16455
  • bandeszbiro
    bocs elcsesztem a linket
  • bandeszbiro
    Hi ALL!
    Sikerült döntenem. Ennél laptopnál maradok: http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=5777
    De akadnak még kérdések.
    1, Főleg zene készítéshez használnám, --> külső hangkarit hogy tudok csatlakoztatni?
    2, Noti VGA-hoz nem értek, szóval az ebben található mire elég? ( gondolok itt játékra, filmnézésre )
    Előre is köszi!
    Csá!
  • grizzly21
    jaja igy gondoltam en is. de akkor laptopon jo lesz a felbontas remelhetoleg
  • virs lee
    Ha olyan felbontást állítasz be ami nem felel meg a natív felbontás képarányának, akkor értelemszerűen torzított képet kapsz, ez független attól hogy widw vagy nem wide monitorod van. TFT-n mindig natív felbontásban jelenik meg a kép, akkor is ha kisebb felbontást állítasz be, csak akkor széthúzza a kisebb méretű képet natív felbontásra, és jól pixelesedni fog. Ha ezt még megfejeled azzal hogy függőlegesen vagy vízszintesen más mértékben kell nyújtani a képet, akkor meg nemcsak pixeles, de még torz is lesz.
  • grizzly21
    nem inditottam semmilyen jatekot, egy pixelgrafikat (konkretan egy jpg kepet) neztem meg, ami egy szabalyos kort abrazol, es ehelyett az atalitott felbontason egy ovalis alaku tojasformat kaptam. Ez azert van szerintem mert mig a laptop fizikai kepernyojenek aranya megfelel a widescreen 1.6 aranyu felbontasnak, ugy az otthoni monitorom alapbol nem arra van (mas kerdes hogy tudja ezt a felbontast), tehat a kepernyoaranya nem szelesvasznu igy ha szelesvasznu felbontast valasztasz, azt torzitva jeleniti meg
  • virs lee
    Ez fasság. Annyi igaz csak belőle hogy Magyarországon szinte csak a hulldaékot veszik meg az emberek, a normális minőséget nem, míg a németeknek futja a jó cuccokra is. Ezért arányaiban a németeknél több lesz a jó gép, de nem azért mert oda mást szállítanak mint hozzánk, hanem mert nálunk csak a gagyira futja az átlagfizetésből.
  • Mityu91
    Sziasztok!

Üzleti célokra keresnék laptopot és már egyet ki is néztem nem tudom, h mi a véleményetek róla :Laptop:Asus S6F
    Igazából az érdekelne, milyen a proci ami benne van és a cor 2 duot, h kell érteni, 2x er kell venni vagy hogy is van ez?

Előre is köszi mindent Milán
  • peteragoston
    Mi a vélemény arról...
    Azt mondják Magyarországra kerülő laptopokba roszabb minőségű alkatrészeket raknak bele mint egy Németországba kerülő laptopba.
    Meg a nyugati piacra szánt gépek jobbak, mint amiket itt adnak el...
    Tud erről valaki valamit?
  • virs lee
    Az első kettőt meg se néztem, acer az jó nem lehet. A maradékból az "ibm" thinkpad r60 a legjobb bálasztás, a "lenovo" 3000-es szériáért 340k-t kidobni az elég lol, a hp-nak meg az új (nc/nw/nx kategóriák megszűntetése) típusjelzései fingom nincs mit takarnak, egyelőre nem lehet tudni melyik business és melyik konzumer modell, viszont a konfiguráció és az ár összehasonlításábl kiderül hogy ez egy konzumer modell, kérdés a régi nx (a jobbik eset) vagy az 500-as gagyiszériába tartozik-e.
  • virs lee
    ??? Ezt nem igazán értem.

Valszeg elindítottál egy játékot, ami nem ugyanazt a felbontást használta (ráadásul wide helyett 4:3-asat) mint a windowsban beállított. Ez természetes, hiszen a gamék legritkább esetben szokták magukat a win felbontásához igazítani, azért van az options menü hogy ott kiválaszd a megfelelő felbontást (ha wide monitorod van, akkor lehetőleg olyat, és méginkább: a natív felbontásnak megfelelőt).
  • virs lee
    Hogy mivel adják az nem bolt függő, hanem gyártó. Ha az IBM / HP / akárki Vistával árúsítja, akkor itthon is azzal fogod kapni, mivel a boltok csak továbbpasszolják neked a gyártó cuccát, nem hekkelgetik.

