16455
-
MacrosTheBlack #90 Használtan előfordul. De pl. az Acer Aspire 5024 310k, és minden nyalánkság van benne. -
az az igazság hogy nem igazán értek a laptopokhoz...
és itt már nem mindig vágom mi mit takar..
az OS- rendelhető az jelentheti azt hogy nem kérek?
http://www.notebook.hu/notebook/asus/a3000n/asus-a3l5028 mert nekem ez is teccik... a túlnyomó többség 1,5 Gh-s az gyengének számit egy laptopnál?
-
#88 ilyen áron lehet kapni normális video karis laptopot? amivel lehet játszani is..
én nem találtam. -
MacrosTheBlack #87 2-3 órát ez akkor üzemel aksiról ha nem csinálsz vele semmit. Ilyen olcsó cuccba a 65W-os Sempron kerül, nem a 25W-os. Videokártya is 0, gyakorlatilag word / excelre jó konnektoros használattal. -
#86 szerintetek megérné? laptop.hu-n találtam
Új laptop / AKCIÓS AJÁNLAT
Fujitsu Siemens Amilo A7640
Processzor: AMD Sempron 3000+
Memória:512 MB
Merevlemez:60 GB
Kijelzo:15" TFT XGA
Optikai meghajtó:DVDRW+-DL
Portok:Firewire,SP/DIF,SD kártyaolvasó,3xUSB, 1xPCMCIA, Svideo, VGA
Modem:56,6 kb/s
Hálózat:10/100 Mbps, WLAN
Akkumulátor:Li-Ion
Operációs rendszer: Linux
Billentyuzet: magyar
Videókártya:Sis M760/128 MB shared
Garancia: 1 év
155.000 Ft+25%Áfa
(bruttó 193.750 Ft)
csak mert lenne max 200k-230k-m egy laptopra amit a koliban 220v mellett de a suliban anélkül lenne jó használni...
meg esetleg hazafelé 2-3 órát a vonaton meg a buszon...
szerintetek megbízható vagy van vmi más ajánlat? esetleg olcsóbb? -
MacrosTheBlack #85 A maga nemében ez is beszteszt: FUJITSU SIEMENS Celsius H230, 1600*1200*15", ATi Mobility FireGL V5000 256MB videokártyával.
Ez meg az LG-d árkategóriájában van, felbontás ugyanaz, de 15+ kijelző, viszont x700 videochip.
Esetleg ez mégegy Sony, 1920*1200, x700. -
MacrosTheBlack #84 Nagy kijelzőre meg ezt ajánlom, 1920*1200, persze olyan az ára is (Sony). -
MacrosTheBlack #83 Ha már mindenképp desknote kell, akkor én inkább ezt javasolnám: FUJITSU SIEMENS Amilo M3438G 03.
Hátrányok:
- 1680*1050 >> 1400*900
- 3.1 kg >> 4.1 kg
- 2 GHz >> 1.7 GHz
- 1 GB DDR2 >> 512 MG DDR2 (12-14k nettó egy ilyen modul boltban)
Előnyök:
- 460k HUF >> 310k HUF (nettó, mert neked az kell)
- X600 128 MB >> GF 6800 256 MB
Mivel főként terveznél rajta, igazából a kijelző kicsit kisebb mérete lehet hátrány, ezzel szemben áll a jelentősen olcsóbb ár, és a jobb vga. Döntsd el melyik fontosabb! -
G_ArchAngel #82 nem 600e, mivel engem csak a nettó ár érint, a másik, hogy ezzel a teljesítménnyel, ebben az árkategóriában csak a Clevo található még, de azt negatív garanciális tapasztalatok miatt kerülném...
Tudom, hogy találnék olcsóbbat ilyen teljesítménnyel, de akkor a 17" LCD-ről kellene lemondanom, amit azért nem tennék meg, mert a kisebb alkalmatlan munkára. -
MacrosTheBlack #81 Ezt minden notebookot vásárolni tervezőnek ajánlom figyelmébe elolvasásra, tanulságos!
