ilyen kijelentéseket. -
#14847 Lehet hogy megkoveznek ezert - de szinte minden mondatoddal egyetertek... :) -
#14846 Ha megfigyeled, azok a cégek/projektek sikeresebbek, amik az átlagemberek helyett döntenek. Az emberek zöme pedig tökhülye.
Mást ne mondjak, kettőnél több opció közül már nem tud választani (lásd miért sikeres az Apple laptop).
Demokrata vs republikánus, Intel vs AMD, MSZP vs Fidesz, nVidia vs ATI, tudnátok folytatni. A lényeg, hogy "Mi, vagy ők".
Ne tévesszen meg a stílus, a 100% valóságról beszélek. Amibe néha belefáradok, a gondtalan tudatlanság nélkül fárasztó az élet.
No de hogy ON legyek, Broafka, itt a gépetek.
Egyébként magánemberként azért sem szívesen veszek újonnan bármit, mert fizet ezeknek 27% ÁFA-t a tököm. -
#14845 Hát tudod komám, egy Nicknévvel csak egy fórumozó vagy a sok közül, semmi több. Ezzel a stílussal meg jobb ha elmész valahova... -
#14844 Melohelyen olyan Thinkpad es HP business class notik vannak hogy fat lehetne hasogatni rajtuk. Ebbe a topikba inkabb konzumer vevok jarnak, szivesen ajanlanam oket nekik de qrvara nincs szukseguk rajuk. Boven kielegiti az igenyeiket egy konzumer laptop. -
#14843 Azt hogy mire valo egy termek, es a vevo mire hasznalja azt o donti el nem te.
Amugy mi van veled, ertelmes szakembernek tartalak de egyre jobban radikalizalodsz es egyre nagyobb hulyesegeket irkalsz :) Kolcsonadtad az accod vagy lenyultak? :D -
#14842 Nézd, tudnék linkelni olyat, amivel azt hiszed jól jársz és boldog lennél vele.
De nem teszem meg, mert senkinek sem fogok olyat ajánlani, ami nem a legtöbb amit ki lehet hozni adott pénzből.
Mondjuk ezt a topikot be is lehetne szántani nyugodtan, mert úgysem ért itt hozzá senki rajtam kívül.
Meg fel kéne fogni a lakosságnak két dolgot:
- a laptop nem játékra való. Jelen gazdasági helyzetben egyébként is baszott nagy luxus játékra pazarolni az időt.
- 200 ezer forint alatt csak olyan gépet kapni, amin egy normális mérnök elsírja magát. A marketinges meg röhög a sok paraszton, mert ezeken a szarokon van a legtöbb profit. -
#14841 hát lényegében filmnézésre, meg office programok használatára azért nem kell egy fene nagy teljesítményű gép. Szóval igen, talán egy fos is megteszi :D csak ezeket nagyjából tudja -
#14840 Hali ezt a laptopot venném : http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell/Dell_Inspiron_7520_Intel_Core_i7_3632QM_8GB_1TB_AMD_Linux_Fekete_galvanizalt_aluminium_mehsejt_szerkezettel_DXHU272167973_7666.html valakinek tapasztalata dell-el kapcsolatba ? vagy esetleg ezzel a géppel kapcsolatban az írjon legyenszives :) -
#14839 Ennyiért újonnan csak fost kapsz.
Van viszont használt, de gyári garanciás HP EliteBook 2540p, csekkold. -
#14838 Hello,
Közepes méretű (11.6ʺ körüli..) notebookot vennénk, teljesen alap felhasználó jelleggel (nem játék, nem PS stb.), netezésre, office programok használatra. Filmet nézni viszont szeretnénk, így ennyit jó lenne ha tudna használhatóan kezelni (ne akadozzon). Acer, Asus, HP notebookat néztem, van esetleg tapasztalatotok, hogy mit érdemes venni? Kb. bruttó 90-100k árkategóriában gondolkodom.
Köszi -
Hello.
A barátnőm laptopot szeretne venni magának, de nem feltétlenül játék céljából.
Netezni szeretne rajta, + a sulis dolgait intézni (Excel, Word, esetleg egy-két szoftver a tanulmányaiból [pl. CAD-rendszerek, 3D is] ... stb.)
Viszont fontos lenne, hogy legyen rajta (pl.) S-video kimenet, hogy össze tudja kötni a TV-vel. A TV-n scart és S-video bemenete van.
Lehetséges egyáltalán laptopot is összekötni TV-vel?
Esetleg megtudjátok mondani, hogy milyen árkategóriában gondolkodjunk (esetleg ajánlott márka)?
