16455
  • Ringman
    Kérdeztem boltokat (usanotebook pl), azt mondták, hogy aksit nem tudnak cserélni a gépekben, mert ők is így kapják, mint kész konfigot.
    Ha tudsz boltot, ahol nem így van, megköszönném, ha leírnád.
  • virs lee
    A pótaksi a cd helyére passzol, ez mindenképpen felár. Nagyobb aksit választva meg nyilván csak a különbözetet kell megfizetned, hiszen a kisebbet nem kéred.
  • Ringman
    Nem úgy gondoltam, hogy oprendszer nélkül, csak azt hogy pl lehet kérni vista home basic-kel pl.

a nézd meg, itt a jó videokártyás (Quadro FX 570M) gép mennyibe kerül:
    http://tinyurl.com/2y7y7k - remélem jól linkeltem, mert url beillesztést nem enged az sg

Ha nem jön be a http://shop.lenovo.com/ ról (US-t választva), keress rá a t61p-re és "customize"

Usa-ból és Kanadából lehet egyébként egyéni gépet rendelni, de csak országon belül.

Ha pótaksit veszek kb 30rongy, ugyanott vagyok, mintha a drágábbat venném.
  • virs lee
    IBM notit nem is kapsz oprendszer nélkül. Amit úgy árulnak az a kereskedő magánakciója, elvileg nem adhatná úgy el, de nem rúgják picsán érte, hát megteszi.

A p-s thinkpad a professzionális CAD sorozat, Quadro / FireGL kártyákkal van szerelve, ezért annyi az ára amennyi. Sima T61-ben nincs ilyen videokártya. A Quadro NVS az nem ugyanaz, jóval gyengébb (de annyival kevesebbet is fogyaszt).

Az usanotiban nem biztos, de ha közvetlenül a Lenovotól rendelsz, akkor lehet nagyobb aksival kérni (9 cellást érdemes, 2 ronggyal drágább mint a 6-os) + cd helyére 2 (vagy 3?) cellás pótaksit is vehetsz.

Kb. olyanom van mint a 350-es, csak vinyóban + ramban + aksiban kisebb (ez), illetve ramban nem, mert +1 giga kingstont helyben belerakattam, kb. 10 rongy, nem tétel. A Quadro NVS 140 kb a radeon x700-zal van egy szinten, 1-2 dolog elfut azon is.
  • Ringman
    Azért is olyan drágák így meghatározott konfiggal, mert egy csomó olyan dolog van benne, amire nekem nincs feltétlenül szükségem, csak az árát növeli:
    Dvd-supermulti dvd-rom helyett, 160GB-s vinyó, oprendszer.
    Usa-ban ahogy néztem a lenovo webshop-ban mindegy, hogy T61-et vagy T61p-t raksz össze, ugyanannyiról indul az ár. (különbség a kettő között csak a videókártyában van.

Amit 320-ért írtál, abba 4 cellás akksi van, az kb 1 órát bír (tesztek alapján) normális terhelés alatt.
    Amit onnan néztem, csak már 350: http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=7047
  • w77d
    sziasztok! tudtok ajánlani egy olyan laptopot ami a mai játékokhóz is jó??
  • virs lee
    T61p 350-ért? Kb. 550-be fáj. http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=6696

Viszont sima T61-et már kapsz 290-ért is. http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=6500

Ebben a T61-ben is Quadro NVS140 van, és csak 320: http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=6501
  • Ringman
    Akkor keresek tovább Usa-ban, csak a cégek többsége nem szállít külföldre:(
  • Ringman
    Magyarországon ez 350-től kezdődik, uk-ban drágább, usa-ban ez kb 220
  • zoliscotland
    Elnezest most nezem ...... Thinkpad t61p
    Azert ez huzos .... :-)
    A legolcsobbat amit talaltam az kb. 350.000-360.000 kozott van attol fugg mennyi Magyarorszagon a font.
    Manufacturer's Part Number: ND219UK