De mint mondtam nem olyan szar a Vista mint egyesek elképzelik. Leginkább a lém vérpistikék szívnak vele, akik elindítanak 1 gamét és valamiért kiakad, aztán egyből a vistát kezdik szidni. Pedig csak a vidokártyájukhoz nem volt képes normális drivert barkácsolni a gyártó. Leginkább az Nvidia driverekkel van gond (meg a Creative, bár azzal meg jól kibasz az MS, mert épphogy barkácsolt egy Alchemyt az OpenAL-hez, az SP1-ben már új hangszabványt fog bevezetni az MS), az ATI Vista driverek állítólag jobbak. Mivel Nvidia kártyám van, maradt az XP az asztali gépen, de notin jó a Vista is, úgyse játszok rajta.
  • csuporka
    acer1
    acer2
    ibm
    lenovo
    hp
  • csuporka
    hello!
    ezek közül melyiket ajánlanátok?

válaszotok előre is köszönöm
  • grizzly21
    asszem leesett h mi volt a gond: laptopon az a felbontas nativ, tehat a laptop kepernyojehez igazodik ugye? ergo ami a valosagban egy kor az a laptop kepernyon is kor lesz, ellenben amikor most a CRT-t allitottam at, annak a kepernyoje nem szelesvasznu volt, ezert torzitott el mindent.
  • grizzly21
    Nem a dx10en van a hangsuly, azt csak mellekesen jegyeztem meg.
    egy haverom elinditott egy vistat, meg talan egy firefox ot startup utan, az eredmeny: 1 GB elment a rambol, ez szerintem botranyos. nekem varhatolag 2 gb om lesz, de nem akarom hogy abbol 1 gb ot elvegyen az oprendszer. Egyebkent nem vagyok benne biztos, hogy a vista teret nyer 1-2 even belul. Baromira nyomatjak mindenkinek az arcaba, de ennek ellenere nagyon sokan allnak vissza xpre. Nekem most az elsodleges szempont hogy egy jo laptopot vegyek amit tudok hasznalni fejlesztesre.
    Eppen ezert kicsit viccesnek tartom a szituaciot, hogy sok emberrel ellentetben raszanok kozel 400 rongyot egy ilyen gepre, (es igy dragabban veszem meg kb 100K val mint ha usabol vennem, viszont a gari miatt nincs valasztasom) de megse nyaljak ki a seggem ezert a penzert, ugy tesznek mintha nekem tennenek szivesseget azzal hogy naluk vasarolhatok, es mellesleg nem talalok egy olyan boltot ahol xpvel adnanak ilyen kategorias laptopot.
  • NeoMaN
    Baszki én nem a DX10-ről beszélek ami tényleg vakítás, hanem a Vista-ról az oprendszerről. Teljesen rendben van ha van alá elég erős vasad és normális drivereid.

Amúgy igen Carmack-ot jó programozónak tartom. Sőt, a legjobbnak.
  • virs lee
    Carmack jó programozó, de értelmezni is tudni kéne amit mondott. Nem azt mondta hogy szar a DX10, hanem hogy nem tud többet mint a DX9. Ez igaz, mivel a DX10 lényege mindig is a DX9-nél könnyebb programozhatóság volt, nem pedig a látványelemek bővítése. Senki se állította hogy jobb, csa egyesek beképzelték maguknak, mert hát ha a 10 nagyobb mint a 9, akkor az biztos jobb is... A Vistát meg azért nem szereti mert 1: szarok a driverek, ami ugye a hw gyártók hibája, 2: más driver modellt használ a Vista mint az eddigi windowsok, amit először meg is kell tanulni használni, a régi megoldások itt nem feltétlenül működnek, vagy csak lassabban. 3: Carmack mindig is OpenGL fan volt, minden játéka az, miért is pont most lenne jó véleménye az MS-ről?
  • virs lee
    Az 1680*1050 az micsoda ha nem wide? ~~
  • virs lee
    Nero7 teljesen jó. Total commandert nem használok (FAR commander rlz!), de biztos van abból is vista verzió. NAV 2007-em van a notimon, és teljesen jól megy Vista alatt. Eclipse (3.3) is.