Előre is köszönjük! :)
Üdv,
Japep -
Dobronski #14836 +1 -
#14835 Az, csak sajna nem olcsó. $1500-ról fog indulni az ára :S -
#14834 Most gondolj bele: ha mindent címkézel, tagelsz, évek múlva is tök egyszerűen visszakereskető minden, csak a megfelelő kulcsszóra meg időre kell rákeresni.
Most ezzel tedd szembe hogy füzetekbe jegyzetelsz... hogy archiválod? Elrakod az összes füzetet egy szekrénybe? Vagy beviszed OneNote-ba, evernoteba, stb a jegyzetelés után? Akkor meg 2x dolgozol vele. -
#14833 Ez a mondat tetszett, lehet alapja.:) -
#14832 Ez a Lenovo ThinkPad Helix Tablet egész kellemesnek tűnik. -
#14831 Egy bizonyos szint felett az lenne cinkes, ha papírra jegyzetelnék. Főnököm is évek óta OneNote-ba jegyzetel mindent, ő is mindent digitálisan tart. -
#14830 Szóval ha én tényleg látom értelmét a táblagépnek, akkor csak hülye lehetek.
Szerintem néha próbálj meg kilépni a saját világodból / igényrendszeredből, és próbáld meg elképzelni hogy nem csak olyan emberek élnek a Földön mint te ;) -
#14829 Egyébként nincs olyan dolog amit itt leírtál és szerintem nem hülyeség.
De szarok rá, örülj neki és használd.
Arról azért még tájékoztatlak gyorsan, hogy bizonyos szint felett cinkes, ha nem toll+papír kombóval nyomod. Ettől még láthatóan messze vagy. -
#14828 Anélkül semmiféle normális jegyzetelés nem megy.
Túl jól játszod a hülyét, gyanús vagy te nekem. -
#14827 Kapacitív toll nélkül nem megy a kézírás. Nahát :D -
#14826 Vagy ha az iOS rendszer szimpatikusabb, akkor egy iPad + BT bill is megteszi. -
#14825 Akkor nem ugyanazok az igényeink.
Én meg amióta megvan szinte alig használom a laptopomat otthon. Besüppedek a kanapéba vele egy forró tea mellett és átolvasom a fórumokat, hír / techportálokat amiket követek, emailezek, megnézem mi történt külföldi ismerőseimmel fácsén, stb... amikor vonatozok akkor sorozatokat nézek rajta. Sokszor ott csücsül a laptop is a táskámban, de nincs ingerenciám ahhoz nyúlni.
Ezen kívül ahogy írtam munkában is használom. Egy ideje ebbe jegyzetelek mindent, nincs többé jegyzetfüzet amit havonta cserélnem kell, meg archiválnom = betenni valami szekrénybe ahol porosodhat mert lehet 1 év múlva majd elő kell szedni infót belőle. Mindent digitálisan tartok. + task és időmanagement tervezéshez is használom.
Cat 02: Erre ítam, hogy suliba inkább valami laptop / tablet hibridet használnék, pl HP Envy X2, vagy Lenovo ThinkPad Helix. -
#14824 Jó, de a tablettel meg nem fogsz rendes asztali környezetet csinálni. Szóval kiegészítő egy laptop mellé, nem helyettesítő. Mondjuk valamelyik órán ültem olyan srác mellett, akinek valami drága hp laposa volt aminek lehetett fordítani a kijelzőjét és írni rá. -
#14823 Hehh, szóval kapacitív toll nélkül nem megy :)
Hétvégén hazavittem egy iPad-et hosszú tesztre, én komolyan nem értem mit veri erre magát mindenki. Nekem konkrétan használhatatlan. Az aláírásomban lévő két készülékkel MINDENT kényelmesebben tudok megcsinálni. Fél óráig fancy, oszt ennyi.
A laptopos véleményeddel egyetértek, bár én emlékszem rá amikor fél éve ezt beírtam az Apple topikba és le lettem ugatva. -
#14822 Most lehet nem leszek népszerű ebben a topikban ezzel, de számomra a tökéletes jegyzetelő eszköz a táblagép lett amióta megvan :D
Nem suliban használom, hanem munkahelyen, megbeszéléseken. Vettem hozzá egy kapacitív tollat, és a Notability alkalmazásba jegyzetelek, egyrészt írok a tollal, másrészt gépelek is a virtuális billen. Most jegyzem meg még mielőtt leugatnátok: de, írni jobb tollal papírra, és gépelni is jobb rendes billen laptopba. De egy 7" tablet sokkal kissebb, könnyebben cipelhetőbb mintha egy laptoppal + jegyzettömbbel rohangálnék egész nap, és cserébe nem sokkal rosszabb bele jegyzetelni.
