16455
-
jan0327 #9969 Hello
Ezen gépről milyen véleményt tudtok mondani?Asus x59sl-ap207 -
#9968 Nekem is hasonló kérdésem lenne: acer vs. ASUS? az ASUS mennyire megbízható? csak hallottam egy-két rémtörténetet róluk, de nemtudom hogy általánosságban mennyire mondható rájuk hogy meghibásodnak, ezért kérdezlek titeket. -
#9967 Hello, Gigabyte, mint laptop márka mennyire megbízható? Acer-rel összehasonlítva pl. -
OlyPy #9966 igen, játszani szeretnék. :P
most olvastam róla egy teljeskörű tesztet.
http://prohardver.hu/teszt/konnyu_es_vekony_jatekos_acer_notebook/acer_aspire_timelinex_4820t.html
azt írták, hogy ez egy mindenes gép és játékra is megfelel (köz. kategóriás) de ahogy olvastam a tesztes kommenteket páran írták, hogy a hűtéssel esetleg baj lehet, meg hogy ha az ati kari megy nem pedig a gyengébb amit manu. lehet átállítani akkor a 2.26ghz-ről visszaszabályoz 1.5-re de volt akik meg az ellenkezőjét mondták, szóval ez abszolút dilemma... x( nem tom erre a hűtésre nem lehet gyógyszer az a kis ventillátoros foscsi, az amit alá lehet rakni a notikak, ilyen külső hűtő szerkengyű. 8)
Amúgy meg mellette szól, hogy ennyiért ilyen darabokból még nem nagyon volt összerakva (bár ez annyiban hátrány is,hogy nem nagyon lehet mihez viszonyítani) noti a tesztelők szerint és jobb is mint az "ASUS UL80JT" teljesítmény szempontjából. de vannak akik meg e helyett akkor inkább már a "Sony Vaio VPCEB1S1E" terméket javasolják arra hivatkozva, hogy az minőségibb anyagból és megbízhatóbb teljesítményt biztosít.
Lényeg a lényeg: Abszolút széjjel vagyok csúszva megint... jobban szeretek biciklit venni, egyszerűbb... :DDDD -
OlyPy #9965 igaz. megnéztem tényleg van olcsobban is. csak az az 1év gari a zavaró. :/ na de először el kell adnom a mostani asust, hogy legyen kezdő tőkém :D -
#9964 Játszani akarsz.. ? Minimum i5 + HD5650 ................... 230 körül megkapod :-) -
Nardon #9963 nézd meg több helyen, van 220-230 körül már. acernél is van gagyi meg jó is, ez egy faszán összerakott gép, még faszább akksi idővel. -
OlyPy #9962 igazából nem ragaszkodom hozzá, de csak ha egy 20-assal több egy i5 mint egy i3 akkor úgy gondolom érdemes, mert más egy képbe beépíteni meg laptopba megvenni aztán az a plusz elkel majd a köv 2-3 évben :)
és akkor erre gondoltál?
Acer TimelineX 5820TG-434G50MN
ez már tényleg azokkal a paraméterekkel bír amit én szeretnék csak ahol én néztem ott 250 egyből.
és még 1 kérdés: személyes véleményed az acer ről mitsodahh? :)
És ebben az árkategóriában már adnak a képek minőségére és azért figyelnek ugye, hogy ne hagyják a reggelis szendvicset a bill. alatt összeszereléskor?! :DD -
Nardon #9961 nem tom mért ragaszkodsz az i5höz, de te tod :D amugy 220 környékén talán már akad 5650es meg i5ös acer timelinex 5820 ami nagyon jo kis laptop.
amugy a fejlécben lévő két link hasonlitási alap lehet. ati kariknál pl a a feltüntetett "pipelines" adat lehet mérvadó. -
OlyPy #9960 értem. köszönöm. :/
Akkor attól tartok megint neki kell állnom kúpászkodni olyan laptop után ami i5-ös is és a vid kari is megfelelő. sajnos a vga-nál nem tudom mi a megfeleő, és mit kellene nézni azért hivatkoztam az 1gb-os tul.-jára. Ha netalán tán találok vmit, akkor kicsit zaklatok még itt. és még 1x kösz a segítséget! ;) -
#9959 Oké, így már világosabb.
