16455
  • Kalozoner
    3 éve volt, nem tudom, sajnos akkor még nem értettem az ilyen dolgokhoz nem tudtam mit lehet tenni, ma már másképp csinálnám....de sok helyről hallottam hogy gusztustalan egy multicég....
  • hykao #5166
    Ilyet ma már biztos nem lehet csinálni...még itthon Magyarországon sem...de fel is van tűntetve, hogy 2 év garanciát adnak.
  • hykao #5165
    linket légyszi!
  • hykao #5164
    Gondolom valami olyan cucc lenne, amibe az ember belerakja a sim kártyát, és lehet netezni...ma már nemigen lényeges...
  • Solten
    ?
  • Kalozoner
    pixmania, rendeltem anno mp3 lejátszót, és 1 hét után beszart, írtam e-mailt, azt mondták sajnálják..a garanciát külön kellett volna megvenni, persze ezt nem nagyon hangoztatták..a k*rva édeasnyukájukat...

on
  • lac556
    adva
    van egy laptop amibe pl hd 3470 vagy geforce 9800m videokari van. Ezek a kártyák ugyanazt a teljesítményt tudják mint az asztali gépben lévo társak (természetesn 256 v 512mb ram)
    főleg játék, illetve arhicad, photoshop menne rajta..
  • Solten
    Ja, olvastam mar...
  • ba32107

Mi az a mobil internet?
  • hykao #5158
    IPON-on tesztelték korábban, és elég jókat írnak a 3000 N500-ról. Ha valaki nem akar játszani, akkor ideális választás lehet a strapabíró billentyűzet és a kategóriában talán leghosszabb akksi üzemidő miatt.
  • hykao #5157
    Bazz a billentyűzet amúgy sem világít, ha ragasztasz, ha nem! (nem is olyan rég, ritka volt, mint a fehér holló a nem matricás magyar bill...)
    Hosszú í nem lehet probléma! ...és ott van még a képernyőbillentyűzet win opció is! Nekem is 3 kódtábla is aktív - magyar bill mellett! Pl. oroszul is képernyőbillentyűzettel szoktam írni.
  • Adi
    Nagyon elgondolkoztam .... de most nem tudom. Ha le is ragasztom akkor az milyen lesz?! Ügye alatta akkor már alapból nem világít a billentyűzet?! Másik hátrány akkor ügye ez az ékezetes Í?!
  • ba32107
    Ez nekem is tetszik. Az a baj, hogy annyira nem értek hozzá, nem vagyok teljesen naprakész. Nagyon gondolkozom, hogy megéri-e ilyen márkásat venni ennyi pénzért (több pénz sajnos nincs rá). Vagy maradjak egy Acernél.......a bőség zavara :D
  • Solten
    Csak ha ertelmes aron kinaljak oket, semmivel se jobbak szerintem a tajvani trio (hykao szavaval elve) hasonlo kategoriaju termekeinel (azokat legalabb kozel realis aron kinaljak). De mar irtam lejjebb, ez szerintem nem rossz vetel: link (csak boviteni kell a memot, 1GB hurka). Pista Basic-el, 2GB-vel 130k (meg igy se veszes). Bar 130k-ert inkabb az az Acer, amit mar linkeltel (ertelmesebb chipset, erosebb IGP - talan a proci is erosebb).
  • ba32107
    Egy szó mint száz, te személy szerint nem ajánlod az olcsó kategóriás Dell/Lenovo notikat? (~160 alatt)
  • Solten
    Erdekes hogy van a Dell-nek kepe Magyarisztanban ennyit elkernie ezert, UK-ban ezert az Inspironert erosebb prockoval, atszamolva ~130k-t kernek, Celeroncs-al felszerelt valtozat 100k alatt van. Ja es van mindketto melle jogtiszta M$ Pista... Nem az ingyenes Ubuntu. 170k azert vicc.
  • Solten
    Magyar Pixmania, meg amugy a Pixmania-rol nagyon rossz visszajelzesek vannak. De az ar qrvajo. Egyeb UK oldalakon is nezegettem a kicsiket 500-550 GBP, nagyon jo aron van. Talaltam Pumas DV5-ot (3450 Hybrid CF) is az angol Pixmania-n, csak az a gond hogy meg mindig joval dragabban aruljak mint az Aceremet.
  • Solten
    Alt Gr + i = í
  • Magiszter
    Angol laptop az nem egyenlő a nincs-í-betű-ha-megdöglesz-akkor-sem felállással? Meg át kell matricázni magyar nyelvűre a billentyűzetet is.
  • hykao #5148
    Pixmania angol laptopjait nézegette már valaki? Van egy-két egész érdekes cucc, némelyik meglepően jó áron. Ha jól láttam mindegyikre 2 év garit adnak, és mindegyikhez jár op.rendszer is!

