16455
  • virs lee
    Talán a felbontást is át kéne állítani wide-ra.
  • virs lee
    Nincs. Dell Hungary nem létezik. Van pár cég (pl. Humansoft, HRP) akik importálnak Dell gépeket, és tőlük veszik a kiskerek. Csakhogy erre a garit is ők adják, nem a Dell! És emiatt nem is vállalják be a külföldön vett Dell gépek garis javítását, mivel semmi közük (és hasznuk) azok javításából. Persze jó pénzért biztos megcsinálják.
  • virs lee
    norton ghost? fogalmam sincs mirol beszelsz
    Ez a probléma. Google!

driver pl egy hardverhez kell, amit tartalmaz az oprendszer
    Vagy nem. Pláne nem a legújabb (és vélhetőleg hibajavított) verziót. És ahogy Inquisitor is mondta, ha legyakod a Pistát, és ikszpét rax helyette, akkor kezdheted egyesével összevadászni a drivereket, mert azt a gyártó leginkább csak a telepített oprendszerhez valót adja neked. És hát van olyan hogy a google se ismeri az alkatrész gyártóját (Compaq gépnél már találkoztam ilyennel), vagy ha igen, nem biztos hogy találsz is hozzá drivert a notigyártón kívül (Acernél volt már ilyen, biztos máshol is).
  • grizzly21
    egyebkent ez a 1680*1050 vagy akar 1440*900 ez nem gaz? 1.6os az arany, nem nyujta meg hosszaban a dolgokat? Most probaltam ki ocsem monitorjan, es egy szabalyos koralaku pixelgrafika olyan ovalis lett hogy rossz volt nezni
  • grizzly21
    "Fizetés csak forintban történhet – a készülékek a gyártók hivatalos magyarországi képviseletétől származnak, nem mi importáljuk."

ezt a valaszt kaptam. akkor most van kepviselet? vagy ez hogy van?
  • grizzly21
    dehogy mukodik ugy..legalabbis szerintem nem.
  • szando
    Sziasztok,

Voltatok már a westendben a Dell boltban? Gondolom ott úgy működik ahogy a Dellnél mindenhol, hogy te rakod össze a gépedet.. Viszont neten semmit nem találtam, úgyhogy kérdezném, hogy egy Inspiron 1520-ast 2G rammal, 128-as videokarival és egy 1,66-os core 2 duo-val kb mennyiért kapnék meg ott? Sajnos nem vagyok pesti, így nem tudok akármikor a westendbe elmenni..

Köszi
  • grizzly21
    nem ertem, miert akarnek? ugy tudtam a vista pont az amihez meg alig van driver
  • Inquisitor
    "ezt a drivert sem ertem, mi koze oprendszerhez"

Hogyhogy mi köze? Egy Vista drivert életben nem teszel fel XP-re, vagy Linuxra vagy bármi másra és fordítva.
  • grizzly21
    norton ghost? fogalmam sincs mirol beszelsz:o

ezt a drivert sem ertem, mi koze oprendszerhez, driver pl egy hardverhez kell, amit tartalmaz az oprendszer de hogy ez hogy jon ide? szoval errol kene bovebb info
  • Rohamsisak
    Sziasztok! Olyan gondom van hogy kinéztem 2msi laptopot :MSI L730X-065HU , MSI L730X-057HU és kettő közül választanék de nem értem hogy néhány boltban miért drágább az amelyikben kisebb awinyo például, vagy van valami más oka annak amiért olcsóbb az ami számomra jobbnak tűnik? Na mindegy csak azt szeretném kérni hogy aki jobban vágja a témát az adjon légyszi valami véleményt ezekről és arról hogy melyikük a jobb. Köszi szépen előre is!
  • virs lee
    Mit kell erről bővebben írni? Norton Ghostot láttál már, nem?