Csak azért éreztem hirtelen picit sértőnek, hogy csak úgy szimplán beírtad a laptop nevét, tulajdonságokat, majd mindenféle egyéb megjegyzés nélkül bebiggyesztettél melléjük egy élményindexet, ami jobb mint az enyém.
Az ilyen hsz számomra így döntés után max csak bántó lehet, de így, hogy inkább a közösségnek szándékoztad címezni, így sokkal másabb.
Szóval felőlem nincs harag! -
Nardon #9958 az i3 legszembetünöbb amiben gyengébb hogy nincs benne turbo speed. játék szempontbol meg a vid kari huzná visza (asusban 5470). -
OlyPy #9957 de akkor az hogy csak i3-as mennyiben rontaná az összhatást? 8) -
Nardon #9956 a dellröl rosszakat? haver az a felsőkategória. mellesleg megsúgom, acernek és toshibának írják a másik kettőt. amugy meg a minőség mindenhol pénzbe kerül, egyik cég se adja ingyé a minőséget, és szinte minden márkának van prémiumkategóriája.
amugy vga 1gb? nem attól függ a teljesitmény, gagyi karinak fölösleges is az akkora memória.
az acert meg szinte mindehol i3-al írják, szal ahol i5-el van ott van elbaszva. -
OlyPy #9955 Értem, na ezért már megérte megkérdezni titeket, mert akkor így, hülyén mentem volna be a boltba ezért a gépért. :S
Csak már annyit nézegettem laptopokat, és úgy megörültem ennek, mert ugye i5, 1gigás vga, dire.11 támogatás asus, 200k alatt,környéke hát gondoltam ez nagyonarany....:D Nem vagyok nagy asus fan, csak eddig ami volt 3 laptopom mint asus volt és 2-3 évig (amíg tovább nem adtam) tökéletesen működtek, míg az acher-ről,dellről meg a "joshiba-rat"-ról elég furcsa dolgokat hallottam ami miatt kissé idegengedek tőlük. Viszont 200k főlé sem szeretnék nagyon menni max 10-15el mert valamit majd ennem is kéne a jöv.hónapban:D:DD
jah és amúgy arra az acherre ránéztem máshol is és elég vicces pl ezen a linken i5-el nem pedig ahogy te is mondtad i3-al írják.... akkor most mi az igazság?:D valaki nagyon nincs képben X_X
http://www.kirakat.hu/notebook__laptop__netbook/acer_aspire_5740g_334g64mn__lx_pmb02_031_/ -
#9954 vagyis minimum, ha játszogatni akarsz.. -
#9953 mert gyenge, 5650-el vegyél laptopot. -
OlyPy #9952
Nah, szóval ezt az értékelést találtam ebből indultam ki:
"A múlt héten vásároltam egy ilyen számítógépet ebből az áruházból. Nagyon meg vagyok vele eddig elégedve, probléma nélkül, gyorsan ráment a Windows 7. Feltettem rá pár komolyabb játékot, gond nélkül ment rajta minden. Negatívumként két dolgot említenék. Az egyik a számítógép különös hangja, ami egy gyári hiba, és elvileg készül rá a bios frissítés. A probléma házilag a Power4Gear konfigurálásával megoldható. A másik negatívum, már amennyiben az, hogy nincs driver más operációs rendszerekre, csak Windows 7-re. A Windows XP nek semmilyen változatát ( se 32 bit se 64 bit ) nem tudtam ráerőszakolni a gépre, kizárólag virtuálisan. A Windows 7 értékelése: proci 6,6 memória 5,9 videó: 5,1 játékhoz grafika: 6,2 HDD 5,6. Ebben az árkategóriában szerintem ez az egyik legjobb választás. Üdv: NB"
Ez alapján tudnék vele játszani, de ez most rosszul jött... mármint amit mondtál, miért nem vinné a gamet? Egy jó bf bad company 2, vagy cod 6 olyan jól esett volna már laptopon is...:P
-
#9951 "(azért azt érzed ugye te is, hogy ez a hsz-od most elég pofátlanra sikerült)" ezt nekem címezted?
Én csak láttam, hogy raktál be az élményindexről képet, gondoltam én is csinálok, mert még nem raktam be. Hátha valakinek döntő tényező és érdekli.
Nem rossz laptop a tied se.
