16455
-
FGB #8048 bocsa a nagyon kezdőkérdésér, de én hogyan tudom mondjuk otthon kisütni? -
ba32107 #8047 Kösz. Amúgy ezt a gépet nézegettem, mit szóltok hozzá? -
#8046 Az akksihoz: Nincs az állandóan töltőn, legalábbis az újaknál csak akkor kezd el tölteni, ha 95% körülire lemegy. Szerintem felesleges kivenni, mert mi van ha pl. áramszünet van, akkor még igencsak jól jöhet. Kisütni viszont nem árt pár hetente.. -
ba32107 #8045 Üdv ismét. Már párszor írogattam ide, de most gyűlt össze annyi pénz hogy végre meg is vegyem az új gépemet. Nem akarom elkapkodni, ezért mindenképpen kikérem a véleményeteket. Kicsit hosszú lesz, aki végigolvassa és segít annak köszi!
A gépet munkára, és otthoni netezésre, filmnézésre használnám, játékra nem kell. A lényeg, hogy bizonyos erőforrásigényes programok (egyszerre akár sok) kényelmesen, zökkenőmentesen fusson rajta. Szoftverfejlesztés lesz a fő munka rajta, így a fejlesztőkörnyezet, esetlegesen szerverek, internet, csevegőprogramok, stb mind bírnia kell. Tehát ami fontos: minél erősebb proci, minél több memória, minél nagyobb vinyó. És a legfontosabb, hogy strapabíró, megbízható legyen, mert ki kell hogy szolgálja a napi kemény működést 2-4 évig legalább. Plusz a szokásos extrák (nem is igen extrák ezek már): webkamera, wifi, bluetooth, esetleg ujjlenyomatolvasó, stb.
Na most én Dell-ben vagy Lenovo-ban gondolkozom (inkább Lenovo), mert azt mondják, ezek a legmegbízhatóbbak. Melyiket javasoljátok? 200 ezer forintom van rá perpillanat. Tudom, kevés, de nincs több, és most kell a gép. Esetleg még kb 20-at, talán egy kicsit többet rá tudnék tenni, tehát a nagyon teteje az olyan 240 körül lenne. Tudtok valami jót ajánlani? Én a laptop.hu -n nézegettem a 200e körüli Lenovo Thinkpad-okat (linkelni nem akarok, mert kíváncsi vagyok, ti mit ajánlotok, nem akarok befolyásolni). Jöhet minél több.
Gondban vagyok még a kijelzőmérettel. Az a baj, hogy annyira nem vagyok otthon a témában, nem tudom pontosan hogy mekkora a standard méret, stb. Azt sem tudom hogy a mostani gépem mekkora :D Tehát több okból is a kisebb kijelző mellett döntenék, könnyebb hordozhatóság, nagyobb akkuélettartam, nincs szükség hatalmas kijelzőre. A 14''-os az milyen? A mostani gépem képernyőjének az átmérője az pontosan 37,5 cm, ami 14,7''....... az lehet, jól mértem le? Ez nekem egy kicsit nagy, sőt azt hiszem ez szélesképernyős is. Ez hogyan van pontosan? A WXGA a widescreen (16:9), és amelyik nem WXGA, annak mi az aránya?
Másik kérdésem az akksival kapcsolatos. Annyira nem kiemelkedően fontos, hogy sokáig bírja, de azért ne is merüljön le 2 óra alatt. A kérdésem az, hogy ha én szinte mindig hálózati áramról használom a gépet, akkor érdemes kivenni az akksit? Valahol olvastam, hogy sokkal hamarabb elhasználódik, ha állandóan töltés alatt van. Ebben van valami?
Asszem mindent leírtam, várom a tanácsokat, javaslatokat. Ja, és melyik oldalról érdemes rendelni? Mindegyik egyformán jó / megbízható? Ha lenne rá mód, akkor leginkább erről az oldalról kéne találnom egy gépet, mert ez a cég pont helyben van, meg tudnám venni személyesen (és ahogy néztem most pont Lenovo akció van). Még egyszer köszi a segítséget, remélem tudtok ötleteket adni. -
FGB #8044 szerintetek az alábbi három noti közül melyik érdemesebb megvenni?