Pl.: KATT (bár a magyar oldalon nem írják, de az angol nyelvű oldal szerint 9600M GT vid.kártya van benne...hmm...150e körüli áron, 2 év garival, op.rendszerrel érdekesnek tűnik)
  • hykao #5147
    Nem egészen értem, hogy mit szeretnél még hallani! (...bár őszintén szólva már az elején sem értettem...)
    Honnan veszel ilyeneket, hogy én nem szeretem az MSI-t meg az ASUS-t...először is nem írtam szeret-nem szeret dolgot, csupán viszonyítottam különböző gépeket egymáshoz! Szeret-nem szeret dolog különben sem igen játszik szerepet nálam tárgyak esetében...
    Belinkelt 2 db. MSI-t és egy ASUS-t, amelyek árukhoz mérten ma már felejtős kategória véleményem szerint...hisz ott az említett ACER, mely ugyanaz a ketegória, mint a linkelt MSI-k és az ASUS (szervízháttér tekintetében is!!! - mint ahogy leírtam lejjebb), tehát - főleg mivel játszani is akar a géppel - kb. ugyanazért az árért az említett ACER ajánlhatóbb...ha pedig valamivel jobb márkát akar, aminek jobb a szervízháttere itthon, mint a tajvani triónak (MSI, ASUS, ACER) - arra is írtam neki két alternatívát. (dv5-1120eh, dv5-1140eh)

Tehát mi nem egyértelmű, mit kéne még írnom, mit kéne még jobban kifejteni, hogy megelégedj? :P
  • Solten
  • Adi
    Igen... Hogy lesz a kis baba?!
    Amúgy megköszönöm a válaszokat!:)
  • Magiszter
    - A Centrino az jó dolog
    - VRAM = Videó memória. Azaz a videókártyára integrált memória (akár V alakban is lehet )
    - XT az ha minden igaz azt jelenti hogy Extreme az magasabb az órajele. Amúgy meg ez a kártya gyárilag
    - Az általad linkelt két gép amúgy ugyan az:
    Acer Extensa 5630G-642G25MN
    Hivatalos oldalról az infók:

Processzor: Core 2 Duo T5800 T5800 (2.0GHz, 800MHz FSB, 2M cache)
    Kijelző: 15.4" WXGA Crystal Bright
    Videókártya: ATIŸ Mobility™ RadeonŸ HD 3650 512MB
    Memória: 2x1GB DDR2
    Merevlemez: 250GB S-ATA (DASP rázkódás védelem)
    Optikai meghajtó: DVD-SuperMulti
    WiFi: IntelŸ Wireless WiFi Link 5000 (802.11a/g/Draft-N)
    Akkumulátor: 6 cellás
    Webkamera: 0.3Megapixel CrystalEye
    Kártyaolvasó: 5in1 card
    stb...stb...stb...

Van még kérdésed?
  • Solten
    Jah, tobb mint felmillio ez a sz*r es akkor egy 9600 GT van benne... Meg egy taviranyito a 80-as evekbol (raktaron maradhatott).
  • vasziszdasz
    az igazi fos antinotebook
  • Adi
    Videokártyánál én végére gondoltam!:D
    HD3650 XT 512MB VRAM mit takar?!:D
    Másik meg csak sima HD3650 512MB
    XT mit jelent?:D Meg a VRAM?:D Mint a kocsinál a V8?:D V alakba vannak a ramok vagy mi?:D:D:D
    De végül is a centrino most jót vagy rosszat jelent?!:D
    [Bocsánat ha vkit szétfárasztok)
  • Magiszter
    Ha a garancia matrica megbontása nélkűl tudsz cserélni akkor megmarad a garancia, ha meg kell bolygatni akkor elviszed szervízbe és hagyod hogy ők rakjanak bele.