-
riki02 #9950 Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy mi a különbség a 2 laptop között:
ASUS K50IE- SX112D
asus K50IE- sx020d
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv: Riki -
FGB #9949 nekem ez tetszik, nagyon kíváncsi vagyok az árakra. -
Nardon #9948 as ati 5470 az játékra eléggé alkalmatlan. persze ha uj gamekről beszélünk és nem 3-4 évesekről.
200k alatti kategóriában láttam acert hasonlo paraméterekkel viszont 5650-el. azzal már lehetne játszani is.
http://www.argep.hu/trend/ACER/Acer-5740g-334g64mn.html lehet, hogy ebben csak i3 van, viszont ezzel fogsz játszani, az asussal meg nemigen.
amugy meg miaz hogy csak win7et bir? ami viszi a 7et a pistát is fogja :D -
OlyPy #9947 Sziasztok!
Tanácsot kérnék az okos,hozzáértő,erős,ügyes emberektől! :)
nah most hogy mindenkit 2x körbeudvarolam.....
Mik az igényeim:
-Asus
-i5
-legalább 2.2ghz
-directX 11-es támogatás
-200e ft környéke
-15.6 col
-strapabíró/játékbíró
Találtam egy tűt a szénakazalban:
ASUS K52JR-SX116D
remélem jól látjátok milyen szép :D:DD:D
A 200-as árkategóriában úgy gondolom ez 1edülálló a maga teljesítményével.
Mire lenne?
Soook sok kockulás, és "irodai munka" :D
Mi a kérdésem?
Kinek van tapasztalata véleménye róla? Érdekelne bármi! (azt hallottam bajos a hangja (powergear-el javítható)és csak a win7.et bírja ez baj e?) :)
Köszi
jah és még valami, hol tudnám elani a mostani vasam gyorsan frissen? ha érdekel valakit ez is asus m51k-szériás... másfél éves tökéletes áll. -
#9946 Asus notebook három AMD processzormaggal
-
#9945 Nekem tetszik, pofas gepezet... :) -
#9944 Na szóval 3. kép:
MaSZKa: *"...nagyon nem csak azt kell megFIZETNI vásárlásnál". -
#9943 Bocsi, hogy ilyen későn tudtam csak jelentkezni, csak most jutottam géphez, meg fényképezőgéphez egyszerre. :)
A kijelzője eléggé tükrözi a környezetet, (legalábbis az asztali TFT-mhez képest) a 2. képen látszik is a mértéke, de működés közben egyáltalán nem zavaró.
Nekem még tetszik is. Tükröz még továbbá a billentyűzet-kijelző közötti felület is, meg a felső burkolata is a gépnek. A képeken picit mattosan néz ki, de gondolom a vaku és a fényviszonyok miatt.
Szerkezetre, anyagminőségre szerintem nem lehet panasz, nem ropog, nem recseg sehol sem, nagyon egyben van az egész.
Billentyűzete is rendben van, bár touch-pad ennél a laptopnál sem lesz kedvencem, de a célnak megfelel.
Hangja szinte nincs a gépnek, csak nagyon néha hallatszik picit a venti pár másodpercre, bár játékot nem néztünk még a gépen.
Win7 egyből felismerte hozzá a lényegesebb driver-eket, a hivatalos oldalról személy szerint csak a touch-pad-hoz fogok majd szedni valamikor driver-t, hogy tudjam használni a scrool részét is. VGA-hoz én szedtem le kézileg drivert, bár lehet később felajánlotta volna Win Update, de VGA-hoz amúgy is magam intéztem volna.
Kijelzőt jobban láttam, ha kalibrálgatom picit (Win7 kalibráló programja). Itt a gamma értékét vettem le minimumra, mert eléggé rikítottak a színek, de majd még a kontraszthoz is nyúlok majd még szerintem, mert helyenként nem sok különbség van a színek között (itt pl sg-n szembetűnő, hogy a fehér és a hsz-ok háttere között alig van különbség).
Ha emellett döntesz te is és megérdeklődöd ezt az Oprendszer-partíció-garancia témát, az érdekelne (legalábbis pm-et mindenkép írj ha tudsz).
Köszi!
MaSZKa: Win7 élményindexére én nem sokat adok, valószínűleg az a gép tényleg jobb VGA-ban, de mi pont hogy ezt a részét fogjuk legkevésbé használni.