Rakhatsz rá akármilyen oprendszert, legfeljebb nem lesz hozzá driver.
  • grizzly21
    a 15.4 azert kellene mert 14es nekem tul kicsi, egyszerre tul sok ablakot szoktam megnyitni es munkara lenne foleg, tehat ha hurcolasznam is, nem napiszinten, hanem max hetente vagy kethetente. de sztem pont ez az idealis, amit meg vinni is lehet, de nem is kicsi a kepernyo.
    viszont a kerdesem az, hogyha a lent linkelt lapit akarom megvenni, de windows xpt akarok ra feltenni akkor mi a teendo? ok esetleg meg tudjak oldani (lehet warezos is) ?
    egyebkent errol a recoveryrol tudna irni valaki bovebben ? azt hittem oprendszer telepites ugyanugy megy mint asztali gepen
  • virs lee
    Jó cucc, sztem árban se nagyon találsz alatta. Nekem egyedül a 15.4" ami nagyon nagy, bár ez ellensúlyozza az 1680*1050 felbontás. Ha megelégszel az 1440*900-zal is, akkor javaslom az enyémet (IBM T61), kb. mindenben pont ugyanez, de csak 14.1". 12" lenne az ideális, de abban már csak 1024*768 van (legalábbis IBM-ben), és dvd az értelemszerűen nincs.
  • virs lee
    Kb. egy leghostolt partíció.
  • virs lee
    Azért mert a gyártó mennyiségi kedvezményt kap a windowsra, nem is keveset hiszen milliós tételben veszi, ezért windowssal telepítve olcsóbban tudja adni a notit, mintha adná mezítlábasan + dobozos windowssal. A vásárlók többsége meg úgyis megvenné hozzá, nekik megéri. Ezeket a hw + sw kombókat nem ide a balkánra találják ki, hanem amcsiba / európába, ahol egy 0-val többet keresnek mint mi, ezért nem (annyira) warezmonkeyk.
  • grizzly21
    recovery disc az mi?
  • Inquisitor
    Ha nem driver CD van hozzá, hanem Recovery disc, akkor lehet szívás tárgya, lehet vadászni kell az XP-s driverekre.
  • grizzly21
    illetoleg miert rossz a vista? Sajnos azzal adjak, egyszeruen nem ertem miert kell parositani a jo kis dell laptopokat microfos oprendszerekkel
  • grizzly21
    2 kerdes:
    1/ ennel jobb arat tudtok erre ?
    usanotebook d830 dell

2/ a vista oprendszert siman le lehet szedni rola ugye?
  • akyyy
    de ment az rendesen játékokkal, videovágásokkal, dvdtömörítésről nem is beszélve
  • virs lee
    Ha nem indítod be a kocsit, nem is fog gyorsulni.
  • akyyy
    hát azt nem mondanám
  • Inquisitor
    Ergo nem is volt rajta futtatva semmi se? :)
  • akyyy
    gépe coreduos proci van, és nem nagyon használta ki semmi se.
  • virs lee
    Már miért ne használná ki? Windows alatt már vagy 10 éve multitasking van, minden (egyszálú) program egy önálló szál, ami párhuzamosan fut. Ha sok megnyitott taskod van, érezhető a különbség.

Nem a dual core a baj, hanem hogy legtöbb embernek a MHz = minőség, pedig nagyon nem.
  • akyyy
    azt nem tudom megmondau, duos gépen csak egyszer volt vista, de nagyon nem jött be

