Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát én pl tegnap összeraktam egy asztali gépet, kb olyan árba ami a laptop van. Hát mit ne mondjak brutális gép jött ki. Csak a hátránya hogy nem tudod hordozni. Hát majd meglátom meg nagyon át kell gondolni.

redmonk
basszus amit én mutattam az 125ezer forinttal több itthon. LOL
Abból már plussz monitort lehet venni egy Gamer notebook mellé meg 2TB vinyót stb.

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

redmonk
Megkérdezhetném, hogy mire használnád a notebookot mert akkor nem biztos, hogy kifizetõdõ. Rendszer szintjén szerintem Windows7 is nagyon nagyon jó.
Szóval szerintem inkább gondold/gondoljuk át.

redmonk
Teljesen jó gép, de itthon újonnan jóval drágább nem tudom, hogyan akarod venni. Amúgy nagyon hamar meglehet szokni azt a rendszert és nekem nagyon tetszik. Ha itthon veszed akkor az ár miatt nem biztos, hogy azt éri megvenni.

Hát annak jobb akinek van ismerõse kinn mert neki behozza, mint pl neked. De akinek nincs sajnos kénytelen megvenni itt pesten, belehet hozatni gondolom valahogy, de a szállítás rizikós és gondolom költséges is, így marad a magyarországi bolt sajnos.

Jó közbe rájöttem én is, elnézést, csak azért kíváncsi vagyok más emberek véleményére is akik jobban értenek a laptophoz mint én, többet tudnak róla, mert nekem mindig asztali volt és most laptopot szeretnék.

redmonk
Nekem majd nyáron lesz ilyenem mikor haver visszatér az USA-ból.

1500dolláros lesz

Nagyon jó gépek csak itthon drágák újonnan.

redmonk
tökéletes, gép
már nem azért, tényleg nem szokásom beszólni de ha utóbbi kérdésedre nem tudod a választ, akkor egyáltalán mért pont apple kell? csak egy dologra tudok asszociálni ebbõl de inkább megtartom magamnak

üdv mindenkinek. Apple Macbook Pro 15" géprõl mi a véleményetek? Minõség, ár, megbízhatóság? Azon csak a Leopard fut vagy a windows 7 is?

Sziasztok!
Bocsi, hogy nem teljesen idevág a kérdésem, de a másik laptop fórum eléggé kihalt.
Van egy Asus k50ab-m, és ha itthagyom a gépet, egy idõ után "alvó" állapotba kerül, ami nem is lenne baj. A gond az, hogy ebbõl az állapotból soha nem sikerült még visszahoznom a gépet. Szinte mindent próbáltam már, (enter, power, space...) de semmi. Ilyenkor hallani, hogy felpörög a ventillátor, szóval összeszedi magát a gép, de a képernyõ sötét marad.
HA valaki tud, segítsen plz.
Válaszokat elõre is köszönöm.
Solten
<#idiota>

Saor Alba

MaSzKa
<#vigyor>

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

hykao
"nagyobb felbontás = részletgazdagabb kép"

egy fix felbontású filmet hiába nézel nagyobb felbontású kijelzõn...720p-hez elég bármely mai gép, még az újabb netbookok is, 1080-hoz viszont kevés az említett MSI felbontása, játékok viszont nyilván lassabban futnak nagyobb natív felbontású kijelzõ estén, az esetleges kompatibilitási problémákról nem is beszélve (egy csomó játék vagy egyáltalán nem vagy csak trükközéssel futtatható a szóban forgó MSI nem éppen szokványos natív felbontásával)
Solten
Eltakarja a Pavilion vilagito HP logojat... <#vigyor>

Saor Alba

MaSzKa

Solten
En mar kinottem ezekbol... <#smile>

Saor Alba

MaSzKa
nagyobb felbontás = részletgazdagabb kép

kisebb ikonok - több fér el ugyanannyi helyen

Új bõr a notebookra - ezek a laptop matricák nekem nagyon tetszenek 😄

redmonk
Sziasztok

Szeretnék néhány véleményt kérni!

