16455
  • virs lee
    Én a PH fórumon olvastam, egy notebook.hu-s eladótól. Nyilván tudja miről beszél.
  • vass17
    hát igen, nem túl gyakori.. pedig most a dollár árfolyama is nagyon kedvezne a vásárlásanak....
  • grizzly21
    elmeletileg van..sajnos. a legtisztabb ha hazahozatod ismerossel, de az ritka h epp hazajojjon valaki usabol..
  • grizzly21
    haverom most volt egy dell feliratu boltban, megkerdezte, ezt a valaszt kapta. nyilvan a kiskereskedok azt mondjak hogy nem lehet, mert nekik nem eri meg.
  • virs lee
    A Dell világgari NEM érvényes itthon, aki Magyarországon Dellt árul az saját szakállra vállal garit rá, nem a Delltől kapja. Persze lehet egyéni szerződése a Dellel hogy továbbpasszolhatja, de ez bolttól függő, egyedi szerződés, a konkurrenciánál vásárolt notit nyilván nem fogja megjavitani.
  • vass17
    hát azt nem tudtam, hogy még afa is van rajta:S
  • grizzly21
    vam meg afa jon ra, hogy pontosan mennyi annak jarj utana.
    szallitani pl ezzel tudsz
    a dell garancia ervenyes itthon!! sokan azt hazudjak hogy nem, de igen! be kell regisztralnod a termeket es akkor, kulonben a szerviz oradijat fizetned kell. adapterrol nem tudom, hogy ott milyen van..
  • vass17
    Hi!
    Lenne pár kérdésem, amit jó lenne, ha megválaszolnátok:
    1. ha amerikából rendelek notebookot, akkor milyen költségekkel kell még számoljak? (gondolok itt a hálózati adapterre, és nem tudom h van-e még hasonló jellegű probléma??)
    a Dell-nél esetleg nincs olyan lehetőség, hogy Európai szabványokkal küldjék?
    2. a Dell garanciája itthon is érvényes, vagy ha nem, mit lehet vele csinálni?
    3. ha szállító céggel hozatom, akkor megadóztathatják?

Előre is köszi a segítséget.
    3.
  • mj0019
    es ugy ott, errol mit mondasz:
    - Lenovo (IBM) Thinkpad R61 (NF55QHL)
    ????
  • virs lee
    Pl. ezt.
  • atenza
    Mit ajánlotok 300k-ért?
  • virs lee
    Erre megvan a megfelelő hirdetés rovat!
  • mrgorgeous
    Bocsánat az "off topikért", de hátha valakit érdekel.

Kényszermegoldásból eladnám 4 napos!!! (ennek megfelelően garanciális) Toshiba Satellit M100-300 típusú notebookomat.

Paraméterei:
    Toshiba Satellite M100-300
    core2 dou T5600
    512+512 MB memory 533 MHZ
    120GB harddisk drive (5400RPM) SATA
    14 WXGA Trobrite TFT screen
    dvd-super-multi driver (2-layer)
    56K modem / LAN
    W-LAN (802.11A/G)
    Bluetooth
    Ms Windows XP Home
    Ára Br. 230.000 Ft
    Érdeklődni:
    Szabó Attila
    20/937-1068
  • grizzly21
    hm..hat nem tudom, nem mondok erre semmit, mert nincs tapasztalatom rola. ha igy van az szomoru es annak nem orulok, mindenesetre jovoheten megyek megnezem eloben mennyire meleg, mert amit minden MacBook Pro tulaj elismer, hogy tenyleg meleg a gep..
  • virs lee
    core2 és osx
  • grizzly21
    milyen 2.8ghz-es procin szaggatott be es mi?
  • virs lee
    Akkor miért hoztad fel az osx-et mint tényezőt?

Egy olyan oprendszer ami 3.2 GHz helyett 2.8 GHz-s procin hajtva beszaggat, azt én kiröhögöm, nemhogy jobbnak nevezném mint egy windowst. ^^
  • grizzly21
    ja vagy ugy..szerintem meg laptopokrol kezdtunk el ertekezni itt, meg amugyis az oprendszer nem igazan tartozik ide. (egyebkent szerintem aki nem laikus az elismeri hogy az osx rendszerek joval erosebbek, biztonsagosabbak, egyedul a microsoft marketing miatt van letjogosultsaga a windows-nak (ami epp eleg nagy))
  • virs lee
    Csakhogy nem ez volt a kérdés hanem az osx vs win. Attól nem lesz jobb az osx hogy rakhatsz fel helyezze wint is.
  • grizzly21
    en asztali mac-et mar probaltam ki..egy laptop erdekelne most. azt viszont nem tudod hogy hol lehet megnezni eloben egy 15oset? A momban voltam ott nem volt
  • Kelt
    Ha már ide lettem citálva érvként - lenti worldshots idézet - akkor gondoltam hozzá is szólok.