Namost a programozó haverjaid vagy nagyon bénák, vagy életükben nem láttak még Vistát.
  • grizzly21
    miert neked jobbak a tapasztalataid? A logodban szereplo John Carmackot mar eleg jo programozonak tartod? O azt mondta a vista koruli cirkuszrol hogy nevetseges, a directx 10 pedig meg teljesen felesleges.
  • grizzly21
    felbontas allitas van, be is allitom amit akarok :
    1680*1050 de wide screent nem latok.
    hol van?
    screenshot bocs h bmp, ocsem gepen nem volt ps
  • NeoMaN
    Nem tudom milyen "programozó" mondta neked ezeket, de ezek után soha nem halgatnék a tanácsaira...
    :DDDD

Ezek kb. másfél évvel ezelötti alfás gondok lehettek, vagy talán méginkább júzer error.
  • grizzly21
    mire hasznalod? most ezeket az infokat halllotam (programozotol) :
    "nekem ilyen gondjaim voltak a vistával egyébként:
    - a total commander nem indult.
    - a frissen vásárolt norton antivirus 2007 nem indult.
    - a nero 7 nem indult.
    - az apache 2-re nem emlékszem, de sztem az sem ment. az iis-t nem használhatom, sőt, nem is akarom soha php-ra.
    - az eclipse nem indult. emlékeim szerint a java fagyott ki állandóan. ekkor letettem róla végkép."
  • virs lee
    MErt nem tudják használni. Nekem is az van a notin, semmi baj vele. Illetve ami bosszantó, az ugyanúgy bosszantó az XP-ben is.
  • virs lee
    Akkor ne tettesd magad hülyének! Kizárt dolog hogy ne legyen ott a felbontás állítás, még monochrome Herculesnél is van olyan.
  • grizzly21
    hulyenek azert ne nezzel, nyilvan ott keresem, de ott nincs ilyen hogy szeleskepernyo. (netan ez csak lapinal valaszthato opcio?)
  • grizzly21
    egyaltalan nem csak az nyavajog. Designer ismeroseim is mind rosszat mondanak rola.
  • virs lee
    A vistára az nyavajog aki gamelni akar, mert a gyártók basznak jó drivert írni hozzá. Viszont notival nem játszani szokás, ott tökmindegy hogy mennyire szar 3D-ben.
  • virs lee
    Desktop >> jobb klikk >> properties >> settings.
  • grizzly21
    na igy mar vilagos, koszi. ez viszont azert ciki, mert a vistarol eddig gyakorlatilag csak rosszat hallottam. nem tud valaki mas boltot ahol ilyen arban lehet xpvel venni d830at?
  • grizzly21
    esku nem talalom, hol van?
  • grizzly21
    az nem cikk egy level amire valaszoltak:)
  • virs lee
    Most mennem kell, majd elolvasom a cikket, de gondolom ez ugyanolyan mint a Humansoft, HRP. Ha bővebben érdekel a téma, keresd d900t-t a PH notifórumában, ő a notebook.hu-nál dolgozik, képben van.
  • szando
    télleg nincs, de ezt a hivatalos honlapról is le lehet szűrni.
    dell-partnerek
  • virs lee
    Dzsízösz... Asztali gépet se használtál még? ~~
  • virs lee
    Dehogy nincsenek, csak adnak hozzá drivert is.

utanaolvastam, biztonsagi mentes, oke, de nem ertem ennek mi koze ahhoz hogy xpt vagy vistat valasztok..
    A recovery lemezről volt szó. Az mint mondatm olyan mint egy leghostolt vinyó. Nem telepítő cédét kapsz, amit felrakhatsz bármilyen gépre, hanem az adott gépre egyszer már feltelepített oprendszert (+driverek + segédprogramok, miegymás), amit csak arra tudsz felrakni. Nyilván így védekeznek az ellen hogy ne warezold le az asztali gépedre is a pénzes oprendszert, ugyanakkor gyorsabb és egyszerűbb a telepítés mint telepítő cd-vel, tehát legális használat esetén jobb.
  • szando
    Az nem létezik, viszont az Enternet nyitott most nyáron a Dell-el közösen (!) hivatalos (!) Dell boltot a westendben.
    cikk
  • grizzly21
    nem akarok kotozkodni de akkor ok miert irtak hogy van?:)
  • grizzly21
    es azt hol?:)
  • grizzly21
    hat nezd en dell lapit veszek abban csaknincsenek noname cuccok. drivereket meg szokas tobbfele oprendszer verziohoz kiadni..
    itt a termek leirasa fulre kattintva azt irjak lehet valasztani..

utanaolvastam, biztonsagi mentes, oke, de nem ertem ennek mi koze ahhoz hogy xpt vagy vistat valasztok..mindenesetre remelem lehet xpt es akkor semmi gond.