16455
-
#690 elszinezodes tenyleg volt, garival csereltek, es az uj gepeknel mar nincs ilyen ha jol tudom, tulmelegedesen is javitanak folyamatosan..karcolodo iPodhoz nem tudok mit szolni, az mp3 lejatszok teren a sony walkman a kimagaslo minoseg, a tobbivel nem is foglalkozom. -
#689 ez a cikk az apple sajtot es marketinget szidja, nem sok koze van ahhoz hogy kritizalja a mac termekeket.
az viszont objektiv teny, hogy az osx-ek a stabil oprendszerek, ez ellen nem nagyon lehet vitatkozni. mas kerdes hogy nem mac-re fel lehet rakni vista-n kivul mast is..
az a baj, hogy nagyon hasonlit ez az mac vs pc egy politikai vitahoz, ahol mindenkinek igaza van, ilyenkor en ugy probalom eldonteni a helyzetet, hogy a tenyeket megnezem: kulfoldon sokkal tobb a mac hasznalo, ahol kinn voltam londoni studio-ban ott is kb fele-fele aranyban voltak mac gepek..en 3 hetig ultem egy mac elott, kb nap 8 orat, volt hogy a nap vegere belassult amikor egyszerre 5-6 dolog futott a hatterben, de fagyas, kekhalal, vegzetes leallas, nem volt soha..
es meg egyszer mondom, en nem akarok meggyozni senkit, csak ertelmesen, ervekkel tisztan akarom latni a helyzetet. -
virs lee #688 Aha, nyilván a szarrá füstölő mac tápok, a tróger szak(barbár)szerviz is a Vista hibája... Nyilván... -
virs lee #687 Az aranyból készült trabant se olcsó, ezek szerint van olyan jó mint a ferrari...
Itt jelennek meg az utóbbi időben elszaporodott hardveres hibák leírásai, itt találják meg egymást az azonos bug miatt szenvedő felhasználók, itt ismertetik az esetleges házilag kivitelezhető javításokat. (Hívószavak: zúgó PowerMac és MacBook Pro tápok, túlmelegedő és elszíneződő MacBook, karcolódó iPod Nano.) És hónapokkal később, mikor a hibákat végül elismeri a cég, az is ezeken a híroldalakon keresztül jut el a tömeghez.
kivancsi vagyok neked itt mi az ami kommersz, meg minosegtelen
Akkor ne légy lusta kicsit visszaolvasni! -
#686 "Tehát ha nem akarsz parázni a rejtélyes hibák / lefagyások / anyaghibák miatt, akkor business classt veszel"
a rejtelyes hibak, es lefagyasok a windows vista-hoz karosszeria-tartozekkent parosulnak, igy sztem ebbol a szempontbol (is) biztosabb a mac, hamar belekezdtunk a mac vs pc kerdesbe (amit egyebkent nem kell eltulozni, nem vitazni akarok, nyilvan, nem teheti meg mindenki hogy mac-et vegyen, es a mac is szenved nehany hibatol ami speciel nincs meg win-es rendszereknel, de en ugy latom, hogy tulnyomoak az elonyok) -
#685 egyreszt mint te is irtad a mac nem olcso, tehat mar nem illik ra a definicio fele, masreszrol pedig itt latod a specifikacioit mondjuk a MBP-nak,
macbook pro tech.specs
kivancsi vagyok neked itt mi az ami kommersz, meg minosegtelen -
virs lee #684 A Mac az csak egy sznob márka sznoboknak. Mióta intelre váltott, még prociban is ugyanaz mint bármelyik pc. Az Apple pedig ki is használja a sznobságot, prémium árat kér kommersz cuccért. -
virs lee #683 Kétféle noti van: consumer és business class. A konzumer az a "jó lesz ez is a parasztnak" hozzáállás jegyében készül. Elsődleges cél a minél alacsonyabb (teszkós) ár, a minőség nem számit (beszart a hosszú i-m, ezért most az nem lesz). A busines class pont az ellentéte: minőség és megbizhatóság mindenek felett, az ár másodlagos. Van még a belépő szintű business gép, pl. IBM R, HP nx sorozatok, amik minőségben inkáb business gépek, de nem kapják meg a fullos gépek extráit, pl: titánium ötvözetű ház, rollcage, active protection a vinyóra. Tehát ha nem akarsz parázni a rejtélyes hibák / lefagyások / anyaghibák miatt, akkor business classt veszel. Inkább egy használt business, mint új consumer. -
#682 a mac consumer? nezd, a consumer azt jelenti hogy fogyaszto, a te definiciod szerint mit jelent? azt hogy nagytomeg altal hasznalt gagyi?
