Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az elsõ kettõt meg se néztem, acer az jó nem lehet. A maradékból az "ibm" thinkpad r60 a legjobb bálasztás, a "lenovo" 3000-es szériáért 340k-t kidobni az elég lol, a hp-nak meg az új (nc/nw/nx kategóriák megszûntetése) típusjelzései fingom nincs mit takarnak, egyelõre nem lehet tudni melyik business és melyik konzumer modell, viszont a konfiguráció és az ár összehasonlításábl kiderül hogy ez egy konzumer modell, kérdés a régi nx (a jobbik eset) vagy az 500-as gagyiszériába tartozik-e.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

??? Ezt nem igazán értem.

Valszeg elindítottál egy játékot, ami nem ugyanazt a felbontást használta (ráadásul wide helyett 4:3-asat) mint a windowsban beállított. Ez természetes, hiszen a gamék legritkább esetben szokták magukat a win felbontásához igazítani, azért van az options menü hogy ott kiválaszd a megfelelõ felbontást (ha wide monitorod van, akkor lehetõleg olyat, és méginkább: a natív felbontásnak megfelelõt).

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Hogy mivel adják az nem bolt függõ, hanem gyártó. Ha az IBM / HP / akárki Vistával árúsítja, akkor itthon is azzal fogod kapni, mivel a boltok csak továbbpasszolják neked a gyártó cuccát, nem hekkelgetik.

De mint mondtam nem olyan szar a Vista mint egyesek elképzelik. Leginkább a lém vérpistikék szívnak vele, akik elindítanak 1 gamét és valamiért kiakad, aztán egybõl a vistát kezdik szidni. Pedig csak a vidokártyájukhoz nem volt képes normális drivert barkácsolni a gyártó. Leginkább az Nvidia driverekkel van gond (meg a Creative, bár azzal meg jól kibasz az MS, mert épphogy barkácsolt egy Alchemyt az OpenAL-hez, az SP1-ben már új hangszabványt fog bevezetni az MS), az ATI Vista driverek állítólag jobbak. Mivel Nvidia kártyám van, maradt az XP az asztali gépen, de notin jó a Vista is, úgyse játszok rajta.

hello!
ezek közül melyiket ajánlanátok?

válaszotok elõre is köszönöm
grizzly21
asszem leesett h mi volt a gond: laptopon az a felbontas nativ, tehat a laptop kepernyojehez igazodik ugye? ergo ami a valosagban egy kor az a laptop kepernyon is kor lesz, ellenben amikor most a CRT-t allitottam at, annak a kepernyoje nem szelesvasznu volt, ezert torzitott el mindent.

grizzly21
Nem a dx10en van a hangsuly, azt csak mellekesen jegyeztem meg.
egy haverom elinditott egy vistat, meg talan egy firefox ot startup utan, az eredmeny: 1 GB elment a rambol, ez szerintem botranyos. nekem varhatolag 2 gb om lesz, de nem akarom hogy abbol 1 gb ot elvegyen az oprendszer. Egyebkent nem vagyok benne biztos, hogy a vista teret nyer 1-2 even belul. Baromira nyomatjak mindenkinek az arcaba, de ennek ellenere nagyon sokan allnak vissza xpre. Nekem most az elsodleges szempont hogy egy jo laptopot vegyek amit tudok hasznalni fejlesztesre.
Eppen ezert kicsit viccesnek tartom a szituaciot, hogy sok emberrel ellentetben raszanok kozel 400 rongyot egy ilyen gepre, (es igy dragabban veszem meg kb 100K val mint ha usabol vennem, viszont a gari miatt nincs valasztasom) de megse nyaljak ki a seggem ezert a penzert, ugy tesznek mintha nekem tennenek szivesseget azzal hogy naluk vasarolhatok, es mellesleg nem talalok egy olyan boltot ahol xpvel adnanak ilyen kategorias laptopot.

