16455
  • balint1111
    Szerintetek az én gépemért + Prestigio P391-es monitorért mennyit adnának és milyen laptopot tudnák venni belőle?
  • Dns5000
    80kból még 10colos netbook is alig jön ki, esteleg valami használtból lehet nagyobb képernyős.
  • redmonk
    http://www.ipon.hu/webshop/product/msi_x600x_0w2hu/133154

véleményeteket kérném?
    azért nézegetem mert egyáltalán nem kell optikai meghajtó nekem.
  • Blum
    Hali!

Múltkor megrendeltük bratyómnak a laptopot,meg is érkezett,nagyon fasza lett!

Most azonban kéne még 1,anyukámnak. Max 60-80k-t szánnánk rá,és csak arra kéne,hogy az Office-al powerkodjon meg legyen benne WiFi,mert a munkájához kell a net. Minél nagyobb a kijelző,annál jobb,de nem tudom,mit várhat ennyi pénzért az ember! Előre is THX!
  • redmonk
    ha még valamilyen frankó alternativa(típus) az érdekelne
    nem akarom elhamarkodni a döntést
  • ba32107
    Én most fogok venni, valószínűleg majdnem pont ilyet, még nem döntöttem el. Ha ilyet veszek, jövő héten tudok írni beszámolót.
  • ba32107
    Valóban jól néz ki és tetszik is, de sajnos nincs rá keret...... így is adósságba verem magam a gép miatt :S
  • Dark Wanderer
    Ja, igen, köszönöm, és elnézést - pont az egyetlen egy amit nem olvastam el azok közül, amik az Enyém után voltak :)
  • xNoodlex
    Ha visszaolvasnál pár kommentet... ---> #8065
  • xNoodlex
    Hát jelenleg ÍGY néz ki az asztalom. Majdnem XP csak 21. századibb..
  • Dark Wanderer
    Toshiba Satellite L505-111

Vélemények, tapasztalatok, negatívumok, PM-ben is jöhet bármi.
    Köszi előre is. (#8059 tárgytalan, valszeg ez lesz belőle, csak szeretnék még 1-2 véleményt hallani a gépről.)
  • Solten
    Win7 topikban erdemes ez ugyben kerdezoskodni.
  • redmonk
    igazából annyi bajom van vele h pl (tesomnál láttam eddig win7-t)
    szóval hogy: pl ha leállítani akarom a pendriveot az rohadt 3kattintás alatt tudom a tálca jobb részénél...."tényleg csak példa"

mennyire lehet módosítani a kinézetet h ne ilyen nagy ikonok meg tálca meg stb legyenek?
    illetve mennyire zabálja alapbol a memóriát és a többit? nem sokkal jobban mint egy xp?
  • setuh
    vki erre?
  • Solten
    Szerintem bolondsag volna, jobb a Win7 az XP-nel. Netbook-on is jobban fut az elobbi.
  • Csabesz100
    ba 32107!

Ha ennyit szánsz gépre, tegyél hozzá szerintem még egy kicsit és vegyél egy Sony Vaio CW sorozatút. KLIKK
  • redmonk
    egy olyan kérdésem lenne, hogy ha megveszem akkor lecseréljem a xp sp3-ra egyrészt mert egyáltalán nem tetszik kinézetre meg sehogysem a win7. másrészt meg ramot hót tuti h nem zabál annyit.
  • redmonk
    még azért várok véleményeket meg ajánlatokat.
    köszönöm a helpet
  • redmonk
    köszönöm én is az acer ezen timeline tipusát nézegettem csak nem tudtam eldönteni h melyik processzorral lenne jobb SU4100 vagy SU2700 mert ugye utobbi két magos szóval nem tudtam. az erősorrendben viszont ez a jobb
  • Solten
    Hi.: link
  • setuh
    Dell laptopokról milyen tapasztalatok vannak?Kinéztem magamnak ezt dell.Mi a véleményetek?
  • redmonk
    játékra nem használnám, csak film nézés netezés beszélgetés, weblap szerkesztés, képszerkesztés ilyenek, jó lenne ha több program egy időben kényelmesen futna rajta. ugy tervezem h maradok az xp sp3-omnál eddig vista-m volt mert azt adtak a laptopomhoz. tehát játék nem kell, de azért a videók normálisan menjenek, meg lényeg h kényelmes és "viszonylag" ugye gyors müködésü legyen
  • redmonk
    Sziasztok

Szeretném a segítségeteket kérni.
    Kellene nekem egy laptop. Idáig könnyű :D
    A feltételek:

-13,3" lenne az optimális nekem (12,1" is elmegy), a 14"-os méretei olyanok mint a mostani 15,4-s laptopomé
    -a lehető legnagyobb háttértár
    -4GB RAM nem baj ha lenne benne legalább majd nem kell bele vennem
    -optikai meghajtó nem fontos
    -a processzor a lehetőségek közül a leggyorsabb legyen CULV platformra gondolok
    -egyéb dolgok pl bluetooth webcam kártyaolvasó azért legyenek, hdmi nem fontos, usb is legyen pár

légyszi segitsetek
    az ár, nos 150-200e-ig nézegettem olyan 170,180e-ért jó lenne (ha van olcsobb jó az persze nem baj)

köszönöm a segítséget
  • xNoodlex
    A szüleim vettek egyet maguknak pár hónappal ezelőtt. Itt és itt írtam róla pár dolgot. Egy hét múlva megyek majd haza, de addig is írj csak, ha van valami kérdésed.
  • Solten
    Nem tudta volna ertelmes feltuntetni a szerencsetlen Lenovo?? Odacseszik a kodnevet az usernek, nesze talald ki. Kretenek.