Nagyon sok embert ismerek webdesign, programozas, tervezoi fejlesztes, stb teruleteken akik mac-re valtottak jo ideje, azon dolgoznak (pl macbook pro) es nem bantak meg.. -
virs lee #681 A Mac az nem igazán "minosegtobblet" az MSI-hez képest. Az is csak egy konzumer gép, hiába ismert név az Apple! -
lovaszi #680 és az mi? -
#679 ha felaldozol egy kis artobblet, egy nagy minosegtobbletert, akkor egy sima (nem pro) macbook is jo lehet, de csak ha nem veszes a 13mas kijelzo, vagy mennyi van neki. (cserebe jo kicsi) -
trade1 #678 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Notebook vásárlás előtt állok. Bár gondolom ez nem meglepő mivel ide firkálgatok. Semmi másra nem szeretném használni a gépet csak netezésre (letöltés is), egy két dvd kiírására, és a melóhoz (excel + egykét másik program, aminek nincs vészes gépigénye). Tehát játékra nem kell!
Ajánlottak nekem egy MSI megabookot a www.users.hu főoldalán van akcióban 132 000 Ft-ért. Ez szerintetek megfelel nekem vagy ha tudtok légystíves ajánljatok valami mást!Előre is köszönöm! -
virs lee #677 Az egy konzumer gép. -
lovaszi #676 HP Pavilion dv6000 van szó -
virs lee #675 Jó a link, kb. semmit nem mutat... -
lovaszi #674 sziasztok!
gyors help kéne szerintetek melyik érné meg jobban?
http://www.monstercomputer.hu/?base=items&type=detail&id=84886
vagy
http://www.laptop.hu/index.php?main=main&page=kirakat_details&subpage=kirakat&itemid=9452 -
lovaszi #673 sziasztok! Erről mia véleményetek? http://www.monstercomputer.hu/?base=items&type=detail&id=84790
főleg netezésre, filmezésre, max 1-2 régebbi játékra kéne. -
#672 #671 :) -
#671 hali. laptopváráslás előtt állok. A keret 140.000 (max + 5000 forint). A célom nem játszani rajta, arra itt az asztali:)
Két "lehetségest" néztem: MSI S420X-004HU (14,1" WXGA 16:9, 80 GB, ATI XPRESS 200M megosztott VRAM, 10/100mbps LAN, 56K modem, VGA monitor kimenet, FireWire I-link IEEE1394, S-Video TV kimenet, Wireless LAN 802.11b/g, USB 2.0 (3db), 4 az 1-ben kártyaolvasó, Express card kártyahely, 1gb Ddr2 ram, 2 év garancia, Kártyaolvasó: 4in1 (SD, MMC, MS, MS Pro)
A másik : ACER Aspire 5310-301G12Mi( 15,4” WXGA (1280x800) Crystal Brite , 1fb ddr2, 120 gb sata, 802.11g wlan , webkamera, vga Intel 950GM integrált , 5in1 (SD, MMC, MS, MSPro, xD)4 x USB, 1 x VGA, 1 x S-Video, 1 x modem ?(RJ11), 1 x Ethernet (RJ45), 1x fejhallgató-/hangszóró-/vonalkimenet-csatlakozó (S/PDIF) , 1x mikrofoncsatlakozó , 1x vonalbemenet-csatlakozó, 1 x ExpressCard™/54 bovítohely ) 1 év garancia . Amiért talán az Acer felé hajlok az az, hogy van benne xD kártyaolvasó (azt használok) amiért meg az msi felé, sokkal szebb dizájn és 2 év garancia. Várom ötleteiteket:) (S-video kimenet legyen alapfelszereltség! :) Kösszi
-
virs lee #670 Az Asus kb. ugyanaz a szint mint a Lenovo 3000. -
virs lee #669 Ez egy kínai gagyi, semmi köze a ThinkPadekhez.