Egyrészt az egy 2006 végi post. Azóta a szervízhelyzetben apró, de lényeges változások álltak be. Az eddig garanciális hobbiszervíz helyét átvette egy másik csapat. Nem sok dolgom volt velük, de azok megnyugtatóan végződtek. Ráadásul a blogokon, fórumokon sem igazán lehet rosszat hallani róluk. Szervíz - nagyrészt - kipipálva.

Másrészt az idézett problémák ellenére is évek óta Macet használok. Részben ide kötnek a szoftvereim, másrészt ezen a platformon érzem jól magamat. Nem veszek első és második generációs gépet, megvárom míg kifésülik a hibákat. De nagyjából ugyanennyire kell tudatosan választani más platformon is, azt hiszem.

A flémbe nem kapcsolódnék be, mert mindig hamar a 'van-e program macre' és a 'mindig kék halállal lép-e ki a windows' kérdéseknél kötnek ki az ilyen beszélgetések. Viszont ha a MBP árkategóriában jó, nincsenek csak windowsra létező programok a "kötelezőlistán", akkor érdemes kipróbálni egy macet is.
  • grizzly21
    a win-es opciot arra irtam, hogy szerinted keves a program mac-re. (mivel itt alapjaban veve a gepeket nezzuk, nem azt hogy mi fut rajta), tehat ebbol a szempontbol a macbooknak nincs hatranya. a tobbire nem reagalok inkabb mert vegeerhetetlen vita lenne belole, aminek semmi ertelme.
  • virs lee
    Lehet hogy macbook proból több van mint akármelyik másik macből, de a notik közt a mac csak egy (túlárazott konzumer) kisebbség. A sznobokon kivül ki lenne hajlandó 0.5-1 milkát fizetni egy Acer-Asus szinvonalon levő konzumer gépért? Ennyiből már minőségi, business class gépet is kapni.

tipikus windows-os mondoka ez, hogy nincs ra program
    Tipikus osx mondóka hogy jobb mint a win.

macen el lehet inditani windows-t ketfelekeppen is: vagy bootolosnal valasztja az ember, vagy megnyit egy paralel nevu alkamazast amibe belehuzhat barmilyen win-es progit, igy parhuzamosan hasznalhat wint es osx-et.
    Mivel a mac egy teljesen átlagos pc, ezért teljesen természetes hogy fut rajta a windows. Miért is ne futna? Ez nem egy nagy bűvészmutatvány, bármelyik pc képes rá. ^^ A virtualizációt már évek óta támogatják az intel procik, bármelyiken futtatható egyszerre több oprendszer. De minek?
  • grizzly21
    ez a ferrari szalonos pelda viszont hizelgo volt:)
  • grizzly21
    en ugy ertettem hogy tobb macbook pro tulaj van mint barmi mas tipusbol, mivel apple laptopbol van kb 5 variacio igy kevesebb az eloszlas.
    A programokrol annyit hogy gyakorlatilag mindegyik fut, tipikus windows-os mondoka ez, hogy nincs ra program. De egyebkent rovidre zarhatjuk ezt a kerdest, ha azt mondom, hogy macen el lehet inditani windows-t ketfelekeppen is: vagy bootolosnal valasztja az ember, vagy megnyit egy paralel nevu alkamazast amibe belehuzhat barmilyen win-es progit, igy parhuzamosan hasznalhat wint es osx-et. (sebessegveszteseg nelkul)
  • grizzly21
    ok:) persze hogy nem..csak azert mondtam hogy nehogy kideruljon hogy meg soha nem volt dolgod egy maccel sem
  • virs lee
    Aha, ezekszerint neked minden létező notebookod megvolt, mert nyilván nem hasonlitanád össze egyiket se a mekkel anélkül...
  • virs lee
    Ja, a ferrari szalonban is több embernek van ferrarija mint ladája... ^^