NeoMaN
Baszki én nem a DX10-rõl beszélek ami tényleg vakítás, hanem a Vista-ról az oprendszerrõl. Teljesen rendben van ha van alá elég erõs vasad és normális drivereid.

Amúgy igen Carmack-ot jó programozónak tartom. Sõt, a legjobbnak.

Carmack jó programozó, de értelmezni is tudni kéne amit mondott. Nem azt mondta hogy szar a DX10, hanem hogy nem tud többet mint a DX9. Ez igaz, mivel a DX10 lényege mindig is a DX9-nél könnyebb programozhatóság volt, nem pedig a látványelemek bõvítése. Senki se állította hogy jobb, csa egyesek beképzelték maguknak, mert hát ha a 10 nagyobb mint a 9, akkor az biztos jobb is... A Vistát meg azért nem szereti mert 1: szarok a driverek, ami ugye a hw gyártók hibája, 2: más driver modellt használ a Vista mint az eddigi windowsok, amit elõször meg is kell tanulni használni, a régi megoldások itt nem feltétlenül mûködnek, vagy csak lassabban. 3: Carmack mindig is OpenGL fan volt, minden játéka az, miért is pont most lenne jó véleménye az MS-rõl?

Az 1680*1050 az micsoda ha nem wide? ~~

Nero7 teljesen jó. Total commandert nem használok (FAR commander rlz!), de biztos van abból is vista verzió. NAV 2007-em van a notimon, és teljesen jól megy Vista alatt. Eclipse (3.3) is.

Namost a programozó haverjaid vagy nagyon bénák, vagy életükben nem láttak még Vistát.

grizzly21
miert neked jobbak a tapasztalataid? A logodban szereplo John Carmackot mar eleg jo programozonak tartod? O azt mondta a vista koruli cirkuszrol hogy nevetseges, a directx 10 pedig meg teljesen felesleges.

grizzly21
felbontas allitas van, be is allitom amit akarok :
1680*1050 de wide screent nem latok.
hol van?
screenshot bocs h bmp, ocsem gepen nem volt ps

NeoMaN
Nem tudom milyen "programozó" mondta neked ezeket, de ezek után soha nem halgatnék a tanácsaira...
😄DDD

Ezek kb. másfél évvel ezelötti alfás gondok lehettek, vagy talán méginkább júzer error.

grizzly21
mire hasznalod? most ezeket az infokat halllotam (programozotol) :
"nekem ilyen gondjaim voltak a vistával egyébként:
- a total commander nem indult.
- a frissen vásárolt norton antivirus 2007 nem indult.
- a nero 7 nem indult.
- az apache 2-re nem emlékszem, de sztem az sem ment. az iis-t nem használhatom, sõt, nem is akarom soha php-ra.
- az eclipse nem indult. emlékeim szerint a java fagyott ki állandóan. ekkor letettem róla végkép."

MErt nem tudják használni. Nekem is az van a notin, semmi baj vele. Illetve ami bosszantó, az ugyanúgy bosszantó az XP-ben is.

Akkor ne tettesd magad hülyének! Kizárt dolog hogy ne legyen ott a felbontás állítás, még monochrome Herculesnél is van olyan.

grizzly21
hulyenek azert ne nezzel, nyilvan ott keresem, de ott nincs ilyen hogy szeleskepernyo. (netan ez csak lapinal valaszthato opcio?)

grizzly21
egyaltalan nem csak az nyavajog. Designer ismeroseim is mind rosszat mondanak rola.

A vistára az nyavajog aki gamelni akar, mert a gyártók basznak jó drivert írni hozzá. Viszont notival nem játszani szokás, ott tökmindegy hogy mennyire szar 3D-ben.