Amire nekem kell:
- MMO játék, (esetleg néhány nem olyan régi játék: CoDMW)
- Film (tv-n nézése, esetenként konvertálása)
- Net, Excel
-
#8043 12-ot hehhe persze... :) Erre kb 6h-t ir a gyarto: link Sokkal jobb szvsz mint egy netbook. -
#8042 hát ha azt nézzük hogy kaposvár - budapest vonattal oda vissza 6 óra, éstölteni nem igen tudok nap közben akkor asszem egyik sem nagyon elég hozzá, ha filmet akarok nézni, de monyuk netezve eltudnm viselni. szal mondjuk 6órát igen :D (az ujabbik Wind nem 12-t tud?:D) -
#8041 Ha megertenel akkor valaszolnal a kerdesre... Irtad: "lenovo s12 sajna nagyon rosszul teljesitett az aksi teszten". Mi neked az optimalis? Mennyit varsz xy keszulektol? 5 orat? 6 orat? 10 orat? -
#8040 jolvan... megértjük mi egymást :D hát azért a 90perc 100%on nem vmi kemény meg a 130perc filmel sem... :-S -
#8039 Ugy ertem mennyi idore (ora) gondoltal hogy neked akksirol mukodjon a gepezet? -
#8038 nem :) hanem élőben, ahol mind a 2 kinn van polcon rendesen :) mert MM vagy Euronics ilyenekben nincs legalább is ahol eddig voltam sehol sem voltak ezek kinn :-S -
#8037 ? ora uzemidot szeretnel? -
#8036 a lenovo s12 sajna nagyon rosszul teljesitett az aksi teszten :S az az egy ami miatt nem azt választom... hol lehet vajon meg nézni mind a 2-t egymás melett?:) -
#8035 Jonnek:
-
#8034 Van meg olcsobb alternativa: link. Baratnom 1000H-jan a Win7 HP szepen hasit, bar kapott a kicsike +1GB-t. Szinte minden netbook-on szepen fut. -
#8033 Döntsd el te, mennyit számít az az 1.3 centi. Utóbbit eleve Win7-tel adják, de a HP is tuti "megy" vele (alapból Win XP Home van rajta), főleg ha raksz még bele +1GB RAMot.
Szerintem mindkettőt nézd meg "élőben", mielőtt döntesz...de ha nem sajnálod a pénzt, érdemes lehet megvárni az új Alienware csodát. -
#8032 hmm... nah akkor összegezve:
HP 311c- jobb üzem idő, 11,6os kijelző, 1 giga ram, 160giga hdd,~110k...
Asus 1201N- ratyibb üzemidő, 12,1es kijelző, 2giga ram, 250giga hdd,~130k...
nah vajon mennyit nyom az a 0,5col? :) win7 menne valamelyiken amugy?
/most pont szar az ipon és nem tom megnézni melyiken mi van :)/ -
#8031 Ráadásul a HP Compaq Mini 311c-je olcsóbb is...egyébként itt van még egy hasonló gép tesztje: Asus eeePC 1201N, bár ez kicsit drágább...A Dell-Alienware M11X-ére meg még várni kell... -
#8030 köszike, hát öléggé gyerva az üzemideje, a HP 3110s viszont mindenbe veri... -
bgreg #8029 Sziasztok!
Nem tudjátok használt laptopot hol számítanak be?? nagyon fontos lenne -
#8028 Itt kukkantsd meg, teszt többek között az S12-ről is: KATT -
#8027 jo a laptop erős szó volt bocsi xD netbook... :) -
#8026 ez a laptop vajon menyit tudhat egy wifi+ms kombóval mondjuk?? -
#8025 -
nuskingb #8024 köszönöm válaszod! Megnézem amit ajánlottál! Üdv -
cycca #8023 az csak a max ár volt amit rászánok...
van esetleg vmi javaslatod, hogy milyet kéne vennem??? -
#8022 *T6600 a processzor. -
#8021 Szerintem ha van rá pénzed, nem kell annyira idegenkedni attól az eredeti OS-től, főleg hogy a W7 most egész jól sikerült.. Egyébként biztosan nem ér 50-60 ezret a 4670 és 4570 közötti különbség. Egyébként ha DELL gépet veszel, ami ilyen erős mint ezek, mindenképp mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod. De ott van pl. a Toshiba L505-111, amiről van már személyes tapasztalatom is és nem sok rosszat tudok írni róla.. (korábban írtam véleményt). Annyiban különbözik ezektől, hogy abban HD4650 van és E6600 processzor, cserébe 210k-ért hozzájutsz. -
nuskingb #8020 tényleg :) S az elsőről vélemény? Esetleg ennyiért jobb?
