16455
  • virs lee
    Már nem kell tovább várnod türelmetlenül. ^^
  • virs lee
    Ezt nevezik igényesnek. ^^
  • arankamama
    maradi
  • Narxis
    Mert manapság erőgép kell, úgy tudom hálózatra is lehet kötni ha olyan helyen van, a plusz teljesítmény meg sose árt. Nem mindenki kézben hordozná, nekem kocsiban lenne legtöbbször. :P
  • madass
    nem vagy régimodi énm is ezért vagyok kiváncso hogy minek vesznek erögépeklet notiban???? mennyit is bir az aksija???:D erröl van szo nameg hogy azt hova eszed mert a 15 még megoldhato de igazan a 12 ami jo és hordozhato is
  • Inquisitor
    Lehet én vagyok túl öreg vagy konzervatív, de egy 17"-os kütyű az mitől számít hordozhatónak? Én anno már a 15"-os kijelzőket is túlzottnak találtam ilyen szempontból ... Jó persze nem azt mondom mindegyiknek legyen 9, 10, 12"-os kijelzője, de ezek már nem táska, hanem börönd méretűek.
  • imq
    Nah fény derült a turpisságra, egyúttal a döntésemet is megkönnyítve: a honlapon elírták a videókártáyát és természetesen nem Geforce Go 8600M Gt van az Aspire-ben...
  • Narxis
  • Nandusz
    Már elnézést te fajankó, de arra kíváncsi imq, hogy paramétereiben picit erősebb, meg ugye 17"-os kijelzőjű laptop hogy-hogy egy árfekvésű a gyengébb notival. Ő arra gondolt, hogy az AMD miatt lehet ez a jelenség.
    Örülök, hogy fordíthattam neked....nincs mit.
  • ates84
    na már vártuk az épületes hsz-t
  • virs lee
    ennyire szar lenne az Amd proci?

Nem az AMD, az Acer. ~~
  • imq
    Most tervezek beruházni egy laptopba és a segítségetek kérném!

Két gép közül kellene választani, az egyik Acerben AMD Turion 64X2 TL58 1900Mhz-es proci van és Geforce Go 8600M Gt 256Mb-os videókártya van és 17.0"-s (Acer Aspire 7520G), a másik gépben Intel Core2 Duo T5250, 1500Mhz és Mobility Radeon X2400Xt 256Mb, 15.0"-s.(Acer Extensa 5620G)

Mind a kettő ugyanannyiba kerül, csak azt szeretném tudni mi lehet a necces az első laptopban...ennyire szar lenne az Amd proci?
    +abszolút nem vagyok szakértő a témában.

A válaszokat előre is köszönöm!!!!!
  • Nandusz
    Öreg..épp az alienware-est is írtam. Nem figyelsz?
    Épp arra írtam, hogy 533000 HUF. Mert oda nem Euró van írva, hanem angol font, de te eróval számoltál, amikor 320k-t, meg 400k-t írtál.
  • Inquisitor
    Na jah, 2x-3x annyiba is kerül ;)
    Külföldi árak mióta mérvadóak itthon? Mindenki tudja pl., hogy USA-ban majd feléért megkapsz egy notit.
  • madass
    de az alap is odaver a tiednek....
  • madass
    én is igy számoltam amit én irtam az az alienware ra vonatkozik figyelj már oda.
  • Nandusz
    Tehát ha nem is a duplája árban ez enyémnek, de majd 80%-al több!!!
    (Ne téveszd már össze az EUR-t és a GBP-t basszus, figyelj jobban máskor)
  • Nandusz
    Meghát oda van írva a te linkedbe, hogy FROM 1549 GBP, tehát egy Pound az344 HUF.
    Tehát ott kezdődik az ára, átszámítva 533K.
  • Nandusz
    Jé igazad van, de ezen az oldalon mintha nem annyiba kerülnének ezek a laptopok.
    Nem tudom, de itt egyszerű matematika után kiderül, hogy a legolcsóbb kb. 480k, míg a legdrágább 800k. Azért kicsit van különbség az általad beírtak között nem?
  • madass
    * DirectX 9 Enabled Graphics
    o Dual Graphics Cards
    512MB NVIDIA GeForce Go 7950 GTX GDDR3 NVIDIA nForce 100 with NVIDIA® SLI™ technology
    * DirectX 10 Enabled Graphics
    o Single Graphics Card
    512MB NVIDIA GeForce 8700M GT GDDR3
    o Dual Graphics Cards
    512MB NVIDIA GeForce 8700M GT GDDR3 NVIDIA nForce 100 with NVIDIA® SLI™ technology

320k ért ezek kközül választhacc( csendben megjegyzem mind a 3 vidkari sli!!!!!!)
  • Narxis
    Én hiszek neked.
  • madass
    bocs mester. ha nem tudnád és tapasztaltad volna vagy utána néznél a dolgoknak nem csak igy akkor tudnád hogy a msi gameing seriesben is van 1g turbo memori de a 20 százalékos turbogomb ezen felöül van....ez volt az egyik.

