Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez zsír?😛 Ennyiért jobb van szerintetek? (windows nélkül esetleg..)
A fuji felejtõs, nem akarok szenvedni vele...

Solten
Hi. Banner, elso link.

#8148: ha mxm modulos elviekben igen, de tul maceras beszerezni/tul draga, nem erdemes vele foglalkozni szvsz.

Saor Alba

Felgolos
Van egy Asus x59sl laptopom videokártya tudok benne cserélni?

Sziasztok! Tudtok segíteni?

Intel Core i7-720 1.6GHz

Core 2 Duo P8700 2.53GHz

Melyik a jobb?
Köszi
Solten
Varhatod az n450-et, a mar piacon levo ULV-okhoz kepest hurka lesz. Az Intel azert gondoskodik rola hogy ne veszelyeztesse azok piacat... 😊

Saor Alba

nesto
10,1 nagyon kicsi lehet. Azt tanácsolják várjak még az intel n450-el ellátott gépek megjelenéséig, most még ugyanis nem túl nagy a skála. Az állítólag sokkal jobb a most piacon levõ z520 és n270-nél. Igaz, hogy van már most is n450-es netbook, de többnyire 10,1-es kijelzõvel. Úgyhogy abba maradtam, hogy várok még legalább egy hónapot

redmonk
nekem volt egy ilyen csak 751H típusú és ha vista lesz rajta azonnal változtasd meg mert megunod az életed azzal.

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

Solten
Ezert talaltak fel a futarszolgalatot... <#wink> Ha mar az 1280x800-at furcsalltad, az 1024 x 600-at meg jobban fogod... <#smile>

Saor Alba

nesto
Bocs a sok kommentet csak a bõség zavara <#wink>
Az elõbbi link nem jó, Acer-re gondoltam. Amit te javasoltál azt csak azért lõttem ki a listából, mert ahol vásárolni akarok ott nincs ilyen.

nesto
Köszi az eddigi tippeket, most mégis inkább EZEN akadt meg a szemem. Errõl mit tudnátok mondani, megéri megvenni? A PCX-nél ugyan drágább picit, de ott beszámítanák a régi laptopot, így csak 40rugóba kerülne

Solten
CULV-os peldanyok 5-8 orat, ez az AMD-s kevesebbet. Foleg hogy VGA is van benne. Pl. ha a hosszu akkuido a lenyeg, neked is inkabb a: #8121. Januar vegeig lehet frissiteni Vista-rol Win7-re ingyen. Legalabb is Acereknel biztosan.

Saor Alba

Solten
"1366x768 az nem zavarja a szemet?"

Nem.

"Esetleg egy ilyesfajta asus vetélytárs nem lenne ésszerûbb?"

Konkretan melyik?

Saor Alba

Sziasztok!

Intel Core i7-720 1.6GHz

Core 2 Duo P8700 2.53GHz

Melyik a jobb? Vagyis az elsõ, de tényleg jobb?
Köszi
redmonk
ez utóbbi sztem birna mindent ugye a procija se terheli annyira az akksit szóval nem rossz

nesto
Köszi, ezt a gépet néztem már én is, csak errõl a felbontásról nem tudok sokat. Az én gépemen 1440x900 a felbontás és nagyon szép minden rajta, de pl a testvérem gépén 1280x800 és a különbség óriási, mondhatni homályos és nem olyan tiszta mint az enyémen. 1366x768 az nem zavarja a szemet?
Esetleg egy ilyesfajta asus vetélytárs nem lenne ésszerûbb? Nekem asusom van és nagyon megvagyok vele elégedve, az acerekkel kapcsolatban semmi tapasztalatom nincs, de amennyire néztem azokra kevesebb garanciát vállalnak mint az asusok esetében.

redmonk
nézegettem még

toshiba

Hát igazság szerint ez a nagyon max már amennyibe ez lenne

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

redmonk
azt nem láttam, hogy mennyi pénzed lenne rá úgy egyszerûbben tudnánk találni valami jót.

redmonk
a mai akkumulátorok jól bírják fõleg, hogy a gépekben is kapcsolhatóak be különbözõ energia takarékossági dolgok acer, asus-ban biztos.

redmonk
hozzáteszem ez egy 1,5 éves akksi és a gép is elég nagy.

redmonk
ja értelek, nem tudom mennyi idõt vagy suliban én például az aláírásomban lévõ notebookról leveszek mindent fényerõ és a többi és 10tõl 4ig elvagyok vele persze nem egyhuzamban írok.

