16455
  • MaSzKa
    minek tuningolni 1 laptopot? nem tudom megérteni
  • virs lee
    Akkor minek vettél notebookot? Csak szétbaszod.
  • Mokus1
    nem huzni szeretném mert nagy átlagba ugyis mindig 240ről megy:)és kevés már neki.
  • virs lee
    Mármint downclockolni a kevesebb fogyasztásért? Notebook hardware control. ~~
  • Mokus1
    Mivel leht huzni intel laptopot biosbolnem leht:(
  • Zomil
    szvsz az msi-nek is 340e-ért elég jó pl a gx700-as szériája:)
  • virs lee
    http://laptopinfo.hu/used.htm
  • Adler
    mit ajánlotok, olyan 200e ig?:)
  • Adler
    hát köszönöm
    akkor elég ha nézek valami 1x, gondolom a játékon kivül minden másra azért használható:)
  • virs lee
    A p-s notik CAD-re vannak kitalálva, tervezéshez meg nem árt a felbontás, és a 3D-s tervezőprogramokat futtatni tudó videokártya. Bár felszereltsége miatt a notebookok csúcsa, de a hozzá tartozó fogyasztása is megvan. Hordozhatóságban jobb az integrált kártyás, tovább bírja az aksija. Természetesen a minősége az magasan a konzumer gépek felett van, ezért is olyan az árcédulája amilyen.
  • virs lee
    Van, de annak ára is van. Pénzben, súlyban, hőtermelésben, fogyasztásaban, minőségben. Nem éri meg.
  • grizzly21
    "A csúcs az persze a T61p, 1920*1200/15.4" kijelzővel"
    uramatyam! Ahhoz nagyitot is venni kell szvsz
  • grizzly21
    macbook pro-ban Geforce 8600M GT van (nem tudom hogy jobb-e annal, de azt tudom h ez mar eleg utos)
  • tomo
    roviden , nincs olyan laptop videokartya ami megutne a 7600 szintjet.
  • virs lee
    Asztali gép helyettesítésre nem érdemes notebookot venni, max ha nem akarsz játszani. Fejleszteni nem tudod, az elérhető kínálat inkább az alsókategóriás videokártyák szintjén mozog (hűtés + fogyasztás!), ráadásul azt is csak konzumerben kapod meg elérhető áron, ami annyival szarabb minőség terén mint amennyivel olcsóbb. Csak a baj van vele.
  • Adler
    hát ez az, itt akadok meg mindig, biztos én vagyok tájékozatlan videokártya témában, az asztali gépekét ugy ahogy képes vagyok behatárolni, de ezekét nem
    kb. egy 7300 GT vagy egy 7600 Geforce teljesitményű kártyát tudok elképzelni, adom azért lejebb is, ha horror az ár, de nem akarok eljutni
    a 3-4 évvel ezelőtti szinvonalra, márcsak a beinvesztálandó összeg miatt sem:)
    lényegében hely hiány és némi mobilitás miatt kellene egy normális laptop, de ugy látom inkább kidobom az egyik szekrényt (aztán az asszony meg engem).
  • vass17
    Ha nem is akarsz használtat, de Hp-nak a renew kategóriája lényegesen olcsóbb, mint újonnan. Ez annyit takar, h boltban voltak bemutatódarabok, vagy 1-2 napot használtak, vagy egy raktárban álltak több ideig... Egyébként felújítják őket, és 1 év garanciát adnak rá. pl: nx 7300
  • virs lee
    Az integrált kártya lényege nem a játék, hanem hogy minél kevesebb áramból kirakjon vmi képet a kijelzőre.