Asus UL20A
Acer 3810TZ

hykao
Ugyan milyen elõnyt jelent filmnézésnél? Élesebbek a betûk? Na ezeket én nem értem, valamint azt sem, hogy miért elõny a valamivel kisebb ikon. 😊
MaSzKa
eddigi saját laptoptapasztalataim (összes dolog figyelembevételével) ha érdekel valakit

pozitív: msi hp compaq dell
semleges: asus sony
negatív: acer gericom fujitsu-simenes

kipróbálnám: samsung lg toshiba

MaSzKa
komoly melegedés ezt nem értem miért hátrány? télen jól jöhet

kellemetlen billentyûzetkiosztás - ebben biztosan tévedsz
amiket én próbáltam MSI-ek azokon a billentyû gombokból normális van
és nem kell annyi FN-t nyomogatni a különleges karakterekért
numerikus bill is volt

játékkategóriában elég elõnytelen natív felbontás - ezt nem értem teljesen

a nagy felbontás persze, hogy hátrány olyan szempontból, hogy erõsebb vga kell ugyanahhoz a sebességhez, viszont filmnézésnél elõnyt jelent

és élesebbek a betûk is - alapból pl a ikonok kisebbek

MaSzKa
* PROCESSZOR: AMD Turion X2 M500 2.2Ghz
* MEMÓRIA MÉRET: 4Gb
* MEMÓRIA TÍPUS: DDR2
* KÉPERNYÕ ÁTMÉRÕ: 16"
* FELBONTÁS: 1366x768 (WXGA)
* MEREVLEMEZ: 500 Gb
* OPERÁCIÓS RENDSZER: Windows 7 Home Premium
* OPTIKAI MEGHAJTÓ: DVD-RW
* AUDIÓ: Igen
* INTEGRÁLT VGA TÍPUS: ATi Mobil RadeOn HD4670
* WLAN: Igen
* HÁLÓZAT: 10/100/1000Mbps /Gigabit/
* MODEM: Nem
* BLUETOOTH: Igen
* IRDA: Nem
* USB PORT: 4 db
* SOROS PORT: Nem
* PÁRHUZAMOS PORT: Nem
* SÚLY: 2,85 kg
* FIREWIRE /IEEE1394/: Nem
* KAMERA: Igen
* S-VIDEO: Nem
* MOBIL NET:
* SSD MEGHAJTÓ: Nem
* KÁRTYAOLVASÓ: Igen
* HDMI: Igen
* DISPLAYPORT: Nem

ez is szuper masina

MaSzKa
az igaz viszont

de pár ezer forint felár hidd el megéri, ami kapsz azért

hykao
Ennyi pénzért érdemes elgondolkodni az alternatívákon...a videokártya ugyan erõsnek tûnik, bár csalóka dolog azzal a 64 pipeline-nel...OpenGl-es játékok alatt biztosan veri az ATI HD5650-esét, ám egyéb - fõleg a legújabb - játékok tekintetében vélhetõen alulmarad...és ne feledjük ezen MSI sorozat gyengéit: komoly melegedés, kellemetlen billentyûzetkiosztás, játékkategóriában elég elõnytelen natív felbontás (1680x1050), értékelhetõ op.rendszer hiánya stb.

Amúgy itt egy teszt róla: KATT

Én azt mondom várd meg azt az ACER-t (ITT csak 184e az ára) ha tényleg annyi lesz, amennyiért hirdetik, akkor az nagyon jó vételnek ígérkezik még a +2 év garikibõvítéssel is.
Jockey
http://ipon.hu/webshop/product/msi_gt628x_486hu/132782
ez mennyire gagyi?
ez kb a felso hatarom kp-be
ahlogy nezem eddig az acer inkabb a legjobb, kerdes mennyire megbizhatoak?

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Solten
Nagyon az tulzas, de nyilvan valamivel lassabb lesz mint a DDR3.

Saor Alba

Jockey
ipon-n teszteltek, azt irjak ddr2-t kapott, ami nagyon legyengiti a kartyat?
http://www.ipon.hu/elemzesek/gamer_notik_megfizetheto_aron_iii_asus_vs._toshiba/627/

Solten
A VGA valamivel gyengebb. Nem 400 komplex shader hanem 320. Viszont magasabbak az orajelei.

Saor Alba

Jockey
jelenleg azt mondjak az acer meg nem elerheto, meg nem jott nagykerbe vagy mi, asus sztem szebbnek tunik, nemtom te mennnyivel butabb az asus?

Solten
Amugy ez az Asus is franko ennyiert szvsz: link (Jockey -> masik opcio ha nem lenne elerheto az Acer). A 4670 DDR2-es benne,de MMO-khoz boven tokeletes.