És az operációs rendszer elhagyása? Bár ahogy nézegettem ritka esetben nem adnak hozzá. Tudtok róla valamit? -
#8019 Hát így elsőre az elsőben HD4670 a másikban HD4570. -
nuskingb #8018 Üdv! figyeljetek már, mi a különbség a + 100.000 kívül az általam linkelt és e között?
http://www.dell-shop.hu/product_information.php?product=5908&title=DELL%20Studio%201555%2015.6%20FHD%20Core%202%20Duo%20P87 -
nuskingb #8017 Sziasztok! dell studio xps 1640. ezt néztem ki. 350 körül van az ára.
http://www.c-enter.hu/termekek_arak/akciok/dell_studio_xps_16_notebo.html
Ebben az árban, ettől jobbat tudtok? lonovo, toshiba még érdekelne, másban nem merek bízni.
Ja és még egy kérdés? OP rendszer nélkül akarok gépet venni! Ez lehetetlen? :) -
dop3 #8016 Sziasztok! Egy MSIEX600-434-es géppel kapcsolatban lenne szükségem egy kis segítségre. A kérdésem az lenne, hogy van-e benne MXM foglalat a videókártyának és van-e lehetőség a cseréjére. Sokat keresgéltem már a neten, de egyik helyen azt írják, van benne, a másikon azt, hogy nincs. Szétszedni feleslegesen nem szeretném, szóval ha valaki tudna biztosat mondani, hálás lennék.
Köszi előre is. -
#8015 http://ipon.hu/hir/asus_laptop_mobility_radeon_hd_5870_nel/10272 -
#8014 200 ezer? Amiket leírtál azokhoz elég egy sokkal olcsóbb notebook is.. -
cycca #8013 Sziasztok!
Laptopot szeretnék venni, de nem igazán tudom hogy milyet, mert túl nagy a választék, és igazából annyira nem is értek hozzájuk, ezért gondoltam, hogy kikérem a véleményeteket, mert látom hogy itt vannak olyanok akik értenek hozzá.
Otthoni használatra kellene, főleg filmek nézéséhez, netezéshez,zenék, fotók szerkesztéséhez meg a sulis dolgokhoz. játékokhoz nem igazán, max netes játékokhoz...
Amit szeretnék és tudom hogy szükséges:
a memória min.2GB de nem baj ha több...
HDD minimum 250 GB
ár az olyan 200ezer körüli, annál nem szeretnék többet költeni rá...
jótálás minimum 2 éve, de minél több annál jobb
usb legyen, mert jópár usb-s cuccom van...
kamera is legyen benne
wifi is alap szükséglet
optikai meghajtó kellene bele
videókártya, hangkártya nem tudom, hogy melyik milyen, melyik a jó és melyik feketelistás...
procihoz abszolút nem értek, meg a többi csatlakozóhoz sem sajnos...
Kiváncsi vagyok a véleményetekre, mert hamár rászántam magam hogy veszek akkor tényleg olyat szeretnék ami jó is, és azt tudja ami nekem kell!
Előre is köszi a válaszokat -
Radamesz #8012 Köszönöm a segítségedet!
Az ajánlottak közül a Lenovo Ideapad G550G és a Toshiba Satellite Pro L500-1PU szerintem is jó. -
Balee 007 #8011 Kössz szépen.
Ez nagyon meggyőző volt
Azt hiszem mégis csak maradok ennél a gépnél.
Még egyszer kösz a helpet -
#8010 Hi. Itt egy user beszamoloja: link -
Balee 007 #8009 Hellosztok.
Tegnap belinkletem a Lenovo S12-es netbookot hogy olyat szeretnék venni, ám olvastam róla olyan dolgokat hogy netezéshez kevés lehet, mert a falshek nagyon belassíthatják.
Ez mennyiben lehet igaz?
Ugyanis én amellett hogy wordben dolgoznék vele szeretném napi szinten netre és msnre is használni.
Szerintetek is feltűnően belassítaná a gépet a netezés meg msn egyidejű használata?