16455
-
Cowboy03 #7208 szerintetek laptopoknál befog jönni majd a SSD vinyo? vagy ez csak a netbook téren hódít? -
vasziszdasz #7207 egyik se ^^ -
mukika36 #7206 Melyik a jobb??
-
#7205 Hello azt szeretném kérdezni hogy a Left 4 Dead-hez (http://gepigeny.hu/games.php?id=440)milyen laptopot érdemes venni ? Illetve milyen árba vannak? -
#7204 Hát akkor marad a Dell Studio XPS 1640 vagy a HP dv6-1130eh...ezen a szinten már 20-30e forint ide vagy oda... -
Cowboy03 #7203 *Merevlemez
sry, órán írkáltam -
Cowboy03 #7202 Meg gondoltam magam, hiszen főiskolán nem nagyon lesz időm ilyenekkel foglalkozni. Mégis, most 250ezret kiadni érte, egy év mulva meg 2x jobb fog kijönni, ugyanannyi v talán olcsobb pénzért. Jo tudom, a technika fejlödik.
megfőzés alatt azt értettem, hogy a merevlemeze terhelésnél gyorsan és nagyon felmelegszik, legalábbis iPonon ezt írták. -
#7201 Az elsőnél azt mondták....hogy maximum decemberben. A másik meg nem jön be :) -
#7200 Itt pl. rendelhető: KATT és úgy tűnik itt is van: KATT -
#7199 "ezzel csak az a baj h megfőzi saját magát"
?
Az enyemben 3650-es VGA van, megse fozi meg magat, tobb oras 3D jatek utan sem. Ez most hogy van? Eloszor a 250 ezres gepeknel keresgelsz most meg mar a 140 ezreseknel?? -
Cowboy03 #7198 valaki plz -
#7197 Most csak egy példa
Toshiba L500-126.
De persze sehol sem kapható. -
#7196 Csomó? mifélék? -
Cowboy03 #7195 na jo, hogy ha a játék szempontot töröljük, akkor szerintem még ez is egész jo lehet árat, teljesítményt nézve, nem?Acer
ezzel csak az a baj h megfőzi saját magát. Tudnál valami olyat ajánlani, ami kb tudásban/árban ott van ahol ez, de nem melegszik annyira szét? megköszönném -
#7194 Magyarországon, az összes radeon4650-el szerelt laptop elfogyott.
Kivéve a DV6-1130eh. De az 256.000 Ft. Holott volt egy csomó 200.000-es gép is, ami ezzel volt szerelve :( -
#7193 amiket linkeltel, en ott is mindenhol ddr2-t olvasok, szoval valszeg az lesz az, de sokat tenyleg nem szamit. wled elvileg valamivel kevesebbet fogyaszt, de konkret adatot vagy tesztet meg nem lattam, hogy mennyivel is konkretan, nagyon nagy kulonbseg sztem azert nincsen, de az itteni arak mellett gondolom ugysem jonne szoba az rgbled, szoval az is mind1.
teszteket nagyobb kulfoldi oldalon keress sztem (pl. notebookreview, notebookcheck), ott talan lathatsz fotokat a kijelzorol, de azert persze eloben lehet igazan latni h mirol van szo. de vegulis a kijelzo meretet tudod, es melle a felbontast is, kb sztem tudod h mire szamithatsz vele :) -
#7192 elírás-e, nem tudom ,de több helyen is van, rengeteg féle fajta DELL konfig van feltüntetve, itt.
konkrét studio 1555 példányok, mind WLED, mint ahogy az általam nézett SXPS is. Jól tudom hogy a másik az jobb, ez viszont energiatakarékosabb?
amiket írtál, kb erről van szó, összeszerelésre sose voltam annyira kényes, hogy precíz legyen, ha vitrinbe kellene laptop, akkor max-nél nézelődnék. Kijelző... ott igazán elbizonytalanított a dolog, hogy F HD vagy nem, felbontás valóban mellette szól, de ehhez mindenképp akarok valahol egy éles tesztet, mert nem nagyon szeretem a túl nagy felbontást relatíve pici képernyőátlón, szóval ezt majd kitapasztalom, mint ahogy a billentyűzetet is, milyen fogása van. És azért annyira a pénztárcát sem akarom nyitogatni már, ez a 230k is elég épp :D de egy tesztet a HD WLED megér, nagyobb vidkari nem kell viszont, régen még a csúcs kellett, rájöttem hogy minek, azóta már beérem a kisebbel is. -
#7191 Hogyne: link -
Cowboy03 #7190 de valami konkrét gépet tudnál linkelni légy szíves?