Mobil és Mobility ugyanaz csak lusták kiírni, amúgy meg a két VGA is ugyanaz. az N az úgy tudom hogy újabb mint az a/b/g. A Centrino az egy platform amiben van a Core 2 Duo. Elméletileg az 5630g-ben van D-SUB kimenet.
  • xNoodlex
    Lehet, de minimum várj vele egy évet különben elveszik a garanciád.
  • Adi
    Na most összezavarodtam:
    Elvileg ez a
    tipus MN meg ez is De az elsőbe vmi Centriono2 processzor van?! az most jobb mint a sima core 2 duo?:)
    Illetve ezekbe is van VGA kimenet nem? Csak nem írják bele. Jah még vmi mi a különbség:
    ATi Mobil RadeOn HD3650 és
    ATI Mobility Radeon HD 3650 XT 512MB VRAM között?
    Még egy mi az a Wireless N?:) az roszabb mint az a/b/g?
  • Adi
    Srácok még egy kérdés:Acernél lehet majd késöbb ram-ot bele varázsolni? Vagy abba fixen csak 2g ram van? Ha igen az mennyibe kerül?
  • xNoodlex
    Kösz, hogy így megindokoltad miért nem szereted/ajánlod az MSI-t. Ez most kb. olyan hsz volt mintha egy politikus írta volna. ^^
  • Magiszter
    No igen. Az a Toshiba még tapintásra is jóféle. Meg az is egy jó dolog hogy nem zongoralakk felületű. De hát nincs benne kártyaolvasó... Ami nálam pl feltétel lenne.

Pikárd Bell-ről meg nem tudok semmit. Van valakinek tapasztalata, vagy olvasott/hallot/látott/szaglott róla valamit?
  • hykao #5134
    Pl. ezekre gondoltam:

KATT és KATT
  • lacibacsi
    1199eh... hát igen... ahhoz még gyűjtögetnem kell egy kicsit...
  • Magiszter
    Magyar Megoldások = Lecsós meg mákos gubás ízzesítésű

Dozsiba A300-1NO Ez még jó is lenne de 162-ért ott van az Acer 5630g a 3650-es ATI-jával, míg ez csak egy 3470-el domborít.

Bár aki "márkafil" az úgy is azt fogja megvenni amire rá van gerjedve, mindegy hogy van más csak jobb töltelékkel.
  • hykao #5131
    Nekem dv5-1199eh-m van, de szerintem a 1120eh is simán megbírkózik a Vistával...de hát úgyis meglátod majd...ha nem vagy megelégedve, még mindig felrakhatod az XP-t...(...az említett programok pedig jórészt eleve részei a Vistának...)
  • hykao #5130
    Hát...pedig épp azért kérdeztem, mert vannak egész olcsón is jónak tűnő Toshiba és Packard Bell modellek...némely Toshibára még az is rá van címkézve, hogy "magyar megoldások"...itthon gyártják vagy mi? :O
  • lacibacsi
    A dv5-ös leírásában ilyenek szerepelnek, amikre semmi szükségem: MS Works, Windows Mail, Win. Photo gallery, DVD Play, Win. Movie maker, cyberlink DVD suite, Win. Media Center. Kb. ennyi, meg gondolom még ez-az, amit a leírásba nem tesznek bele...

Egyébként milyen dv5-ösöd van? a 1120eh 2GB RAM-mal, meg az Athlon procival elegendő a Vista futtatására, úgy hogy közben elmenjen rajta egy-egy játék is (Star Wars Galaxies, CoD2, SIMS2) és esetleg elbírja Sony Vegas 9-et is...?
  • Magiszter
    Én úgy tudom hogy a Toshiba-nak van a legjobb szeriveze Magyarországon. De olyat meg nem akarok venni, mert 160-ért annyit tud mint egy 120-as Acer. Valamit valamiért. Főleg az ilyen alacsony kategóriában.