RAM : 1 GB/3 GB (max) - DDR II SDRAM - 667 MHz - PC2-5300 ( 1 x 1 GB )
    Cache Memory : 4 MB - L2 Cache
    Manufacturer Warranty: 3 years warranty
    Networking: Network adapter - Ethernet , Fast Ethernet , Gigabit Ethernet , IEEE 802.11b , IEEE 802.11a , IEEE 802.11g , IEEE 802.11n
    Wireless NIC : Intel Wireless WiFi Link 4965AGN
    Built-in Devices:Stereo speakers, wireless LAN aerial, ThinkLight
    Battery: Lithium Ion
    Audio Output: Sound card
    Input Device: Keyboard, TrackPoint, UltraNav
    Hard Drive : 120 GB - Serial ATA-150
    Run Time (Up To): 3 hour(s)
    Platform Technology: Intel Centrino Pro
    System Type: Notebook
    Product :Lenovo ThinkPad T61 7664-Core2Duo T7300 2GHz-14.1" TFT
    Telecom: Fax / modem - CDC - 56 Kbps
    Dimensions (WxDxH): 33.6 cm x 23.7 cm x 2.8 cm
    Embedded Security: Trusted Platform Module (TPM 1.2) Security Chip , fingerprint reader
    Weight: 2.3 kg
    Optical Storage : DVD-Writer - removable plug-in module
    Power: AC 120/230 V ( 50/60 Hz )
    Manufacturer Selling Prog ram : TopSeller
    Display: 14.1" TFT active matrix 1440 x 900 ( WXGA+ ) - 24-bit (16.7 million colours)
    Graphics Controller: NVIDIA Quadro NVS 140M - 128 MB
    Operating System: Microsoft Windows XP Professional
    Processor : Intel Core 2 Duo T7300 / 2 GHz ( Dual-Core )
  • Ringman
    Max ár: 330-340k

Konfig:
    max 14,1" kijelző
    min T7300 proci
    dedikált videókártya
    1x1 GB ram
    winyó, dvd-rom mindegy
    min 6 cellás aksi

amiket néztem eddig business class gépek
    Dell Latitude, Hp 6510, Thinkpad T sorozat

• zoliscotland
    Samsung R60 Notebook 167.000-
    Core 2 Duo T2310 1.46GHz
    1GB RAM
    80GB RAM
    15.4inch TFT
    DVDRW
    Windows Vista Home Premium
    Fogalmam sincs ez jo vagy sem .... Gondoltam beirok egy arat tudjal mibol kiindulni.
  • zoliscotland
    Van millio ....En anno az MSI M677 37.000- olcsobban vettem.
    Mi erdekel .... Inkabb konfig mint tipus es gyarto .
  • Ringman
    UK-val csak 1 baj van: kb ugyanannyiba kerülnek a laptopok fontban, mint Usa-ban dollárban. Mondjuk a hivatalos oldalon néztem. Vagy tudsz egy jó boltot mondani?
  • zoliscotland
    Itt a UK-ben egyaltalan nem .
    Itt sok ceg postaz Magyarorszagra is nem is olyan borsos aron.
  • Ringman
    Köszi a segítséget!

Néztem a lenovo.com-on, hogy nem is tudok külföldi címet beírva regisztrálni :( (csak USA).
    Felhívtam egy futárcéget (www.futar.com), ők azt mondták hogy rendeljem meg, mondjak egy címet hogy honnan vegyék fel, aztán hazahozzák.
    Jó, de mi legyen a rendelési cím, mert ott csak USA-n belülit lehet megadni?
    Egyébként céges laptop lenne, ez nem tudom mennyivel nehezíti meg a rendelést.
  • zoliscotland
    Hi

En kulfoldon elek , szivesen segitek ha gondolod .
  • Ringman
    Hello!
    Engem érdekelne ez a külföldi laptop-rendelés.
    Thinkpad t61p-t vennék a lenovo webshop-on keresztül (most néztem hogy csak máig van 25% kedvezmény, ezt mondjuk valószínűleg bebuktam)

Le tudnád írni, hogy megy pontosan ez a rendelési folyamat, és milyen futárcégeket néztél?