amiket találtam 4650 az 270töl indul hp...4670 pedig 294..:S -
#7189 48SP haat.. Amugy nem rossz ennyiert. En mobility HD 4650/4670-el szereltekre gondoltam. -
Cowboy03 #7188 Acer Aspire 5739G-874G50MN
sztem ez jo lenne ra, de te melyikre gondoltál konkrétan? -
#7187 Ha jatszani is szeretnel, dobj ra egy 50-est... -
Cowboy03 #7186 annyira még nem vagyok tájékozott az ár kategóriában, próbáljunk 160e-be gondolkodni, max 200 -
#7185 Hi. Max ar? -
Cowboy03 #7184 hello all
Segítségeteket szeretném kérni notebook választásában.
jövőre főiskolás leszek és úgy gondoltam, hogy beruházok egyre.
az igényeim a következők lennének:
- nagy kapacitású wi-fi csücsüljön benne
- ha lehet 17col, de a 15 még elmegy
- és ha lehet akkor időnkénti game-re is lehessen használni ( mondjuk need for speed shift maxgrafon ne fogjon ki rajta)
lehetőleg ne toshibának az atomerőművét adjátok be =D
Válaszokat előre is köszönöm! -
#7183 a 340k-s sxps-ben wled vagy rgbled kijelzo van? mert eleg nagy kulonbseg van a 2 dolog kozott, arban is.
egyebkent ugy tudtam h minden sima studio-ban (kiveve az ujabb i7-esekben, de gondolom nem ilyenekrol beszelunk) csak ddr2 ram van, szoval en nem lennek benne biztos h azt nem irtak el, de vegulis mind1, asszem a fo kulonbseg fogyasztasban van csak a 2 dolog kozott. asszem h a studio xps osszeszerelesi minosege jobb, mint a sima studionak (masszivabb, kevesbe hajlik), de gondolom arra sincs sok panasz, meg ha van ra 3 ev gari, nincs nagyon mitol felni azzal sem. a nagyfelbontasu kijelzonel meg erdemes figyelembevenni, hogy nem csak film kozben lesz reszletesebb a kep, hanem sokkal tobb helyed lesz a kepernyon amin dolgozhatsz, sokkal kisebbek lesznek a pixelek. ez ugye magaaert beszel, hogy miert lehet elonyos, viszont a kis pixelekre vannak akik panaszkodnak, tehat erdemes jol latni kozelre egy ilyen kijelzohoz. lehet persze ilyenkor is bohockodni dpi beallitasokkal meg betumeret novelesekkel, de akkormar egyszerubb az olcsobb kijelzovel megvenni.
szoval mind2 cucc mellett van pro es kontra, ha a jatek nem fontos es inkabb kimelni akarod a penzed, a sima studio is jo lehet, ha jol jon egy kis plusz szufla a gpu-ba, fontosabb a kijelzo, meg kicsit premiumabb kategorias cuccot akarsz es van sok elbasznivalo penzed, akkor studio xps :) -
#7182 nem tudom, ahogy nézem, szerintem maradok a DELL-nél, annak is ez a Studio családjánál, eléggé meggyőztek, bár ez a mostani széria "viszonylag új", értem ezalatt a kevés tapasztalatot.
Hasonlítgatva két, közel azonos proci + mem + hdd studiot, az XPS ára 340 körül van, és amiben több, az a fullHD kijelző és az egy gigás radeon, ahogy te is írtad, többi különbség mondhatni elenyésző.
A sima studio pedig, ugyanúgy P8700 procival (ez ritkább azért, gyakoribb a 8600as), fullHD kijelzővel (ez is nagyon ritka sajna, nehéz kifogni fullHD-s bolti verziót :( ), ugyanúgy 4GB DDR3 rammal, de csak a kisebbik radeonnal,~270ezer. Ha nem fullHD kijelző, csak a 720p-s, akkor pedig 240ezer.