Desktop >> jobb klikk >> properties >> settings.

grizzly21
na igy mar vilagos, koszi. ez viszont azert ciki, mert a vistarol eddig gyakorlatilag csak rosszat hallottam. nem tud valaki mas boltot ahol ilyen arban lehet xpvel venni d830at?

grizzly21
esku nem talalom, hol van?

grizzly21
az nem cikk egy level amire valaszoltak😊

Most mennem kell, majd elolvasom a cikket, de gondolom ez ugyanolyan mint a Humansoft, HRP. Ha bõvebben érdekel a téma, keresd d900t-t a PH notifórumában, õ a notebook.hu-nál dolgozik, képben van.

télleg nincs, de ezt a hivatalos honlapról is le lehet szûrni.
dell-partnerek

-the invisible-

Dzsízösz... Asztali gépet se használtál még? ~~

Dehogy nincsenek, csak adnak hozzá drivert is.

utanaolvastam, biztonsagi mentes, oke, de nem ertem ennek mi koze ahhoz hogy xpt vagy vistat valasztok..
A recovery lemezrõl volt szó. Az mint mondatm olyan mint egy leghostolt vinyó. Nem telepítõ cédét kapsz, amit felrakhatsz bármilyen gépre, hanem az adott gépre egyszer már feltelepített oprendszert (+driverek + segédprogramok, miegymás), amit csak arra tudsz felrakni. Nyilván így védekeznek az ellen hogy ne warezold le az asztali gépedre is a pénzes oprendszert, ugyanakkor gyorsabb és egyszerûbb a telepítés mint telepítõ cd-vel, tehát legális használat esetén jobb.

Az nem létezik, viszont az Enternet nyitott most nyáron a Dell-el közösen (!) hivatalos (!) Dell boltot a westendben.
cikk

-the invisible-

grizzly21
nem akarok kotozkodni de akkor ok miert irtak hogy van?😊

grizzly21
es azt hol?😊

grizzly21
hat nezd en dell lapit veszek abban csaknincsenek noname cuccok. drivereket meg szokas tobbfele oprendszer verziohoz kiadni..
itt a termek leirasa fulre kattintva azt irjak lehet valasztani..

utanaolvastam, biztonsagi mentes, oke, de nem ertem ennek mi koze ahhoz hogy xpt vagy vistat valasztok..mindenesetre remelem lehet xpt es akkor semmi gond.

Talán a felbontást is át kéne állítani wide-ra.

Nincs. Dell Hungary nem létezik. Van pár cég (pl. Humansoft, HRP) akik importálnak Dell gépeket, és tõlük veszik a kiskerek. Csakhogy erre a garit is õk adják, nem a Dell! És emiatt nem is vállalják be a külföldön vett Dell gépek garis javítását, mivel semmi közük (és hasznuk) azok javításából. Persze jó pénzért biztos megcsinálják.

norton ghost? fogalmam sincs mirol beszelsz
Ez a probléma. Google!

driver pl egy hardverhez kell, amit tartalmaz az oprendszer
Vagy nem. Pláne nem a legújabb (és vélhetõleg hibajavított) verziót. És ahogy Inquisitor is mondta, ha legyakod a Pistát, és ikszpét rax helyette, akkor kezdheted egyesével összevadászni a drivereket, mert azt a gyártó leginkább csak a telepített oprendszerhez valót adja neked. És hát van olyan hogy a google se ismeri az alkatrész gyártóját (Compaq gépnél már találkoztam ilyennel), vagy ha igen, nem biztos hogy találsz is hozzá drivert a notigyártón kívül (Acernél volt már ilyen, biztos máshol is).

grizzly21
egyebkent ez a 1680*1050 vagy akar 1440*900 ez nem gaz? 1.6os az arany, nem nyujta meg hosszaban a dolgokat? Most probaltam ki ocsem monitorjan, es egy szabalyos koralaku pixelgrafika olyan ovalis lett hogy rossz volt nezni

grizzly21
"Fizetés csak forintban történhet – a készülékek a gyártók hivatalos magyarországi képviseletétõl származnak, nem mi importáljuk."

ezt a valaszt kaptam. akkor most van kepviselet? vagy ez hogy van?

grizzly21
dehogy mukodik ugy..legalabbis szerintem nem.