Ár/teljesítmény arányban szerintem nagyon jó.
Ár / minőség arányban viszont szar. -
vass17 #668 már linkeltem egyszer, de megint beteszem. Nagyjából hasonlo, mint a lenovo, de egy évvel több a garancia...asus -
vass17 #667 csak azt tudom mondani, h nem mindig a teljesitmény számit, hanem fontos a megbizhatóság is...Sztem ha ilyen árban keresel akkor dell vagy asus legyen, azokra több a garancia. -
FFX #666 Sziasztok!
Erről a notebook -ról mi a véleményetek: lenovo
Ár/teljesítmény arányban szerintem nagyon jó. -
virs lee #665 Ez se jött be. :)
Ha van egy sima intel, ami 1.80 Ghz-es és van egy ugyanilyen 1.80 Ghz-es core 2 duo-s, akkor miben van a különbség?
Az intel egy gyártó, nem proci. Suzukiban is van Swift, meg GSXR 1300. -
virs lee #664 Olyan mint a többi acer. -
bandeszbiro #663 Köszi.
Mit szóltok ehhez? ( VGA, proci...stb )
http://www.laptopgyor.hu/?base=items&type=detail&id=83486
( nem linkelek, mert az előbbi sem jött be )
Ide lehet, hogy OFF, de nem értem a core 2 duo-s procikat. Ha van egy sima intel, ami 1.80 Ghz-es és van egy ugyanilyen 1.80 Ghz-es core 2 duo-s, akkor miben van a különbség? ( biztos van ) -
#662 Csö! ACER TRAVELMATE 8103 WLMI; erröl mi a véleményetek? -
virs lee #661 A legtutibb egy X61 lenne, de az tuti nem 250, inkább 4 kiló. -
virs lee #660 Itt egy T60-as 2 kilóért, majdnem teljes 3 év garival (= valszeg vadiúj), ennél jobb ötletem nincs. Esetleg ha használt is szóba jöhet, akkor ugyanott egy T31 kilóért. Tudásban szerényebb, viszont csak 12" és 1.2 kg (csajnak ideális). Viszont gari az nincs rá ahogy elnézem. -
bandeszbiro #659 kicsit fura lett a linkek miatt -
bandeszbiro #658 Hi All!
Nem is olyan régen egy IBM laptopot ajánlottatok. Megvettem, be is jött, nincs vele semmi gondom.
Szeretnék venni egy laptopot, ajándékozás céljából. És mivel itt jó tippeket kaptam, ezért ismét a ti segítségeteket kérném.
Árban úgy max. 250.000.
Tudásban: Ilyesmire
Ja a múltkor végén:ezt
vettem.
Köszi a tippeket előre is. -
#657 en inkabb azt mondanam, hogy minek? A laptop annak kell aki immobilitast akar, akar munkahelyen, akar hogy elerjen informaciokat ahol nincs asztali gep. jatszani eleg otthon. -
virs lee #656 Trabanttal is lehet világkörüli útra menni, de nem érdemes. -
#655 azert lehet jatszani laptoppal..pl macbook pro-val hibatlanul megy a legujabb half life, a wow is siman persze, megy egy jo csomo jatek -
#654 nem a legujabb játékokra, de a régebbiekre pl egész jó az msi gx szériája -
virs lee #653 Játékra semmilyet. -
#652 Sziasztok!
Internetezésre, online game-ekhez (pl.EVE) milyen laptopot ajánlanátok? 516 MB ram vagy inkább 1 GB ram? Videokari? Integrált az jó?
Köszi előre is a válaszokat! Jó éjszakát mindenkinek! -
#651 ha érdekel valakit:
Gericom 600Mhz Laptop 36eft