(perze laptopon az van)
  • peteragoston
    Végülis nem lenne drága 149.917 Ft lenne nekem...
    Vistaval sem hasznalna ki?
  • akyyy
    coreduot ne vegyél, drága, és nem nagyon használja ki a gép (laptop meg pláne... ha már olcsobb lesz, tán megéri de addigra már 7 magosok is lesznek:D)
  • virs lee
    LOL!
  • virs lee
    Semennyire. Vagy mákod van és véletlenül hibátlant kapsz, vagy nem. A szervize meg Mistral szintű.
  • peteragoston
    Na asszem megvan mi lesz a gép!
    Acer Extensa 5610WLMi Core2Duo 1.66GHz notebook
    http://www.edigital.hu/product.php?productid=31197&cat=594&page=1
    Ahogy néztem teljesítmény / ár arányban nagyon jó.
    Egyedül a garancia kevés: 1év
    Szeretném kikérni véleményeteket!
    Az ACER mennyire megbizható? Elég aktív használatra lesz...
  • Ramseska
    Sziasztok!
    Laptopot szeretnék venni,és mondhatni full sötét vagyok a témához.Itthoni használatra kéne,Wrod,Exel,de azért jó lenne,ha 1-2 újabb játék futna rajta.Én most egy Amilo Pi1515-re gondoltam.Szúrnék be linket is,csak ugye nem tehetem friss regis lévén,inkább leírom a paramétereit:
    Processzor típus: Intel Core Duo
    Processzor jellemzők: T2250 (2MB L2cache/FSB533) 1730 MHz
    Memória: 1GB (2*512)DDR2 533/667MHz, max. 2GB
    Merevlemez: 120GB SATA
    Kijelző típus: 15,4' WXGA
    Kijelző leírás: CrystalView 1280*800
    Optikai meghajtó: 8X DVD +/-RW DL
    Videovezérlő típus: alaplapi integrált, max. 128MB
    Videovezérlő leírás: Intel® Graphic Media Accelerator 950 PCI Express
    Akkumulátor, üzemidő: 6 cellás Li-ion 4000mAH
    kb. 4 óra üzemidő
    Billentyűzet: 2 gyorsgomb:
    - Internet browser
    - Silent mode
    Pozicionáló: Touchpad két gombbal
    Audio: 7.1 SPDIF, beépített sztereo hangszórók
    1x line in / microphone in
    1x headphone out (megosztva 1x SPDIF)
    Bővítőhelyek: 1x ExpressCard slot (34/54mm)
    4-in-1 card reader SD/MS/MMC/MSPRO
    Portok: 1x IEEE1394, 3x USB 2.0 port,
    1x S-Video, 1x CRT
    Kommunikáció: 56K, V.92 fax modem
    10/100Mbps LAN
    Intel® PRO/Wireless 3945ABG
    Méret, súly: 358mm (W) x 255mm (D) x ~28mm /~ 36mm, 2,8kg
    Operációs rendszer: külön vásárolható
    Lokalizáció (billentyűzet és op. rendszer nyelve): magyar
    Garancia: 1 év garancia( bővíthető)

Vélemények?Várom a tippeket is.Olyan gép kéne,ami mondjuk nem 400 ezerbe kerül,és tovább bírja 1-2 évnél.Lécci valaki válszoljon!
  • virs lee
    Pont a minőség az amit meg kell fizetni, jobban mint a teljesítményt.
  • virs lee
    Használtat. Ennyi pénzért amit kapsz, arra a Vista is csak Aero felület nélkül, "Basic" módban menne fel, és ramot is kapásból pakolhatnál bele (nem drága, de +lóvé). Ja és garisat ennyiért tuti nem kapsz. 2.5-3 kiló alatt nem nagyon lehet válogatni (minőségi) notebookok közül.
  • Tetsuo
    Sorry, de ezt nem ertem..
    ..Szal velemenye vkinek?
  • grizzly21
    igazad volt virslee, sajnos nem lehet itthon intezni a garit..
    mostmar csak az a kerdesem hogy ennel olcsobban tud e valaki ugyanilyen lapit ?
    usanotebook

nem is ertem miert olyan sikeres a laptop.hu egyebkent, irtozatos araik vannak
  • KryssHUN
    van valakinek valamilyen tapasztalata a DELL-l kapcsolatban? konkrétan erre a tipusra gondoltam Dell Inspiron 9400
  • peteragoston
    végülis, nekem nem olyan fontos hogy nagyon erős gép legyen, hanem jó chipsettel legyen ellátva, meg strapabíró legyen...
  • akyyy
    minimum 150, én is annyiért vettem, de sztem 1 év múlva már az is selejtes lesz sajna..

200ért érdemes venni, csak hát kinek van rá pénze :(