Mobility HD 4330/4530/4570 kozul valamelyik.
  • ba32107
    Igen, levitték az árát abban az üzletben, itt az új link. De egy másik helyen is megtaláltam, kicsit drágábban itt. Látszólag semmi különbség nincs a két gép között (az első helyen mondjuk nem írnak bluetooth-t, de szerintem az tuti van benne, csak lemaradhatott). Szóval szerinted van különbség? És a videókártyáról mit tudsz mondani?
  • Solten
    "Ez a termék jelenleg nem szerepel az adatbázisunkban"
  • ba32107
    Nagyon nem tudok elszakadni a kis kijelzős gépektől. Ezt a Lenovot nézegettem, csak az a gond, hogy a videókártyát nem találom az erősorrendi listában. AMD M92-S2, ez milyen lehet? Gondolom nem valami jó, meg nekem nem is kell játékra, de azért nem egy utolsó gagyi integrált kártyát akarok, amin még a HD filmek is akadoznak. Ettől ugye nem kell félnem?
  • FGB
    Köszi, de azt hiszem ezzel inkább nem sütném ki, mert szerintem utána párom vágna be a sütőbe az akku mellé.
    Amugy csak azért kérdeztem, mert valahol azt olvastam, hogy az akksik kisütését egy minimális feszültséggel csinálják.

xNoodlex: Köszi az infót!
  • Dark Wanderer
    Szevasztok!

Lapi vásárlás előtt állok, 3-4 napja szépen sorjában nézegetem őket, elég fura "igényekkel"...

"Gamer" noti kellene, max. bruttó 225-230.
    MSI GX620X-ben nagyon gyengusnak találtam a VGA-t, GX623X meg szinte alig kapható pár helyen Mo.-n és az sem egy álom.
    A másik egy Asus volt, de kilőttem a sorból mert AMD, és nem, nincs az az Isten :)

Most találtam egy ilyet, de 2 órányi googlizás után sem találtam róla még csak külföldi oldalon sem tesztet, review-t, ilyesmit:
    http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/product/Satellite-L505-111/1076420/

A gondom az, hogy életemben nem volt Toshiba-m, és fogalmam sincs hogy álljak hozzá mint márkához.
    Viszont ár/felszereltség viszonylatban nagyon is jól hanzik (CPU-nál találtam minimális hiányokat, pl. csak 2 MB cash és 800MHz FSB.)

Ha bárki tud bármit róla, érdemes, nem érdemes, szét esik, nem esik szét, kacat, nemkacat akkor jelezze kérem, mivel ilyen VGA-val felszerelt lapit nem kapok 250-260 alatt, annyi pénzem meg sajnos nincs :S

Ha nagyon "szétesik", akkor a másik megoldás (tapasztalati és szeretgeti alapon) MSI GX széria lesz, mert arra még talán van pénz, de az a 9600M GT... hát az kuka ehhez képest ami ebben van :S

Köszi előre is.
  • Lantee
    Van valakinek tapasztalata a drágább gamer notikkal?
    Most döntenem kéne 3 közül, és egyelőre ezt a sorrendet állítottam fel:

No.1 Dell XPS M1730
    No.2 Asus G72Gx - QuadCore procival
    No.3 MSI GT740

• Solten
    Egen... Azt hittem a lilae is 9... :)
  • xNoodlex
    Azért nem csak az op rendszer, az akksija is 9 cellás annak 6 helyett.

FGB: Lemeríted tökig. Leállásig nem érdemes, inkább olyan 10%-ig vagy kicsivel alá.
  • ba32107
    Igen, megtaláltam feketében is, itt. Sajnos az oprendszer miatt drágább több mint 10e forinttal, nekem az pont nem kéne. Viszont a lila fedél nagyon nem tetszik :D Még gondolkodom rajta. Jobb szerettem volna lenovot és kis kijelzőset, de ilyen proci-ram-vinyó mellett nem tudok elnézni :D
  • Solten
    Nincs mit. A felteteleid szerint valasztottam (minél erősebb proci, minél több memória, minél nagyobb vinyó) Gondolom nem a mas szinu fedel, hanem az op.rendszer tesz ra az arra: link.
  • ba32107
    Uhh ez kurvajó, csak ne lenne ilyen ocsmány lila :D De amúgy elég jó vétel, köszi szépen!
  • Solten
    Hi.: link
  • Solten
    Lenovo lenne a legszimpibb, csak a GeForce G 210 hurka benne. HDMI meg fontos ha TV-n szeretnel videozgatni, szoval a 3 kozul: Aspire 5738G.
  • ba32107
    Na most kettő között vacilálok, az árkülönbség elhanyagolható:

Első:
    - kis kijelző (14''), LED-es (a kis kijelző nekem előny)
    - az R széria állítólag jobban össze van rakva, nem?

Második:
    - több ram, több vinyó
    - egy-két olyan extra, amire nincs szükségem

Azon gondolkozom, hogy a kis kijelző megéri-e a kevesebb ramot és kevesebb vinyót. Szerintetek? És az R széria tényleg jobb, mint az SL?
  • Solten