Filmet 220-ról néznék vele az aksi azért fontos mert ha suliban vagyok akkor ott jegyzetelni kell órákon és nagyon nincs lehetõség töltésre.

redmonk
eléggé jók már az acerek, asusról nem is beszélve. akksiról nem írnak mekkora de egy filmet simán kíbir talán 2-t is netezésre is jó sztem 4-5-6 órára akkor meg tuti hogy elég ha pár dolgot lejjebb veszel

És szted ezek mennyire megbízható gépek?
Aksiról úgy hallottam hoyg ezek az acerek már egész sokat bírnak. Ez mennyibe lehet igaz?

Solten
A celra tokeletes. Szvsz a Full HD-val is elbir (el kell hogy birjon, a CPU ket magos + HD 4330), bar ha nincs HDMI akkor nincs sok ertelme, mert a kijelzo felbontasa ugye adott... 😊

Saor Alba

Amennyiben nekem írtad akkor köszönöm, de azért gondoltam az általam linkeltre mert fontos nekem a hosszú aksis üzemidõ

redmonk
ez akár még játékra is jó lehet: link1

ez is: link2

Emberek errõl tudnátok nekem véleményt mondani?
Netezéshez meg filmnézésre kellene /NEM HD/

Solten
Hello. 16/32GB pendrive, kulso HDD, halozati megosztas.

Saor Alba

Solten
Hi.: link

Saor Alba

Victor1103
Sziasztok! Tudom hogy nem ebbe a témába való a kérdésem, de nem találtam hasonló topicot ami közelebb állt volna ehhez a kérdéshez: Azzal kapcsolatba érdeklõdnék, hogy hogyan lehet megoldani egy laptop és egy személyi számítógép között az adatátvitelt? Tegnap vásároltam egy Toshiba L500-as laptopot és a PC-mrõl nagy mennyiségû adatot szeretnék átvinni a Notebokra, de sajnos nem tudom hogyan kell. Újraírható DVD-re való kiírkálás elég hosszadalmas procedúra lenne... Elõre is köszönöm a segítséget!

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

nesto
Heló!
90-120e Ft között szeretnék gépet venni a barátnõmnek, kis képernyõmérettel (7-14"). Tulajdonképpen csak otthoni, illetve fõiskolai elõadásokon való jegyzetelésre használná. Játszani nem szokott, ha igen akkor is csak online flashjátékokon, vagy fishdom-féle egyéb kisebb szoftvereken. Igazából az irodai része lenne elsõdleges felhasználási célnak kitûzve: e-mailezés, szövegszerkesztés, filmnézés néha vonaton, és természetesen böngészés.
Várom a tippeket, és elõre is nagyon köszönöm a választ.

hykao
Azért erõmûnek nem nevezném, de valóban jó vétel, és igen, szerintem is érdemes rádobni azt a 20-ast a gari 3 évre kiterjesztéséért.

...és itt van még egy elég jó cucc: Sa3650 198e-ért az itthoni piac - játék szempontból - valószínûleg legerõsebb gépe a nem csillagászati árú kategóriában...(ebben a típusban benne van a 3870-es, nem a graphicboosteres megoldás)
http://www.fujitsushop.hu/fujitsu-amilo-pi3560-1.html
Ez erõmû, nagyon durva VGA és elég jó CPU! 20000ftért kapsz hozzá 2 év garit pluszba!
3 év garival mit gondoltok, jó vétel?

Solten
Timeline-okat dicserik, jo osszeszerelesi minoseg, ehhez kepest kedvezo ar, nagy akkuido.

Saor Alba

redmonk
ASUS K50AB sorozatot nézd meg

Hali!