Mivel mekre alig van program, nincs is ami hibát generáljon. Ha nem inditok el semmit, a win se fog kiakadni.
  • grizzly21
    egyebkent neked volt mar dolgod mac-cel? mert nekem speciel laptoppal nem, ezert nem is nyilatkozom rola, a sajat tapasztalatom egy asztali mac-el volt, azt stabilnak talaltam ennyi. viszont nem nyilatkoznek olyanrol amit nem ismerek, remelem te sem estel ebbe a hibaba.
  • grizzly21
    :) ocsem hihetetlen vagy, nezd meg a magyar mac forumot, tobb embernek van macbook pro-ja mintha barmi mas konkret pc-s tipus tulajdonosait neznenk.
    en nem a felfedett, letezo hibakrol beszelek, hanem azokrol amikkel egy konkret felhasznalo talalkozik (egy szukebb halmaz), tehat ha valaki vesz egy mac-et meg egy nem mac-et akkor kevesebb "nyűge" lesz a mac-kel, ennel primitivebben mar nem tudok fogalmazni, es ennek abszolut nincs koze ahhoz hogy a vilag tobbi pontjan mi az eloszlas
  • virs lee
    Nem irreleváns, mert épp azért tudni több win hibáról, mert mindenki azt használja, mekkel meg kb. 1 embernek van tapasztalata csak, igy senki nem tud róla semmit.
  • grizzly21
    nem a hibak ismereterol beszelek en, hanem hogyha egy adott embert nezunk akkor kevesebb hibaval fog talalkozni mint win-es rendszer eseteben. ez irrelevans attol hogy hanyan hasznalnak a nagyvilagban wint
  • virs lee
    Ebben az árban nem nagyon válogathatsz. Az MSI állitolag a konzumeren belül jobb fajta. A HP Pavilion sorozata az is csak egy full konzumer gép, hiába HP.
  • trade1
    Akkor most mit is vegyek
    Jó nekem ez a gép vagy van más alternatíva ebben az árban?
  • virs lee
    A Unix is stabil oprendszer, mégis 5 perc alatt csinálok vele double panicot. A Win hibái azért ismertebbek, mert fényévekkel többen használják, és jobban stresszelik mint egy Unix / Linuxot. Úgy én is tudok stabil lenni hogy szinte semmit nem csinálok.
  • virs lee
    Legalábbis ezt állitja az Apple marketing. És ha igaz is lenne, akkor is csak az Acer-Asus-Gericom szintjén mozogna.
  • grizzly21
    1 "hónapokkal később, mikor a hibákat végül elismeri a cég" itt a marketing, az idezeteken kivul pedig semmi masrol nem szol a cikk csak apple.hu apple mint ceg kritizalasarol

2 szubjektiv hasrautes: akkor valoszinuleg az egyetemen, a szakmaban nyakig bennlevo emberek is csak hasrautes szeruen mondjak ezt, akiktol hallottam eddig

3 reszint egyetertek vele, en nem dicsoitem a mac-et, nem mondom hogy minden esetben jobb mint a pc

4 messze nem 99% mar szerencsere..(en meg sajnos windows elott ulok, remelem nem sokaig)
  • grizzly21
    mostmar kiforrott a macbook pro..
  • virs lee
    És az milyen hogy menet közben megváltoztatta az Apple a Macbook tápját (65W helyett 85W vagy hasonló), és aki 1. szériából vett, és gallyra ment a tápja, annak a szerviz csak pingvinezik hogy nincs nekik, nem is gyártják, talán fél év múlva - vagy nem. Igy vegyel meket! ~~
  • virs lee
    ez a cikk az apple sajtot es marketinget szidja, nem sok koze van ahhoz hogy kritizalja a mac termekeket
    "az utóbbi időben elszaporodott hardveres hibák", "az azonos bug miatt szenvedő felhasználók", "zúgó PowerMac és MacBook Pro tápok, túlmelegedő és elszíneződő MacBook", "hónapokkal később, mikor a hibákat végül elismeri a cég" <-- hol látsz ebben sajtót és marketinget??

az viszont objektiv teny, hogy az osx-ek a stabil oprendszerek
    Ez viszont egy szubjektiv hasraütés, marketingduma.

nagyon hasonlit ez az mac vs pc egy politikai vitahoz
    Hát igen, az apple fanok szeretik jobbnak láttatni a gépüket mint ami. Pedig csak a marketingért fizetik ki az árának 2/3-át.

fagyas, kekhalal, vegzetes leallas, nem volt soha..
    Windows XP-n se. És Unixon is csináltam már 5 perc alatt double panicot. Mivel az emberek 99%-a Windowst használ, ezért nem szembesül a többi oprendszer hibáival.