Itt pedig hozzáértő notitulajok tudnak segíteni a vásárlásban. Csak mert ez a topik itt eléggé pang. -
MacrosTheBlack #80 Nem feltétlenül lesz sáv, az ismertebb játékok általában tudnak WXGA módban menni, pl. FEAR, CoD, Far Cry, HL2, NFSU, Warcraft3, WoW, Dungeon Siege, NWN, stb.
Oké hogy nagy a kijelzője, de 6 kilóért LG-t én nem vennék. Notik közt noname. -
G_ArchAngel #79 Sziasztok, erről mi a véleményetek:
a gépet elsősorban munkára (ArchiCad, PhotoShop, grafiaki programok, Office) használnám, másodsorban szórakozásra.
A wide screen-t gondolom a Windows alapú alkalmazások támogatják: CAD, PS, Office, Mediaplayer, míg a játékoknál lesz két fekete sáv oldalt (ami legkevésbé sem zavar)
Az LW60/70 sorozatú, Intel Sonoma platformra épülő noteszgépekben az új, 533MHz-es buszsebességgel dolgozó Pentium-M processzor, DDR2 memória és PCI-Express csatolófelületű ATI Mobility Radeon X600 videókártya található.
Háttértárként egy darab 40-100 gigabájtos merevlemez választható. Az 1280x800 vagy 1680x1050 pixel felbontású, szélesvásznú (15,4"/17") LCD-kijelzőt ATI Mobility Radeon X600 grafikus kártya szolgálja ki, amely típustól függően 64 vagy 128 megabájt saját memóriával rendelkezik.
A grafikus kártya PCI Express interfészen keresztül csatlakozik a notebook alaplapjához. Az új készülék négyféle kártyaformátum közvetlen kezelésére (SD, MMC, MS, MS Pro) is alkalmas. Az LW noteszgépekbe épített DVD Super Multi meghajtó minden létező DVD-formátumot, köztük a két rétegű DVD-lemezek írását is támogatja.
A vezetéknélküli hálózati csatlakozást beépített antenna teszi lehetővé, a készülékek bármely számítógéphez, hálózathoz vagy az internethez is csatlakoztathatók. A Battery Miser technológiának köszönhetően a készülék a különböző funkciók (például hangerő-szabályozás, automatikus fényerő-beállítás, merevlemez) áramfogyasztásának ellenőrzésével szabályozza az akkumulátor élettartamát. A noteszgépek kétéves garanciával, magyar billentyűzettel, magyar nyelvű Windows XP operációs rendszerrel kerülnek forgalomba.
LG LW70-JMBH -
#78 köszönöm ezeket az infókat!
ez a Fujitsu nem is olyan rossz! -
MacrosTheBlack #77 Ha nem akarsz mobilitást, csak konnektor mellett használni, akkor ezt nézd meg:
FUJITSU SIEMENS Amilo M3438G 03
Ha mindenben jó legyen, kis kompromisszumokkal, akkor: ACER Travelmate 4652LMi (kép). Ugyanez 40 ronggyal drágábban, de kicsit ütősebben: ACER Travelmate 4654LMi. -
MacrosTheBlack #76 Nem tudok róla. 6600-ast eddig csak Dothan mellett láttam. -
#75 és olyan van-e amiben Gf go 6600 meg turion proci van?
ezzel már végülis jól futnak a gémek vagy nem?