Rövidebb kulcsszavakat gyorsan bele lehet firkantani, pár mondatnyi szöveget meg simán be lehet gépelni kényelmesen a virtuális billentyűzeten. És, ami a legfontosabb - ami itt is felmerült, ha valamit rajzolni kell (pl egy gyors diagrammot, görbét, stb kell felskiccelni) az pofon egyszerűen felrajzolható, színezhető az érintőképernyőn. Fotókat, webclipeket is be lehet szúrni a jegyzetekbe + ami a legjobb, hogy hangot is tud rögzíteni az alkalmazás, és a felvételt indexeli a bejegyzésekhez. Tehát ha a hang visszajátszása közben rányomok a 3. hasábra amit bejegyzeteltem, akkor azt a részt fogja visszajátszani a hang anyagból amit éppen akkor vett fel amit azt a részt gépeltem be.
Suliban jegyzeteléshez lehet nem a legideálisabb, ott én is többet jegyzeteltem mint most munkában... ha most kezdenék újra sulit, akkor szerintem egy olyan Win8-as laptopot vennék, ami érintőképernyős, és akkor gépelve jegyzetelnék bele, tollal meg rajzolnék, kiemelnék, stb. -
Dobronski #14821 defasz :DDD színtúgy :) -
Neoncsoves #14820 én is voltam ,megkérdezhettem volna énis, de inkább összeszedtem pár tollat ami idei év végéig kitart :DDDDDD -
Dobronski #14819 Nem lehurrogni, tudom divat itt nekem esni, nem az én véleményem. Ma voltam Educatio-n. Több sulirol, tobb szemelyt is megkerdeztem, hogy erdemes-e befektetni egy izmosabb laptopba, mennyire kérik meg a programok. Ezek mérnökire jártak/nak. ((foleg gepesz es mecha)). A valasz egyhanguan, erdemes jo hardwarerel felszerelt lapost venni. Innentol hanyagolhatjuk a temat. Még nem veszek, de ha veszek akkor biztos rászánom a zsetont. (nem, nem apuci fog tobbet fizetni) -
#14818 Olyan problémám van, h mostanában, h ha aksiról használom a gépet, akkor a böngészőben nincs hang. Tehát pl. megnyitok egy youtube-os videót, flash játékot vagy bármit, akkor nincs hang, pedig nincs lenémítva. (Media Playerrel megy a zene.) Ha bezárom a böngészőt, és újra megnyitom a videót, akkor már van. Ez vajon mitől lehet? Asus gép, Chrome böngésző, Win7 Ultimate 64 bit. -
#14817 Én meg kiröhögtem azt a 2 gyökeret aki behozott egy-egy méregdrága laptopot ami leginkább csak az unreal tournamentet vitte azt se maxon.
Infó sulira (óbudára) biztosan nem kell atom hardver, nekem pont arra volt a celeron 800. Akitől vettem teljesen értetlenül állt a dolgok előtt, hogy pont infó fősuliba veszem meg a csotrogányát. Sztem 100x kényelmesebb volt 2 gép mint hurcolászni egy laptopot.
Leginkább Java, C meg delphi ment rajta, ezeket mint a mai napig megoldanám ugyan azon a vason mint 12 éve.
Autókedet és társait nem tom, haverom mindig szopott a laptopjával amit ugyan így megvetetett még gimiben. -
#14816 Ez így van, de te nem tudhatod, mivel neked sosem volt.
Ráadásul nekem másfél év alatt csak 30 ezrembe került, ennyivel adtam el kevesebbért, mint amennyiért vettem. Megtehettem.
Amiket te ide linkelgetsz, azokon ennek tripláját fogod bukni ennyi idő alatt. -
#14815 Szerintem hanyagold az ide kommentelést. Folyamatosan hülyeségeket beszélsz, ráadásul csak 1.5 év múlva kell lapos :D -
Dobronski #14814 Értelmes ember kirohogi a macet. -
#14813 Jó hát majd rájöttök, én már elvégeztem :)
Egy haszna volt, kurva vagánynak éreztem magam a mekbúkommal. Aztán letöltöttem a jegyzetet a netről. -
Neoncsoves #14812 egyébként matematika, meg hasonló órákra azért 1 füzetet meg tollat be fogok vinni. de még az is kérdés felvesznek-e, lévén még csak érettségire készülök :D