a másik meghogy www.alienware.com meg is rendelheted és kihozzák a 8800m gtx szel szerelt laptopot.

nesze ez mind a 2 ő odaver a tiednek.... éshát ezek is 320k, 400k
  • Nandusz
    Szerinted azok a laptopok már kikerültek a forgalomba?...Linkelj már be egy oldalt, hogy hol és mennyiért lehet kapni.
    Majd ha a proharware.hu-n látok tesztet róla, akkor majd elhiszem.
    Egyébként azért gondolom, hogy a legjobb az én konfigom, mert ennél jobb 3DMark teszt eredményeket, amit az enyém produkált (és amit korábban be is linkeltem), eddig egy hivatalos tesztben sem láttam. Mindegyik 5-6000 környékén tudott, amíg az enyém 6750 pontot hozott. Szal ennyit erről és maradjunk a tényeknél.

Turbo gomb..hmm ilyenről még nem hallottam, ellenben van 1 Gigabyte Intel Turbo Memory, amit Windows alatt lehet aktivizálni, tehát nem gomb. Egyébgént az 5920-as széria tartalmazza ezt.
    Sztem nem szarokkal pakolták tele ezt a notit, mert elég jó minden szempontból, kijelző tekintetében már korábban adtam tájékoztatást, videogyorsítás tekintetéből is többször, a proci meghát magáért beszél. Nem beszélve a fejlesztett kivitelű WiFi LAN-járól, ami mondom, sokka de sokkal jobb vételt biztosít, mint a korábbi verziójú 802.11b/g LAN (de már ezt is említettem).
    Szóval dióhéjban ennyit, de tőlem még vitatkozhatunk erről, max. nekem annyi előnyöm van, hogy első kézből tudok információt adni, nem pedig olyasmit, hogy "valahol olvastam ,meg mesélték, meg úgy gondolom" majomságok.

Ui.: Nekem több órás játék után sem kellett kikapcsolni, nem hogy 1 után.
  • Nandusz
    Igen próbáltam, de ezt már korábbi hsz-emben elég bőven ecseteltem. Minden játék megy rajta. A Crysist nem próbáltam, de azt nem is fogom, lehet az nem igazán ízlene neki. De egyébként...COD4, The witcher, hl2:episode two, nwn2, Ghost rcon: Advanced warfighter2, Gothic III, mindegyik simán fut rajta.
  • grizzly21
    nem erdekel engem h mi az atlag nekem mbp van:)
  • virs lee
    Az lehet, csak amíg az IBM-nél az a kivétel, az Applenél az átlag. Meg az apple szervíz is vmi Rikvest-Mistral szintű leszarós hely, vigyél hadsereget ha valami kell.
  • grizzly21
    igy van:) hidd el tudok en is talalni szar minosegu ibm laptopot ha nagyon akarok
  • madass
    de ha ennyire övé a legjobb....
  • madass
    igen, ennél isw van vagyis 20 százalékkal többet tud azzal szval kb 8000 pont edmark06
  • Kalozoner
    egyébként ott fennt az a híres "turbo" gomb? vagy az melyik notinál is van?
  • madass
    izlések és pofonok, nekem teccik a design és a tartozékok sem figyelmen kivül hagyando
  • Kalozoner
    az msi-vel az a baj hogy pl: MSI GX610PX-014HU
    ez a gép egész jó és nem olyan húzós az ára de valami iszonyat ronda kocka meg nem is tom, ronda és kész...:D
  • madass
    az msi mindig 2 konfigot dob ki ilyen téren egy amd-ati, intel-nvidia
    párost ad ki
  • Kalozoner
    bammeg egyébként pont most néztem az egyik oldalon használt notit: asus 7200 core 2 dou, x1600 ati kari 169K és fél éves de elvitték (nem csodálom)..egy ilyet kéne megcsípnem...ja persze gari volt még rá(hátha)
  • virs lee
    Nem lenovo, thinkpad! Nagy különbség. Mint a dell latitude vs inspiron, fusi lifebook vs amilo.
  • Kalozoner
    én is sztem MSI-t veszek majd csak az a baj hogy athlon proci van benne attól kcisit félek, asszem pont a 610-es típus...hajlok a core vagy core 2 duo-s procik felé...
  • madass
    te tudod de nézd meg a tapasztalatokat ne egy emberre hallgasss aki sztárolja a saját notiját.
  • arankamama
    csak viccből írtam , énsem gondoltam komolyan :)

Most az MSI gamer notija mellett és az acer 5920 mellett vacilálok, nemtudom melyik lenne a jobb .
  • Kalozoner
    egyébként Nandusz játékkal próbáltad a gépet? mit bír?
  • madass
    igy van hütés stb sem igen max..... éshát mit ér a nagy teljesitmény ha 1 ora mulva le kell kapcsolnunk mert meleg.

jahh kihagytam még egy két jo márkát köztük msi...