16455
  • Hegi90
    Azon gondolkozom, hogy az Acer driverei és az Empowering szoftverek hogyan muzsikálnának Win7 alatt.
  • vasziszdasz
    Ha profikat akarsz kérdezni, menj a PH-ra, itt nincs olyan. ^^
  • Solten
  • NB2
    Solten!

Végülis az eladóval közös álláspontunk a te általad javasolt gép lett és igen ingyen frissithetőek win7-re. Bár egyenlőre lehet próbálgatom a vistát, most látom először...
  • Solten
    Asszem` a Jul. x-edike utan vasarolt vistas-laptopok ingyen frissithetok Win7-re.
  • NB2
    Köszi. Sajnos most pont egy olyan hülye átmenet van, hogy XP-t nem sokáig fejlesztik, Vista sem valami tökéletes, szóval tényleg nehezen döntöm el, hogy pontosan melyik is a jó megoldás...
  • TheRaven
    gond nélkül rátudod tenni otthon is sőt ha oprendszerrel veszed akkoris neked kell feltenni csak rajta lesz a vinyón elszeparálva vhogy(ha jól tudom, javítsatok ha nem:D)
  • NB2
    Köszi. A kérdésem az op rendszerre arra vonatkozott, hogy érdemes-e "drágábban" megvennem a Vistás/XP-s gépet vagy elég a DOS és én itthon ráteszem.
  • Solten
    Hello. Nem vagyok profi, de megprobalok segiteni. Erre gondoltam: link

Integralt VGA HD-gyorsitassal, HDMI kimenet, Vistaval. Amugy az op.rendszer telepitese nyilvan ugyanugy zajlik mint az asztali eseteben :)
  • NB2
    Üdv!

Laptopvásárlásra adtam a fejem, de sajna nem vagyok ebben annyira profi. Szóval
    INNEN vásárolnám a gépet. Toshiba és Lenovo gépekben gondolkodtam. Az lenne a kérdés, hogy ti profik melyiket javasoljátok? És ha veszek esetleg mire figyeljek? Milyen oprendszerrel legyen? Dos, XP, Vista? Ha Dos mennyire nehéz rátenni egy XP-t? Sima PC-re már tettem fel legalább 10x, szóval az má megy:) KB 130-150e forintot szánnék rá, net, film-re kéne, nem játékra.
    Előre is köszi.
  • davidr
    Üdv!

1. Az asus most tényleg ilyen szar? (mondták egy páran)
    2. Asus X71VN-7S070X-ről vélemény? Ár/érték/szolgáltatás arány? Mennyire jó a tapasztaltabbak szerint.
    3. Másik versenyző a HP Pavilion dv6-1120eh és az MSI GX620?
    4. 200-220.e Ft a keret, ebből milyen laptopok vannak amíg még jók?(asus, hp, msi, dell)

Én az asus-t venném, vagy az MSI-t. Igaz az Asusnak 17' kijelzője van, akksiról 2-3 órát elmenne azért(természetesen nem a gamere gondolok)? Szóval inkább irodai jellegű felhasználás menne akksiról, ha menne.
    Mert függetlenül attól milyen laptopot veszek 70-80%-ban van hálózat.

Akksiról netezés az tuti menni fog, viszonylag sokat.

köszi
  • tazis
    Üdv Paramystik!

Köszi a választ,talán egyetlen problémája ennek a gépnek (ASUS K50AB) az akksi ami szt hiszem csak 2200mAh és az elég kevés egy 15,6" os kijelzőnél + game estlegesen!
    Nehéz találni nagyobb kompromisszumok nélkül egy jó Laptopot ebben a 150k kategóriában.
  • hykao #6436
    Kiderül, ha megveszed. :)
  • Solten
    Nah, ez tenyleg erdekes.
  • digital
    Én most a Toshiba Satellite A500-134 -be zúgtam béle, (P8700 2.53Ghz 1066mhz / 4GB / 500GB HDD stb...) de nincs ember a földön, aki nekem megmondaná milyen órajelű valójában az a nyamvadt 4650 DDR3.
  • digital
    Az Asus M60VP kihangsúlyozzák, hogy "Also an efficient ATI Mobility Radeon HD4650 with a generous 1 GByte DDR3 VRAM as a graphic card. This has, unfortunately, only a 550 MHz chip and 667 MHz memory rate and is therefore slower than other comparable HD4650ers, which can boast with a rate of up to 575 MHz (chip) and 800 MHz (memory)"

• Nardon
    há max tuningolod kicsit =)
  • digital
    Érdekesség képen itt az "ipon-os" DV6-1130eh adatai:
  • digital
    Egy érdekes dologra lettem figyelmes az Ati mobility radeon HD 4650 1Gb DDR3 gpu-k kapcsán a notebookcheck-en.

Eddig négy altípust fedeztem fel, és a két széle között bizony óriási a különbség.
    Vegyük pl. a Compal KHLB2 ( P8600 / 4650 DDR3 1GB / 600Mhz GPU / 800Mhz memória) laptop vs. Asus M60VP (P8700 4650 DDR3 1Gb / 550Mhz GPU /667Mhz memória) párost. A lassabb proci ellenére ( P8600) a Compal 3dmark6 eredménye: 7186 az asus (P8700) 3dmark6: 5689 Ezek az 3dmark6 arányok, játékokban is híven tükröződnek a teszteket átnézve.