A másik dolog, hogy laptopnál koránt sem csak a belsőt kell figyelni, nagyon nem csak azt kell megfigyelni vásárlásnál. Én bíztam benne, főleg a 2 év gari miatt, meg amúgy sem hallottam rosszakat a Packard-ról sem.
Azt látom, hogy jóval olcsóbb, de így utólag már lényegtelen. Itt van már ez, maximálisan meg vagyunk vele elégedve, és szerintem azért elég jól jártunk vele még így is.
Az egyértelmű, hogy lehetetlen megtalálni a legjobb ár-érték arányt ebben a laptop tengerben.
(azért azt érzed ugye te is, hogy ez a hsz-od most elég pofátlanra sikerült) -
dunaygergely #9942 Sziasztok!
A véleményetekre vagyok kíváncsi, szerintetek melyik a jobb notebook?
Egyetemre kéne(meg filmnézésre meg játékra:))
1. http://www.asusnotebook.hu/notebook/K50IE-SX020D
2. http://www.asusnotebook.hu/notebook/K50AD-SX015D -
FGB #9941 én inkább a Sony-t választanám az megbízhatóbb. -
#9940 Üdv! Kinéztem magamnak 2 laptopot, kb azonos a specifikáció, és az ár is hasonló:
Acer Acer Aspire 5740-332G50Mn LX-4GB
MSI CR620-064XHU
Az lenne a kérdésem, h az Acert vagy az MSI-t lenne célszerűbb megvenni, melyik a megbízhatóbb márka?
A választ előre is köszi! -
OlyPy #9939 Sziasztok!
Tanácsot kérnék az okos,hozzáértő,erős,ügyes emberektől! :)
nah most hogy mindenkit 2x körbeudvarolam.....
Mik az igényeim:
-Asus
-i5
-legalább 2.2ghz
-directX 11-es támogatás
-200e ft környéke
-15.6 col
-strapabíró/játékbíró
Találtam egy tűt a szénakazalban:
ASUS K52JR-SX116D
A 200-as árkategóriában úgy gondolom ez 1edülálló a maga teljesítményével.
Mire lenne?
Soook sok kockulás, és "irodai munka" :D
Mi a kérdésem?
Kinek van tapasztalata véleménye róla? Érdekelne bármi! (azt hallottam bajos a hangja (powergear-el javítható)és csak a win7.et bírja ez baj e?) :)
Köszi
jah és még valami, hol tudnám elani a mostani vasam gyorsan frissen? ha érdekel valakit ez is asus m51k-szériás... másfél éves tökéletes áll. -
#9938 6 cell battery 66,6W akár8 órás üzemidő,
hát én ezt valahogy kötve hiszem -
cantu #9937 Hali,
Melyik notit vegyem meg:
http://www.argep.hu/product_1199403.html
http://www.elektroplaza.hu/?option=com_pvm&view=showproduct&id=130741&referer=argep.hu
HAlottam hogy az acer nem olyan megbízható de gondolom ez csak az alsó és középkategóriás gépekre igaz nemde? Ez meg az acer felsőkategóriája..
A Sonyról nem hallottam semmi rosszat...
Szóval melyiket ajánlanátok mindenre tehát játékra és hd filmekre bármire... -
#9936 Compaq HP Presario CQ61-320SH 111eFt
AMD Athlon X2 M300 2GHz 2core cpu
Hynix 2x1GB DDR2-800Mhz ram
Ati Radeon HD4330 512MB vga
Fujitsu 320GB 5400rpm Sata2 hdd
-
#9935 kb 20eFt az ebayen hozzá egy LCD -
kidboy #9934 Hát ezt néztem én is, nem rossz. Ez szerintem elég is lenne nekem. -
#9933 Attol fugg konkretan melyik...; pl: link -
kidboy #9932 Asus N71 szerinted milyen? -
kidboy #9931 De nem ezek közül kell. Inkább javarészt csak internetre használnám Hd filmek nézésére, ami fontos, erős processzor, minimum 4-6Gb memória, 1TB vinyó, 1 töltéssel sokat bírjon. -
kidboy #9930 Így van, meg a kinézet is, nézegettem a g73JH-t hát az nem tetszik kilőve, nagyon jó a gép, de otromba a kinézete.