Köszi
  • virs lee
    Ez a pubi a szánalmas.hu-ról szabadult ide? Vissza is takarodhatna, ilyeneknek itt semmi keresnivalója.
  • juventus
    14. szülinap?:D Te most nagyon rossz lóra tettél öcskös:) Nekem semmi gondom az észosztásával csak olyan szinten elvakult hogy az már fájdalmas. Azért mert neki szaros ibm van akkor már az az istenkirály pedig pont fordítva igaz. Aki laptopot akar venni ne egy ilyen tinitől kérjen már tanácsokat könyörgöm!
  • vass17
    Szerintem érdemes utánajárni a küldöldinek is..Én is onnan veszek egy dell vostro 1500 (kanadából), bár most van kisebb problémám vele (a rendeléssel, de egyszer csak meglesz:(:S...
    Nézd meg a dell amerikai honlapján, hogy milyen árak vannak. Na most erre elég sok költséget rá kell számolj, de 180-190e-ért szerintem még igy is megkapnád. ha nincs amerikában élő rokonod, aki el tudná hozni esetleg személyesen, akkor egy ezzel fogalkozo futárcégnek kell leadni a szállítást (én anno kértem tőlük ajánlatot és olyan 20k-ért szállítják + még fizetsz 25% áfát(lehet h 20 most hirtelen nem tom)és kb 7% adót). Ezekkel a költségekkel kell kb szállítani, de mivel az USD árfolyama elég jó nekünk manapság, szerintem megéri. olyan áron amit te hajlandó vagy fizetni szerintem egy vostro 1500-at, vagy inspiron 1520-at kapsz, amihez tudsz rendelni elfogadható áron jó procit meg videokártyát.
  • Probatbicol
    Azért én mielőtt használt notebook-ot vennék feltenném magamnak a kérdést, hogy vajon az előző tulaj miért is akart megszabadulni az annyira tökéletes géptől?
  • Zomil
    mig te fikázol ö legalább tanácsot is ad...el kéne ezen gondolkodni...
    én sem értek egyet mindig vele, de azért azt sem mondanám h csak hülyeségeket hord össze:)
  • virs lee
    Kisköcsög, előbb várd ki a 14. szülinapodat (még soká lesz), aztán gyere vissza! ~~
  • juventus
    Lámer böfögése? Olvasd már el miket írsz mindig , ahh T60 meg R61 meg bla bla bla...nem tudom ki itt a lámer:) Ekkora egy gyökeret mint te még életemben nem láttam:) Láttál már napfényt? vagy csak a T61-eden?:DD
  • virs lee
    A notebooksystemes T60-on kb. semmi gari nincs, igy kockázatos (szervizköltség az nem olcsó sehol ha kp-ra kell fizetni), viszont azért ilyen olcsó.
  • virs lee
    Használtat: T60, T60 (volt ez már 180k is, ha lealkudod annyira megéri, újonnan 254k, szal 210-et ne adj érte). Újonnan 210-től kezdődnek: R61, R61.
  • dbala
    Elgondolkodtattál. Akkor légyszi mondj már pár típust amit ajánlanál olyan 180ezerért.
  • virs lee
    Aminek teljesitménye van az hőt ad le. Ha a sok kazánt egymás nyakára pakoljuk, akkor egymást főzik. Emellett a jobb videokaris gépek tipikusan konzumer cuccok, aminek az anyag és alkatrészminősége tré, mert ezáltal lesz olcsó. Viszont olyan is. Ha gyors játékgép kell neked, aminek megmagyarázhatatlan hibái vannak, lefagy, stb. akkor vegyed, de semmi olyat ne tárolj rajta ami baj ha elveszik, és a magyarisztáni szervizekben való érdekérvényesitésre is szerezz pár kigyúrt kopaszt a hátad mögé.
  • dbala
    Az is benne van de több célú lenne. Mert ahova suliba járok oda nem akarok egy asztali gépet és egy laptop lenne jó. Igen benne van az is, hogy akarok vele játszani is de nem az az elsődleges cél. Azért gondoltam ilyen procira meg vga-ra mert gyakran használok cad-et, egyéb 3d-s tervező progikat meg hasonló normálisabb gépet igénylő cuccokat.
  • virs lee
    Játékra ne vegyél notit!
  • dbala
    Hello mindenki.
    Tanácsot szeretnék kérni. Most állok laptop vásárlás előtt és szeretném a tanácsotokat kérni. Én abban gondolkodom, hogy: core 2 duo vagy esetleg core duo legyan a proci és egy jobb videókártya semmiképpen nem integrált a többi az már úgyis adódik magától(vinyó nem lényeg,memóriát meg lehet bővíteni nem túl drágán). És körübelül 200at szánnék rá. Azt szeretném kérdezni, hogy ennyiért milyen típust tudnátok ajánlani, esetleg mondtahtnátok konkrét típusokat. Már végignéztem annyi oldalt és nagy segítség lenne ha mondoanátok pár tippet.
    Előre is köszi.
  • virs lee
    Egy újabb lámer böfögését láthattuk...
  • juventus
    virs lee te a köcsög lenovonak meg hpnak vagy valami seggnyalója? Már unalmas hogy ezen a két trágyadombon kívül mindent fikázol de persze ezt a két szart ajnározod.
  • virs lee
    Persze, tanulópénznek mindenképp. Legalább megtudod máskor miért ne vegyél gagyit.
  • MaSzKa
    jónak kell lenni auomatice átvált elvileg
  • moon08
    Hali.
    Szerintetek ez a notebook 180k-ért jó vétel?
    Acer TM5720G-302G16
    Thx.
  • vass17
    hát egy hajszárítóhoz adtak.,...nem tudom sztem jó kell legyen.:O
  • tomo
    ja,. ezt mondtam a multkor, ez olyan tap., aminek mindegy mennyi feszultseget kapcsolsz ra 100 es 240 V kozott.

mas kerdes, hol kapsz olyan atalakitot :)
  • vass17
    na még egy kérdésem lenne a töltőhöz kapcsolódoan. Mivel nem tartoztam fizikábol a legjobbak közé:PPPP fogalmam sincs, hogy mecsinálhatom-e egyszerűen azt, hogy az ameikai tipusu véget bedugom egy átalakítóba(olyan ami a mi szabványainkba megy)
    itt egy kép, azt írja, h 100-240V-ig. tehát akko elméletileg simán lehetne használni átalakítóval, vagy nincs igazam?