Sziasztok,

Voltatok már a westendben a Dell boltban? Gondolom ott úgy mûködik ahogy a Dellnél mindenhol, hogy te rakod össze a gépedet.. Viszont neten semmit nem találtam, úgyhogy kérdezném, hogy egy Inspiron 1520-ast 2G rammal, 128-as videokarival és egy 1,66-os core 2 duo-val kb mennyiért kapnék meg ott? Sajnos nem vagyok pesti, így nem tudok akármikor a westendbe elmenni..

Köszi

-the invisible-

grizzly21
nem ertem, miert akarnek? ugy tudtam a vista pont az amihez meg alig van driver

"ezt a drivert sem ertem, mi koze oprendszerhez"

Hogyhogy mi köze? Egy Vista drivert életben nem teszel fel XP-re, vagy Linuxra vagy bármi másra és fordítva.

grizzly21
norton ghost? fogalmam sincs mirol beszelsz:o

ezt a drivert sem ertem, mi koze oprendszerhez, driver pl egy hardverhez kell, amit tartalmaz az oprendszer de hogy ez hogy jon ide? szoval errol kene bovebb info

Rohamsisak
Sziasztok! Olyan gondom van hogy kinéztem 2msi laptopot :MSI L730X-065HU , MSI L730X-057HU és kettõ közül választanék de nem értem hogy néhány boltban miért drágább az amelyikben kisebb awinyo például, vagy van valami más oka annak amiért olcsóbb az ami számomra jobbnak tûnik? Na mindegy csak azt szeretném kérni hogy aki jobban vágja a témát az adjon légyszi valami véleményt ezekrõl és arról hogy melyikük a jobb. Köszi szépen elõre is!

Mit kell errõl bõvebben írni? Norton Ghostot láttál már, nem?

Rakhatsz rá akármilyen oprendszert, legfeljebb nem lesz hozzá driver.

grizzly21
a 15.4 azert kellene mert 14es nekem tul kicsi, egyszerre tul sok ablakot szoktam megnyitni es munkara lenne foleg, tehat ha hurcolasznam is, nem napiszinten, hanem max hetente vagy kethetente. de sztem pont ez az idealis, amit meg vinni is lehet, de nem is kicsi a kepernyo.
viszont a kerdesem az, hogyha a lent linkelt lapit akarom megvenni, de windows xpt akarok ra feltenni akkor mi a teendo? ok esetleg meg tudjak oldani (lehet warezos is) ?
egyebkent errol a recoveryrol tudna irni valaki bovebben ? azt hittem oprendszer telepites ugyanugy megy mint asztali gepen

Jó cucc, sztem árban se nagyon találsz alatta. Nekem egyedül a 15.4" ami nagyon nagy, bár ez ellensúlyozza az 1680*1050 felbontás. Ha megelégszel az 1440*900-zal is, akkor javaslom az enyémet (IBM T61), kb. mindenben pont ugyanez, de csak 14.1". 12" lenne az ideális, de abban már csak 1024*768 van (legalábbis IBM-ben), és dvd az értelemszerûen nincs.

Kb. egy leghostolt partíció.

Azért mert a gyártó mennyiségi kedvezményt kap a windowsra, nem is keveset hiszen milliós tételben veszi, ezért windowssal telepítve olcsóbban tudja adni a notit, mintha adná mezítlábasan + dobozos windowssal. A vásárlók többsége meg úgyis megvenné hozzá, nekik megéri. Ezeket a hw + sw kombókat nem ide a balkánra találják ki, hanem amcsiba / európába, ahol egy 0-val többet keresnek mint mi, ezért nem (annyira) warezmonkeyk.

grizzly21
recovery disc az mi?

Ha nem driver CD van hozzá, hanem Recovery disc, akkor lehet szívás tárgya, lehet vadászni kell az XP-s driverekre.