meg akkor irodai célra is jó. -
MacrosTheBlack #74 Ha főleg munkára kell, akkor ne Turionban, hanem Dothanban gondolkozz, és üzleti noteszt vegyél! Ajánlom pl. az Acer TravelMate 4652 LMi-t, ez játékra is alkalmas (GF Go 6600 64 MB), ugyanakkor már üzleti széria. -
MacrosTheBlack #73 Régi játék, vagy új? 1-2 játék is olyan erőgépet igényel mint a sok. :) Játékgépnek inkább a videochip számít, ha néha elszáll a gép, legfeljebb újraindítgatod. Munkára viszont megbízható gép kell, a beszteszt az IBM (baszott drága), vagy bármelyik valamennyire neves gyártó üzleti szériája. Üzleti notiban is van olyan amelyik alkalmas játékra, viszont ezek jellemzően némileg gyengébb paraméterekkel (128MB vram helyett 64, 1400*1050 helyett 1024*7608 felbontás, stb.) rendelkeznek mint a hasonló árú kommerszek. Már amennyiben egyáltalán rendelkeznek, mert pl. az IBM milliós csúcsnotijaiban is integrált szarok, max radeon 7500 van, itt ez nem szempont. Ellenben ha az IBM-et földre ejted, nem esik szét, ugyanezt egy Clevoról nem biztos hogy el lehet mondani (Albacompról nem is beszélve).
Turionra nem nagyon építenek üzleti notit, az inkább a kommersz gépeknél hódít, így leginkább játékgépekben vagy olcsóbb irodai célú (celeron helyettesítő) notikban találkozhatsz vele. Sztem neked az Acer Aspire 5024 WLMi, vagy a Fujitsu-Siemens Amilo 1667G 02 notija kell (mindkettőt megtalálod pl. a notebook.hu-n, bár árban annál olcsóbb helyeket is találhatsz). Előbbi ML-es Turiont tartalmaz (35W), utóbbi MT-set (25W), a videokártya azonos: x700 128 MB. -
#72 ööö inkább munkára,de egy-két játék jó lenne ha futna rajt :) -
MacrosTheBlack #71 Hordozni akarod vagy erőgép legyen? Előbbi esetben az x700 / gf 6600 a maximum, utóbbi esetben x800 / gf 6800, de az aksit felejtsd el! :) -
MacrosTheBlack #70 Mire kell, játékra / munkára? Megbízható legyen vagy olcsó? -
izb #69 ajánlom ezt az oldalt.
notebook.lap.hu -
#68 Hi!
Mondjon már nekem valaki egy jó laptop-ot/notebook-ot amelyikbe AMD(Turion) procivan...és mennyibe kerül egy olyan?
-
erikkovc #67 Sziasztok!
Albiban vagyok.Kicsi a hely!
Meloban valaszthatok laptopot egy bizonyos kerettel!
Melyik az ami birja a jatekot!(Pontos tipus kellene)Nagyon birja.
Mert tok jo lenne melo utan otthon jatszani!!!!
Help me!!!! -
MacrosTheBlack #66 Anna! Véget ért már a sziget! ;) -
jihad #65 Strapabíró zajkeltő neodímiumos hangsugárzókkal.
-
jihad #64 Jövőre jön az ikermagos Turion 64
A Yonahnak leáldozott. ;) -
jihad #63 Egy 3 gigás prescottot lazán lenyom. -
#62 Hy! Lenne egy kérdésem.... Szerintetek milyen P4es asztali számitógépbe valo processzor teljesítményével egyezik meg egy Intel® Pentium® M processor 750 1,86 Ghz/ 533MHz es processzor?!?!?!?!?!? Jó lenne tudni, mert notebook vásárlás elött álok... szóval VKI HELP!!!!
-
jihad #61 Tudom hát. -
#60 Te aztán tudods is mi ajó jihád -
jihad #59 Valóban... Ennél már csak egy 486-os laptop jobb 2 milkáért. -
#58 jó döntés volt -
#57 -
zero_cool51 #56 késő... megvettem az amd-set -
jihad #55 Az egyikben mobil proci van és x700 (kb = geforce 6600), a másikban asztali proci, és egy harmatgyenge gf5700. Mit gondolsz melyik a jobb? :) -
jihad #54 Semmi. Az AMD-nek is van mobil procija. -
jihad #53 Konnektor mellett se mindegy hogy alig melegszik, vagy szénné égeti az alkatrészeket. -
jihad #52 Radeon X700 vs Geforce 5700... Ez kérdés? :) -
jihad #51 Ne hűlyítsd már szegényt, még a végén megveszi az asztali procis, geforce 5700-as gagyit. :)