Épp azon vagyok, hogy vegyek egy notit. 170-180e ft körül. Szeretnék vele játszani is és hát.. nem akarok rá költeni, uh. a garancia fontos.
ASUS K50ID-SX096D ezt néztem ki.(4gb ddr3 1066mhz, 500gb vinyó, T4400as proci...) Ebben nV gt320m 1GB vga van, esetleg valaki tud róla mondani valamit? Vagy akár másik ár-érték arányban király laptopot ajánlani..?

xNoodlex
Ha kaptad a géphez a telepítõlemezt, akkor szerintem tetszés szerint, aztán maximum ha valami hibát ír, raksz egy másikat.
Egyébként elnézhetsz a gyártó honlapjára, lehet, hogy találsz leírást hozzájuk, illetve a google is ott van..

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

WiFi-hez azt,ami van a gépben. (Nézz utána)

A "? (nem tudom, mihez?):"-nél,az 1. hármat mindenképp rakd fel,az utolsó csak arra szolgál,hogy a drivereket frissítse. Szerintem érdemes felrakni.
Webkamerához pedig azt,amelyik szintén van a gépben.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Sziasztok!

Kaptam a laptopomhoz egy lemezt, amelyen különbözõ illesztõprogik vannak. Nem tudom, melyiket is telepítsem, melyik a jobb, és nem is tudom egyes esetekben, mire való, hiszen nem értek nagyon hozzá?

WiFi-hez:
Foxconn TW Wireless LAN 3rd WiFi BG Atheros HB95
Foxconn TW Wireless LAN 3rd WiFi 1x2 BGN Ralink RT2700E
Foxconn TW Wireless LAN 3rd WiFi 1x2 BGN Atheros AR5B91

? (nem tudom, mihez?):
AMD VGA Chip M92LP
Realtek Card Reader Chip RTS5159
Realtek LAN RTL8111CA
Dritek Launch Manager

Touchpadhoz:
Synaptics Touchpad (ezt telepítettem)
ALPS Touchpad

Webkamerához?:
Suyin Camera Utility Crystal Eye
Chicony Camera Utility Crystal Eye

Jó lenne, ha segítenétek, mit is tegyek fel, hiszen mind nem mehet.
Elõre is köszi!

redmonk
nekem egy dög nagy laptopom van aláírásomban látható a típusa 1,5 éves lesz és bírja a 3 órát

franc0
Ki lehet fogni nagyon jót ha az ember kitartó vagy szerencséje van.
Az enyém most kb. 2,5 éves lehet (C2D 2GHz, 2GB RAM, 80GB HDD, GMA950), 1 éve vettem és akkor vadiújnak nézett ki, mivel az elõzõ tulajnál sokadik gép volt. 27 ciklusos akkuval kaptam, még ma is bír 4 órát, ami azért ilyen teljesítményû Win-es gépekrõl ha jól tudom nem nagyon mondható el.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

redmonk
neked most milyen és mennyi idõs mac-d van?

redmonk
ez igaz. ez csak az én hülyeségem lehet de én mûszaki cikket nem veszek használtan. azt nem tudom hogyan és kivel tudnék hozatni mondjuk most haverom megy ki nyárra én máshova megyek valszeg vele fogok.
de ez még nem jelenti azt h minden ember tudna hozatni.

franc0
Ez így van. De kétféleképpen hidalható át a probléma: hozok vagy hozatok valakivel USA-ból, vagy megveszem itthon használtan (pl. amirõl most írok 130-ért már odaadnám bárkinek). Csináltam már mindkettõt 😊

redmonk
mondjuk például mint én: veszek egy MSI X600-t plussz lesz rajta windows 7. szerintem tökéletesen kielégíti majd az igényeimet. amugy meg mac-t vennék de itthon 300ezer vagy több. abbol meg azért másra is futja

redmonk
szerintem szívesen használnának az emberek itthon legalábbis kiprobálnák ha nem annyiba kerülne amennyibe 130ezrekkel ha nem többel drágább mint odakint. voltam kinn nyáron szóval ezt tudom.

franc0
Pár nap alatt. Én bátorítanék mindenkit hogy legalább pár hónapig használjon Mac-et, mert tényleg nagyon jó. Utána lehet dönteni.

gurubefree
Nekem meg a Mac izgatja a fantaziam honapok ota 😊 Hamar bele lehet jonni az op hasznalataba ??

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

franc0
Üdv! Gondolkodom hogy lecserélem a MacBook-om Win-es gépre. Játékok eddig sem izgatnak, jó eséllyel már nem is fognak. Errõl a géprõl mi a vélemény?