Fingom nincs mi kell egy wow / codnak, nyilván attól is függ mennyire igénytelen grafikával akarod nyomni. A titan quest pl. elindul x300-on is full minimálon, megfelelő szaggatások kíséretében, maxon meg a 8800 gtx is épp elég neki.
  • Adler
    rossz emlékeim és tapasztalataim vannak az integrált kártyákról, nem tudom, hogy a laptopokba szereltek mennyivel jobbak, mint amik anno vagy most az asztali pc k ben vannak, ezért kérdeztem, magyarul játszani lehet e rajtuk, pl. wow vagy cod szintű játékokkal.
  • virs lee
    3D-t az integrált is támogatja.
  • Adler
    realis elképzelés 200e körül olyan gépet venni, amiben nem integrált vga kártya van, az alul irott 3-400e ft nekem sok.
    Természetesen normális kártyával szereltre gondolok, ami támogatja a 3d t.
  • virs lee
    3 kilóért egy alap T61-et kapsz, XGA felbontással, integrált videokártyával. Arra jó hogy az Aero Glasst képes futtatni. Meg nem fogyaszt sokat.

Az olyan mint az enyém már inkább 4 kiló, viszont egy x700 szintű videokari van benne. Értelemszerűen annyival többet is fogyaszt.

A csúcs az persze a T61p, 1920*1200/15.4" kijelzővel, az elérhető legkomolyabb profi videokártyával - és az összes közül legnagyobb fogyasztással és árral. Ezt 3 kilóból nem kapod meg.
  • grizzly21
    szerintem mindenkepp minosegi, Dell-re szavazok. Latitude ..pontosabbat nem mondok, vannak itt nehanyan akik jobban ertenek ehhez.
    hp a 2.legjobb, meg az ibm is minoseg, ha nem riadsz vissza a kocka designtol
  • ZLn
    hello!
    Milyen laptopot ajánlotok kb. 250(esetleg 300)k-ért?
    Alapvetően mérnöki munkához kellene: AutoCad - 3D-s modellezés; Consteel, Axis, Ansys (nagy processzor + memóriaigényű programok)
    Azért jó lenne, ha 1-2 játék is elfutna rajta (pl heroes5 fifa08 gothic3)
    + ne merüljön le 30 perc alatt
    A képernyő felbontása nem feltétlenül fontos, általában monitorral használnám.
    Használt nem jó.
    Köszöntem.
  • virs lee
    Használtat.
  • Jobson
    100e körül milyen laptopot ajánlotok? A szüleimnek kellene internetezésre és letöltött filmek kiírására. Köszi.
  • virs lee
    Veszel bele még 512-t.
  • SAFIII
    csá!!!
    vettem egy amilo li 1705 ös laptopot,a vga meg a sima memória között lehet variálni megosztani,tehát 512 mb van össz vissz a gépben,per pill most 64 a vga a tobbi marad a gépnek,de én 128as vgaát szeretnék,
    ezt hogy tudom állitani?
  • virs lee
    kvarcjáték
  • vass17
    hmmm, egy érdekesség az asustól..lehet, hogy már hallottatok róla, de azért belinkelem, mert egész jó gép a maga módján.
    asus eee
  • virs lee
    Inkább a pénzt tartsd meg.
  • szekeszbá
    Hi.mindenkinek gondban vagyok ,hogy milyen notit vegyek:
    1,FUJITSU SIEMENS amilo LI1705
    2.El System Ei3313HU /Mindkettőnek azonos az ára . az Ei3313HU-n van vista basic rendszer ,a másik tök üres, netezésre, fotok szerkesztésére,és filmnézésre szeretném használni köszi a segitséget
    Hi.
  • virs lee
    Pixelesebb lesz.
  • grizzly21
    konkretan 1680-1050 rol 1280-800
  • grizzly21
    ha van egy felbontas, amirol leallitom egy kisebbre a kijelzot, de az arany nem valtozik , akkor mi a helyzet a keppel ?
  • virs lee
    Mindent kínában gyártanak.
  • vass17
    hát arra gondoltam, h a gyártó honnan származik és hol szerelik össze őket:P?
  • virs lee
    Mi? Az MSI MSI, az Asus meg Asus.
  • vass17
    Hát feltűnt már, h egész tűrhetően néznek ki, de nem minden a külső.. Egyébként milyen gyártmány?:D
  • virs lee
    Az MSI is állítólag jobb fajta konzumer - de hát csak a konzumer kategória határain belül. Inkább MSI mint Acer, de leginkább egyik se. :)