Amúgy, négy változatot fedeztem fel:
    a, 550mhz GPU/ 667 MHz memória párossal
    b, 550 MHz GPU / 800 MHz memória sebességgel
    c, 575Mhz GPU / 800Mhz memória aránnyal.
    d, 600Mhz GPU /800Mhz változattal:

• Paramystik
    Üdvözöllek Pista1235!

Ígértem, hogy megnézem, hogyan boldogul a laptop a Crysis futtatásával.
    Hagytam automatikus beállításokon, úgy közepes grafikai részletességre állított mindent.
    Játszhatóan fut! A várakozásaimnak megfelelően teljesített. GPU tesztben 20-25 fps között fut közepes részletességgel.
    Nem tükörsima minden esetben, de játszható..

További szép napot
  • pista1235
    az jó lenne mert én is gondolkodtam egy ilyen laptop vételén, igaz én a gamer változatát néztem.
  • Paramystik
    Üdvözöllek Pista1235!

A crysis - t még nem próbáltam ki, de este felé meg tudom mondani, ha gondolod, tehetek vele egy próbát.
    A GTA 4 - ről nem tudok olyan információt mondani amely a futására vonatkozna, nem próbáltam ki, nem tetszik az alapkoncepciója sem.
    A Guild wars - magas beállításokkal futott, a WoW - pedig szintén ahhoz közelivel, csak az árnyékok voltak leszedve illetve volt még egy grafikai csúszka, ami a karakterek egyéb részeire vonatkozott. A többi High - közeli beállításon volt, természetesen az optimális futást figyelembe véve. Este tudok képet küldeni a beállításokról, remélem segít több hasznos információhoz jutnod általa.

További szép napot
  • pista1235
    egyik helyen azt olvastam a crysis meg a gta4 is megy rajta. szerinted elmenne szaggatás nélkül?
  • Paramystik
    Üdvözöllek.

Kérdésedre válaszolva, hogy megéri-e az ASUS K50AB, én igennel felelek.
    Rendelkezem egy ilyen típusú laptoppal, igaz júli 20 óta.
    Nos először meglepett hogy 2 videókártya is helyett kapott benne, ezeket a bios - ban lehet váltogatni (HD 3200 és a HD 4570 - es között).
    Windows 7 operációs rendszerrel használom 32bit (build 7100) és szépen működik.
    Egyelőre az aku idővel nem vagyok kibékülve, bár nem mértem meg, így pontos adattal nem szolgálok, de kevésnek tűnik.
    Az adott árkategóriában szerintem teljesen megfelelő és jó ez a laptop.
    A billentyűzete alkalmas munkára, ellentétben néhány másik modellel, amelyekkel már dolgoztam. Tehát a billentyűzet nem horpad, lapul sehol.
    Még egy kis apróság, a laptop felülete érzékeny, a kisebb szennyeződések is meglátszanak rajta.
    Amennyiben játékprogramok futtatását is tervezed rajta, nos arra is alkalmas. Személyes tapasztalat: WoW, Guild Wars, Enclave teljesen jól futottak és a kíváncsiságtól vezérelve kipróbáltam a F.E.A.R. - demót illetve a Call of Duty 2 demót. Nos teljesen játszható és közepes grafikai szint felett is. Ezek mellet még pár régebbi program : Alice, Diablo2 és a Vampire - The Masqurade Redemption is remekül futottak.

További szép napot.
  • vasziszdasz
    lol

• Solten
    Luzerek, az igazi profik Acer-el nyomjak...

• vasziszdasz
    Komoly munkához komoly notebook.
  • tazis
    ASUS K50AB
    megéri ez a noti, esetleg van valami különös infótok róla?
    az asus mint noti márka elég jó nem?
  • hykao #6420
    Annyira nem nagy szenvedés, bár kétségtelen, hogy lassítja a folyamatot...én pl. cirill betűs bevitelnél szoktam használni.
  • dragonboy
    persze hogy nem..monitor kábellel csináltam! UTP vel volt összekötve.
  • vasziszdasz
    Hát nem. De amire ki lett találva, abban meg se közelíti egyik diszkrét vga se.
  • vasziszdasz
    Talán nem soros porton kellett volna összekötni.
  • vasziszdasz
    A ThinkLight kulturáltabb.
  • Nardon
    el tom képzelni ahogy mondjuk egy emailt gépelsz és két betünként szenvedsz képernyő billel.
  • hykao #6414
    Nemsoká kiderül, ha elérhető lesz itthon is.
  • digital
    Igen, a német videóban valóban volt. Viszont semelyik típushoz nincs, említve. Pont ezért vannak kétségeim nekem is,hogy most akkor mi van. Nem tudom mi az igazság.
  • hykao #6412
    Na de, akkor a magyar oldalon a billentyűzetnél miért csak a numerikus billentyűzetet emlegetik, mint specialitást?! ...

Német videóban volt bill. háttérvilágítás?
  • digital
    Amúgy meg az A500 szériára ezt írják máshol:

"Attractive Illuminated Keyboard
    Light-up your laptop with the LED backlit keyboard. This unique feature on this laptop series allows you to keep typing even when the lights are low. Along with adding to the great overall looks of these models. That’s Toshiba style and innovation at work."

hmmm.nem tudom.
  • ffxi
    Ertem, koszi a velemenyeket.
  • digital
    Ez az, hogy semelyik típushoz nem írják. Pedig ITT a Satellite A500 összes válfaja (132-139ig illetve 13C-13G-ig fel van sorolva. Szal nem értem.