Azt a 70-et nem éri meg nekem a jobb videókari jelenleg, jó persze ha ennyit kiad az ember, akkor az már nem kottyan meg alapon, azért megkottyan, megfőleg haszontalan. HD monitor még meggondolandó, szvsz az is felesleges, lévén kb sosem nézek valós fullHD filmet, sima xvid is kielégít, s HD monitor, nagyobb felbontásban itthon is van, szóval rácsatlakoztatható bármikor. Így már az a 100e meggyőző érv a pici mellet. -
#7181 mind2 14" -
vasziszdasz #7180 T400, T61 -
#7179 alapvetoen a Studio XPS azert minden parameterben a Studio szintjen vagy felette helyezkedik el, es ennek megfeleloen arban is, amit irtam az csak arra a konkret modellre vonatkozott (ami ezekben a parameterekben szepen le van butitva, nem is tudtam h arulnak ennyire "buta" valtozatot is, kint ahol vettem pl a 4gb ddr3 ramnal es 500gigas vinyonal nem is tudtam volna rosszabbat valasztani ha akartam volna se). egyebkent a studio xps mellett a fo erv a studioval szemben a jobb gpu-n kivul az opcionalis rgbled fullhd kijelzo, ami elegge egyedulallonak szamit a laptopok kozott, viszont az ara is megvan a dolognak.
egyebkent ha a vidkari abszolut nem szamit, talan erdemesebb valami integralt vga-sat nezni fogyasztasmersekles/arkimeles celjabol, ezekben annyira nem vagyok kepben, de pl a Thinkpad T500-at szoktak talan dicserni ebben a kategoriaban, vagy dell-eknel maradva valamilyen latitude kategoriaju gep is jo lehet.. -
#7178 *nem igazán érv, este van már -
#7177 igaz nem mondtam, hogy azért egy 15ös kijelző nem árt :)
Studio-t nézeget amúgy én is aktívan, P8600-as, 800-as 4GB DDR2 rammal, esetleg OS nélkül, 250 körül megáll áfástól. az korrektnek minősíthető. XPS ahogy láttam, meg mondtátok is, kb csak a GPU-ban jobb, az engem nem izgat, + ahogy látom néhol DDR3 ram, de ez igazán érv mellette, főleg a közel +100e mellett... -
#7176 a konkret konfigok felsorolt parametereiben 4-bol 2 a sima studio mellett all (cpu, hdd), a studio xps-nek a gpu-ja erosebb, az viszont sokkal, nagysagrendileg kb legalabb 2szer. szoval ha csak ez a 2 valasztek van es jatekra veszed, akkor a studio xps biztosan jobb vetel. -
sz4bee #7175 Akkor ezek szerint az XPS alapkategóriája (2,1 Ghz, 4Gb DDRII, 250Gb HDD,ATI 4670) valamennyivel jobb teljesítményű mint a Studio felsőkategóriás változata ( 2,5Ghz, 4 Gb DDRII, 500Gb HDD, ATI4570).Mert akkor egyértelmű, hogy az XPS-t éri meg ha játszani is akarok. Csak alaposan meg akarok győződni róla bocs :) -
#7174 nagyon nagy kulonbseg teljesitmenyben valoszinuleg nincs (valamennyi van, de atlagos hasznalat alatt kulonosebben valszeg nem eszreveheto), inkabb talan fogyasztasban. jatekra a gpu miatt alkalmasabb, de azert erdemes szemelott tartani, hogy ez nem egy xps (ami a jatek szeriajuk volt), hanem studio xps, ami elvileg multimediara van kitalalva. ez leginkabb abban nyilvanul meg, hogy nem olyan nehez, vaskos mint egy gamer laptop, hanem viszonylag vekony, ennek megfeleloen pl a hutese sem olyan hatekony. -
#7173 mondjuk fura h ilyen cpu-val es sima ddr2 rammal is nyomjak, azt hittem ennel a modellnel az ujabbfajta (p8600 es felette) proci es ddr3 ram alapfelszereles mindenhol. mondjuk legalabb olcsobban is adjak, mint a tobbi hazai bolt. -
sz4bee #7172 Szeretnék újabb játékokkal játszani. Akkor nincs nagy különbség (észrevehető) a két processzor között, sőt még a két laptop között se csak annyi, hogy az XPS-ben jobb a videokártya meg fele annyi HDD-van amivel én még megvagyok, csak ugye a XPS valamennyivel alkalmasabb játékra meg talán HD film nézésére is. Jól gondolom?:) Ha egy árba van akkor lehet meggondolom magam. Köszi a segítséget. -
#7171 XPS-ben bar gyengebb valamivel a CPU (boven eleg teljesitmeny egy laptophoz szvsz) es kisebb a HDD (bovitheto), de van benne olyan VGA amivel jatszani is lehet mar eleg kellemes szinten (komolyabb 3D-s game-ekre gondolok).
Ha gyengebb gepigenyu jatekokkal tolod akkor a Studio-t valaszd. -
sz4bee #7170 Igen ezt is néztem csak kifelejtettem. Egy 2.53GHz-es, 500 gigás studio nem jobb a 2,1Ghz-es, 250 gigás XPS-nél? Mert egy árba vannak... -
#7169 link