Saor Alba

Solten
Ilyen hardverkoritest nem kap masik markanal ennyiert... 😊 Szepseg pedig relativ.

Saor Alba

MaSzKa
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1044312500&no=8182

picit olvass vissza

amúgy most én is nagyon rá izgultam erre az AMD Tigris-re

Mellette szólnak:
-remek ár
-jó teljesítmény
-kicsit játékra is elmegy
-kisebb fogyasztás
-szuper videólejátszás
-HDMI kimenet meg egyéb nyalánkságok

MaSzKa
szerintem acer felejtsd el

vegyél olcsó MSI esetleg Asus

a felár megéri 2év gari jobb minõség astb miatt is

meg hát szebbek is

Solten
Nm. Nagy multu marka, a HP tulajdonba kerultek. Akarcsak a Compaq. Pontoisabban a Compaq vette meg oket anno, 2008-ban pedig az Acer 75% -os reszesedest szerzett a cegbol (marmint a Packard Bell-ol).

Saor Alba

desigo
kösz
paraméterei szimpatikusak csak a Packard Bell márka nem sokat mond
de két év gari miatt teljesen hibátlan
Solten
Udv.: link

Saor Alba

Solten
"Az Acer notebookok egységesen 1 év garanciával kerülnek forgalomba. Az alap garanciális idõ legfeljebb 3 évre kiterjeszthetõ az Acer Advantage garanciakiterjesztéssel. Ezen szolgáltatást a termék megvásárlásától számított 360 napon belül kell érvényesíteni/regisztrálni, ez idõ alatt bármikor megvásárolható. Amennyiben a notebook véletlen sérüléseit is lefedõ garanciakiterjesztést vásárol, úgy a regisztrációra 90 nap áll rendelkezésére. (link)"

link

Saor Alba

desigo
üdv
milyen laptopot ajánlanátok max 130k-ig? (ipon)
15-ös kijelzõ,320-as vinyó min legyen

esetleg MSI CR700X-rõl vélemény?
teddymac
Kaptam egy Asus X5DAB ketyerét, windows vista telepitölemezzel.
Win7-et raktam fel win7 telepitölemezt honnan tudnék letölteni a géphez ?

Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75

Jockey
ok, meggyõztél
esetleg valami tipp, hogy lehetne garanciát nõvelni? mert amit linket adtál, ott 12hónap van, kicsit keveslem, jó lenne legaláb 2év

Solten
A legfrissebb technologia... A HD 5650 a 400SP-jevel meg mar komoly cucc laptop-szinten.

Saor Alba

Jockey
ez jobb mint a thosiba 505 111 vagy mi?
kinézetre mondjuk kevésbé tetszik:-(

jó tudni😄 hát kár😞 azért köszi a választ.

Computer:Intel Core 2 Duo 2.66ghz,2028mb ram,ASUS EN 9600GT Silent HTD 512MB DDR3 ,Win 7 home premium Shows:Weeds,My Name Is Earl,24,,LOST,Two and a half men,Californication.

Solten
Szia. Az a gond, hogy a gagyi Intel IGP (X4500) nem jatekra valo 😊

Saor Alba

sziasztok.minap kaptam egy Toshiba Satellite Pro L300-22P-s laptopot.azt szeretném megkérdezni h kiprobáltam vele 1-2 régebbi játékot(nfs hp2,mohaa,gta vice city)és úgy akadtak h az nem hittem el.pedig frissitettem drivert és direct x-et is.szerintetek mi lehet a gond?

a válaszokat elõre is köszönöm.

Computer:Intel Core 2 Duo 2.66ghz,2028mb ram,ASUS EN 9600GT Silent HTD 512MB DDR3 ,Win 7 home premium Shows:Weeds,My Name Is Earl,24,,LOST,Two and a half men,Californication.

Solten
Hi.: link

Saor Alba

Solten
Z520-as Atom egy fosch.

Saor Alba

redmonk
A specifikációk alapján valaki tudna pár szót szólni az MSI X600-ról?

Jockey
sziasztok!

Ajánlatot szeretnék kérni laptopra tõletek. Fõképp játék MMO-k mennének rajta, szal fontos a jó vga+ram+proci(nem crysis stb), ár max 250k-ig.
Multkor linkeltétek a toshiba egyik laptolját, az még mindig jó vétel vagy annál job is?

redmonk
azaz lenne csak arra nincs pénzem ugyhogy vmi más megoldás kell mert a különbségbõl inkább valami mást vennék